Ga naar inhoud

DM

Members+
  • Aantal items

    5158
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door DM

  1. Dr zit op het luchtfilterhuis een EVAP klep, deze tikt af en toe. De klep is onderdeel van een emissiemaatregel en zuigt benzinedampen af vd tank. Het geluid vd EVAP klep lijkt behoorlijk goed op een tikkende motor, just saying
  2. De uitlaatnokkenas, die rechtstreeks door de distributie wordt aangedreven moet niet los, alleen de inlaatnokkenas. Waarom ook de ketting vervangen, de tandwielen + ketting zijn op elkaar ingesleten.
  3. O ja, zelfs als de airco uit staat (handmatig) blijft het jankende geluid zich voordoen, schijnt dat de compressor die ik heb voorzien is van een poelie / magneetkoppeling die vervangen kan worden. Iemand daar ervaring mee?
  4. Heb de laatste dagen nogal last van een jankend geluid, ook bij stationair. Het heeft ook wel iets weg van een lager die niet meer lekker loopt. Heb vanmorgen de aircoriem eerst nog goed nagespannen (handmatig) maar het geluid blijft. Daarna heb ik de aircoriem + spanner verwijderd en het geluid is helemaal weg. De airco doet het op zich prima, gisterenavond nog. De airco is handmatig, dus geen ECC, kan het de lager zijn van de compressorpoelie en kan die ook vervangen worden of moet de hele compressor eruit? Passat 3B 1.8T uit 1999.
  5. Remvloeistof is wel zelf te doen met een pompje (bv Motive) op het remvloeistof reservoir, eerst haal je zoveel mogelijk oud spul uit het reservoir en vul je met nieuwe. Je begint dan met rechtsachter rem, linksachter, rechtsvoor en linksvoor en als laatste de koppeling. Ondertussen steeds bijvullen uiteraard. De stuurbekrachtinging heb ik dit destijds gedaan: http://www.passatworld.com/forums/42-vo ... h-diy.html
  6. Het oliedruklampje gaat aan als een bepaalde druk bij 2500 rpm niet wordt gehaald, is de carterontluchting dan al schoongemaakt cq (deels) vervangen? Een bepaald vacuum voelen betekent nog niet dat het voldoende is, een pakking gaat niet zomaar zweten.
  7. De olie is op zich OK, als het blok gaat zweten is dat meer een indicatie dat de carterontluchting verstopt zit, de overdruk gaat de weg vd minste weerstand en dat is meestal dan thv de nokkenaskettingspanner achter op het blok.
  8. Welke olie heb je er nu in?
  9. Stotteren als in pingelen of haperen? Bij haperen heb je ergens een druklek, met name als je vanuit een laag toerental volgas geeft gaat de turbo maximaal druk leveren. De circulatieklep (DV) kan wellicht de oorzaak zijn. Idd eerst (laten) uitlezen op eventuele foutcodes. Welkom op het forum trouwens!
  10. Ik heb zelf Porsche Boxter remklauwen + rvs remleidingen en adapters (purems.com) en de 312x25mm remschijven van een A8. Minimaal 17 inch velgdiameter. Achter heb ik standaard.
  11. Met vagcom kun je dit gewoon meten volgens de vuistregel: krukasvermogen = max. waarde LMM / 0,8 Een standaard 1.8T (150pk) heeft dus een max. LMM waarde van 150 * 0,8 = 120 g/s Dus met vagcom LMM waarde rijdend uitlezen op een vlakke rechte weg.
  12. Wanneer is de hydraulische olie voor het laatst vervangen? Dat spul moet zo om de 2/3 jaar eruit.
  13. Ik heb de juiste er nu bij gezet, die andere was niet goed. Op het plaatje is je carterontluchting, het gaat om de tekening in het bovenste gedeelte vd pica
  14. Ik krijg het niet beter
  15. Hier heb je technische tekening vd carterontluchting (2.0 ALT)
  16. Kleppendeksel gaat meestal zweten doordat de carterontluchting verstopt zit, heeft niet direct te maken met de kettingspanner. Vaak zul je wel zien dat het zweten eerst begint thv de spanner, daar is de dichting waarschijnlijk het zwakst.
  17. Wellicht krijg je issues met de intercooler, dr loopt bij de 1.8t een vaste buis voorlangs. Wellicht dat die er nu niet zit. Luchtfilterhuis 1.8t ook meenemen. Denk dat het qua motorblok / transmissie zo wel gaat passen als de 1.8t dezelfde transmissie heeft (gehad).
  18. Fout op de fueltrims is een code dat de ECU de fueltrims niet meer kan bijsturen, maw de trims zitten helemaal max. of min. De daadwerkelijke code is idd wel even van belang. Wat je ook even moet uitzoeken zijn de daadwerkelijke fueltrims, deze meet je met vagcom, voordat de codes zijn gereset, op engine block #32. De beide waardes lees je uit met alleen de sleutel op contact dus geen draaiende motor.
  19. Dat is de wastegate, je kunt eventueel het klepje weer vast zetten met wat mac gyver of de turbo vervangen
  20. ^ja, op benzine, dan worden de injectoren aangestuurd. Je kunt met vag-com de injector DC meten en dit percentage x12 Volt doen, dan heb je ongeveer de waarde die je moet meten op de electronische aansluitingen vd injectoren.
  21. Daar ligt je probleem, denk eerder aan een los contact / kabelbreuk tbv injector 4. Je kunt ook injector 4 afkoppelen en de DC voltage meten, 100% duty cycle is 12V, 50% dc is 6V. Je zult dus afhankelijk van de injector duty cycle een bepaalde gelijkspanning moeten meten. Is er helemaal geen spanning heb je je probleem te pakken.
  22. Je moet orginele VAG sensoren plaatsen, met name de koelwater sensor, deze heeft een groene kleur. Onluchten koelwater via de bleeder moet ook, inlaat vd kachelradiator zit thv de accu. De rechter koelwaterslag er zover afschuiven dat het ontluchtingsgaatje zichtbaar wordt. Dan het koelwater reservoir hoog houden (vooraf sensor onderin afkoppeln) en bijvullen totdat koelwater uit bleedergaatje komt. Daarna alles weer terugzetten en klaar. De LPG installatie heeft (wellicht) een eigen tempsensor tbv luchtinlaat, er is maar 1 koelwatersensor. De fueltrims is heel wat anders dan de retard graden per cyl, de fuel trims (2 waardes in procenten) zeggen ook wat over wat er mogelijk fout is. Wat zijn de fueltrims vd ECU, voor jouw AEB is dit waarschijnlijk block 8, anders block 32. Dit block lees je uit met alleen de sleutel op contact, geen draaiende motor. Als je codes reset gaan de trims ook resetten (0%).
  23. De ECU bepaalt de ontstekingstijdstippen in graden retard/advance, doet dit adhv sensoren als IAT, koelwatersensor, LMM, lambda. Bij de 16502 fout krijgt de koelwatersensor de schuld van het afgeven van een te afwijkende temperatuur, is het koelwatersysteem goed ontlucht (via bleeder richting kachelradiator). Wat zijn de fueltrims vd ECU, voor jouw AEB is dit waarschijnlijk block 8, anders block 32. Dit block lees je uit met alleen de sleutel op contact, geen draaiende motor. Als je codes reset gaan de trims ook resetten (0%). Zijn alle vervangen sensoren ook orgineel VW?
  24. Begrijp nog steeds niet waarom je een relatie zoekt tussen koelwatersensor en IAT sensor, die is er nl. niet als het gaat om fouten. Mogelijk dat de IAT sensor wel van invloed kan zijn op de mixture adaptation code. Wat zijn de foutcode-nummers?
  25. Die PFR7B zit oa in de Audi 2.2 turbo, schijnt niet altijd zo te zijn bij NGK dat alleen het cijfer ophogen de bougie 1 graad kouder maakt.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden