Ga naar inhoud

Vdub

Administrators
 • Aantal items

  28083
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  93

Vdub won de laatste dag op november 2

Vdub had de meest gelikete inhoud!

Over Vdub

 • Verjaardag 11-08-1980

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.carcleaningshop.nl

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Plaats
  Vorden
 • Naam
  Matthijs

Overige

 • Vagcom
  Org. VCDS, VCPro, ODIS+VAS6154
 • Auto
  Passat B8 2.0TDI DSG6

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Vdub's Achievements

3,3k

Community reputatie

26

Community Answers

 1. dit blok iig niet, 1 tand wil vaak wel, maar 90 graden versprongen dan loopt ie niet goed meer. Het blijft gewoon een extreem risicoblok, je MOET hier goede benzine tanken, minimaal 98 octaan, is ie getuned dan is het extreem uit den boze wat anders te tanken dan min98 octaan, je hoort ze nl kapotpingelen
 2. ik heb het wel vaker gezien van sommige tuners/flashers dat die bij een tuning misfiredetectie uitschrijven, als de bougie nat blijft heb je een openstaande injector. heb je een gebroken zuiger(ring) en dat komt veelvuldig voor door het pingelen dan loopt ie wel slecht maar of dan de bougie nat is vraag ik me af. je kan wel een cilinderlektest doen.
 3. waarom ga je het nu opnieuw proberen(te verkloten) ipv het werkje aan een tuner over te laten die dat vaker gedaan hebben?
 4. Vdub

  Roetfilter melding

  had afgelopen week een Touran 1.9TDI staan waar ook een DPF onder zat, is ook EU4
 5. Vdub

  Roetfilter melding

  ze hebben de regels aangepast, ALLE auto's die op RDW.nl JA hebben staan bij Roetfilter aanwezig voor APK moeten gemeten worden, al is het voor een EU4 met DPF wel een veel hogere uitstootwaarde dan bij de EU5 etc.
 6. Vdub

  Roetfilter melding

  Uiteindelijk zal de auto niet meer willen aanslaan, voor die tijd zul je zeker vermogensverlies krijgen en het idee hebben dat de auto 10-20-30pk minder heeft als voorheen. Het grote probleem wordt de APK vanaf 01-01-2023.. normaal zou ik zeggen, leegmaken en uitprogrammeren. Er vanuit gaan dat het filter nog heel is, spoelen is het minst schadelijk, open slijpen en bakken in de oven KAN resulteren in een gebroken filter.. Ik ben nog even bezig met een APK-optie om lege auto's door de test te krijgen.
 7. ik zou niet weten waarom je geen andere turbo kan monteren, ik zou alleen wel even kijken(uitlezen) of het inderdaad de turbo is. Had vorige week een 3BG op bezoek met ca 484dkm die had ook geen druk meer, bleek alleen de N75 de boosdoener..
 8. dat op de vacuumpomp wiebelt altijd iets. Je PCV-klep zit op je kleppendeksel tussen/naast de bobines met ca 10 torx schroeven. Koop wel een orginele bij VW! 06H 103 495 AH
 9. bobines vervangen heeft alleen zin als de misfires zich openbaren boven de 2500rpm. Het kan zijn dat je PCV klep lek is en anders zeer waarschijnlijk een vervuilde inlaat. Ik zou ook even een blikje/flesje injectorreiniger in de tank gooien, kijken of dat nog iets helpt.
 10. nee, maar zoals het altijd gaat met storingen is het er wel ineens en vooralsnog doet je Passat het volgens mij niet meer..
 11. de startstoring verhelpt idd niet door de lambda te vervangen. Kabel gaat naar een (bruine?) stekker aan het schutbord ergens daar bij je koelvloeistoftankje. Als die wel weer aan slaat maar bijv warm slecht/niet dan zou ik eens bij je krukassensor kijken.
 12. Welkom hier.. chapeau.. zelden zo'n uitgebreid verslag gezien van wat er mis mee is/kan zijn. Helaas duurde je aanmelding wat lang, doordat de automatische validatieplugin het had begeven stonden er een heel aantal nog in de wacht. Wat betreft de Lambda storing, die, of de bedrading is gewoon stuk. Het is de eerste lambda die je hebt vanaf je motor.
 13. DSG6-koppeling gaan zelden stuk, het zal eerder de mechatronic zijn die wat mankeert dan de koppeling.
 14. ik reken afhankelijk van of de waterpomp vervangen moet worden ca 715 euro of 850, waterpomp zit NIET in de distributie maar je kan er wel makkelijker bij als de neus los ligt
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden