Ga naar inhoud

LvR

Members+
  • Aantal items

    669
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door LvR

  1. Sorry voor dit late bericht; het was een overleden compressor; de orifice tube, in de leiding op de foto van Fai, zat dicht met metaaldeeltjes. Koelt nu weer prima, maar aircofan draait maar op 1 snelheid al sinds het begin dat ik de auto heb. Heb hierover een "forumstudie" gedaan en ga binnenkort e.e.a controleren: drukschakelaar, relais, voorschakelweerstand en ook de temperatuurschakelaar onderaan de radiator. Interessante klus dus........
  2. Dank voor je reactie. De fan draait wel snel, maar niet zoals je beschrijft als die in de 2e versnelling zou draaien. Hij blijft dus alleen in de 1e versnelling draaien. Ik duik van het weekend eens onder het dashboard om relais 280 en de bijbehorende zekeringen te controleren, alsook de drukschakelaar achter de gril. Ga dan ook opzoek naar de temperatuurschakelaar van de fan om ook die te controleren. Zou het bovengenoemde schema (vanaf bouwjaar 5/2002) ook voor mijn bouwjaar (6/2001) gelden? BTW/ Ik meen ook ergens gelezen te hebben dat de 2e snelheid buiten die voorschakelweerstand om zou gaan en dus ok moeten zijn, omdat de fan in de lage snelheid draait. Omdat ik 13.5V aan de stekker van de aircofan meet bij ingeschakelde airco, zou dat dan niet moeten betekenen dat die dan in de 2e versnelling moet draaien of heb ik het mis?
  3. LvR

    Dashcam achter spiegel

    Ik heb ook veel interesse in een dashcam en kwam in mijn zoektocht naar reviews een zeer interessante site tegen: www.dashcamtalk.com. Mijn voorkeur gaat uit naar een stealthy/ discrete camera achter de spiegel en die lijkt op een (grotere) regensensor oid. Zijn er ook met gps. Veel info en reviews op die site en fora voor de verschillende merken. Veel plezier met lezen!
  4. Ik kwam zojuist een een heel interessant airco stroomloopschema (pdf van Matthijs) in een ander airco item tegen, maar dat zou voor passats gelden vanaf mei 2002!!!! Ik vraag mij dan ook af of er veranderingen zijn tov mijn 1.8T uit 2001. Ik zal Matthijs een PM sturen; misschien wil hij dat even voor mij controleren. Zie: http://forum.vwpassat.nl/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_id=19007 Ik ben ondertussen op Duitse en een Amerikaanse site terecht gekomen met veel info ( helaas niet met mijn probleem) en langzamerhand wordt een wel duidelijker. Jullie hulp blijft onontbeerlijk.....!
  5. Nee, niet aan gedacht omdat alles functioneert. Is de lage snelheid apart gezekerd of misschien het relais en waar moet ik die zekering dan vinden? Airco koelt verder goed, maar het lijkt mij niet verstandig om zo in de zomer ( en in Spanje) rond te rijden en de airco zich misschien niet kan uitschakelen als safety procedure. Dat de fan het zo lang uitgehouden heeft, komt doordat ik de climatronic bij voorkeur in de econ stand gebruikt heb, maar heeft de vorige compressor toch zoveel geleden dat die vorig jaar de geest gegeven heeft.
  6. Zojuist aan de stekker gemeten: 13.5V. Dit zou dan m.i moeten betekenen dat de fan steeds op de hoogste snelheid draait cq heeft gedraaid!! De fan maakt geen bijgeluiden en ik voel ook geen speling. Ligt de oorzaak nu bij de voorschakelweerstand (welke van de twee?) offfff zit het euvel in de druk/tempschakelaar? Of ergens anders? Ik ben erg benieuwd naar je/jullie mening.
  7. Dank voor je reactie. Ja, de fan heeft zich nog nooit hoorbaar aangepast en de climatronic staat ook steeds in de "auto" stand. Ik las in het forum dat de fan in de normale-lees lage snelheid- met 7.5V wordt gevoed en in de hoogste snelheid met 13+V. Ik ga morgen eens aan de stekker meten hoeveel volt er op staat bij ingeschakelde airco en dan de fan evt direct aansluiten op de accu en kijken of die dan in de 2e versnelling wel draait. Dan weet ik alleen dat dat de fan ok is, maar wat het dan wel is??. Valt er verder door mij nog iets door te meten/ te checken of kan alleen VagCom hier duidelijkheid geven?
  8. Misschien een domme vraag, maar ik lees op dit forumonderdeel steeds dat de fan ook op een hogere snelheid kan draaien als de druk/temp te hoog wordt in het systeem en de compressor dan uitschakeld wordt. Ik heb dit bij mijn Passat Variant 1.8T uit 2001, vanaf dag 1 dat ik hem bezit (vanaf kmstand 77k), nog nooit vernomen, ook niet tijdens mijn vakantie vorig jaar in de enorme hitte in Spanje.. Nu ga ik staks weer naar Spanje en wil graag weten of dit normaal is of dat er toch iets mis is. De airco werkt goed sinds de nieuwe compressor vorig jaar. Ik heb het forumdeel "airco" doorgespit , maar ben zoiets niet tegengekomen. Ik vraag mij af of de drukschakelaar in de radiatorslang niet goed functioneert of het fanrelais misschien of iets anders? Als het de voorschakelweerstand zou zijn, dan zou de fan juist in de hoogste versnelling moeten draaien,heb ik begrepen, dus die zal wel goed zijn. Ik ben dan ook erg benieuwd naar jullie ervaringen/meningen. Kan ik eea zelf testen en waar zit het fanrelais precies? Is e.a met VagCom uit te lezen? . Groet, Leo. i
  9. Allereerst een ieder een voorspoedig, succesvol en bovenal gezond 2015 toegewenst. Is dit wat voor een niet Vagcom lid? https://www.conrad.nl/nl/dnt-obd-scanne ... erBT645939 Lijkt "mij" wel wat, omdat een evt foutcode ook wisbaar is.
  10. Die aircofan heb ik als eerste gecontroleerd. Zoals Jee beschrijft, doet ie het bij mij ook; dus die functioneert goed. Maar wat is er dan aan de hand???
  11. Dank voor je reactie. Mijn aircofan functioneert naar behoren, zo te beoordelen. Monteur heeft er ook niets over gezegd.
  12. Beste Passatters, Vandaag airco service gehad ivm al tijden minder koelvermogen bij het rijden, geen koeling bij stationair toerental en vervangen van aircoriem-spanner ivm gerammel. Aircofan werkt naar behoren. Koelmiddel vervangen: er UIT 550 gram koelmiddel en 13ml olie en er IN 600gr en 23ml. Resultaat: koelt onder het rijden misschien iets beter ( gemeten 9-10 graden), maar geen effect op koelen bij stationair. Vlg mijn Bosch service garage is de compressor hier de boosdoener en zou dan vervangen moeten worden. Het gekke is, heb ik vanavond ontdekt, dat als ik bij stationair het toerental verhoog tot 2-3000, de airco begint te koelen en daarna, bij stationair, de koeling gewoon blijft doorgaan. Druk ik dan op Eco en daarna op Auto dan koelt de airco niet (meer) totdat ik weer gas geef..... Dus als het systeem op druk is GEWEEST, dan blijft de airco ook bij stationair toerental koelen. Ik snap best dat een compressor bij een hoger toerental beter zijn werk doet bij een lager toerental, maar begrijp niet dat de koeling blijft bestaan/doorgaat NA een toerental verhoging. Zou het daarom een drukregelaarprobleem kunnen zijn en zo ja, waar? Hebben jullie zoiets al eens meegemaakt of is het toch de compressor? Ik heb het forum doorzocht, maar geen antwoord kunnen vinden. Groet, Leo.
  13. Sinds vandaag staat ie in de regen. Als het straks misschien droog wordt, zal ik eens onder de mat kijken, anders morgen. Wel spannend................................ NB/ heb de deurbekleding er nog niet opzitten; zie in de gauwigheid ook geen water onder de deurplaat tevoorschijn komen....pfffff @Gerrit. Het is een reuze gezoek; je moet alles goed controleren dwz veel "sloopwerk": interieurfilterbak/ deurbekledingen/stoel/matten en en eea testen met de tuinslang erop. Alleen zo kom je erachter....of niet........ , maar misschien heeft het bij mij (en bij jou?) een onschuldige oorzaak (raam open laten staan, achterdeur niet goed in het slot geweest ed.
  14. Dank voor jullie reactie. Het afwateringsgootje op het filterhuis zit er nog goed op, dus dat is het niet. Als het via het filterhuis zou komen, dan zou de lekkage, zoals Jee al opperde, m.i zeker aan de bijrijderskant te zien moeten zijn, maar aan die zijde is het vóór en achter kurkdroog. Het doorvoerrubber van de motorkapontgrendeling ziet er prima uit, sluit goed aan en er zit ook geen beweging in. Als dat rubber toch de oorzaak zou zijn , dan zou je toch verwachten dat de mat/isolatie/vloer vóór de bestuurdersstoel nat/vochtig zou zijn, maar het is daar toch echt kurkdroog. Het blijft mij een raadsel...... Als de isolatie morgen goed droog mocht zijn (er staat een ventilator onder de mat), dan maak ik de boel weer grotendeels dicht, maar wel zodanig dat ik gemakkelijk onder de mat kan blijven voelen (dus zonder achterzitting en plastic zijbekleding vd dorpel ed) En dan maar hopen dat het daar droog blijft......................!In ieder geval blijft het de komende dagen flink regenen en dan wordt het snel duidelijk of er iets anders mis is of niet Zou het ook kunnen komen als de achterdeur niet geheel in het slot rust en je rijdt in de nattigheid?
  15. Dank voor je reactie, Peter Alle deurrubbers zijn volkomen soepel; heb ze van de zomer nog ingevet tijdens een grote poetsbeurt. Kan het ook veroorzaakt worden als de achterdeur niet helemaal gesloten was tijdens het rijden in de regen? Heeft iemand dat (als oorzaak) wel eens meegemaakt? "Ik" merk het altijd direct wel op via het display tussen de meters als een deur of achterklep niet geheel gesloten is, maar misschien mijn vrouw niet? Of toch via de verwarmingsopening?? (lijkt mij toch vreemd, omdat de andere kant volkomen droog is)
  16. Heb m.i alle andere bekende en hier uitvoerig (oa door mijzelf) beschreven oorzaken van lekkage weten uit te sluiten; blijf echter met één vraag zitten: kan het water ook uit de verwarmingsopening onder de bestuurdersstoel zijn gekomen en waardoor dan alleen daar? Trouwens, de vloer aan de passagierskant is vóór en achter kurkdroog. De isolatiemat/vloer vóór de bestuurderstoel is en blijft kurkdroog.(getest met tuinslang in accubak). Alle "deurplaten" zijn al eens afgekit; heb nog eens getest met water uit de tuinslang langs het vóór-en achterraam, maar er lekt niets (behalve dan uit de openingen onderaan de deur ) Het zou natuurlijk ook nog kunnen dat ik ongemerkt 's nachts het achterraam een keer open heb laten staan en het toen binnen heeft geregend. Ja, ja, ik weet het.......leeftijd hè Maar alle gekheid op een stokje, kan er water komen uit die ene verwarmingsopening? En waardoor dan? Graag jullie mening. NB/ het is helder water en het ruikt nergens naar.
  17. Ik schreef al eens eerder hierover dat garagisten (die Fortë afnemers zijn) gratis (toentertijd) gebruik kunnen maken van een op te roepen ervaren Forté endoscopist om NA HET SPOELEN met een endoscoop, via de carterplug, het carter en de oliezeef te inspecteren op achtergebleven troep. Kan een boel euri's schelen als de boel na het spoelen schoon blijkt te zijn, de carterpan er dus niet meer af hoeft en dat geeft een boel zielsrust.
  18. LvR

    waar vind ik de KB?

    Geweldig; bedankt(!) Wat een eikel ben ik toch; hoe heb ik het kunnen missen????Zo meteen toch maar wat alcohol tot mij nemen om de schaamte weg te spoelen......LOL
  19. LvR

    waar vind ik de KB?

    Ik kan de KB sectie niet meer vinden Ja, ik weet het, oud en seniel (Krijg de achterklep nl niet meer open )
  20. Even onder het rijden je stuur naar rechts en links draaien, verergert de beruchte tik uit het dashboard.
  21. Inderdaad. Heb er ook aan gedacht om er nog 2 aparte schakelaars te plaatsen tussen de beide voedingsdraden en de stekkerdoos, opdat er geen spanning op de ( ongebruikte) stekkerdoos staat. Is er ook een geschakelde voeding te vinden thv de achterlichten of moet er toch een aparte draad naar voren getrokken worden? NB/ Ik kijk straks nog even of de bestaande "stopcontacten" een gezamenlijke dikke (2.5mm2???) voedingsdraad hebben; dan heb ik mazzel.
  22. Hartelijk dank voor jullie snelle reactie. @dreke>> De rode (pin 9) en de gele (pin 10) draad zijn dikker (2.5mm2??) dan de andere aansluitingen Kan ik dat schakelrelais ook in de auto plaatsen of is het niet gemakkelijker om de gele draad direct van het relais/zekeringenblok als geschakelde voeding aftakken? Ik wilde (uit gemakzucht...) de constante voeding (pin 9) direct aftakken van een van de 2 originele contact"dozen" in de bagageruimte. Als ik pin 9 en 10 dan apart kan gebruiken als stroomleveranciers dan lijkt mij dat een veiliger idee dan alleen via die contactdoos-voeding (die ik eigenlijk zelden gebruikt wordt) Of heb ik het mis?? @ArieB>> Ik had een 13 polig setje van Brink besteld, speciaal voor mijn bouwjaar cq type Passat. Daar zat een inbouwbeschrijving bij met oa de betreffende pinaansluitingen, maar zonder info waar de betreffende draden afgetakt/aangeloten moeten worden. Als jij een ander schema/how to hebt met wáár eea afgetakt moet/kan worden, dan houd ik mij natuurlijk aanbevolen.
  23. Ben vandaag bezig geweest om mijn 7-polige stekkerdoos te vervangen voor de 13 polige versie. Er was gelukkig al een 13 polige draad aanwezig. (kwam ik pas op het laatst achter; de overige draden lagen los in de stekkerdoos!!!!). Er is ook een gele draad aanwezig ( moet naar pin 10 in stekkerdoos) voor het laden van een evt aanwezige accu in de caravan. Vraag dan ook: waar haal ik die voeding vandaan:?: Bestaat er een beschrijving/how to hiervoor mbt een Passat? Moet ik de draad direct van de dynamo cq accu vandaan halen of kan dat ook via het zekeringen/relaisblok in het vooronder bestuurderszijde? Hoe gaat dat in zijn werk??? Graag jullie advies cq hulp.
  24. Als de sodem...... allemaal naar het Kruidvat om 1/2 litertje ruitenontdooierspray te scoren. Kost daar €1,65 (!)(of zoiets) er werkt perfect en je hoeft maar weinig te sprayen !!!!!!! Andere koek als bij Brezan/benzinepomp ed; kost daar >5-6 euro........!
  25. Je zou met deze lage temperaturen dan, theoretisch gezien, beter 0W olie moeten gebruiken en in de zomer 5W.....lijkt mij...........of zou dat niet zoveel uitmaken DM? Na mijn oliekoekproblemen cq na het spoelen en daarna Mobil 0W-40 erin, waren/zijn mijn mortor/klep/nokkenas etc geluiden duidelijk minder geworden en heb sedert dien geen aanslag meer gezien. Ik heb nog 4 liter Mobil 1 staan, maar ga daarna ook maar eens jouw olie gebruiken/proberen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden