Ga naar inhoud

Alle activiteit

Deze stream update zichzelf

 1. Afgelopen week
 2. Heel herkenbaar en inderdaad het weer lijkt hier invloed op te hebben.
 3. https://www.speakev.com/threads/vw-golf-gte-cold-issue.14042/
 4. Ze doen dit volgens mij allemaal. Ik heb zelf een iV, maar diverse GTEs gereden. Als je het gas maar diep genoeg intrapt (en lang genoeg), dan schakelt de motor bij. Ook nog vóór de kickdown. Zowel koud als warm. Bij koud gaat het sneller.
 5. Het kan maar zomaar zo zijn dat ie dit enkel onder de 6C doet. Bijvoorbeeld: Bij 6C of kouder gaan de TDI motoren ook zich anders gedragen. Ze blijven met circa 1000 toeren draaien tot de water temperatuur op 90C en olie temperatuur op 75-80C staat. Even in de gaten houden bij welke temperaturen ie dit doet, dan weet je wanneer je zulke momenten weer kunt verwachten.
 6. Dan zal het inderdaad tempratuur gerelateerd zijn. Thanx voor je opmerking.
 7. Mij gebeurde dit laatst ook terwijl dit voorheen niet het geval was. Heb het gevoel dat dit met buitentemperatuur te maken heeft, dit is de eerste winter dat ik de GTE in bezit heb en had het nog niet eerder meegemaakt. Wellicht dat iemand dit kan bevestigen dat bij wat hogere temperaturen dit gedrag zich minder snel voordoet?
 8. Zou er in ieder geval mee oppassen, heel goed voor de turbo zal het niet zijn. Dat is al een soort van een kwaaltje bij de GTE. Zag gisteren nog een hybride op de snelweg die op dat moment op de elektro motor reed. De beste man werd soort van afgesneden, uit frustratie gaf ie vol gas om diegene weer voorbij te kunnen rijden. Er kwam me nog eens een flinke pluim aan witte rook eruit.
 9. Thanx voor je antwoord. De verbrandingmotor vloog er koud in met 4500 toeren. Hier zal ik voortaan rekening mee houden. Maar zoals aangegeven; voorheen bleef de auto volledig electrich bij vol gas geven. Dat baart me een beetje zorgen. Misschien komt er nog een antwoord van een GTE deskundige.
 10. Toevallig een kickdown uitgevoerd? Dan slaat de motor aan naar mijn weten.
 11. Ik heb een Superb iV die op (vrijwel) hetzelfde platform gebaseerd is als de GTE. Maar die heeft dat altijd al gedaan. Zodra je meer vermogen vraagt dan de elektromotor kan leveren wordt de verbrandingsmotor bijgeschakeld op hybride. Dat is de reden dat ik bij een rit nooit vroeg het gas volledig in druk. Want met koude motor ineens flink gas is over het algemeen niet zo goed voor een verbrandings motor. Ik schakel hem tijdens het rijden regelmatig even naar sport zodat de verbrandingsmotor warm blijft voor als hij nodig is.
 12. Beste, Mijn Passat GTE 2015 schakelde vanmorgen bij het inhalen van volledig electrich naar hybride. Er zat nog voor 12 km aan stroom in en de snelheid was maximaal 90. Vanmiddag even geprobeerd; bij 30km per uur goed gas geven. Toen sprong de auto ook direct op hybride (de verbrandings motor sloeg aan). Is daar een verklaarbare reden voor? Voorheen kon ik het gas tot de bodem indrukken bij volledig electrich. Alvast bedankt.
 13. Hey, Ik zou dakdragers op mijn Passat willen plaatsen voor een dakkoffer. Nu had ik dragers gevonden, artikelnummer 333 860 027 B 03C/333 071 151 B041, van een ouder model van Passat. Opzich passen ze wel, alleen krijg ik de afsluitdoppen met sleutel er niet op omdat ze niet breed genoeg zijn... Nu vroeg ik me dus af wat het juiste model is voor de Passat 3bg. Alvast bedankt.
 14. Eerdere
 15. Moi Barry. Dat weet ik en had ik ook gedaan. Alleen mijn garage en apk keurmeester was er stellig van overtuigd dat het een dsg is. Ik las dus ook wel op internet bij de revisie bedrijven dat de dsg daar wel last van heeft. Dat schokken bedoel ik dan en toeren verandering. nou ga ik wel even zoeken op de tiptronic
 16. Hier de topic. Die had je trouwens met de zoek functie ook kunnen vinden👍
 17. Uit een topic uit 2018 zegt @bm-er Bakcode KGU is een 6 traps Tiptronic, een klassieke automaat. Je hebt dus geen DSG
 18. Moi Ja ik weet het, het heeft lang geduurd. 😁 Drukte en donker als ik thuis kom en ik heb geen garage. En de auto rijd gewoon. pcv klep nu ook vervangen.(van de vw dealer deze week) Naar mijn idee loopt de motor beter. Maar helaas hij doet het nog steeds. Heb steeds meer het idee dat het toch echt de bak is. wat trouwens ook een groot vraag teken is welke ik heb. Een dsg of andere. Hij heeft een kgu code volgens de dealer. klaas
 19. https://forum.vwpassat.nl/index.php?/store/
 20. Paar jaren geleden waren webshop op forum. en nu zie ik nergens meer vinden op forum. Heb ik goed begrepen dat er verwijderd? mvg, gerrit
 21. Wil je wel nog een tip mee geven, als er nu een lampje in de verlichting zit doe er dan geen led in, daar krijg je een melding van. Om van de melding af te komen moet je dit in de auto weg coderen, dit kan je niet zelf doen als je er de spullen niet voor heb.
 22. Jup, 8T0943021 matched met mijn 2009 3C variant onderdeel 👌 bedankt allemaal.
 1. Laad meer activiteit
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden