Ga naar inhoud

bjorn

Members+
 • Aantal items

  6079
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  10

Alles dat geplaatst werd door bjorn

 1. Owjee heeft je vriend dat geregeld ?
 2. Zou je vriend voorlopig maar een ov kaart geven dan... Wat mij opvalt is dat er redelijk vaak gemeld is toen er ( deze en andere ) problemen waren: "ga naar Hartog". Hier is telkens een andere keuze gemaakt door naar "goedkope" alternatieven te zoeken. Zeker met een complex geval zoals nu aan de hand (kan zijn) lijkt het mij verstandig om dan juist zaken te doen met een specialist, en met alle respect niet de buurman/familie die een auto garage heeft op de hoek van de straat. Die indruk krijg ik tenminste, je mag mij best zeggen als het niet zo is hoor. Wat zit er in Zeewolde als ik vragen mag?
 3. Zou hem dan sowieso toch even los halen en schoon maken. Nu kun je er wel normaal bij...
 4. bjorn

  Vreemde storingen

  Binnen verlichting kan ook je deurslot zijn. De microswitches... Als alles tegelijk begonnen is zou ik het eerst in 1 ding zoeken.
 5. Soms wil het ook wel even helpen om gewoon de app spotify compleet uit te zetten/af te sluiten. Bij mijn iPhone ff in het overzicht van de apps die open staan hem omhoog weg vegen.
 6. checkt pb-->>> Nope geen bericht. Yes ik kan dus blijkbaar mijn surfgedrag goed verbergen...
 7. bjorn

  Passat facelift

  Alsof hij bij de tandarts is geweest. Zo'n ding in je mondhoek waar je mond mee open blijft / tanden vrij houd . Zo ziet de voorbumper horen er uit
 8. je kunt zelf eens kijken op de online onderdelen websites. kenteken invoeren. Zoek je naar de bekende merken remschijven/blokken. Dan kun je zelf de conclusie trekken of het duur is.
 9. bjorn

  Wegenbelasting

  Heb je daar een artikel over. Vind wel interessant om te lezen.
 10. bjorn

  Wegenbelasting

  Auto staat bij ons meer stil dan hij km maakt. Vrouw werkt bij ons aan huis. Ik rij met een bedrijfsbus zakelijk rond ( trouwens ook maar een 15.000-17.500 km per jaar ) Had met aanschaf wel eens gekeken wat verschil in wegenbelasting is voor een touareg op diesel en benzine. Ging toen nog uit van 7500km per jaar. Ja zelfs met die km wilde ik perse een diesel rijden. Nu rijden we iets meer, gaan iets vaker met de caravan op pad. 10.000km per jaar op diesel kost ons ( 1 op 10 gemiddeld a € 1,25 p/l ) wb/pj € 2580 en de diesel € 1250 is een € 3830 per jaar ( hij rijd iets zuiniger en diesel vanmorgen nog getankt voor € 1.22,9 bij de bp ) 10.000km per jaar benzine ( 1op 6 gemiddeld a € 1,55 p/l ) wb/pj € 1372 en de benzine € 2583 is een € 3955 kosten per jaar Dus zo om en nabij zelfde "kosten" tel geen afschrijving mee want die diesels zullen op dit moment wel hard zakken. Verzekering is meestal ook redelijk het zelfde als je diesel of benzine rijd. Onderhoud word jaarlijk uitgevoerd. v6 diesel of v6 benzine zal ook wel ongeveer zelfde hoeveelheid liters olie in gaan en de filters etc zal elkaar niet zoveel doen. Dus of het uit kan?: ja ( zolang je geen afschrijving mee telt ) Is het verstandig?: nee misschien niet. Straks geen drol meer waard een diesel met een gewicht van 2070kg Grootste reden toch: Het rijd zo lekker. Willen we toch diesel blijven rijden maar dan een 300-400 euro bezuinigen per jaar zou een audi A6 3.0tdi wel een optie zijn. Waar hebben we het dan over €25-€33 per maand.
 11. bjorn

  Wegenbelasting

  En wat is weinig/minder km per jaar? Je weet wat je nu hebt. Benzine gaat ook duurder worden per liter. Lekker zuinig rijden op diesel. Ik blijf zo lang als kan met onze diesel door rijden, ook al rijden wij maar een 10k per jaar.
 12. Kiek das mooi. Waarom een dealer dat nou niet kan is mij een raadsel...
 13. Waar in Gelderland kom je vandaan. Matthijs (@@Vdub genaamd hier op het forum) zit in Vorden kan je wel op weg helpen met uitlezen/rijdend loggen etc.
 14. Zou voor ons een model x moeten worden. De p100d maar een leuke daarvan begint pas op € 117.500 incl btw. Ivm de caravan. Zou best elektrisch willen rijden. Zoveel km maken wij niet. De touareg gebruikt de vrouw als "boodschappen" auto'tje. Volgens mij zitten we op dit moment ergens tussen de 9000-12500km per jaar. Weet t zo even niet. Meeste km daarvan zijn 2500km wintersport, 2500km zomer vakantie met caravan en de tripjes tot 250-300km met de caravan. 3x per jaar. Zeg een 6000km is veel rijden en de rest rondom huus. Prima elektrisch te doen en dan zonnepanelen leggen om de auto op te laden.
 15. Gewoon kernenergie gebruiken ????
 16. Ik ook niet. Denk dat je met een benzine auto beter kan gaan kijken bij een ander merk. De “betaalbare” modellen zijn niet echt iets om warm voor te lopen. Zelfs de 6pitters niet dus. Helaas.
 17. Niet nodig. Alleen jammer om "onnodig" uit te moeten geven. Eigenlijk wil ik liever diesel blijven rijden, of elektrisch. Kan alleen geen model x vinden binnen budget. Begint een beetje op €115.000 inc btw. Dan maar vaker stoppen om de accu's op te laden als we met de sleurhut weg gaan.
 18. oke wel even iets om in overweging te nemen.
 19. moet toch wel lukken idd. Mijn 1.6tdi uit de caddy gechipt naar 135-140 pk en die trok een 2000kg kar best wel makkelijk. Vroeger mijn ouders een 190d met 1200kg caravan ( 75pk, met stuurbekrachtiging misschien nog maar 65pk ) trokken we ook overal door europa mee heen. Gewoon terug schakelen en gas geven... Ben zelf wel benieuwd naar de betrouwbaarheid van een 3.0TFSI vanaf 2012.
 20. bjorn

  adblue

  Verbruik hangt heel erg af van hoe zwaar je rechtervoet is. In dit geval een nieuwe mercedes vito met 190pk. Daar liggen 4 ladders op het dak en aan lading zal er een kleine 1000kg in liggen. Vaak hard optrekken en hard rijden bleek een behoorlijke verhoogde verbruik op te leveren van de ad-blue. Laatst hoorde ik iets van dat je uitlaat gas temperatuur een minimum nodig heeft anders word er geen ad-blue aan toegevoegd. Weet alleen niet wat hier waar van is. We gaan het zien met mijn peug expert. Zou als goed is zijn een 15 liter tankje in moeten zitten. Zou volgens de fabriek een 15000-17500 km mee moeten kunnen rijden.
 21. bjorn

  Wat zou jij doen?

  Passat houden en er een hoger model naast rijden. Touareg ofzoiets...
 22. bjorn

  Dsg koppeling versleten.

  yup Nu heten ze anders. tvs engineering ofzo iets.
 23. Handig om te weten dat er een forumlid is die in de familie een schade herstel bedrijf heeft. Zelhem-Borculo is prima te doen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden