Ga naar inhoud

wulfke

Full Members
 • Aantal items

  14461
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  451

Alles dat geplaatst werd door wulfke

 1. 7K1 is denk ik via ABS enkel waarschuwing en een set knop om de set waarde in te stellen. 7K3 is met sensoren 433MHz high uitvoering - druk weergave in display teller / DP-DM - geen set knop - wel keuze in banden menu ivm bandenmaat en winter/zomerbanden en type belading. 7K7 is met sensoren 433MHz basic uitvoering - enkel waarschuwing en een set knop om de set waarde in te stellen
 2. TPMS sensoren zijn aan de buitenkant herkenbaar aan de alu moer/dop waarmee ze worden vast geschroefd. ET40 / 41 kan de B8 prima hebben.
 3. Dat kan ik niet met zekerheid zeggen maar zou kunnen dat de module juist gecodeerd zal moeten worden. Tenzij je er 1tje kan vinden welke ook uit een B8 variant komt 2017...2018 maar dan nog kunnen verschillende factoren invloed hebben zoals trekhaak of niet, side assist of niet, ..enz. Ook kan ik niet met zekerheid zeggen of het systeem dan gaat klagen over "missing calibration".
 4. De area view camera module zit onder de bijrijdersstoel.
 5. De module krijgt dus voeding. Maar communiceert niet volgens de gateway. Dan zou je de massa kunnen controleren of die wel goed is. Als die goed is, dan de can bedrading doormeten, idealiter van de area view module tot aan de gateway. Als deze goed is en je hebt qua codering niks gewijzigd kan je de module gaan verdenken. Tijdens mijn zoektocht naar een oplossing voor het bewuste topic waarvan u een screenshot hebt kwam ik een Audi document tegen waarbij de area view module er ook ineens mee stopt en dat blijkt een software bug te zijn waarbij ze dan de module hebben vervangen. Wat eventueel een optie zou kunnen zijn is dat je iemand kan vinden welke VCP heeft welke de module kan flashen naar de laatste SW versie. Na het flashen zal je wel de camera's moeten laten caliberen. Maar deze optie is niet zeker of ze succesvol is. Zoniet zit er geen andere optie mee op dan een donor module te zoeken (liefst met een hogere SW versie dan de huidige) Bron, https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://static.nhtsa.gov/odi/tsbs/2017/MC-10127798-9999.pdf&ved=2ahUKEwjJr9nKnuWGAxVnRaQEHX-XDZ8QFnoECC0QAQ&usg=AOvVaw0de0JClpG6sgEBsCNv05Wi
 6. 40bar kan hij dus krijgen / houden en kan de pomp dan leveren. Geen idee hoe het systeem zit maar zit er nergens een overdruk klep/systeem op welke open gaat waardoor de druk wegvalt naar 5bar.
 7. wulfke

  GTE - extra's

  In zijn persoonlijk topic had hij er iets over laten vallen.
 8. Wat is het gedrag van de motor dan ? Kwestie van te weten te komen of de 5bar wel representatief is of een foutieve meting
 9. wulfke

  GTE - extra's

  @francisco heeft het volgens mij op zijn systeem draaiende
 10. Er is een draadloze dongle te koop zodat u de telefoon draadloos kan koppelen met carplay. Dus dan kunt u navigeren via waze. Dan voor het muziek aspect. Kunt u de ipod niet aansluiten via de USB onder de airco unit. En de carplay dongle aansluiten op de USB in de midden armsteun. Ik vermoed dat de ipod gezien zal worden als een aux toestel om hiermee de muziek af te spelen. Zoniet is misschien spotify een optie of de beschikbare muziek op een SD kaart zetten en inpluggen in de MIB unit in het handschoenkastje. Er zijn dus wel wat opties maar online discover services zal je moeten voor bijbetalen en er is geen tweak beschikbaar om dat te activeren.
 11. Navigeren met waze op de discover pro - verbinden met carplay of mirrorlink, dan heeft u de kaart op het discover scherm.
 12. Deuren automatisch op slot na het sluiten van de deuren, voorwaarde is dat de wagen over het Kessy systeem beschikt Stap 1. In het introscherm, bij "Select Control Module" klik "Select" Stap 2. Selecteer adres 05-Acc/Start Auth. Stap 3. Selecteer Coding - 07 Stap 4. Activeer in Byte 2 - bit 4 "locking for door slamming active" Stap 5. Klik na het wijzigen van de code op de "Do It!" knop Stap 6. Selecteer Security Acces - 16 en voer 20103 in als code Stap 7. Selecteer Adaptation - 10 Stap 8. Wijzig volgende regel "ENG129020-ENG126975-internal_passive_entry_exit_byte1-passive_exit_door_slam_lock" en wijzig naar "active" en klik onderaan op de "Do It!" knop
 13. wulfke

  GTE - extra's

  Zou wel kunnen dat het systeem nog op manueel staat, je moet dan eigenlijk eens aan de groot licht hendel trekken om het te activeren.. was vroeger bij de 3C/3AA ook , maar je kan het ook anders coderen. Dus stoppen, contact uitzetten, even de groot licht hendel trekken en dan de bestuurdersdeur openen. Om te wijzigen, Volgens mij is het deze parameter in adres 09 centr elect, ENG141656-ENG116601-Außenlicht_uebergreifend-Coming Home Verbaustatus,manuell ,18 Deze setting op auto zetten.
 14. wulfke

  GTE - extra's

  Heeft u de tijd al eens op de maximale tijd ingesteld gehad of gaan de lichten direct uit nadat je het contact uit legt ?
 15. wulfke

  GTE - extra's

  Met vcds kan je kiezen wanneer de CH timer moet beginnen lopen, 1ste keuze is wanneer het contact wordt uitgeschakeld, 2de keuze wanneer de bestuurdersdeur opengemaakt wordt. De timerwaarde kan gewijzigd worden in het licht menu in de DP/DM. Zou deze parameter moeten zijn in adres 09 centr. elec. ENG141656-ENG116604-Außenlicht_uebergreifend-Coming-home Einschaltereignis,Driver door hier heb je dus de keuze - driver door ("tijd" gaat lopen vanaf het moment dat de bestuurder deur opent) - ignition ("tijd" gaat lopen van zodra de sleutel uit het contact gehaald is) ("Tijd") = tijd welke is ingesteld in het licht menu in het discover scherm.
 16. wulfke

  Relais 109

  relais brandstofpomp zou volgens de schema's J17 moeten zijn, relais nummer 5 in de eerste afbeelding.
 17. wulfke

  Relais 109

  Er zitten relais in de SB box in het motorcompartiment, ook relais op de relaishouder welke aan het BCM is geklikt. Te bereiken wanneer het opbergvakje links naast het stuur wordt weggehaald. Geen idee wat relais 109 is en wat deze zou moeten doen en hoe u aan deze info komt. Maar ik zie vooral relais 646 of 645 bij de B7/3AA . Succes
 18. Whoops, misschien wel een geluk bij een ongeluk dat je dit nu treft, en wie weer lost de kettingrevisie het ander probleem mee op 🤞🏼🍀
 19. Het motorische is niet mijn sterkste kant maar probeer het systeem te begrijpen waarom er een implausible faillure komt. Het systeem incl de meetwaarden lijken het wel te doen maar het systeem verwacht blijkbaar van een sensor een andere meetwaarde dan wat hij op dat moment doorgeeft. En dan zou je inderdaad het timing verhaal in vraag kunnen stellen.
 20. Wat doet de G140 dan ? Want dat is ook een brandstof druksensor.
 21. Wat is die fuel pressure regulator ? 2de vakje in de measure block 103 ? Want als ik dit letterlijk vertaal is dit een brandstof drukregelaar..
 22. De BT verbinding in de telefoon en DP/DM al eens verwijdert en opnieuw tot stand gebracht ? Dus net alsof je een nieuwe telefoon zou willen koppelen met het systeem.
 23. wulfke

  foutcode 17925

  Zijn er nog symptomen welke u opmerkt aan de wagen, slecht starten, helemaal niet starten, uitvallen nadat deze gestart is, ....? Of is er enkel deze foutmelding en doet de wagen voor de rest alles wat deze moet doen ? http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/17925/P1517
 24. @Bart Gerrits had u deze bovenstaande stappen al ondernomen? zoals eerder ook vernoemd zou een specifieke foutlog u meer in de juiste richting kunnen brengen. Foutcode, fout beschrijving..
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden