Ga naar inhoud

wulfke

Full Members
 • Aantal items

  12475
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  256

Alles dat geplaatst werd door wulfke

 1. wulfke

  Afkeur op bandenmaat

  Er kunnen allerhande maten rond deze velgen, zolang het maar 18inch banden zijn. Maar om door de keuring te komen moeten de banden binnen een bepaalde marge blijven tov de standaard maat. De pipo's van de keuring geven uw geplaatste bandenmaat in in hun systeem en krijgen dan een melding als de bandenmaat teveel afwijkt met de originele (wielomtrek). Als u deze banden nieuw hebt gekocht en laten plaatsen hebt voor onder deze wagen bij die bandenboer dan zou ik er toch mee terug gaan en een andere set eisen die wel goed is en conform de richtlijnen is. dit zijn de 18inch maten die ron
 2. In dit topic staat eea ivm de aansluiting van de raam antennes en hun locatie. https://forum.vwpassat.nl/index.php?/topic/41276-retrofitting-dab-in-passat-3c/
 3. 🤩 afmetingen ? Laat de zomer maar komen 😎
 4. Normaal heb je op de memory stoel een knoppenbalkje met 3 geheugenplaatsen. Met een stoel met massage of ventilatie heb je maar 2 geheugenplaatsen en het 3de knopje is voor de extra optie. De koelfunctie heb ik enkel nog maar gezien bij een B7 interieur en dan zat de koelknop gescheiden van de memory knoppen. Ook was de bekleding van de stoel geperforeerd en zat er een ventilator onder de stoel gebouwd om zo luchtstroom door de stoel te krijgen. Dus ben ook wel benieuwd naar deze koelfunctie. De massagefunctie is gewoon de lendesteun die ze gebruiken en een paar ritmische bewegingen laten
 5. Zoals ik voorgaande schreef, U kan het met vcds (laten) programmeren dat het constant aan staat en dat u niet meer aan de hendel hoeft te trekken. STG 09 (Bordnetz) auswählen STG Zugriffsberechtigung -> Funktion 16 Freischaltcode 31347 eingeben STG Anpassung -> Funktion 10 (1) Komfortbeleuchtung-Coming Home Verbaustatus auswählen Wert auf automatisch anpassen Standardwert: manuell https://www.stemei.de/pages/coding/vw-passat-b8/coming-home-automatisch-aktivieren.php
 6. wulfke

  Afkeur op bandenmaat

  nog eens, het gaat niet om de inchmaat maar om de afwijking welke uw banden nu hebben tov de standaard banden. Als je de passat configureert met 18inch wielen zal er geen 235/40 18 onder komen. als je banden 235/45 18 rond de velgen doet kan je gewoon zo jaarlijks naar de keuring zonder wat te moeten doen aan de velgen.. maar als je de 235/40 18 er rond laat dan ga je even wat werk hebben voor ie naar de keuring kan.. het is nu gewoon zo dat je niet om het even welke band om een velg kan leggen..
 7. Nergens in de originele houder er zekering welke wel contact maakt met de voedingskam maar waarvan de andere kant nog vrij is ? Mogelijks hadden ze de schuiver er gewoon zo in gedrukt terwijl hij niet in de houder vergrendeld blijft en je hem hierdoor gewoon uit kon trekken.
 8. Ik heb de niet chrome versie. Maar deze is niet van edelstaal maar gewoon plastiek. Vroeger bij de 3C wel een RVS versie gehad en heb deze dan extra gekit omdat de kleefstrips niet voldoende waren. https://shop.ahw-shop.de/ladekantenschutz-vw-passat-b8-3g-variant-alltrack-original-volkswagen-edelstahl-3g9061195?c=4088 Edit, sorry. Ik had de vraag niet goed genoeg gelezen. Het gaat hem over de binnenste dorpel die u bedoeld. Deze heb ik er niet in. Had hem wel bij de 3C en dat was een paar schroefjes en een paar klikjes..en klaar.
 9. De 2 blauwe zekeringen zitten zo te zien ook in een houder welke achteraf op de originele box zijn gekleefd. Ikzelf zou ze persoonlijk inbouwen in de originele box.
 10. Zo goed als 100% zeker van de trekhaakmodule. De 2 blauwe zekeringen zijn de 2 voedingen voor de trekhaakmodule die dus zijn gezekerd met de 2 blauwe zekeringen. De kabelschoen welke 2 draden op zitten (rood/geel en rood/blauw) zal de ene kant uit de zekeringhouder komen en afgetapt zijn van een voedingsrail in de zekeringbox. De andere kant koppelen aan op de ene kant van de extra zekeringen. De andere kant van de zekering loopt naar de trekhaakmodule links achteraan.
 11. wulfke

  Rammel in het stuur

  Kon je met de airbag wat schudden ? Zo kon/kan je eventueel weten of de rammel effectief in de airbag zit of in het stuur zelf of een combi van de twee.
 12. wulfke

  Foutcodes na uitlezen

  Ofwel aanvoer van de brandstof defect (darmpje dicht, pomp defect,..) ofwel misschien een filtertje ertussen welke dicht zit..
 13. Misschien kan dit je verder helpen - zie in dit topic in post #3 een pin bezetting https://forum.vwpassat.nl/index.php?/topic/1321-rns-300/
 14. wulfke

  Afkeur op bandenmaat

  Wil niet zeggen dat je er geen 18inch onder mag hebben, wielomtrek moet gewoon binnen de grenzen blijven of even door de goca tool halen en kijken of ze goed zijn. Zoniet is het een kwestie van een andere band eromheen te doen. Dacht 120Nm voor aluminium velgen.
 15. wulfke

  Afkeur op bandenmaat

  De toleranties van de banden zijn niet zozeer gekoppeld met de veiligheid maar met de snelheid wat je auto aangeeft in vergelijk met de werkelijkheid. Maar ivm veiligheid strookt er zoveel niet bij de BE keuring, zoals geperforeerde remschijven of versterkte remleidingen, verlaging enz daar doen ze allemaal moeilijk rond. Ik begrijp wel dat er regels moeten zijn maar ze moeten dan wel onderbouwd kunnen worden..
 16. wulfke

  Afkeur op bandenmaat

  Als ik uw huidige banden door te goca tool haal dan geeft deze inderdaad aan dat ze niet conform zijn volgens de voorgeschreven toleranties Als je 18inch wil moet je ofwel 225/45 - 18 (-1,3%) 235/45 - 18 (0,1%) 245/45 - 18 (1,4%) Die 1,5% is de afwijking die de huidige band mag hebben tov de standaard maat. Met 245/40 18 zit je met -2,26% afwijking tov de standaard waarde van 215/55 17
 17. wulfke

  Afkeur op bandenmaat

  Heeft u de huidige bandenmaat al eens in de bandencalculator van GOCA gestoken ? Want de 245 is al een ferme band voor een 18inch (voor een passat dan toch) http://www.goca.be/nl/banden
 18. wulfke

  Afkeur op bandenmaat

  Nooit problemen mee gehad bij de 3C - die stond standaard op 16inch. Hele tijd op 19inch gereden en nooit een opmerking over gehad. Nu onder de B8 heb ik 18inch onder zitten maar er nog niet mee naar de keuring geweest. Je mag in BE 2 inchmaten groter gaan dan wat op het gelijkvormigheidsattest staat. Maar dat rekenen ze dan wel aan als tuning en krijg je een tuning rapport erbij.
 19. Vermoedelijk is de oem versie dan geborsteld RVS en de imitatie gewoon geborsteld alu.
 20. wulfke

  passat gte

  Maar de meeste tuners spreken dan ook over een standaard vermogen van 218pk/400Nm Vag techniek gaat volgens hun site naar 270pk/460Nm terwijl in de header een foto van een GTE weergeeft van een GTE met op de bank dan 300pk en 515Nm ? Enkel op de site van JD zie je standaard 218pk/350Nm en na chip dan 295pk/500Nm. Maar dan betaal je wel 900eur (prijs volgens de site)
 21. Zijn er OEM VW naafkappen voor deze wielen te verkrijgen ? Dit zijn toch van die kappen incl wielbout afdekking in 1. Ik heb ze destijds van Ali express gehaald met het VW logo erin.
 22. Heb je een punt Barry, maar heb daarnet even een simulatie gedaan om mezelf als nieuw lid aan te melden. daar staat ook een vakje welke je moet aanvinken dat je de "terms of use" hebt gelezen en of je er mee akkoord gaat (is ook niet duidelijk dat de tekst "Terms of Use" aanklikbaar is en dat hierachter de forumregels zitten) Dat is nu net het gemak aan een vinkje in een vakje zetten, je hoeft ze niet te lezen maar er wel mee akkoord gaan, ook al weet je niet wat er stond of wat er van je verwacht word. Is het eventueel mogelijk om dat aanvinkvakje weg te laten en je verplicht bent d
 23. klikkie naar full membership
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden