Ga naar inhoud

wulfke

Full Members
 • Aantal items

  13214
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  324

Alles dat geplaatst werd door wulfke

 1. Ik heb ze origineel er ook in zitten
 2. Klopt dan de info niet bij de advertentie, die bumper heeft open stukken en er staat bij dat het van een BiTurbo komt..
 3. Dan weet ik het ook niet. Hier bij mijn TSI wel een uitlaat links en rechts. Zie de open sierstukken maar zeldzaam voorbij komen.
 4. Hier de clips en de houders welke op het paneel zitten.
 5. VAG 3392 of een gelijkaardige tang via ali express Bijvoorbeeld
 6. Ok, ik wist het niet zeker, daarom dat ik erbij zette "de dieseluitvoering kan de echte sierstukken hebben". De uitvoering met de "fake" sierstukken kom je wel het meeste tegen. Edit* Blijkbaar bij de BiTurbo wel open sierstukken https://polatenpolat.nl/product/vw-passat-3g-b8-variant-bi-turbo-achterbumper-3g9807421
 7. Dat is afhankelijk van welke uitvoering je hebt vermoed ik, de bezine versie zal volgens mij de fake stukken hebben. De Diesel uitvoering kan de echte sierstukken hebben. Ik heb destijds deze met de "fake" stukken geplaatst
 8. Hier in Dit filmpje zie je hoe het intern in elkaar zit.
 9. De binnenkant van de zuiger is een soort vierkant waar een dmv een spindel beweegbaar stuk in gaat. Dat beweegbaar stuk heeft ook een soort vierkante vorm welke zo in de zuiger past. Als beide niet goed staan uitgelijnd doordat ze uit elkaar zijn geschoven en tov elkaar wat zijn verdraait zal het niet meer in elkaar passen. Je moet dus aan de as draaien waar de motor op past en dan zo draaien dat het beweegbaar stuk verder van de zuiger komt (je zal ook voelen dat je de zuiger terug kan duwen) en zo kan verdraaien tov de zuiger. Dan terugdraaien tot wanneer je voelt dat je kan draaien zonder dat de zuiger uitschuift - dat wil zeggen dat het stuk in de zuiger zit. Dan kan je de boel terug monteren. Bij het verdraaien van de as opletten dat de zuiger niet te ver naar buiten komt zodat de zuiger niet uit het huis kan ploppen, dan heb je olie lekkage en lucht in de remklauwen.
 10. In de grille zit het logo vastgeklikt en springen er vergrendelnokjes terug op hun plaats nadat het logo in positie is. De speling die je voelt is dat de nok op het logo tegen de vergrendelnokjes komt. Als je toch via die manier de motorkap wil openen zal je toch net wat meer kracht moeten zetten om die vergrendeling te overbruggen. Uiteraard kan er achterliggend qua nokjes eea breken. Maar of je via deze weg aan de kabel van de motorkap kan, dat kan ik niet bevestigen. Succes
 11. De "uitlaat" inlegstukken zullen misschien wel passen. De chroom strips zo te zien niet, ook zijn deze mat chroom. De reflectoren passen mogelijks ook. Ivm de uitlaatstukken zijn ze er in 2 uitvoeringen. Ofwel echte sierstukken ofwel gewoon de "fake" sierdelen maar deze zijn gewoon dicht en de uitlaatbuis van de uitlaat komt onder de wagen uit. Op ebay staat een kit maar daar is de prijs ook naar, Ebay kit
 12. Euhm, het is een TSI en ligt in een B8 en dat is toch wat u vroeg ? Alles is goed voelbaar (althans in het begin tot je het wat gewoon begint te worden๐Ÿ˜Š) en ook in elk toerentalgebied wat ook te zien is op de tuningsgrafiek. Grootste impact kwam van de DSG optimalisatie .
 13. Ik heb een B8 1.4TSI ACT met 150KP laten aanpassen incl DSG aanpassing. Nu 180pk en 300Nm koppel.
 14. Neen hoor, ook de manuele klep heeft de switchen aan boord in het slot. Dus daar kan wat mis zijn. Kan uiteraard ook in de kabelboom zitten die door de klepdoorvoer zit ter hoogte van de scharnieren. Wat betreft de losliggende stekker, eventueel een foto ervan ? Kan niet zodadelijk wat bedenken. Althans is het niet zo van een knop erop en ineens elektrische klep, daarvoor moeten er extra grote motoren geplaatst worden om de zware klep open en dicht te doen.
 15. Krijg je geen coding info bij de bits in OBDeleven? Ik raad je wel aan van als beginner in coderen van goed bij te houden hoe alles stond voor dat je wat aanpast. Zodra je wat aanpast kan je kijken of iets werkt. Als het nog niet werkt kan je even afwachten. Als er een foutmelding volgt zet je de boel terug naar de toestand waarin je vertrokken bent en kijk je of de foutmelding gewist kan worden en weg blijft. Nu had je het idee dat rainclosing wel werkende zou zijn omdat je het op het scherm aan en uit kan zetten maar dit is niet het geval gezien je in de verkeerde byte bits hebt aangevinkt met nu deze situatie als gevolgd. Gelukkig niet zo ingrijpende gevolgen maar zou zomaar kunnen dat je eens de wagen niet meer van zijn plek af krijgt door een verkeerd vinkje te zetten.
 16. Zoals ik schrijf, je hebt mogelijks de long code van het BCM aangepast met het idee dat je regensluiten aan het instellen was. Echter zit regensluiten in een submenu van het BCM. Omdat je voor regensluiten in byte 0 bit 1 moet aanvinken heb je eigenlijk het BCM gecodeerd als linksverkeer. hier zie je dat als je in byte 0 bit 1 actief zet dat je het BCM instelt dat de wagen voor linksverkeer is. Hoe je via OBDeleven in een submenu van een module kan geraken zal je even iemand anders moeten vragen. Misschien dat @Ozzy hierop kan antwoorden.
 17. Mijn voorgaande post gelezen ???
 18. Toch moet je het zoeken in module 09 centr electrics. Ik zie dat je een poging hebt gedaan om regensluiten te activeren. Echter zit deze codering in een sub systeem van module 09 en niet in de directe codering van 09. Dus als je even in 09 byte 0 bit 1 wijzigt vermoed ik dat je probleem zal opgelost zijn. Echter als je regensluiten wil activeren zal je in byte 0 van het subsysteem RLS (geen idee hoe ze het noemen in OBDeleven) bit 1 moeten aanvinken.
 19. De instellingen voor de verlichting dus ook links of rechtsverkeer zit in 09 centr electrics..
 20. Als de instelling op de DM/DP op linksverkeer stond en jij hem nu op rechtsverkeer zet dan is er mogelijks iets gewijzigd in het BCM waardoor deze nu als linksverkeer staat. Omdat jij hem op het scherm op rechtsverkeer zet ben je zogezegd omgeschakeld omdat hij als standaard volgens de programmatie op links zou moeten.
 21. Misschien bij het terugzetten van de settings in de DM/DP de optie linksverkeer aangezet ?
 22. Fingers crossed ๐Ÿคž๐Ÿผ. Al zeker netjes van de verkoper.
 23. Zeker interessant, Wat denk je van de GTE enkel elektrisch voor boodschappen en een speedbike voor woonwerk (35km is prima te doen - op minder dan een uurtje terug thuis en dat zonder file) Die 22K per jaar breng je dan terug naar 4500km/5500km per jaar en 17500km per fiets ๐Ÿ˜Ž. Heb je wel de kost van de speedbike maar dat compenseer je met de tank kosten.
 24. Ok, maar ik kan geen verklaring vinden voor het niet meer functioneren van de sleutels en de wegrijblokkering die niet meer werkt..
 25. Defecte stuurmodule heb ik nog niet voorbij zien komen. Defecte stuurhoek sensor wel. Ben wel benieuw naar de vcds scan. Kunnen we hier ook eens kijken via de uitgelezen codering of het daar wel allemaal goed zit of dat we iets anders zien wat niet klopt.
ร—
ร—
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden