Ga naar inhoud

wulfke

Full Members
 • Aantal items

  13867
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  388

wulfke won de laatste dag op maart 16

wulfke had de meest gelikete inhoud!

Over wulfke

 • Verjaardag 20-03-1982

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Plaats
  Zelzate (BE Oost-Vl)
 • Naam
  Peter

Overige

 • Vagcom
  HEX-V2 Dual-K & CAN
 • Auto
  Passat B8 1.4TSI ACT 2016

Recente bezoekers van dit profiel

5612 profielweergaven

wulfke's Achievements

10,6k

Community reputatie

21

Community Answers

 1. wulfke

  TPMS vraagje CC 2008

  Er zijn bij de beginversies inderdaad systemen welke wel sensoren in de wielen hebben maar nog altijd enkel een melding geven als er een band lek zou zijn. Hierbij werken de sensoren samen met de comfortmodule. Je krijgt enkel een melding als er band lek zou zijn maar meer ook niet, dus geen uitlezing van de drukken. Je hebt dan ook een set knop in de middenconsole. Je kan vermoed ik wel een setje sensoren plaatsen maar ga je ze wel moeten aanmelden met de set knop. Misschien dat er wel meer info in de wagen handleiding staat hierover. Zonder de sensoren ga je het oranje lekke band lampje hebben.
 2. In de handleiding op de VW site is het aangepast dat er een 64GB SDHC kaartje nodig is en dat het NTFS moet geformatteerd worden vooraleer de nieuwe bestanden erop gezet worden. Download handleiding
 3. @Quincy heb je wat mee info over het systeem welke in jouw GTE zit, onderdeelnummer ofzo. Weet niet of het hier van toepassing is maar er zijn namelijk 2 systemen in omloop bij de niet facelift B8'en. Ofwel heb je een discover media ofwel een discover pro. Ik dacht dat het ene systeem anders moet geüpdatet worden dan het andere. Het pro systeem kan naar mijn eigen ervaring gewoon via het online kaartmateriaal via SD kaart gekopieerd worden. Hoe het met het media systeem moet dat weet ik zo niet.
 4. wire connect from controler (pin5) to ECU pin 64 (diesel), pin 45 (gasoline). Bron Of via ons eigen forum https://forum.vwpassat.nl/index.php?/topic/44595-weer-een-cruise-control-vraagje/
 5. Dopje van een vuurwerk vuurpijl 🧐
 6. Staat allemaal duidelijk vermeld op de site van VW zelf. https://www.volkswagen.nl/service/infotainment/navigatie-update Of een topic op het forum waarin wel wat werd gepost https://forum.vwpassat.nl/index.php?/topic/45008-discover-pro-kaartupdate-2019/
 7. wulfke

  onderhoud 60000 km

  Welja, het kan natuurlijk maar daarom dat de factuur meer duidelijkheid zou geven. Neemt niet weg dat het een smak geld is, heb nog nooit meer dan 600eur betaald voor een onderhoudsbeurt, zelfs niet bij mijn 3C met een distributieriem wissel of bij mijn B8 bij een 60d km beurt, terwijl mijn vaste garage nog erkend VW dealerschap had. Nu een Bosch service center geworden.
 8. wulfke

  onderhoud 60000 km

  Wat hebben ze dan allemaal gedaan volgens de factuur ? 349eur voor een DSG oliewissel, rest er mogelijks nog 541eur voor een oliefilter, olie, interieurfilter, luchtfilter, bougies, ruitensproeiervloeistof, remoliewissel en onluchten ?
 9. wulfke

  onderhoud 60000 km

  Ben blij dat jij de factuur mag betalen. En ze zaten er maar een kleine 200eur naast..
 10. Ow, zo bedoelde je, ja ik heb die in het KB laten zetten. Had die van het net gehaald en vond het wel mooi ze te delen via het KB, net als de andere how-to instructies en SSP artikels
 11. Ik heb ze gewoon zoals het hoort in de kennisbank gezet. Ikzelf heb er niet voor gekozen deze kennisbank niet toegankelijk te maken voor niet full members..
 12. Schema's van de B8 staan hier op het forum maar in een deel dat enkel toegankelijk is voor full members.
 13. Dit type scherm is helaas wel gekend voor zijn eventuele gebreken. Als je niet een keertje kan testen of geen garantie krijgt is het altijd afwachten of het goed gaat. Eerste scherm wat ik kocht had helaas 2 dode pixel lijnen. Ook geen garantie maar wel een kleine refund gekregen. Het andere scherm dan zelf opgehaald en direct in de auto getest en dat ging wel goed.
 14. Dat zou ik niet aanraden zo een aftak klem..zeker niet op een bus signaal draad. ik neem voorkeur aan de draad wat ontmantelen zonder door te knippen. Dan de nieuwe draad er rond draaien en vast solderen. Dan een stukje tape er rond. Maar uiteraard is dat maar een suggestie. Bij bvb kufatec of andere nächrust aanbieders de 230V steckdose zoekt krijg je de codeerlijst of codeerdongle erbij.
 15. Die zit inderdaad met de LIN bus gekoppeld, wat volgens mij ook wil zeggen dat je de gateway moet wijsmaken/coderen dat deze optie er nu in zit. Mogelijks ook nog te coderen in andere modules.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden