Ga naar inhoud

wulfke

Full Members
 • Aantal items

  13558
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  346

Alles dat geplaatst werd door wulfke

 1. In de log is wel te zien dat 90% van de modules welke een fout bevatten dat ze klagen over geen communicatie met de motor ECU module. Dus ofwel praat de gateway niet met de motor ECU ofwel praat de motor ECU niet met de gateway. De gateway is in deze probeer situatie de goedkoopste en makkelijkste oplossing. Als je een eenzelfde gateway op de kop kan tikken is het 1 op 1 uitwisselbaar en dan juist nog de codering juist zetten en controleren of het fenomeen nog bestaande is (kan je zelf goedkoper dan 1200eur) Wat ook nog kan is falende can bedrading waardoor de communicatie niet loopt zoals het moet.
 2. Ik meende dat je naar beneden moest drukken tot volledig beneden, dan loslaten en nog een drukken om naar beneden te sturen. Dan naar omhoog trekken en houden tot volledig dicht, dan loslaten en nog eens trekken. Althans, zo deed ik het altijd wanneer het raam zijn kalibratie kwijt was of wanneer je duwt of trekt en het raam niet volledig automatisch volledig dicht of open gaat.
 3. Als je ze toch allebei wil gaan vervangen dan maakt dit niet zoveel uit denk ik. Zolang je ze allebei maar hetzelfde neemt. Weet wel dat vanaf model 2008 er een omschakeling was van motor (uitgaande as en zuiger spindel) De eerste versie tot 2008 was met 6 tand torx - de opvolgende versie was dan met multi 12-tand torx.
 4. ja, had eventueel het in gedachten jouw unit te wisselen met een MIB2.5 unit maar ivm andere manier van communicatie lukt dat dus niet. weet niet of je actief bent op facebook maar misschien kan je je vraag in deze groep eens lanceren ?
 5. Neen, bij mijn vorige MIB unit had ik het inderdaad standaard aan staan. Maar deze is nu vervangen naar een compleet andere MIB unit en ook een groter (9,2inch) scherm. In die "nieuwe" vervangende unit zijn alle FEC-SWAP codes aanwezig gemaakt, vrijgeschakeld de component bescherming eraf gehaald door @Passat Rdi . Welk onderdeelnummer heeft jouw unit ?
 6. Heb in de mijne een ander systeem geplaatst met groot scherm en deze is wel volledig unlocked. Misschien kan je gewoon een andere untit plaatsen.
 7. Yes, LB5J -> Harvard blue πŸ‘ŒπŸΌπŸ€© . Heel mooi kleur, net als dat crimson red LD3Y (welke je ook heel weinig ziet)
 8. Mooi hoor ! Jaloers op de kleur, zie je heel weinig. Veel te weinig ! Harvard Blue ?
 9. Ok, onlangs nog wat aangepast dan in module 09 via VCDS of OBDeleven via adaptations ? Toch geen linkje naar het filmpje om te verduidelijken of een scan van de adaptions ?
 10. Waarschijnlijk ook de Oryxweiss L0K1 kleurcode. Heb de L0K1 kleurcode en standaar ook verschil tussen bvb de achterflank en het tankdeksel. Dat parelmoer is zo al een moeilijke kleur en blijkbaar worden carroserie en bumpers elk in een andere fabriek apart van elkaar gespoten en niet als 1 geheel. Kan je volgens mij niet veel aan veranderen tezij je het in 1 keer laat overspuiten.
 11. Kan je eens op de OK toets drukken van het stuurwiel, middelste knopje van de rechtse knoppenunit, dit terwijl je de kaart tussen de teller hebt staan.
 12. wulfke

  VW touch climatronic

  Waarschijnlijk geen extra draad, het issue waar ik het over had was blijkbaar bij een GTE versie B8 waar de dingen blijkbaar net iets anders in elkaar zitten.
 13. wulfke

  VW touch climatronic

  Strak hoor πŸ‘ŒπŸΌπŸ˜Ž
 14. Toevallig geen scan genomen in de situatie met alle nieuwe onderdelen en dat de wagen niet meer wil starten? Daar moet dan namelijk een fout naar boven komen in de comfortmodule ivm start authorisatie. Ikzelf zou @Bonny eens laten kijken naar dit probleem, die weet er vast een zeker wel raad mee, of kan je vast wel op weg helpen om het alsnog werkende te krijgen of weergeven waar het eventueel fout loopt.
 15. Normaal zit dichtbij wel een massapunt. Niet zoveel ervaring met de B7 maar normaal ergens aan de dorpel (binnenkant - wel even de bekleding wegduwen) ofwel net aan de stoelen (ter hoogte van de dorpel) ofwel zoals bij de 3C net ter hoogte van de motorkap hendel.
 16. even de schema's naast elkaar gelegd van de 3C en de B7. Bestuurdersstoel b6 heeft ook een massa op pin 5, op de stekker in de auto (b7) is deze leeg. Kan ik de massa van pin 9 zo doorlussen naar pin 5? Bij de B7 hebben ze de massa draden voor zetelverstelling en zetelverwarming gemeenschappelijk genomen. Dus je kan ofwel pin 5 doorverbinden met pin 9 - uiteraard wel de minimum draadsectie van 2,5mmΒ² hanteren om door te lussen. Ofwel gewoon een extra draad naar de massa leggen. Pin 10, b6 rood/wit is dat hetzelfde als pin 10 van de b7 (blauw/rood) climatronic ? dat is inderdaad hetzelfde - dat is de temperatuursmeting van de bijrijdersstoel en gaat naar zowel clima als pin 3 van de bijrijdersstoel. Bijrijdersstoel Pin 3, b6 heeft een rood/witte draad, is dat hetzelfde als pin 3 van de b7 (rood/blauw) climatronic ? Dat klopt - dezelfde uitleg als hierboven Massa (bruin) verplaatsen van pin 5 (b6) naar pin 9 neem ik aan Correct - je kan die gewoon verplaatsen
 17. Ik kijk deze avond of morgen eens in de schema's voor je.
 18. Mag ik opmaken uit de pinbezetting dat de B7 bestuurders stoel manueel verstelbaar is en de 3C stoel elektrisch verstelbaar ?
 19. Dit is nu een andere "nieuwe" AJ module dan waarmee je het topic gestart bent ? Je geeft aan het stuur niet te kunnen calibreren en dat je met een airbag fout zit die je niet kan resetten. Bedoel je dat je de airbag fout niet kan resetten omdat je geen tools hebt hiervoor, beschikt u over VCDS ? Indien geen tools ga je inderdaad de stuurhoek sensoren niet kunnen calibreren gezien je ook hiervoor vcds nodig hebt. Wat bedoel je met gaan codering, die is in het verleden al gedaan ?
 20. Maar dat is toch geen AH, AJ of AK module ?
 21. wulfke

  TPMS

  Kan je lekker afvinken nu ! Alweer een leuke handige optie erbij !
 22. Mooi zo, deze info kost je enkel een Full member lidmaatschap 😎πŸ€ͺ
 23. Volgens het schema zou op de OBD stekker pin 16 een constante plus moeten zijn en op pin 1 een geschakelde plus. Pin 4 en 5 zijn massa aansluitingen. ( zie schema pagina 25 - No. 28/2)
Γ—
Γ—
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden