Ga naar inhoud

Nerveuze voorkant?


Bartman

Aanbevolen berichten

Ik ben sinds een paar weken eigenaar van mijn Passat 1.8T uit 1999. Hij bevalt me prima, echter vind ik 'm een beetje 'nerveus' aan de voorkant.

 

Hij zoekt bijvoorbeeld heel erg naar spoor (in geval van spoorvorming). Dit voel ik duidelijk in het stuur, dit gaat dan wat trekken. Verder bij het verwisselen van baan (bijvoorbeeld op de snelweg) trekt 'ie ook bij het passeren van de middenstreep, waar dus meestal wat hoogteverschil zit.

 

Heeft iemand enig idee wat dit kan zijn? De bekende draagarmkwaal of versleten schokdempers of iets dergelijks? De auto is verder prima onderhouden (het boekje staat vol met alleen maar VW dealer stempels), dus ik verwacht niet iets heel ernstigs.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 62
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

Zelf vind ik de passat in vergelijking met mijn vorige auto (opel omega) ook niet echt koersvast, maar zoals jij het omschrijft lijkt het toch dat er iets niet helemaal klopt. Waarschijnlijk heb je gewone 205/55-16 onder je auto en dan zou hij in ieder geval van belijning niet mogen schrikken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik werk bij een bandenspecialist en lijn bijna dagelijks passats uit!

Als je je stuur max uitdraaid, hoe zien je banden er dan uit?

Als ze aan een kant scheef weggesleten zijn heeft je auto waarschijnlijk toe/uitspoor wat een zoekerig weggedrag veroorzaakt!

Het kan zowiezo geen kwaad om 'm uit te laten lijnen! Dit kan een hoop ellende voorkomen :wink:

mvg Robin

Link naar reactie
Delen op andere sites

had ik ook bij me passat. beide nieuwe voorbanden "fulda carrat extremo" weg kunnen gooien binnen 2500km. kon zowat me vinger door het canvas (of hoe noem je dat draadachtige spul in je band) heen drukken. op 1cm vanaf de binnenkant helemaal weg gesleten. vorige eigenaar na verlagen/velgen wissel niet uitgelijnt...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb de banden opgepompt en dit is al een wereld van verschil, al hoefde er niet heel veel lucht bij. Verder liggen er bij mij ook Fulda's onder, volgens mij ook de carrat extremo, hier ben ik niet zo enthousiast over... Snel andere als deze op zijn.

 

Als je je stuur max uitdraaid, hoe zien je banden er dan uit?

 

Zal morgen eens kijken.

 

Bedankt voor de tips iedereen voor zover! :thumb:

Link naar reactie
Delen op andere sites

hallo,

 

wat is stuurconstante?? heb zelfde problemen met mijn passat 2001,

heb 2 verschillende verlaging gehad altijd goed uitgelijnd geweest,

nu weer op normale hoogte maar deze is ook nog altijd wat nerveus!

zoekt ook altijd de slechte dingen op in de weg!km stand 217000.

 

gr

possie

Link naar reactie
Delen op andere sites

Had geen last van 'zoeken', maar wel van een hoop bandenlawaai...

 

Een hoop lawaai inderdaad! Voorheen had ik op mijn Ibiza altijd Uniroyal Rainsport 1 banden. Goed, maar wel zacht, slijten dus snel. Weet nog niet wat er onder de Passat gaat komen als deze Fulda's op zijn. Misschien een knappe set Michelins.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is bekend dat de passat na een verlaging of breder schoeisel wel eens wil "zoeken".

 

Ik denk dat je het in eerste instantie vooral in de banden moet zoeken. Goede bandenspanning erin verhelpt al heel veel klachten.

 

Mocht het hierna nog niet over zijn, zou je kunnen overwegen de wagen eens uit te laten lijnen.

 

Succes in ieder geval!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb 225 40 18, en die van mij ''zoekt'' ook wel een beetje.

Met 17 inch had ik daar praktisch geen last van. Het stoort mij overigens niet maar bij mij ligt het dus aan mn grotere wielen. Chek elke 2 weken de bandenspanning want bij te lage spanning word het wel erger. Dus net wat jeteka zegt: waarschijnlijk ligt het aan de banden(spanning).

Link naar reactie
Delen op andere sites

wat is stuurconstante??

 

Kan het niet nauwkeurig uitleggen maar bij een Passat zijn de stuurkogels in hoogte verstelbaar. En een goede afstelling is van invloed op de sporing bij het in- en uitveren of anders gezegd, die zorgt er dan voor dat de sporing bij in- en uitveren zo constant mogelijk blijft binnen bepaalde grenzen. Een goede afstelling is van behoorlijke invloed op een goede wegligging. Het wordt ook wel sporingsconstante genoemd. Het schijnt te maken te hebben met de korte stuurstangen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Had, na aanschaf, ook een probleem met "zoekerigheid"' vooral, bij mij dan. merkbaar in de middenstand (vh stuur) Bandenmaat 225x45x17. Uitlijnen gaf nauwelijks verbetering. Leek net of er tijdens het rijden speling in het stuurhuis/stang zat, maar dat was zowel optisch als gevoelsmatig, in stilstand, niet waarneembaar.

 

Mijn garage heeft het "stuurhuis" toch opnieuw afgesteld en ziedaar, het probleem was grotendeels verdwenen cq niet meer storend. Dat "gevoelige" heeft m.i ook te maken met de grotere bandenmaat.

 

E.e.a valt ook des te meer op als je het niet gewend bent van je vorige wagen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het verhaal met de sporingsconstante is mij bekend maar het probleem is dat ik geen adres kan vinden waar ik deze kan laten afstellen. Als je het bij een bandenspecialist vraagt kijken ze je aan alsof ze water zien branden. En ik heb het een keer bij een (sub0 dealer gevraagd nou die wisten ook van niks. Met mijn vorige passat ben ik een keer van Wageningen naar Breda gereden om de sporingscontante af te laten stellen maar helaas is Mark daar er mee gstopt of althans hij werkt niet meer bij die zaak. Dus als iemand een adres weet, ik houd me aanbevolen, liefst niet te ver uit de buurt van Wageningen. (bij Euromasters etc ben ik al geweest die kunnen het niet)

 

Wicher

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden