Ga naar inhoud

V6-4Motion

Members+
  • Aantal items

    708
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door V6-4Motion

  1. Zoals je het uitlegt lijkt het alsof de motor in een noodloop is gesprongen. als je hem even opnieuw had gestart en het was dan verholpen (ook al is het maar heel even) dan is dat een noodloop. Kan van alles zijn, als de computer een bepaalde afwijking constateerd in een gemeten waarde t.o.v. een verwachte waarde schiet hij in noodloop. Even de computer laten uit lezen om te kijken of er iets in staat, daarna pas actie ondernemen met vervangen als dat nodig mocht zijn.
  2. Bij R'dam houd ik altijd 85 op de teller aan, dan gebeurd mij niets. Maar goed, dat doe ik dus alleen tussen de meet portalen, die kun je zien staan en daar buiten ga ik soms wel eens wat harder in die 80 km zone. Ik ben 1 keer geflitst bij een trajectcontrole, op de A4 bij hoofddorp -> nieuw-vennep. Op de teller 140, 128 gemeten, 4 km/h correctie... boete van 16 euro...
  3. De 3B is er alleen met een 150 pk V6 TDI, de 3BG is er met 150, 163 en 180 pk V6 TDI. De 180pk V6 TDI is de enige die standaard met 4motion is uitgerust. Voor het hout inleg zou ik hem niet laten staan, dat is vrij makkelijk te vervangen met iets anders. En zoals eerder verteld, een V6 TDI is niet te vergelijken met een 1.9 TDI! Rijdt totaal verschillend, maar wel veel beter.
  4. Lijkt me allereerst nuttig om te achterhalen welk Torsendifferentieel er nu precies in de 4motion's wordt gebruikt. Anders heeft het omrekenen van het koppel met overbrengingsverhoudingen ook geen zin. Die 1500Nm die hier eerder genoemd wordt is ook maar een grove schatting.
  5. Voor je TDI of je V8? in beide gevallen zou ik het knap vinden als je in de buurt van de 600Nm zou komen....
  6. Het heeft niet zo zeer met de velg te maken maar met de omtrek van de band. Even na gaan welke band je hebt en zo'n tirecalculator op internet zoeken en kijken wat het verschil is. Let wel dat een versleten band iets meer omwentelingen maakt dan een nieuwe band.
  7. 1 wiel met een afwijking heeft geen invloed op het torsendiff. Dat verschil wordt opgevangen door het voor of achter diff. Zelfde effect als bij het rijden in een bocht, dan maken links en rechts ook niet het zelfde aantal omwentelingen. Daarnaast scheelt het je maar 4 omwentelingen op een kilometer, dus dat lijkt me, mits tijdelijk, niet zo'n probleem. (reserve wiel draait 4 omwentelingen minder dan de gewone band.)
  8. Een 2-massa vliegwiel vervangen door een gewoon vliegwiel geeft waarschijnlijk wel wat meer vibraties bij sommige toerentallen.
  9. Er zijn een aantal Duitse steden die in zones opgedeeld zijn. het nr. op de sticker verteld je welke zones je wel of niet in mag. Zo iets. Maar dus alleen als je de betreffende stad in wil.
  10. Euro norm staat bij mijn weten niet in de handleiding. De 2.5 V6 TDI is (voor zover ik kan vinden) een Euro 3 motor. De 2.8 V6 30v benzine is een Euro 2, maar heeft een katalysator eronder, dus een groene sticker. Zonder kat krijgt zou die helemaal geen sticker krijgen
  11. Echter zit er een haldex systeem op die auto's, die regelt het koppel dat naar de achterwielen gaat ahv de wielsensoren van t ABS/ESP. Dennis http://www.haldex.com De Passat 3B en 3BG hebben een Torsendifferentieel. De Passat 3C (het model dat nu verkocht wordt) heeft een Haldex koppeling. De 3B en 3BG delen hun techniek met de Audi A4 uit dezelfde periode. Audi gebruikt in de A4 een Torsendifferentieel om de aandrijfkrachten tussen voor een achter te verdelen.
  12. De zwakste schakels in de aandrijflijn van een 4Motion zijn de koppeling en de versnellingsbak. De differentiëlen kunnen veel meer aan dan de rest van het systeem. Dus wat dat betreft geldt er voor een 4Motion het zelfde als een gewone Passat. Edit: na wat gezocht te hebben heb ik een aantal getallen kunnen vinden. Het kleinste formaat Torsendifferentieel heeft bij een korte duur (helaas niet exact gedefinieerd, maar ik denk zo iets als een korte piek of 'spike') een limit van 1845Nm. Ik weet niet exact welk formaat toegepast is in een 3BG 4motion, maar ik heb het vermoeden dat 400 Nm niet genoeg is om het diff. te slopen. meer kun je vinden in dit document
  13. In principe is de levensduur van de turbo 'levenslang'. Het ligt echter aan het onderhoud, gebruik en kwaliteit van de onderdelen hoelang hij mee gaat. Dat is moeilijk te voorspellen. Preventief vervangen lijkt me nooit de beste oplossing, tenzij er duidelijk vastgesteld kan worden dat de turbo of enkele onderdelen daarvan aan het eind van de levensduur zijn. Gewoon doorrijden lijkt mij het beste. Doe ik zelf ook.
  14. om de 15.000km klein onderhoud, om de 30.000km (of een jaar) groot onderhoud.
  15. Peilstok op minimum is 1 liter erbij. (mits de auto vlak staat) Overigens kun je bij een waarschuwing voor het controleren van het olie peil (oranje/geel lampje) nog prima doorrijden, gewoon een tank station zoeken waar ze je olie verkopen, maar je kunt er nog mee rijden. Rood licht is zoals eerder gezegd direct stoppen.
  16. Uit de keuze die je hier geeft zou ik zonder meer voor de V6 4Motion gaan. Hoewel ik de V5 veel beter vind klinken zonder lawaaiig te worden blijft de V6 een stuk sterker en heeft daardoor mijn voorkeur. Het 4motion heeft wel een nadeel dat er bij de sedan een beetje krappe kofferbak overblijft, maar de grip die je er voor terug krijgt is fenomenaal, met name op nat wegdek. Ik denk dat als je rustig rijdt, de V6 nog wel eens zuiniger zou kunnen zijn dan de V5 met tiptronic. De V6 heeft koppel genoeg zodat je hem niet echt op toeren hoeft te houden om vlot mee te komen. Pas als je echt wil sprinten moet je wat meer toeren maken. Vanaf 2300-2500 toeren heeft de V6 power genoeg om lekker door te rijden.
  17. Er klopt dan ook gewoon iets niet aan die uitdraai van dieseltje. Of hij is heel vreemd getuned of er zit iets niet goed met de automaat bak. De uitdraai van Vdub geeft namelijk wel een gewone uitdraai met koppelomvormer/automaat. (wat resulteert in ontzettend veel koppel bij lage toeren)
  18. Geen idee wat je hiermee bedoelt. Gaat om de werking van de koppelomvormer. Die geeft een hoger koppel aan de wielen dan dat er normaal aan de wielen zou komen bij een handbak. Dat gaat net zo lang todat er een lock-up in werking treedt. Die lock-up zorgt er voor dat er geen verschil in toerental is tussen de uitgaande as van de motor en de ingaande as van de automaatbak (de koppelomvormer zit op de plaats waar bij een handbak de koppeling zit). Dus als je gas geeft in een automaat heb je bij het weg rijden een hoger toerental dan eigenlijk noodzakelijk is. Voordeel is dat je met een lage snelheid van de auto een hoger koppel aan de wielen kunt hebben doordat de motor op een hoger toerental draait. Nadeel is dat er vermogen verloren gaat. Dit zou je terug moeten zien in de koppelkromme van een rollenbank uitdraai, maar bij jou is het omgekeerde te zien. Bij een laag toerental heb je nog minder koppel aan de wielen dan dat de standaard motor met handbak zou hebben. Denk ik teminste. Correct me if I'm wrong
  19. de koppelomvormer geeft normaal gesproken een hoger koppel af dan dat wat van de motor af komt. dan zou het juist hoger moeten zijn, dan lager.
  20. 213 pk die van jou is toch nog standaard? Lijkt me een beetje een verkeerde correctie op de gemeten waarde dan... of je hebt een super motor
  21. Nee, dat zou in het verschil tussen vermogen aan de wielen en het vermogen aan krukas moeten zitten. Als je de verliezen goed zou calculeren (wat bij AWD auto's altijd lastig is) moet je op het zelfde vermogen aan de krukas uitkomen. Echter is niet elke motor 100% gelijk. Zeker niet als je gaat tunen. En zoals kareltje al aan geeft, als je dat kat laat zitten scheelt dat ook weer wat.
  22. Verder heeft de 3B last van problemen met de draagarmen. Resulteerd in rammelen/kraken bij het rijden over oneffenheden en drempels. Is eenvoudig op te lossen door de draagarm te vervangen, maar het blijft een terugkerend probleem.
  23. wil je weten in welke auto's een VW/Audi motor heeft gezeten, of heel algemeen voor alle merken? Allemaal lijkt mij wel mooi. mijn schoon vader zegt dat elke 1900 diesel het zelfde is, dat geloof ik niet. Dus dat die van een volvo 440 het zelfde type is als in een passat b.v. Dat is dus niet zo, gelukkig. Dat kreng uit de 440 is van Renault. Een volledige lijst is er denk ik niet, iig niet van alle merken. Veel kun je zoals eerder gezegt vinden op wikipedia, en anders ff zoeken met google.
  24. ik had nr.13 Michelin Pilot Sport PS2 in 225/45R17. Prima band, veel grip op droog, heerlijk stil (wat bij een V6 vrijsnel opvalt). Op nat wegdek ook goed, maar dat kwam mede door 't 4Motion. Op dit moment zijn er inmiddels wel betere banden te koop.
  25. wil je weten in welke auto's een VW/Audi motor heeft gezeten, of heel algemeen voor alle merken?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden