Ga naar inhoud

Alle activiteit

Deze stream update zichzelf

 1. Afgelopen uur
 2. Gisteren
 3. Afgelopen week
 4. Schrik niet als de ABS wat klaagt met het resevewiel, of je banden spanning wat via de ABS loopt. Dat kan van het diameter verschil komen. Verstuurd vanaf mijn SM-G780G met Tapatalk
 5. Je kan beide bandmaten invoeren ( deze van uw huidige bandenmaat en het potentieel reservewiel ) in een bandencalculator en deze berekent het verschil tussen de banden qua hoogte, omtrek en verschil in snelheid.
 6. Als ik de bandenmaat vergelijk tussen de aangeboden wielen voor de B8 bij BM-parts en de reservewielen van een Golf 6 zie ik dat bij BM-parts (zie foto) de maat 125/90/16 en is bij een Golf 6 vind ik 125/70/16. Die laatste vind je veel via marktplaats/2ehands zelfs met krik en sleutel. Ik heb echt geen idee hoeveel dat scheelt in hoogte van de band. Dat noodwiel dient enkel als NOOD wiel, en niet om er mee te blijven rijden. Met zo een 'reparatiekit' spuit je een soort schuim in je band en dan op druk zetten. Dat lijkt handig, maar de bandenboer is daar niet zo blij mee en bovendien kan je die band wel weggooien daarna. Ik rijd ook met de motor, daar heb een herstelkit bij om de band te stoppen met een 'tap' en dan op druk te zetten. Dat is een alternatief, maar bij een auto kan je (bvb bij een lekke voorband) er langs de weg niet altijd evengoed aan om dit te doen. Daarom zoek ik een 'noodwiel-thuiskomer' maar wil er ook niet de hoogste prijs voor geven. Met de auto reed ik nooit lek langs de weg (met de motor toch al enkele maal), maar je moet het maar tegenkomen...
 7. Blijkbaar is 16inch toch mogelijk of zo geleverd geweest - excuus voor de foute info.
 8. Ik stelde de vraag omdat bij bm-parts deze staat
 9. Die heb ik nog wel (bj 2003) Verstuurd vanaf mijn SM-A546B met Tapatalk
 10. Zou een 18" van een W8 nemen voor de zekerheid. 16" zal wel krap worden
 11. Ik kan het mis hebben maar volgens mij is de B8 met minimaal 17inch geleverd. Vrees dan dat de remklauwen niet in de 16inch zullen passen.
 12. Als de steek van de bouten het zelfde is past het, een thuiskomertje is niet zo breed dat die zal aanlopen. Zit het verschil misschien alleen in de diameter.
 13. Wie kan me aan info helpen? Mijn Passat B8.5 heeft geen reservewiel, wel zo een reparatiekit. Nu is mijn vraag: past een reservewiel/thuiskomer (125/70/16) van een Golf 6 op mijn auto? De wielen op mijn auto zijn Dartford 18" met 235/45/18 er op. Dank voor meedenken
 14. in Zeist zit Michel Zeijpveld die kan dat ook wel regelen
 15. Vanochtend een mijlpaal gehaald :
 16. Vakgarage De Bilt heeft bij mij de HV kachel vervangen. Tweedehands HV kachel besteld via onderdelenlijn (ca 200 euro) en +/-250 euro kosten voor arbeid uit mijn hoofd.
 17. Vraag het @Vdub een die heeft een garage in Voorden als ik het goed heb.
 18. Mijn garage vraagt 2000 euro voor een vervanging van de HV kachel. Heeft iemand nog een adres in het midden van het land?
 19. Hier bij mij in de buurt weet ik in ieder geval één bandenboer die en een bandenwasmachine heeft en opslag.
 20. Weet niet hoe het er bij jullie in NL aan toe gaat maar mijn bandenboer heeft ruimte voor stalling van setjes of een bandenhotel, wat de kosten ervan zijn weet ik niet maar misschien wel interessant voor iemand die zelf de ruimte er niet voor heeft
 21. Ze worden ook op andere plaatsen gebruikt, hangt ook van het type verwarming af.
 22. Dat ligt eraan wat je zelf fijner vindt. Allseasons is de slimme keuze als je er geen zin in hebt om te wisselen ieder seizoen. Je oude zomerbanden kun je dan op Marktplaats zetten, dan win je er een paar euro mee terug. Persoonlijk doe ik liever beide, maar ik vind het zelf niet erg om steeds te wisselen en ik heb de ruimte ervoor. Al mijn auto's hebben zomer- en wintersets.
 23. dank je voor de reactie. Beide nummers verwijzen bij autodoc naar 1 artikel. Hoewel bij autodoc wel de vermelding V159 bij staat verwijst de 3C1907511 R en F naar dit artikel. Zijn ze dan toch identiek ?
 24. Hoi! Mijn B8 staat nu op mooie zomerbanden met nog ruim voldoende profiel. Nu is dus de vraag, blijf ik rijden, vervang in de banden, of koop ik een extra setje velgen en monteer ik winterbanden? Opslag heb ik niet, inruilen voor all-season zie ik nergens, helaas, wat denken jullie? P.s. er is nog geen subforum voor de B8, maar de vraag is ook wat algemener
 25. Eerdere
 26. Hi Ozzy, bovengenoemde heeft helaas niet geholpen. Ik was bij de garage geweest. Die geeft aan dat de motorsteunen aardig gaar zijn. Ze zijn niet kapot, maar slap. Hij kon met een koevoet de motor aardig bewegen. Advies was om alle de 3 steunen te vervangen. Trillingen resonantie ook merkbaar bij stationair. Ik zal de poging wagen om de steunen te vervangen en hopen dat het opgelost is.
 27. Thanks voor je reactie! En goed om te horen dat ze hier met de nieuwere modellen op hebben geïnvesteerd. Hierboven op te zien gaat het om een passat bij uit 2018 waarbij het van fabriek af niet mogelijk is, maar klaarblijkelijk met een toolbox wel. @Ozzy @Vdub misschien?
 28. Dat is standaard op de huidige generatie ik heb een 2022 polo met discover media met een groot lcd teller. daar kan ik de DM kaart weergeven. In mijn radio display kan ik dan google maps of apple kaarten weergeven. Met de apple kaart wordt in je teller zelfs een pijl weergave gemaakt. Dus de huidige systemen zijn behoorlijk geëvolueerd.
 1. Laad meer activiteit
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden