Ga naar inhoud

martijn v o

Moderators
  • Aantal items

    7831
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    85

Alles dat geplaatst werd door martijn v o

  1. ik stuur je even een ander nummer per PB wellicht nemen ze hier op.
  2. precies, en de radiator is betreft werking nog prima temperaturen van beide radiatoren (dus de koelwaterradiator en de laadluchtradiator) zijn prima. waterflow en waterdrukken en pompwerking van de (drie!) pompen zijn goed. Alleen wat verkleuring en steeds kleiner wordende deeltjes. Enige is nog de oliekoeler en de kachelradiateur, maar we gaan het goed krijgen ik laat me niet kennen!
  3. Dat bruine was ook doorzichtig in begin mei 2024, maar toen was de kachelradiateur waarschijnlijk al wel weer deels verstopt en heb ik er ook een flesje coolant cleaner van Wyns in gedaan. Dus 4 maanden. Dit water moet er echter voor oktober/november weer uit en vervangen worden door koelvloeistof ivm vorst.
  4. Dat hoeft niet dat doet de motor wel voor mij. Ik heb de brander erop gezet maar het wordt zwart, blijft los geen kleur in de vlam. Heel raar. Vandaag maar weer eens gespoeld, de motor warm gereden en via de overloop een slangetje eraan en in een emmer laten lopen en via de dop steeds nieuw vers demi water erin laten lopen een liter of 6. Het afgetapte water is lichtbruin van kleur en heeft wat deeltjes. Nu maar weer eens een tijdje rijden en kijken wat er gebeurt.
  5. Terminal 15 is geschakelde spanning en die werkt alleen met ingeschakeld contact of lopende motor. Terminal 30 is continu spanning.
  6. nou ja op zich wel een goede ik kan het eens met de brander bewerken om te kijken of er wat gebeurd. Als er niets gebeurd heb ik toch even lekker pyromaantje gedaan.
  7. Nee niet specifiek naar gekeken, maar het zweeft in het koelvloeistofreservoir hetzelfde als op het schoteltje ligt. Wat was je idee dan, dat het uitzet en de boel blokkeert?
  8. moet je even kijken er zit er vast een in de buurt, allemaal bruine draden op een draad met een moer. voorbeeld maar dan binnen: rode circel
  9. Een draadje op een massapunt en het andere draadje op een van die moertjes. Staan allemaal op spanning. Wel een zekering ertussen doen.
  10. Alle twee niet? En hoe weet je dat ze goed zijn? Zekeringen overzicht staat in de kennisbank. Doet je ruiyenwissersproeier achter het goed?
  11. Zijn het led lampjes of gewone gloeidraadlampjes?
  12. Ik probeer er achter te komen wat er in de flessen van VW zit. En de rommel op het schaaltje ben ik nog niet veel wijzer van geworden. grill reiniger lijkt het wel wat kleiner te maken en de kleur van de vloeistof wordt dan ook bruin eigenlijk net als de soda oplossing. De rest van de middelen is er niets te zien. De kachel heeft nu in ieder geval een dag goed gewerkt maar is nu al weer minder geworden. Ik ga een camera van het werk regelen en dan de heater weer losnemen om binnen in te kijken.
  13. gezocht op het grote net: tsb vw passat of tpi en dat soort woorden.
  14. Toch even gezocht en kijk wat ik gevonden heb: https://static.nhtsa.gov/odi/tsbs/2021/MC-10189324-0001.pdf Is er toch iets mis met die G13 als ze zelf aangeven terug te gaan naar G12 Evo.
  15. De volgende dag. De twee schaaltjes met de meeste belovende resultaten nogmaals bekeken maar dan droog. Het schaaltje met de grill-reiniger is de substantie egaler geworden maar plakt ook meer aan het schaaltje vast. De kleur is meer bruin. Het schaaltje met de soda is wat geks aan de hand, het spul ligt daar was losser op en als je dat met een stokje gaat roeren dan wordt het wat pluizig. De kleur is ook wat grijzer. Ik ga straks nog even twee opstellingen maken eentje met terpentine en eentje met spiritus en als ik het kan krijgen bij de bouwmarkt iets van mierenzuur of citroenzuur (waar je aanslag op je wc pot mee kan wegkrijgen) En ik ga het pluizige gedeelte weer in de soda zetten om te kijken of het weer wordt zoals gisteren. Theorie is als het neerslag is van het silicaat dan moet dat oplosbaar zijn met: ? Theorie als het neerslag is van de glycerine dan zou dat oplosbaar moeten zijn met: ? to be continued: En naar het lab sturen kan altijd nog, ik heb genoeg. Edit: terpentine en spiritus doen ook niets. Dus nu even verder kijken het spul lost niet op in een basische oplossing met een ph hoger dan 7 (zoals azijn) maar ook niet in een zure oplossing met een ph <7 (zoals soda). Het lijkt erop dat de ovenreiniger het spul wel verkleind want daar zitten geen brokjes meer in. Natriumhydroxide zit er in ovenreiniger. Dat wil je uiteraard niet in je koelsysteem hebben, maar hier ga ik eens verder mee stoeien.
  16. Ja klopt ook bij passats heb ik het wel gehoord. een zakje met silica korrels wat er inzit om het aluminium te beschermen. Dat zit ook in de G13 koelvloeistof maar dat wordt met de tijd opgebruikt en moet dan aangevuld worden. Glycerine zit erin als milieu vriendelijk alternatief van propyleenglycol of mono-ethyleenglycol en dat is tegen bevriezen. Maar je moet onderhand scheikunde gestudeerd hebben om koelvloeistof te begrijpen en bij de vullen.
  17. nee koelwater was prima op de meter 90 graden en uitgelezen via de dongle 105 maar dan met zware belasting van een 1500 kg caravan. Airco deed het ook prima, dus koelwaterkant was nu eigenlijk wel goed op de (dat wist ik toen nog niet) verwarming bijrijderskant na. Een vakantie eerder had ik ook trekproblemen en toen bleek dat de laadlucht te warm werd en daardoor werd de motor begrenst en was e rniet fatsoenlijk mee te rijden (met caravan dan). Het verwarmingsblok hebben Matthijs en ik al eerder vervangen in maart omdat ie toen ook al verstopt was. Daarom kon ik hem nu redelijk goed spoelen het zat nog niet allemaal vastgekoekt en ik heb geen glycerine meer in mijn koelwater zitten nu alleen demiwater. Dus nu moet ik de oliekoeler nog vervangen en spoelen en koelvloeistof er weer in doen en dan zou het goed moeten zijn. Ik verwacht dat de oliekoeler er zo uitziet:
  18. Het is denk ik geen roest, het is niet magnetisch, het is ook geen kalk want azijn puur en warm haalt niets uit, ziet er uit als fijn zand maar je kan het kapot wrijven tussen je vingers. Waar ik aan denk is dat het glycerine is wat op bepaalde plekken in de motor zo warm wordt dat het deeltjes geeft, die glycerine zit namelijk in g13 koelvloeistof verwerkt. Ik zie afbeeldingen van verstopppingen zoals dit
  19. Omdat ik toch wil weten wat het is ben ik een onderzoekje begonnen, Spul op een schoteltje gedaan en met verschillende middelen die wij in huis hebben geprobeerd te achterhalen hoe het opgelost kan worden, tot op heden geen succes. 1- whisky (had geen sterker spul) 2- verfreiniger 3- wasbenzine 4- aceton 5- ovenreinger 6- soda 7- azijn 8 (niet op de foto) chloor Ik ga zo nog even terpentine en spiritus halen dat heb ik toch nodig dan probeer ik die ook. Wat opvalt is dat de wasbenzine een afstoot reactie laat zien alsof het residu magnetisch is de rest roert allemaal wel gewoon door. Als je het tussen je vingers wrijft dan lost het wel op en wordt roze/rood/roestachtig van kleur. De grillreiniger moet ik nog even afwachten als het schuim is verdwenen. Oplossen in water doet het in ieder geval niet anders had ik het überhaupt al niet in mijn koelsysteem gehad. De azijn en soda ga ik ook nog even warm maken om een hogere temperatuur te simuleren, de rest doe ik dat niet. edit warm maken geen effect behalve dat de magnetron stinkt nu. Het is dus niet magnetisch.
  20. Geen idee wat het is, het ruikt naar koelvloeistof maar of het roest is weet ik niet. Ik zal straks eens kijken als ik er een magneet bij hou, wat er dan gebeurd. Edit: magneet erbij gehouden en het blijft niet plakken.
  21. Ja gek he, eerst het kachelelement, toen de laadluchtkoeler die vol zat, en de radiateur van de laadluchtkoeler dan natuurlijk ook, en nu weer de kachelradiateur. En dan moeten we de oliekoeler nog losnemen. Dus ik ben bang dat ik de kachel straks nog een keer moet gaan doen.
  22. Kon het toch niet laten. De kachel werd aan de bestuurderskant wel warm en aan de bijrijderskant niet. Dus VCDS erop en gekeken naar de temperatuursensoren. Koud ging goed warm bleef de rechterkant inderdaad hangen op 20 graden maar niet hoger (links 40). Dus gekeken naar de temperatuursflap met VCDS geen gekke dingen te zien, dus handschoenkastje uitgebouwd (media-unit eruit (heb je speciale pinnetjes voor nodig), schroefjes los, stekkertjes los, onderplaat weg en het luchtverdeelkanaal weg dan kun je er bij. Motor werd inderdaad aangestuurd, het tandwieltje (de hevel) iets losgenomen en met de hand bewogen en dan hoorde je de luchtkanalen omschakelen. Dat was dus allemaal goed. Zou de kachel dan weer verstopt zitten, dat kan toch niet daar hebben we in maart al in nieuwe in gedaan. Dus andere kant ook maar los en kachelelement uitgenomen. Scheelt als je het al een keer hebt gedaan dan is het zo gepiept. Tuinslang erop en jawel hoor weer allemaal rommel erin. Goed doorgespoeld van beide kant en weer ingebouwd weer bijgevuld met demi water (er zit nog steeds demiwater in mijn systeem van de vorige spoeling) en getest en verrek de bijrijderskant wordt nu ook warm. Dus de tip die overal op internet staat vervang uw kachelelement nadat het koelsysteem is gereinigd kan ik bevestigen. Dit is ongeveer de helft van de troep die eruit kwam de rest lag in de gootsteen.
  23. En ze heet Roet van haar achternaam
  24. Er zijn twee dingen: 1- De software waar het apparaat op draait. 2- De kaarten die hij gebruikt en dat is apart te vernieuwen* zonder aan de software van het apparaat te komen. *vernieuwen is bij VW een apart woord, ten eerste lopen de kaarten altijd hopeloos achter en ten tweede de kaarten worden maar een aantal jaren bijgehouden voor een apparaat en daarna worden de kaarten niet meer vernieuwd dan willen ze graag bij VW dat je een hele nieuwe auto koopt, en dat wil ik ook alleen mijn bank wil dat niet
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden