Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont de inhoud met de hoogste reputatie sinds 08-11-21 in alle zones

 1. Ik heb wel zin in een poets meeting ergens in het voorjaar, lekker aan de gang gaan met je eigen auto met wat experts er bij. Maar ja, waar zouden we dat kunnen doen? Er van uitgaande dat het dan toegestaan is.
  6 punten
 2. Hier kan ik misschien wat in betekenen voor de Passatgemeenschap. Zo sommigen van jullie misschien weten ben ik trainer bij de Waxworld Academy. In Zevenbergen geef ik in het pand van Waxworld een aantal trainingen over Detailing. Dat begint bij de technieken voor een goede wasbeurt incl. kleien en handmatig polijsten. Ook zijn er twee cursussen over het gebruik van elektrische polishers. In het eerste deel gaat het over de excentrische Polisher de Dual Action, in deel twee komen ook de gear driven en de rotary aan de orde. Daarnaast zijn er trainingen voor de meer gevorderde detailers: aanbrengen van een keramische coating en sanding/schuren. Ik zou me voor kunnen stellen dat ik een training geef aan een groep forummers. Vorm en inhoud kunnen aangepast worden aan de wensen van de deelnemers. @bm-ermisschien kunnen wij daar eens verder over brainstormen?
  5 punten
 3. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
  5 punten
 4. Nee klopt niet Alle. Het probleem is de coding van de stuurmodule waarna de teller in een toestand komt waardoor die alleen nog goed werkt met de hendel. Oplossing is stuurmodule anders coderen (hendelbediening uit zetten) en vervolgens in de eeprom van de teller die setting terug juist zetten. Helaas kun je dat alleen via de eeprom doen dus vereist bepaalde tools. Ik heb (nog) geen manier gevonden om dat op een andere manier te doen. Lonnebol is zaterdag even hier geweest en toen hebben we dit in orde gemaakt. Gr. Bonny
  3 punten
 5. Ik zal weer wat leven in de brouwerij brengen hier. Nu ik bijna 6 maanden in het bezit ben van de passat, begon het toch na jaren weer te kriebelen om deze toch wat beter te gaan onderhouden qua lak dan mijn vorige auto(die heb ik in die 9 jaar dat ik m had nooit gepoetst of iets) ik had uiteraard al mijn meguiars spullen weg gegooid omdat ik er niks meer mee deed. Ik had toch wel voor een klein kapitaal thuis liggen(ik weet het dom dom dom) Dus wat doe je dan als je weer een auto heb waar je zuiniger op bent dan je vorige auto 😇 Dus vorige maand samen met een vriend naar carclean gereden om een poets pakket met polijst machine aan te schaffen. Het is de DAP EVO monello pakket geworden. Ik ben van plan de auto in het voorjaar met deze 3 polijstmiddelen goed onder handen te gaan nemen. Dat is voor het voorjaar, maar ik wilde eigenlijk voor de winter(ik weet het ben eigenlijk te laat 😂) de auto alvast een bescherm jasje geven. Vandaag zelf naar carclean gereden om wat extra dingen aan te schaffen. Om toch te proberen op een mooie droge winterdag de auto nog effe in de wax te zetten. Ik vond/vind dat meguiars altijd super producten heeft/had, maar wilde toch eens verder kijken en zien of ze nog leuke en goeie alternatieven hadden. ik ben uitgekomen op de shampoo van monello(de lavare) met een washmitt en droog doek. Ik ga vreemd, want ik heb de wax van dodo juice aangeschaft namelijk de hybride wax shinecraft voor lichte lakken, speciaal voor de winter(ook in de zomer is deze wax perfect) dat het lekker lang blijft zitten. Deze werd mij aangeraden, omdat het erg goed schijnt te werken. Samen met nieuwe poetsdoeken(heb er gelijk een aantal aangeschaft) en 2 pads van monello, hoop ik op een droge winterdag. Zodat ik deze wax op de auto kan aanbrengen en kijken wat het resultaat is van de wax. Heb ook klei gehaald van monello, had gevraagd of ik de auto moest kleien voor ik m ga waxen. Dat mag altijd, maar als je alleen een wax laagje voor de winter wil aanbrengen kon ik het ook achterwege laten en de auto kleien in het voorjaar voordat ik ga polijsten. Dan ga ik natuurlijk het volledige stappen plan doen en klei ik de auto voor ik de rest doe. Ben erg benieuwd hoe de auto eruit gaat zien als je m met een polijstmachine aanpakt, maar ik ben ook al benieuwd wat het resultaat wordt na het waxen met de dodo juice. Ik houd jullie op de hoogte
  3 punten
 6. Already done! Dat was een gevalletje speeddial @BlackPassat Dit zijn natuurlijk de reacties waarvan je alleen maar kan hopen dat die komen, en dan is het natuurlijk heel leuk als er daadwerkelijk zo'n reactie komt. @Sander_C Zo zie je maar wat er van jouw post terechtkomt!
  3 punten
 7. Da's voor mij niet ver, Peter Verstuurd vanaf mijn CPH2161 met Tapatalk
  3 punten
 8. Kleine correctie: heel Europa past niet meer op een 16 Gb kaartje. Om precies te zijn zijn daar twee oplossingen voor: verwijder uit folder maps/00/SDS alle talen die je niet nodig hebt. Als je b.v alleen NL overhoudt, wordt het geheel ca. 1 Gb kleiner. Dan past het wel op een 16 Gb kaartje en blijft werken. Bij mij bleef er 85 Mb over op het kaartje als ik GB en NL erop liet staan. Met alleen NL bleef er ongeveer 180 Mb vrij. Als je weet hoe je de CID code van je originele VW 16 Gb kaartje te achterhalen, kan je op internet een 32 Gb kaartje kopen met dezelfde CID code. Dan past heel Europa er wel op. Dit werkt, want ik heb dat zelf gedaan. Ik heb een Engelstalige handleidinkje (die voor een ander forum heb gemaakt) toegevoegd, hoe je je CID code kan vinden. Op dat andere forum worden ook de kaartjes met een gewenste CID code aangeboden. Als je nog vragen hebt, laat het me dan weten. groet Peter Manual_to_find_CID .docx
  3 punten
 9. Eindelijk gelukt om een net scherm zonder roest te vinden, in de juiste kleur. Binnenkort eindelijk die nare roestplek weg.
  2 punten
 10. @bm-er Dit was niet mijn bedoeling, maar dat dit er uit komt rollen had ik niet verwacht en is echt top om te lezen. ik dacht ik doe mijn oude hobby effe opnieuw leven in blazen, dat ik zoveel mensen mee neem in mijn enthousiasme is toch top.
  2 punten
 11. Ik ben voor, Ben niet echt een expert meer omdat ik er te lang eruit ben geweest. Al weet ik er nog wel wat vanaf.. Misschien een beetje centraal wat voor iedereen aan te rijden is. Maar zeker een leuk idee Gelukkig hebben de duitse auto's een harde lak en kun je met een excentrische polijst machine best veilig zonder snel fouten te maken je auto goed poetsen. Ik wil met de tijd ook graag een huis met garage of ieder geval een overkapping op eigen erf waar ik op mijn gemak de auto kan poetsen verspreid over meerdere dagen. Weet wel dat als je meerdere stappen doet kwa polijksten je het per deel het beste kan doen en dat je het over een paar dagen uitsmeert 1 dag is te kort. Wel leuk dat ik met mijn berichtje andere ook weer enthousiast maak. Baal van het weer en kou ben het weekend vrij en had het liefst de wagen al dit weekend in de dodo juice gezet. Toch maar wat harder opzoek naar huis met garage, maar de huizen zijn hier zo belachelijk duur. Heb trouwens een 2e auto die ik als woon/werk alleen maar gebruik een Kia Picanto, maar dat wordt met experiment auto/lak.
  2 punten
 12. De oude kaart updates staan hier. Op dit moment staan daar de kaart updates van 21/06/2021 (V14). Het is mij gelukt om de links voor the Discover Media kaart updates van deze maand te vinden (V15). Bundel 1: Heel Europa: Coverage: Albania*, Andorra, Austria, Belarus*, Belgium, Bosnia and Herzegovina*, Bulgaria*, Croatia, Cyprus*, Czech Republic, Denmark, Estonia*, Finland, France, Germany, Gibraltar, Great Britain, Greece, Hungary, Iceland, Ireland, Italy, Kosovo*, Latvia*, Liechtenstein, Lithuania*, Luxembourg, Malta, Moldova*, Monaco, Montenegro*, Netherlands, Northern Macedonia*, Norway, Poland, Portugal, Romania*, Russia*, San Marino, Serbia*, Slovakia, Slovenia*, Spain, Sweden, Switzerland, Turkey*, Ukraine*, Vatican City download Bundel 2: Zuid-west Europa: Coverage: Andorra, Belgium, France, Gibraltar, Great Britain, Iceland, Ireland, Luxembourg, Monaco, Netherlands, Portugal, Spain download Bundel 3: noord Europa & Rusland: Coverage: Albania*, Belarus*, Bosnia and Herzegovina*, Bulgaria*, Cyprus*, Denmark, Estonia*, Finland, Greece, Kazakhstan*, Kosovo*, Latvia, Lithuania, Moldova*, Montenegro*, Northern Macedonia*, Norway, Romania*, Russia*, Serbia*, Sweden, Ukraine* download Bundel 4: oost Europe: Coverage: Austria, Croatia*, Czech Republic, Germany, Hungary, Italy, Liechtenstein, Malta*, Poland*, San Marino, Slovakia, Slovenia, Switzerland, Vatican City download Bundel 5: centraal Europa: Coverage: Andorra, Austria, Belgium, Croatia*, Czech Republic, France, Germany, Hungary, Italy, Liechtenstein, Luxembourg, Malta*, Monaco, Netherlands, Poland*, San Marino, Slovakia, Slovenia, Switzerland, Vatican City download Bundel 6: centraal Europa (met UK en Ijsland): Coverage: Andorra, Austria, Belgium, France, Germany, Great Britain, Iceland, Ireland, Italy, Liechtenstein, Luxembourg, Malta*, Monaco, Netherlands, San Marino, Switzerland, Vatican City download Bundel 7: midden noord Europa (met UK en Ijsland): Coverage: Andorra, Belgium, Denmark, Finland, France, Germany, Great Britain, Iceland, Ireland, Luxembourg, Monaco, Netherlands, Norway, Sweden download Bundel 8: oost Europa: Coverage: Albania*, Austria, Belarus*, Bosnia and Herzegovina*, Bulgaria*, Croatia*, Cyprus*, Czech Republic, Estonia*, Greece, Hungary, Italy, Kosovo*, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Malta*, Moldova, Montenegro*, Northern Macedonia*, Poland*, Romania*, San Marino, Serbia*, Slovakia, Slovenia*, Switzerland, Turkey*, Vatican City download Bundel 1 past niet meer op een 16Gb SD-card, je moet daarvoor een 32 Gb SD-card hebben. De rest kan op een 16 GB SD-card gekopieerd worden. Have fun Peter Update 27-11-2021: Ik heb inmiddels ontdekt dat je de grootte van bundel 1 kan aanpassen zodat hij wel op een 16 Gb SD-card past. Je kan uit map SDS alle talen verwijderen die je niet nodig hebt. B.v. laat alleen NL erin staan. Daarmee win je voldoende ruimte om toch de officiële 16 Gb SD-card van je auto te gebruiken voor heel Europa. Peter
  2 punten
 13. Ik ben al een tijdje bezig om de kleurenslider op het beeld te krijgen van mijn DP. Maar niks werkt of geeft een oplossing. Ook loop ik vast omdat ik maar 3 kleuren kan aanpassen ipv 10 kleuren. Nu vandaag wat verder in VCDS aan het spitten geweest en ben al wat verder gekomen. Nu is het in de beginjaren zo geweest dat er een mogelijlheid was om via een keuzeknop bij de interieur verlichting een keuze te maken tussen oranje/Wit of blauw maar zelfs dit kreeg ik niet in beeld, tot nu.. Heb wat dingen aangepast en nu heb ik een keuzelijst met zelfs rood en Turqoise erbij. Ook de regeling van de hemelverlichting heb ik in beeld gekregen wat ik vroeger ook niet kon. Ook de dashboardlijst staat nu in beeld als regelbaar gebied, enkel blijft deze wit ipv dat deze mee gaat met de overige kleuren. Moet ik nog even uitzoeken Nu nog uitvogelen of de RGB leds effectief aangestuurd kunnen worden want dit zou in de LIN slave groep moeten zitten, echter heb ik nog geen testopstelling dus kan ik nog niet controleren of het daadwerkelijk ook werkt. Maar als nog iemand meer info heeft ivm hoe het in elkaar zit met de lin slaves enz dan hoor ik het graag
  2 punten
 14. De 1.6TDI heeft vaker last van verstuivers die het begeven. Als je denkt dat een 1.6TDI minder zuinig is dan de 2.0TDI 140pk, dan zit je ernaast. Ze zijn even zuinig, of de 2.0TDI is zelfs zuiniger, ook rijd ie een stuk fijner. Ik zou vooral letten op: - Metaal deeltjes in het brandstoffilterhuis - Staat van het roetfilter - Gestotter/gerook, gerook hoort in ieder geval niet aanwezig te zijn met een auto waar een roetfilter onder zit. Als ie wel rookt, dan is er iets goed mis. - Als je een DSG wilt, neem geen 1.6 TDI - Als het een DSG betreft, rijd ie soepel weg vanuit stilstand en schakelt ie verder soepel - Als het een DSG betreft, wordt ie wel fatsoenlijk warm Hier kan je er ook wat over lezen: Verder gewoon alles uitproberen en goed luisteren naar vreemde geluiden.
  2 punten
 15. Ik weet niet welk bouwjaar je auto is, maar ik heb onlangs via de VW site een update tool gebruikt om zelf de kaarten te updaten. Je kan dan zelf kiezen welke kaarten je er op wilt. ( afhankelijk van hoe groot je huidige SD kaart is ) https://app-connect.volkswagen.com/mapupdates/car/ Je hebt dan wel een SD kaart lezer nodig op je computer/laptop. En een hoop geduld want het duurde bij mij uren voordat hij klaar was
  2 punten
 16. De gouden tip heb ik niet maar als het uiteindelijk lukt: naar de garage om 4 gewone bouten, ben je van die ondingen af 😉
  2 punten
 17. Van daar Martijn @maxx007at niks mis met @dieseltje hoor
  2 punten
 18. @Ozzy, de facelift heeft een eigen 4G verbinding, die is de eerste 3 jaar altijd online. Kaartenupdates en andere kleine updates lopen automatisch in de achtergrond, je hoeft daar niets voor te doen. Na 3 jaar moet je gaan betalen: “slechts” 145 Euro per jaar. @subdin je hebt kaartmateriaal 21.9, dat is op dit moment de meest recente versie.
  2 punten
 19. Quick update: aanvraag bij fabriek ingediend, hopelijk deze week reactie.
  2 punten
 20. 1 punt
 21. Zeker dat deze bij mij werkt.:-) ik weet niet of mijn aid van de 2de generatie is.
  1 punt
 22. Jaahhh, herinner me nog de Meguairs poetsdag ! Ik weet wel ergens in 't harde een mooie overdekte droge plaats 😇.
  1 punt
 23. Update 2-12-2021: Inmiddels heeft VW zelf de site geupdated naar V15 De nieuwe kaarten van Discover Medium en Discover Pro staan nu hier Peter
  1 punt
 24. Verschil zit in de communicatie protocollen. Beeldscherm bij oude tellers heeft communicatie protocol DDP terwijl de nieuwe tellers via BAP communiceren Daarnaast hebben de sturen ook nog eens verschillen in LIN modules. oud stuur met 8 knoppen is via LIN 1.3 en de nieuwere sturen met 12 knopen LIN 2.0 Dus je moet een stuurmodule hebben die geschikt is voor nieuwe tellers met BAP protocol en die over LIN 1.3 en LIN 2.0 kunnen communiceren Zover bekend zijn dat 3C0-953-549 AH en AJ. deze hebben beide sw 0030 en LIN 1.3 en 2.0 voor zover ik weet is het verschil tussen AJ en AH dat de AH voor automaat geschikt is. Als je een AH versie hebt kun je de sleutel niet uit contact halen als de automaat pook nog niet in P stand staat. Bij een AJ kun je die wel uit het contact trekken. vwb tyep AK deze heeft een lagere sw 0025 hiervan is niet helemaal duidelijk of deze ook goed werkt.
  1 punt
 25. thnx, ga het uitvogelen!
  1 punt
 26. Dat is weer voor een andere topic 🤣
  1 punt
 27. Die kan je met gepast geweld naar beneden trekken.
  1 punt
 28. Thanks @lonnebol Ik heb nog wat andere dingen te fiksen, maar ik overweeg ze nog wel eens te plaatsen. @starsky bedankt voor het aanbod. Gezien de bizarre kosten overweeg ik een eigen setje 😉
  1 punt
 29. Ik heb een setje er ook meer dan 2 jaar erin zitten, alles doet het nog goed! @7700 Ze zijn eventueel over te nemen, ben op zoek naar een andere auto
  1 punt
 30. Quick update: Vanochtend antwoord van fabrikant gehad. Productie is 10 december pas klaar tgv vertraging levering onderdelen. Dan op transport en is het in 4-5 dagen hier. Het is helaas niet anders!
  1 punt
 31. Diver bedoeld of je zelf al eens in praktijk op jouw wagen hebt gekeken hoe het klepje los kan ipv online te zoeken. Lijkt me nu ook geen hoogtechnologische installatie waarvan je zelf door wat te kijken en te proberen niet kan afleiden hoe het eruit kan. Succes
  1 punt
 32. volgens mij heb je hier zelf nog helemaal niet naar gekeken, aangezien het zo makkelijk is.
  1 punt
 33. Ik ben altijd wel fan van Hankook Ventus Prime banden. De eerlijkheid gebiedt me wel te zeggen dat ik ook weinig anders geprobeerd heb de afgelopen 10 jaar.
  1 punt
 34. Google is my friend.. met het onderdeelnummer van de rolloknop kan je de stekker vinden. De pinnen weet ik nu wel uit mijn hoofd welke erin moeten.
  1 punt
 35. Ik heb veel opgeslagen en anders zien ik het op in Etka (zoek op etka online) of ElsaWin. Beide heb ik op de pc draaien. Is software van VW. Verstuurd vanaf mijn Nokia 7.2 met Tapatalk
  1 punt
 36. Stekker rolloknop 4D0 971 636B Passend hersteldraadje met 2 pinnen 000 979 009 Of passend contact om zelf aan een draad te zetten N 907 647 01
  1 punt
 37. Ik zal het dadelijk even opzoeken voor je. Als het goed is heb ik alle info bewaard. Verstuurd vanaf mijn Nokia 7.2 met Tapatalk
  1 punt
 38. Je leest het wel meer 😉 zeef gedeeltelijk verstopt is ook minder druk opbouwen.. waardoor het 1 en ander kan gaan ratelen
  1 punt
 39. Ik praat ook geen onzin, dit zijn serieus goede lampen! 😁 Ben ervan overtuigd dat dit beter is dan al het andere wat op oom Ali wordt aangeboden. 👊 Mocht iemand toch interesse hebben gekregen, ik kan nu nog iets aan de bestelling laten toevoegen. Later op de week wordt dat lastig ...
  1 punt
 40. Ik doelde meer op een software update in het algemeen, dat moet gebeuren tijdens een garantieperiode. Mij is destijds verteld dat software updates niet onder garantie valt. Misschien hoef jij dat niet zelf te betalen, maar mocht het toch wel zo zijn, dan weet je dat alvast. Antwoord op je vraag: Niet dat ik weet. Online dienst van VW gebruik ik sowieso niet.
  1 punt
 41. Als het een algemeen fabrieksgarantie is dan wel. Anders moet je naar de dealer waar ie vandaan komt. Zou voor de zekerheid toch even contact opnemen met de dealer waar ie vandaan komt voor de zekerheid. Het kan voorkomen dat je voor een software update zelf moet gaan betalen, mocht dat nodig zijn om het probleem op te kunnen lossen. Dat is mij destijds overkomen.
  1 punt
 42. In 2019 had je bij VW nog 2 jaar garantie. Dat hebben ze pas recent veranderd naar 4 jaar.
  1 punt
 43. Ik heb er nog niet eerder van gehoord. Trof wel dit topic wat er wel erg op lijkt. Terug naar de stealer!
  1 punt
 44. Dank voor de reacties, Ik heb gisteravond een nette overgenomen van iemand (zelfde model) voor een mooie prijs. Deze werkt weer prima!
  1 punt
 45. Goedemorgen allen, op moment rijdt ik met 225/55/17 banden onder de Passat 2.0 tdi. Heb voor de zomer een setje 19” gescoord met de maat 245/40/19. ik was erg benieuwd naar jullie ervaringen wat dit met het verbruik zal doen? is hier iemand die hier ervaring mee heeft?
  1 punt
 46. Groot licht assistent (FLA) automatisch ingeschakeld houden Deze optie zorgt ervoor dat u niet steeds de groot licht hendel moet bedienen om de groot licht assistent te activeren. Telkens u het contact inschakelt zal de groot licht assistent actief zijn nadat u een keer de assistent hebt ingeschakeld. OPM . Echter als u de lichtschakelaar eens manueel op 0 of andere stand zet zal de FLA uitgeschakeld worden en dient u deze zelf terug te activeren. Stap 1. In het introscherm, bij "Select Control Module" klik "Select" Stap 2. Selecteer 09-Cent. Elect Stap 3. Selecteer Security Acces-16 - voer 31347 in als code Stap 4. Selecteer Adaptation-10 Stap 5. zoek en wijzig volgend adaptie kanaal : - IDE08786-ENG116639-Assistenzlichtfunctionen-Fernlichtassistent Reset wijzig van Active naar not active Elektrische achterklep - Piepsignaal uitschakelen bij het bedienen van de achterklep Stap 1. In het introscherm, bij "Select Control Module" klik "Select" Stap 2. Selecteer 6D - Trunk. Elect. Stap 3. Selecteer Security Acces-16 - voer 12345 in als code Stap 4. Selecteer Adaptation-10 Stap 5. zoek en wijzig volgend adaptie kanaal : - ENG131232-MAS01911-Ausstattungen aktivieren - Tone sensor wijzig van Active naar not active Trailer assist volgende voorwaarden moeten voldaan zijn voor deze activatie PLA3.0 moet aanwezig zijn De wagen moet uitgerust zijn met het area view systeem of de wagen moet beschikken over een achteruitrijcamera welke de trailer assist functie aan kan Uiteraard moet een juist aangemelde trekhaak aanwezig zijn Stap 1. In het introscherm, bij "Select Control Module" klik "Select" Stap 2. Selecteer 6C-Back-up. Cam. Stap 3. Selecteer Coding-07 ( OPM - Mogelijks geeft VCDS aan geen info te hebben bij de bits en bytes ) Stap 4. Ga naar Byte 10 en zet bit 3 op 1 ( je kan mogelijks geen vinkje zetten - maak dan van de desbetreffende 0 een 1 - wetende dat bij de codestring de rechtse bit, bit nummer 0 is - ook kan het zijn dat deze al op 1 staat) Stap 5. wijzig de code en klik op "do it" Stap 6. klik op Close Controller, Go Back - 06 Stap 7. Selecteer 10-Park/Steer Assist Stap 8. Selecteer Security Acces-16 - voer 71679 in als code Stap 9. Selecteer Coding-07 ( OPM - Mogelijks geeft VCDS aan geen info te hebben bij de bits en bytes ) Stap 10. Ga naar byte 0 en wijzig bit 3 van 0 naar 1 ( je kan mogelijks geen vinkje zetten - maak dan van de desbetreffende 0 een 1 - wetende dat bij de codestring de rechtse bit, bit nummer 0 is) Stap 11. wijzig de code en klik op "do it" Stap 12. klik op Close Controller, Go Back - 06 Stap 13. Selecteer 5F-Information Electr. Stap 14. Selecteer Adaptation-10 zoek naar volgende kanalen en wijzig - ENG122227-ENG122315-Car_Function_Adaptations_Gen2-menu_display_trailer_assistant --> Activated - ENG122227-ENG122317-Car_Function_Adaptations_Gen2-menu_display_trailer_assistant_over_threshold_high --> Activated - ENG122229-ENG122331-Car_function_List_BAP_Gen2-Trailer_Assistant_0x36 --> Activated - ENG122229-ENG122332-Car_function_List_BAP_Gen2-Trailer_Assistant_msg_bus_0x36 --> Comfort data bus Stap 15. klik op Close Controller, Go Back - 06 Stap 16. Selecteer 17-Instruments Stap 17. Selecteer Coding-07 ( OPM - Mogelijks geeft VCDS aan geen info te hebben bij de bits en bytes ) Stap 18. Ga naar Byte 12 en wijzig bit 5 van 0 naar 1 ( je kan mogelijks geen vinkje zetten - maak dan van de desbetreffende 0 een 1 - wetende dat bij de codestring de rechtse bit, bit nummer 0 is) Stap 19. wijzig de code en klik op "do it" Stap 20. klik op Close Controller, Go Back - 06
  1 punt
 47. UPDATE : nieuwe versie 2.5.9.10 (volledige installatie) 2.5.9.10: - na de melding van @maxx007at dat de settingsmap beveiligd was deze bij aanmaak vrijgezet voor "all users" 2.5.9.9: - Setup programma opnieuw samengesteld om fouten met updates te voorkomen 2.5.9.7: - fout opgelost ivm. latere updates (registry key voor updates werd niet aangemaakt) 2.5.9.6: Diverse fouten hersteld zoals er waren: - fout wanneer er geen logpath aangemaakt is (wat zeker het geval is bij eerste gebruik) - fout wanneer er geen recente logs aanwezig zijn (idem aan hierboven) - nog enkele overbodige lijnen weggehaald * test gedaan met installatie vanaf nul (alle settings, instellingen e.d. weggehaald vooraleer opnieuw te installeren...) 2.5.9.4: Enkele onnodige routines weggehaald Fout weggehaald waardoor de internet verbinding soms open bleef. 2.5.9.x: Auto-update check bij opstart Activering online (geen licentie files meer) 2.5.3.17 : Taalpakketten ingesloten en taalkeuze simpeler gemaakt PR-codes terug werkend gemaakt Nog enkele kleine aanpassingen, verbeteringen en cosmetische verbeteringen 2.5.3.12: Leest ook ODBeleven logs (Nederlands en Engels) 2.5.2.11 : Automatische updates vanaf WWW toegevoegd. Periode is in te stellen van 0 dagen (manueel checken) tot 300 dagen. Tussendoor manueel checken kan ook altijd. Om aan te denken : geef VAGC2 toegang tot het web (in te stellen in je antivirus pakket) 2.5.1.4 : Versie 2.5 leest nu ook de adpmap (VCDS UDS adaption maps) bestanden die je op je PC opgeslagen hebt. Er zijn ook een aantal cosmetische aanpassingen gedaan en mogelijkheden aangebracht om tabbladen te verbergen bij niet gebruik, en uit te schakelen wanneer deze geen data bevatten. Spaanse en Tsjechische VCDS logs worden nu ook gelezen. Indien je een niet volledig log hebt (geen VCDS of VCP in de hoofding) wordt dit gedetecteerd, en krijg je de mogelijkheid om het log opnieuw op te slaan met een extra lijn waarna het log herkend wordt 2.4.x.x Vanaf versie 2.4 was er een nieuwe (makkelijkere) wijze van registreren ingevoerd. Standaard taal : Engels, extra talen Nederlands, Frans, Duits en Spaans VCDS logs worden gelezen in de talen Engels, Nederlands, Frans, Duits, Pools en Tsjechisch VCP logs worden gelezen in Engels en Duits OBDeleven logs worden gelezen in Engels, Nederlands en gedeeltelijk Pools Huidige versie: Het begin : Omdat het dikwijls moeilijk is om een code te bereken die past voor je passat, of uit te zoeken hoe iemand anders z'n code in elkaar zit, welke byte en bit voor wat juist staat, heb ik een programmaatje geschreven waarmee men dat kan zonder in de auto te moeten gaan zitten. Hiermee kan je alles wat de long coder van vcds kan, als je bijbehorende label file hebt (*.lbl), geen clb file*. Schermafdruk van progje met voorbeeld label file om de werking wat uit te leggen : ....
  1 punt
 48. Hé bas je hebt hem gepoetst je scherm🤣geniet van de unit. Misschien dat iemand nog een Adaption log kan posten van hun 3q0 delphi ivm het blower menu dat nu niet overgenomen wordt.
  1 punt
 49. Binnen een uur zat het systeem er in. Inclusief accu loskoppelen en de achterbank verwijderen. Vervolgens de kabel netjes weggebouwd en aangesloten. Hij is al weer op weg naar huis. Leuk je ontmoet te hebben, Ridvan en veel plezier met je nieuwe Arteon.
  1 punt
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden