Ga naar inhoud

Harrynak63

Full Members
 • Aantal items

  360
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Harrynak63

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Plaats
  Helmond
 • Naam
  van de Ven

Overige

 • Vagcom
  Ja
 • Auto
  Passat Variant 2012

Recente bezoekers van dit profiel

713 profielweergaven

Harrynak63's Achievements

250

Community reputatie

 1. Harrynak63

  ABS/ESP melding

  Goeie tip. Originele VAG nummer is uiteraard via ETKA te vinden. Het ATE nummer via de online catalogus van ATE: ATE Catalogue (tecalliance.net)
 2. Harrynak63

  ABS/ESP melding

  Dat zou ook mijn keuze zijn. Als je full member bent krijg je nog korting ook bij Winparts😀
 3. Harrynak63

  ABS/ESP melding

  Gewoon de sensor vervangen. Grote kans dat je probleem dan is opgelost.
 4. Harrynak63

  ABS/ESP melding

  Het zijn 2 afzonderlijke issues geweest. 1e keer het lager. Melding ging toen niet weg met een nieuwe sensor. Oude weer terug geplaatst. Lager vervangen en fouten weg. Na een aantal maanden kwam het probleem terug. Toen weer begonnen met sensor vervangen (minste werk). Probleem meteen opgelost. Ik had dus de twijfelachtige eer dat het lager en de sensor elkaar opvolgden met een storingsvrije tussenperiode.
 5. Harrynak63

  ABS/ESP melding

  Wiel er af is het handigst, maar als je hem op een brug of assteun hebt staan kun je er van onderen ook gewoon bij. De schijven worden ooit verwijderd als de sensor met geen mogelijkheid loskomt. Dan wordt ie met een drevel naar buiten getikt, maar dat is alleen in het uiterste geval, is normaal gesproken echt niet nodig. Zoals @Diver omschrijft: M6 boutje los, sensor verwijderen door er aan te trekken en een beetje naar links en rechts te draaien. Connector losmaken en de nieuwe plaatsen in omgekeerde volgorde. That's it. Ik heb eens ergens gelezen dat de sensoren op de ABS module af fabriek per ongeluk verwisseld zijn (links=rechts en andersom). Weet niet wat daar van klopt, maar dat kun je controleren door in jouw geval het linker achterwiel te draaien (kant die nog wel werkt) en kijken of die in VCDS echt op de linksachter sensor een snelheid aangeeft. Verder idd een kwestie van een sensor bij de dealer of een Ate. Dealer levert ook een Ate, is daar waarschijlnijk snel leverbaar maar kent ook een andere prijs. Zou nergens anders mee experimenteren. Zijn er een heleboel die het daarmee niet opgelost hebben en alsnog een originele moesten kopen. Succes.
 6. Harrynak63

  Kleur

  Bedankt @wulfke. Mijn collega is ook helemaal wild van de kleur en dacht dat ik als Passat rijder wel wist hoe de kleur heet. Niet dus, vandaar mijn vraag.
 7. Harrynak63

  Kleur

  Iemand een idee hoe deze kleur genoemd wordt door VW? Inclusief kleurnummer zou nog mooier zijn. Sorry voor de belabberde foto.
 8. Harrynak63

  ABS/ESP melding

  Tot uw dienst:
 9. Harrynak63

  ABS/ESP melding

  Sensor gearriveerd. Geheel volgens verwachting was het VW nummer weggefreesd, verder identiek aan de defecte sensor. Geplaatst en weg kerstboom op het dashboard.
 10. Harrynak63

  ABS/ESP melding

  Bij sensoren luistert het toch wat nauwer blijkbaar. Zoals ik eerder al zei heb ik eens ooit een Ate sensor besteld en daar was het VAG nummer weggefreesd. Heb er alle vertrouwen in dat die gewoon doet wat ie moet doen. Zo niet dan gaat ie keihard retour.
 11. Harrynak63

  ABS/ESP melding

  Wat had je dan besteld? Een Ate sensor of een ander merk?
 12. Harrynak63

  ABS/ESP melding

  Netjes. Ik wacht wel een paar dagen. Bij Winparts betaal ik 35,- voor de Ate. Kan toch mooi weer een paar duikjes maken voor dat geld [emoji4]
 13. Harrynak63

  ABS/ESP melding

  Goed bezig. Mijn sensor staat in backorder bij Winparts. Waar krijg jij 20%? Dealer hier verrekt korting te geven. Klusje stelt idd niks voor. Ik haal het wiel er niet eens af.
 14. Harrynak63

  ABS/ESP melding

  He Jan, dat is toevallig. Of eigenlijk ook weer niet. Het is schering en inslag met die dingen. Ik heb een Ate besteld bij Winparts. Dat is echt OEM, daar is het VW logo weggefreesd. Nu zit er een originele VW in met naast het VW nummer ook het Ate onderdeelnummer. Andere merken zijn niet aan te raden lees ik her en der. Die hebben na vervanging nog steeds problemen. Na het plaatsen van een originele sensor was het probleem weg.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden