Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont de inhoud met de hoogste reputatie sinds 23-09-20 in alle zones

 1. Pq geen probleem of de zr versie de delphi geen idee eerlijk gezegd, nog nooit gehad dat ik die moest recoveren na verkeerde update. Doe het altijd in 1 keer goed😂😂
  10 punten
 2. Eindresultaat, ben er blij mee Nu hetzelfde nog te doen voor onze VW UP want daar is de CC emu ook bruikbaar voor...
  9 punten
 3. Kleine update: de eerste batch printjes zijn binnen en heb er inmiddels een paar van de juiste componenten voorzien. Het gewone cruise control interface deel voor zowel de SWCM als BCM lijkt goed te werken Rest me nog wat laatste puntjes af te werken en te testen zoals adaptive cruise control.
  8 punten
 4. Passatforum to the rescue! Blijft mooi om telkens maar weer te zien hier.
  8 punten
 5. De vrouw ook weer happy Voorlopig even klaar met modden.
  7 punten
 6. Ik rij geen vw, rij Passat🤣
  7 punten
 7. Even snel een proof of concept. Let niet op m'n video kunsten...
  7 punten
 8. Voordat mensen zich afvragen waar dit topic 2 dagen geweest is, aan een verhaal zitten vaak 2 kanten, de andere kant wilden wij als team ook de kans geven om te reageren, helaas is daar binnen de gestelde tijd van 48u geen reactie gekomen en hebben we, zoals besproken in het team en met TS het topic weer teruggeplaatst. Waarschijnlijk zijn er hier wel een aantal kundige personen die verstand hebben van het inbouwen van radio's die er niet in horen/zitten bij een B6.
  7 punten
 9. Ok mannen. Ik ben overtuigd, ik blijf [emoji106] Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk
  7 punten
 10. Hier mijn passie in de sneeuw, De andere passie lekker warm en droog in de garage
  7 punten
 11. Blijkbaar bestaan deze versie niet. Dus maar weer aan t freubelen geslagen. Een basic versie van de knoppen gekocht en uit elkaar gehaald. Randen afgeplakt en een spuitbus chromelook verf van motib.
  7 punten
 12. Onder tussen heb ik m'n golf 7R stuur in m'n b7 cc knop verlichting werkt ook netjes bonny heeft hem zo geprogrammeerd naar mijn wens dat ik met m'n flippers het volume van m'n radio kan gebruiken 😁 voice control heeft 2 functies mute en voice control. Cruise control moet bij mij nog opgelost worden omdat de scm toch Anders is dan van die b6. Maar dit komt ongetwijfeld goed. Bonn bedankt voor de gast vrijheid en gezellige dag afgelopen zaterdag.
  6 punten
 13. Tja, als ik het moet uitleggen is het niet grappig meer, maar ja: het is verwijzing naar een gedachtenexperimentje; Schrödingers kat, linkje ernaar staat hieronder. Samengevat; nu is hetgeen je gaat aantreffen achter de sticker is OF een vakje voor je sleutel OF totaal iets anders. Je weet het pas als je sticker er af haalt en daarmee de realiteit beïnvloed. Ik ga maar weer koffie halen en stilletjes in een hoekje zitten. Ik ben overigens ook benieuwd wat er onder de sticker zat.
  6 punten
 14. Heb niks ontvangen op m'n voel sprieten Bonn. Heb het wel opgelost 🤣 door middel van nieuwe set. Unit was niet meer te benaderen met vcds of serial. De dub deed ook niks. Kreeg wel wat info en plaatjes uit Polen hoe de emmc uit te lezen en proberen te recoveren, maar dit is gekken werk. Dus hub binnen kort nieuwe set er in en door.
  6 punten
 15. Kleine update: heb de auto gekocht! 🥳 Eerste ervaringen zijn erg positief.
  6 punten
 16. Beste forumleden, Na 11 jaar heb ik afscheid genomen van mijn 2.0 Tdi Passat, km stand 428.000 km. Ik heb nu een Golf 7 1.4 Tsi Highline aangeschaft, reden was dat ik met de diesel ipv de normaal 30.000 km per jaar, afgelopen jaar, door thuiswerken, maar 13.000 km heb gereden en ik in juni definitief met pensioen ga. De motorrijtuigenbelasting met fijnstofheffing was al een jaar lang €165,00 per maand, Passat gaat nu waarschijnlijk naar Litouwen waar ie nog een paar jaar zonder fijnstofheffing kan blijven rijden.... Heb me effe over de dump inruilprijs heen moeten zettten maar het is mooi geweest, in NL is een diesel niet meer te slijten. Hoofdvervoer voor reizen is nu de Camper en de Golf voor boodschappen en ritten binnen NL. Een caravan hoef ik niet meer te trekken, iets waar de Passat ideaal voor was. Zal eind van het jaar ook dit mooie forum verlaten, mijn bijdrages zijn de laatste tijd toch al minimaal. Heb wel ontzettend genoten van dit forum, zeker in de begintijd toen er allerlei kinderziekten waren bij de 3C, zoals met de stuurslotmodules, de Siemens Pompverstuivers, noodloopproblemen, verroeste achterkleppen etc. Maar ook mooie mods zoals autohold, achteruitrijcamera, dubbele achterlichten, elektrische achterklep, bochtenverlichting etc. Bij deze Golf zit dat er bijna allemaal standaard op..... Hoef bij de Golf alleen nog maar een trekhaakje te monteren voor fietsdrager en aanhangwagentje. Toch nog wat te klussen;-)
  6 punten
 17. Dat is het mooie van sleutelen vind ik, de uitdaging om met de middelen die je hebt alles voor elkaar te maken. Dit bedoelde ik ook wat ik in een ander topic zei, dit forum is volwassener dan menig andere. Hierdoor wordt men goed en duidelijk geholpen
  6 punten
 18. Even een terugkoppeling. Gisteren een paar keer echt flink op de rem gaan staan (mooie achtbaan ervaring trouwens). Nu is de schijf weer schoon. Ik ga het wel in de gaten blijven houden want als bij normaal gebruik die rem niet meedoet, dan heb ik dat toch graag gefikst. Dank voor al jullie advies en informatie!
  6 punten
 19. Jammer dat je van plan bent ons te verlaten. De jaren vliegen voorbij maar herinner me nog heel goed de beginjaren hier op het forum. De oude garde kan je bijna op je 2 handen tellen denk ik. Inderdaad een leuke tijd gehad. Maar jouw passat heeft zijn dienst wel bewezen (met hier zijn ups en downs). De passat mag nog even verder, maar u zou ik zeggen, geniet lekker van uw welverdiend pensioen !!
  6 punten
 20. @Redouan29 Jan alias @Diver is meestal de gene die iedereen helpt met opzoeken van de juiste onderdelen in ETKA. Het gebeurd natuurlijk weleens dat we elkaar verkeerd begrijpen, daar zijn we allemaal mensen voor, de ene schrijft iets en een ander interpreteert het verkeerd en visa versa. Zo te lezen in dit geval ook, laten we respectvol met elkaar omgaan. En van elkaar leren.
  6 punten
 21. Vanochtend kreeg ik al vroeg een telefoontje van de dealer. Het gesprek begon uiteraard met de vraag: je hebt vast heel goed nieuws. Maar helaas, het mag niet zo zijn. Ook niet na alle goed bedoelde inspanningen van hoofd werkplaats die zelfs de case van de vorige Passat heeft aangehaald bij het indienen van de garantieclaim. Gezien de 'leeftijd' (een Passat van 4 jaar jong heeft volgens VW het kenmerk hoge leeftijd) en 'hoge kilometerstand' (vroeger ging een auto bij 100.000 al naar de schroothoop, maar na 124.000 mag je ook nu verwachten dat het met de kwaliteit rap achteruit gaat) is de claim zonder verdere onderbouwing afgewezen. Het is eigenlijk te zot voor woorden. Ze komen na het uitbouwen tot de conclusie dat het rubber om de glasplaat niet goed zit én het frame een probleem vertoont. Hier kan de eigenaar geen invloed op uitoefenen. Sterker nog, een glasplaat wordt voor onderhoud nooit uitgebouwd tenzij hier een aanleiding voor bestaat. Dus met regulier smeren en reinigen konden deze klachten ook niet worden veroorzaakt noch verholpen. Dus kan het niet anders dan een kwaliteitsprobleem zijn. Ik ga hier een zaak van maken.
  6 punten
 22. Heb toevallig maar 1 foto gemaakt Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
  6 punten
 23. Vanmiddag heb ik in mijn 3C variant de Dynaudio installatie uitgebreid met een originele Dynaudio subwoofer. Hiervoor heb ik net zoals Rob @Passat Rdi een Subwoofer van het MQB platform genomen. Dit is een subwoofer die in het reserve wiel past (minimaal 17 inch voor goede pasvorm). Het betreft een passieve subwoofer. In basis is het aansluiten een heel gemakkelijk klusje, als je weet hoe e.e.a. werkt. De Dynaudio versterker die in de Passat 3C B6 en B7 (incl CC) heeft geen aparte subwoofer aansluiting. Dus heb ik besloten om de subwoofer aan te sluiten op hetzelfde signaal als de woofers van de voor speakers. In de voordeur zit nl een 3weg systeem. Het betreft dus niet helemaal een volledig subwoofer signaal, maar voldoende bass opbrengst. Waar je wel rekening mee moet houden is de totale impedantie. De subwoofer die in de Passat B8 en Golf 7 zit is een versie met dubbele spreekspoel. Dus 4 aansluitingen. Beide spreekspoelen hebben een impedantie van 2 ohm. Omdat de woofer een dubbele spreekspoel heeft kun je dus op de ene spoel het linker kanaal aansluiten en op de andere spoel het rechter kanaal. Met aansluiten moet je dus wel oppassen hoe je e.e.a. aansluit. Als je de sub parallel aansluit, zakt je impedantie van 8 ohm naar ca 1,6 ohm. Het is de vraag dus of je versterker dit leuk vindt. Rob heeft er voor gekozen om de sub intern in serie te schakelen zodat die totaal 4 ohm wordt en daarna de sub op het kanaal van de woofer linksvoor aan te sluiten. Bij hem is de impedantie links en rechts dus nu wel verschillend. Rechts 8 ohm en links ca 3,6 ohm. Dit kan de versterker nog wel enigszins aan. Hier kun je dus ook voor kiezen. Andere oplossing is om de sub links en rechts aan te sluiten in serie. Dus één spreekspoel van de sub op het linker kanaal en één spreekspoel op het rechter kanaal. De sub sluit je bij beide kanalen in serie aan. Dan heb je dus in totaal aan beide kanten een impedantie van 10 ohm. Hiermee belast je de versterker dus niet overmatig. in mijn geval heb ik er voor gekozen om de sub op dezelfde manier aan te sluiten als Rob. Reden van mij is dat ik destijds een defecte woofer linksvoor had. Deze heb ik vervangen voor de Dynaudio woofer van een Tiguan. Die kun je nl ook zo uit de behuizing schroeven en in de behuizing van de passat zetten. (kombi behuizing van mid speaker en woofer) echter de 5N0 woofer van een Tiquan heeft een impedantie van 4 ohm. Dus kon ik daarmee de ohmse belasting van de versterker weer gelijk trekken bij mij. Ik zal komende dagen nog wat details bijvoegen, zoals welke aansluit punten je het beste kunt gebruiken en welke stekkers je nodig hebt. Na aansluiten blijkt bij mij dat ik nu meer bass heb en dat deze strakker/zuiverder is. Dus operatie geslaagd.
  6 punten
 24. Hoi heren. vanmorgen bij Mathijs geweest. De auto was idd erg slecht gechipt. spoot veel te veel brandstof in. Nu terug naar origineel en roken/roeten is over. ik ben erg blij en @Vdub super bedankt voor je tijd (meteen start-stop uitgezet) Plan is om even met deze settings door te rijden en dan een chip op maat erin. Groeten een blije Passat rijder
  6 punten
 25. Voor de inruilwaarde van je huidige passat moet je het niet meer doen gezien de kilometerstand en leeftijd denk ik dan. Dan komen we bij de eventueel komende kosten. Ik veronderstel dat deze wagen al even in uw bezit is dus weet je ook de onderhoudshistorie en toestand van de wagen en weet je ook perfect wat nog komen moet maar ook al wat al aan de beurt geweest is. Stel dat er de komende jaren nog 4000eur kosten komen (koppeling, massavliegwiel, groot onderhoud, distributieriem en waterpomp, remmen en schokdempers, en nog wat klein spul) maar als je dit achter de rug hebt kan je nog jaren verder en voor 4000eur heb je geen waardige vervanger. Dan komen we bij het prive aspect welke gaat over kilometers en estetisch uitzicht. Je hebt bij de andere dan weer wat minder kilometers op de klok en je hebt eens wat anders als interieur en exterieur (was bij de overgang van 3C naar 3AA niet het geval) en een totaal ander rijgevoel. Maar alles bij elkaar is de conclusie steeds, wat je nu hebt weet je perfect maar wat je gaat krijgen is een wilde gok. Ikzelf heb onlangs ook de gok gewaagd en ben van 3C naar B8 overgegaan maar dan ook ivm eventueel komdende kosten aan de 3C (Bj 2007 en 197.000km) ,maar ook met het belgisch probleem met euro norm en emissiezones en minder kilometers per jaar ben ik overgegaan van diesel naar benzine. Succes met uw keuze
  6 punten
 26. Hoi allemaal, Een tijdje terug zag ik o.a. bij Dreke dat hij een MQB stuur met cruise-control knopjes werkend had gekregen met inbouw van een speciaal printje. Ik heb nu zelf een eerste versie van zo'n printje (CC emulator) gemaakt en vandaag successvol getest in mijn Passat 3C. Er zijn voor Passat al 2 verschillende printjes te krijgen en voor Polo/UP nog een andere, maar ik vind het juist leuk dit zelf uit te werken dus vandaar. Mijn printje werkt in principe op elke Passat (dus ook 3C) met een stuurmodule die LIN20 heeft, en werkt ook op Polo/UP/Mii/Citigo waarbij de BCM de knopjes uitleest. Ook zouden zowat alle knopjes moeten werken (PQ en MQB, wit en rode backlight etc.) en als een bepaald type knopjes nog niet werkt dan weet ik weer wat te doen Hier wat foto's van het prototype:
  5 punten
 27. Na wat kleine dingetjes werkt de CC EMU hier ook prima, en de vrouw is er ook blij mee. Alleen nog even wachten tot de airbag ook binnen komt
  5 punten
 28. Gisteren eindelijk dit project kunnen afronden (voor de Passat B6 althans). Heb eindelijk de juiste knopjes die passen op mijn stuur, printjes zijn bestukt en netjes ingebouwd. Alles werkt prima en zonder fouten
  5 punten
 29. Vandaag kon ik ook follow to stop testen. En t werkt. Uiteindelijk had t allemaal met uitlijning te maken. weer een mod af.
  5 punten
 30. @Passat Rdi heeft het weer gefixt! Wat een held! Check m’n nieuwe upgrade, alles vrij geschakeld. Ik bleek af fabriek al een Carplay compatible usb poort onder de climatronic te hebben.
  5 punten
 31. Ik zal Rob mentale ondersteuning bieden iig!
  5 punten
 32. Nou meteen maar aangepakt. Wisselen stuur is gemakkelijk, op stap 1, het los krijgen van de airbag, nagelaten. Nadat ik de accu weer had aangesloten 1 grote kerstboom op het dashboard. Storing lane-assist, ACC, bandenspanning, Side-assist, Park-assist, start/stop, etc. Flippers werkten meteen. Na een stukje gereden te hebben de auto uitgezet en opnieuw gestart. Deel van de storingen weg, maar ACC en Lane-assist bleven opkomen. Na 5 minuten gereden te hebben de auto uitgezet en nogmaals gestart, waarna alle storingen waren verdwenen 👍🏼 Nu dus een volledig werkend systeem en flippers zonder programmeren of iets dergelijks.
  5 punten
 33. Dat was hem! Inderdaad aangevinkt in de gateway en nu gaan de spiegels mee met de stoel. Geweldig! Dan werkt alles nu zoals het zou moeten. Weer iedereen hartelijk bedankt voor alle hulp en input. Verstuurd vanaf mijn Nokia 7.2 met Tapatalk
  5 punten
 34. Bedankt Vdub! Snel gefixed. Ben er erg blij mee. Het werkt weer zoals het moet. Thx.
  5 punten
 35. Prima, dan was mijn bijdrage niet aan jou gericht.
  5 punten
 36. Een CC (=cruise control) emulator zorgt ervoor dat je een stuur met knopjes voor cruise-control kunt gebruiken in auto's die dat van origine niet ondersteunen. Denk hierbij aan een Passat 3C/B6/B7 of bijvoorbeeld Polo/UP/Transporter/Beetle. Zou je een auto met EURO6 2018+ motor ecu hebben dan zijn er ook wel mogelijkheden om het zonder zo'n CC emu te laten werken, mits je het nodige aanpast. Ook vertaalt (mijn CC emu althans) de PQ commando's naar MQB en vice versa zodat MQB knopjes te gebruiken zijn binnen PQ platform. (Passat B7 met nieuw type stuurmodule zou dit ook al moeten kunnen, maar niet het cruise-control deel.) Er zijn al 3 verschillende CC emu's te verkrijgen, maar hebben elk hun eigen doel platform en beperkingen. Mijn CC emu combineert het beste van wat er is, en ondersteunt elk model/versie MQB knopjes, zover ik nu heb kunnen testen Ook kan ik wat custom logic toevoegen zoals bv. een short- of long-press detectie of dat een bepaalde knop zich kan voordoen als een andere knop, je kan het zo gek niet bedenken... Hij is helaas nog niet af, ben er nog druk mee bezig, maar zit al schot in! Groetjes, Bonny
  5 punten
 37. Allen, bedankt voor de leuke reacties, ben ook nog niet weg.... @Jaap: ik begrijp dat je met 20.000 km nog dieselt en dan met een Euro 5 of 6 diesel, in mijn geval zonder roetfilter werd het gewoon te duur met ik denk nu 10.000 km per jaar. Na 39 jaar dieselen : eerst drie kevers, toen vw Polo op gas, in 1982 een VW golf 1600 met roterende brandstofpomp, daarna 2 x peugeot 405 diesel, 1 x peugeot 406 diesel en 1 x Passat 2.0 Tdi is een benzine Golf weer effe wennen, de Passat reed gemiddeld 1:16 deze Golf zit al gauw op 1:15 ondanks het lagere gewicht en de fabrieks opgave van 1:18,5 maar ja met de €120 die ik per maand aan tax uitspaar kun je een redelijke tank volgooien. @TarabassPeter: Passat staat in Zwolle, zal komende week wel richting Litouwen gaan, had hem eerst op "wijkopenautos.nl" aangeboden en kwam met Litouwse en Roemeense bieders op €1256 uit, ben hem uiteindelijk bij een dealer voor €1500 kwijtgeraakt. @Wulfke Peter: weet in ieder geval dat jouw mooie bekleding nog een paar jaar in het oostblok rond blijft rijden;-) @Vincent en Jeroen: blijf vast en zeker het Passat forum volgen, er is eigenlijk geen goed Golf alternatief voor het Passat Forum.... @Ozzy: Hij rijdt erg stil, is een nieuwe mobiele telefoon vergeleken met de 3C, start stop, snelle navigatie, ook Xenon bochtenverlichting, standaard telefoonmodule etc. Vind de vering op drempels wat slap, kon de Passat vol gas over heen, moet aan alles nog een beetje wennen, maar hij rijdt verder heel relaxed. Verder hoop ik er wat minder problemen mee te hebben dan de Passat want eerlijk is eerlijk, de 3C was een fantastische auto wanneer alles het deed maar het was mijn enige auto ooit waar ik 4 keer mee ben afgesleept met defecte pompverstuivers, tandempomp en uiteindelijk een uitgelopen tapeind van de spanrol distributie. Ik snap dat iemand die niet technisch is en niks zelf kan zo'n auto wanhopig het kanaal induwd. Had nog vergeten het beruchte oliepomp-asje te noemen als kinderziekte...... We gaan het zien met de Golf..... Groet Willem
  5 punten
 38. Heren, Het is zeker niet mijn bedoeling om op deze manier te communiceren. Ik als leek wordt graag begeleid en geïnformeerd in de autotechniek. In dit geval hebben diver en ik elkaar denk ik verkeerd begrepen. Dit is niet de intentie geweest. @Diver excuses van mijn kant.
  5 punten
 39. Prototype print is nog vrij groot maar de volgende stap is een deftig klein printje zodat deze makkelijk onder bij de stuurmodule is weg te werken. Wat bijkomende mogelijkheden (met deze cc emu) naast het ondersteunen van cruise-control via de stuurknopjes zijn bv: - aansturen van een verwarmd stuur - extra functionaliteiten onder de knoppen zoals een longpress of meerdere shortpresses (bv. nu een shortpress op de VOICE knop geeft een MUTE commande maar een longpress geeft de spraakbediening) - bv de DSG paddles gebruiken om de cruise-control snelheid te verhogen of te verlagen Groetjes, Bonny
  5 punten
 40. USB hub was gisteren binnengekomen per post, nog wel een aardig klusje om erbij te komen, hij zit achter de asbak, beplating van de middenconsole links en rechts eraf dan kun je bij de stekkers die zitten aan beide zijden. Nieuw kastje erin, auto aan, kabel aan de iPhone en die laat op en apple car play werkt weer. Kortom opgelost. Dank voor het meedenken en geboden oplossing.
  5 punten
 41. Aangeboden: nette GTE, donkergrijs, 19 inch. [emoji23]
  5 punten
 42. Benodigdheden discover media in passat b7. Dm 5c0035680 Quadlock verloop van rns naar mib Usb hub voor carplay Geschikte camera met ntsc signaal Eventueel fm dab antenne als je besluit voor een dab toestel. Eventueel gps antenne als die er niet in zit. Eventueel microfoon als die er niet in zit. Heb alles liggen op dab antenne na😁
  5 punten
 43. @Vdub Matthijs, de laatste tijd ervaren we veel spam op het forum. Van erectie problemen tot net exotische auto's in Dubai. Gelukkig hebben we leden zoals o.a. @Diver Jan die 1 van de mods tagd en als ik het ben voer ik een ban uit met ip ban. En eerder verwijderde ik het account. In 1ste instantie leek het mij incidenteel maar nu begint het wel vervelend te worden. Is er een mogelijkheid om de filters aan te passen? Namens de leden, Barry
  5 punten
 44. Goedemiddag, klep vervangen en probleem opgelost hij loopt weer als een zonnetje. Hartelijk bedankt . Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
  5 punten
 45. Over belachelijk reageren gesproken. Pot of ketel???? Maareh laten we het netjes houden en vraag anders eerst hoe iets bedoeld word. En natuurlijk ieder zn ding he. Anders had iedereen in een reflex zilveren 3BG 1.9 TDI variant gereden en was de mijne niet meer bijzonder geweest ?
  5 punten
 46. helemaal eens 3C hele fijne auto snap alleen niet wat je met 3G bedoelt. Hier hebben we al 5G ....
  5 punten
 47. Gisteren de 19” wielen gemonteerd! Nog niet echt tijd gehad om te kijken wat het doet met het verbruik maar volgens mij valt het mee! het staat hem iig goed!
  4 punten
 48. Ik heb ze van bij Ali express weggehaald. Bevalt me prima Plaatsen ging probleemloos. Grip is prima, zelfs met natte schoenzolen. https://a.aliexpress.com/_mq71QRz
  4 punten
 49. Hier staan ze in de schuur. Helpt weinig zo te zien. Verstuurd vanaf mijn SM-A920F met Tapatalk
  4 punten
 50. Ik ben helemaal blij! Vandaag de olie koeler thermostaat vervangen. Het was goed te doen. Even test rondje gedaan en de water temp klom heel snel naar 90 graad. Opgelost ! Iedereen erg bedankt voor meedenken 👍
  4 punten
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden