Ga naar inhoud

Bartman

Members+
  • Aantal items

    261
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Bartman

  1. De lak van de originele 16 inch velgen van mijn Passat 3B bladdert wat af en er zitten bubbeltjes onder de lak (daar gaat de lak er binnenkort er dus ook af). Nu wil ik ze laten herstellen, zou poedercoaten hiervoor geschikt zijn? En hebben jullie suggesties voor bedrijven hiervoor in omgeving Eindhoven? Bedankt!!
  2. Mijn auto wordt geflushed as we speak... Hier ook 3 piepjes, een knipperend olielampje en een licht tikkend blok. Mijn garage had ook al onderzoek gedaan dus had de Forte en een groter oliefilter al in huis gehaald. In ieder geval goed dat we hetzelfde idee hadden. Ik had namelijk in eerste instantie alleen het probleem gemeld en nog niet de mogelijke oplossing. Daarna hebben ze zelf onderzoek gedaan. Fijn, zo'n universele garage waar ik al jaren kom en die weten wat mijn Passat me waard is
  3. Temperatuursensor gaf inderdaad de foutmelding bij uitlezen, dus deze is vervangen. Ook is het gasklephuis opnieuw ingeleerd en zou alles weer werken. Echter toen ik 'm ophaalde bij de garage (daar was toen niemand meer), startte hij nog niet lekker. Later ook nog een keer een slechte start gehad, en verder goede starts.. Ik kijk het nog even aan, anders kan ik weer terug... :-S
  4. Aan het eind van de middag zet ik 'm bij de garage. Daar dachten ze ook aan de telefoon in eerste instantie aan de temperatuursensor. Ik houd jullie op de hoogte!
  5. En is dat dan deze? http://www.mister-auto.nl/fl/temperatuu ... _g830.html
  6. Nee, doe zelf vrijwel niets aan mijn auto. Is dat eenvoudig? (En nog belangrijker, redelijk risicoloos?
  7. Gisteren heb ik er een wit A4'tje overheen gelegd, maar heeft niet geholpen. Zal maar een keer naar de garage rijden als ik tijd heb.
  8. Bartman

    KVS verlies

    Dit zou het watertuitje achterop het blok kunnen zijn. Was bij mij ook, rubber was broos geworden. Onderdeel van een paar euro
  9. Is dat het 'bolletje' tussen de luchtroosters?
  10. Gebeurt overigens alleen als de auto in de volle zon heeft gestaan met hoge temperaturen. Als ik 'm start in mijn koele garage is er niets aan de hand, ook gisterenavond niet toen hij buiten stond en het goed afgekoeld was. Een paar uur daarvoor, na een werkdag stond hij in de volle zon en was het weer ellende, net als later op een warm parkeerterrein bij de supermarkt. Op dezelfde dag dus, een paar graden koeler in de avond, is er niets meer aan de hand...
  11. Nee, maar ik denk iets van de brandstofpomp/-toevoer. Hij stottert wat op lage toeren bij het starten, alsof hij geen brandstof krijgt. Op het gaspedaal reageert ie dan ook niet altijd.
  12. OK ik ga het proberen! Kan het misschien ook het startrelais zijn? Ik lees hier van mensen met soortgelijke klachten dat het vaak daaraan ligt?
  13. Goedemorgen, Mijn passat start moeilijk bij een warme motor. Bij de eerste start van de dag, of als hij echt een tijd heeft stil gestaan (bijvoorbeeld na een werkdag), start hij goed. Alleen als ik 'm na een korte rit, of na bijvoorbeeld twee uur, weer start, draait de startmotor te snel en draait door, alsof hij 'm niet 'pakt'/niet aanslaat. De motor pruttelt dan wel op heel laag toerental, flink wat gas wil wel helpen. Ik heb het idee dat dit de startmotor is, zou dit kunnen? Zoja, dan wil ik 'm eens wat tikken geven om te kijken of dit iets uithaalt. Heeft iemand in dat geval een overzichtsplaatje van de motorruimte van een 1.8T uit 1999? Bedankt voor jullie reacties!
  14. Ik heb 'm afgelopen jaar laten vervangen, maar ook alleen de pakking en niet het hele deksel. Wellicht eens de VW garage bellen?
  15. Het is gisteren gerepareerd. Aan de achterkant van het blok was een rubber broos geworden, totale kosten voor het onderdeel slechts €15,- dus ik kan weer verder!
  16. Overigens borrelt het niet in het koelvloeistofreservoir, kan ik dan de koppakking uitsluiten?
  17. Daar lijkt het redelijk droog, heb het idee dat het meer van achter komt. Ik zal het morgen nog eens controleren.
  18. Hallo allemaal, Vandaag kwam ik thuis en liet mijn auto stationair draaien op de oprit om de garage open te doen. Toen ik achteruit de garage in reed zag ik al een flink plasje koelvloeistof liggen op de plek waar de auto stond en hij trok een streepje vloeistof mee de garage in. Toen ik keek, zag ik een straaltje koelvloeistof lopen vanaf de achterkant van het blok. Even later ging het straaltje over in druppelen. Ik heb een klein litertje toegevoegd en toen ik net weer even weg moest met de auto en terug kwam, druppelde die weer. Het lek/straaltje komt vandaan bij de pijl op de foto. Het gaat om een 1.8T sedan uit 1999. Heeft iemand enig idee wat dit kan zijn?
  19. Wat je in het filmpje ziet was overigens precies zoals het bij mij ging.
  20. Accuspanning bleek veel te laag, dus de accu vervangen. Daarmee zijn ook de piepjes weg. (Bij toeval) dus opgelost!
  21. Heb ik ook een tijd gehad. Niet bij het op contact zetten, maar bij het starten 3 piepjes. Gezocht, gezocht, gezocht, remvloeistofreservoir vervangen ivm sensor, maar dat hielp niet. Afgelopen week de accu vervangen (oude accu gaf 60 ampere ipv 400). En weg zijn de piepjes!
  22. Het ABS lampje doet nu ook mee. Het proces: - Auto op contact, niets aan de hand, lampjes gaan uit. - Bij starten: 3 piepjes, ABS lampje brandt even, uitroepteken knippert 1, 2 of 3 keer. Ik heb ook het idee dat mijn rempedaal iets zwaarder is, maar het kan ook zijn dat ik me dit inbeeld. Heeft iemand dit vaker meegemaakt?
  23. @Vdub: het signaal komt ook pas als ik de motor start, nog niet als ik 'm op contact zet. Maar het is inderdaad het uitroepteken die staat voor de reminstallatie dus oliedruk lijkt me inderdaad niet het geval.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden