Ga naar inhoud

VW Passat of Ford Mondeo


Julien

Aanbevolen berichten

In mijn omgeving wordt er de laatste tijd nog wel eens gediscussieerd over welke auto beter is: de VW Passat of de Ford Mondeo. Nou heb ik twee vrienden die een Passat rijden en eentje met een Mondeo. De vierde vriend van de groep is op zoek naar een nieuwe auto en heeft zich door de Mondeo-rijder behoorlijk laten overtuigen. Iets waar wij het als Passat rijders natuurlijk niet mee eens kunnen zijn! :lol:

 

Om extra argumenten voor de Passat te vinden ben ik een beetje gaan googlen, waarbij ik o.a. dit artikel tegenkwam. Echt helpen doet dit vooralsnog niet, zie dit fragment: ''De Passat is nog altijd een dijk van een auto, maar Ford presteert het om hem met de nieuwe Mondeo op talloze punten nog eens te overtreffen.''

 

Ik ben dan ook wel benieuwd of hier mensen zijn die ervaring hebben met beide auto's. Is de Mondeo daadwerkelijk zoveel beter? Wat vinden jullie?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mondeo wordt gebouwd Door gedemotiveerde mensen omdat ze straks allemaal hun Job kwijt zijn en het nieuwe model had er al lang moeten zijn. Mijn vader had ooit een escort die gebouwd Was tussen een paar stakingen door. Om een idee te schetsen: hij reed toen al jaar en dag met fords en sindsdien weigert hij zelfs om in een ford in te stappen...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Grappig in de familie bij ons was er ook iemand opzoek naar een nieuwe auto heeft nu nog de 3bg maar was gaan kijken voor een Mondeo uit 2010. Leuke auto opzich maar de afwerking is om te janken, belabberd gewoon. Dat plan was snel van tafel, het is nu ook geen passat geworden. Uit onverwachtse hoek kwamen ze een mooie a6 tegen. Het beste kan hij gaan rijden met beide ;) en daaruit bekijken wat hij wil.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Net of je in een bedrijfswagen stapt als je VW gewend bent...

Denk trouwens dat je hier niet altijd objectieve reacties krijgt :)

 

Haha, misschien was ik daar stiekem ook niet naar op zoek :D

 

Waarom zou je hem moeten overtuigen. Ook bij Ford maken ze goede wagens. Ieder zijn keus.

 

Tsja, je wilt toch het beste voor je vrienden he :wink: Ik heb wel het idee dat hij zijn eigen plan gaat trekken. Ik was zojuist even bij hem op de koffie en hij had deze ford pagina van autoscout als startpagina om de laatste aanbiedingen in de gaten te houden. :)

 

Uit onverwachtse hoek kwamen ze een mooie a6 tegen. Het beste kan hij gaan rijden met beide ;) en daaruit bekijken wat hij wil.

 

Kijk, het kan dus ook nog eens een hele andere kant op gaan! We gaan hem binnenkort inderdaad even in onze Passat en Mondeo laten rijden. Eens kijken wat daar uit gaat komen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat is voor hem belangrijk om zijn keuze op te baseren? En wat is beter? Dat is ook iets persoonlijks. Kan hij zelf bepalen wat hij belangrijk vindt, en op basis daarvan een keuze maken, of moet zijn omgeving hem het gevoel geven dat een keuze goed is?

 

Uiterlijk/styling. Waarbij je de Passat nog enigszins elegant kan omschrijven in zijn uiterlijk, is de Mondeo ronduit minder elegant te noemen. Hij is toch wat lomper, en oogt ook simpelweg 'groot'. iets waar bijv. de Peugeot 508 (station!) ook erg last van heeft, die is ook lomp groot, maar echt mooi is het niet, en elegant al helemaal niet!

 

De Mondeo is ook flink wat eenvoudiger in het ontwerp, zo oogt hij aan de buitenkant (front) wat anoniem. Zou je hem direct herkennen in je binnenspeigel? En helemaal aan de binnenkant, het dashboard is plastic-fantastic, en dat kan je van de Passat toch niet zeggen!

 

Meer bang for the buck. Ja, dat is de mondeo, maar die is ook gewoon goedkoper in aanschaf, ook zijn er minder geavanceerde opties voor te krijgen, de Passat gaat daar verder in. En neem anders een Kia, dan is hij nog weer goedkoper uit.

 

Betrouwbaarheid, dat is een een potentieel probleem bij alle moderne auto's. De ontwikkelingen gaan tegenwoordig zo ontzetten snel, dat producten heel snel op de markt worden gebracht. Dat geldt voor elk merk. Ook van de Mondeo zijn er series met 'mindere' dieselmotoren. Wil je hier geen risico op nemen, koop dan een auto waar weinig (moderne) techniek in zit, bijv een Toyota op benzene. Heel betrouwbaar, maar ik wil er nog niet dood in gevonden worden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb in het verleden Passat CL gereden en ben toen overgestapt naar een Ford Mondeo in een Ghia uitvoering, dat was veel meer luxe dan ik gewend was.

Je zult me geen kwaad woord horen zeggen over de Mondeo, maar het was het gewoon nét niet helemaal.

Toen -notabene bij de Ford dealer- een 3BG te koop kwam was de keuze snel gemaakt. Ik stapte weer terug over naar Passat. De verkoper zei bij de aflevering: "ik kan je geen ongelijk geven".

Zoveel mensen zoveel meningen, uiteindelijk zul je je keus aan jezelf uit moeten leggen. Als je bij een bepaald model een beter gevoel hebt moet je niets anders willen rijden. Wie hou je dan voor de gek?

Veel wijsheid gewenst voor je vriend.

Link naar reactie
Delen op andere sites

heeft er eigenlijk al ooit iemand 'n ford gezien met 'n dashboard dat NIET afschuwelijk gestyled was? ik iig niet... niet om aan te zien, en dan heb ik het over de gehele modellijn :shock:

Link naar reactie
Delen op andere sites

hmm heb omdat een onverlaat mijn voorbumper beschadigd had, mijn auto een nieuwe bumper moeten laten monteren van het schadebedrijf kreeg ik een Mondeo vervangauto (dat was in 2010 en was een nagelnieuwe auto met slechts 2-3000 km erop)

wat was ik blij toen de Passat terug kwam bah never nooit niet die Mondeo, oke de achterpassagiers hadden wat meer plaats maar rijden vond ik toch wel veel minder motorisch het was een 1,6 benzine geen vergelijk met 2,0 TDI maar ook de stoelen, het algehele dashbord enzo niet mijn ding.

Bij ons in de buurt zijn er nogal veel drempels en op bijna iedere drempel hoorde ik een duidelijk schurend geluid de voorbumper van die Mondeo zag er dus ook al flink beschadigd uit aan de onderkant.

Het wagengeluid viel me wel mee, en de kofferruimte is wel groot, de Mondeo is ook breder en heeft grotere spiegels hetgeen het de garage inrijden thuis er niet gemakkelijker op maakte.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Denk dat de keuze van een auto ook een deel van "goed gevoel" is.

Toen wij op zoek waren naar een vervanger voor onze VW Golf variant, zijn we gewoon blanco begonnen.

 

We hebben ook in een Mondeo een testrit gemaakt. En dat rijdt best goed.

Terug bij de garage beide (mijn vrouw en ik) de deuren dicht gedaan. We kijken elkaar aan, dat wordt hem dus niet.

Weet dit is puur persoonlijk.

Een VW heeft gewoon zwaardere deuren dan bij bv een Ford of een Renault.

 

Daarom denk ik dat een belangrijk deel gevoel is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat zou ik dus nooit doen, de vrouw meenemen als ik 'n auto ga bekijken... voor je 't weet wilt ze nog inspraak krijgen en voor je 't weet ben ik met 'n 1.0i veredelde grasmaaier aan het rondrijden :!:

 

Ik zou trouwens nogal 'n raar figuur slaan, moest zij ook ff willen testrijden: Ze is er namelijk in geslaagd om tijdens haar testrit van haar autootje indertijd, de helft van het afgelegde parcours met de handrem opgetrokken te rijden :bash:

 

Sterker nog: ze kwam daar terug aan, vroeg de prijs en zei dat ze 'm kocht... "oh, en wat moet ik daarin tanken? benzine of diesel?"

 

Ik zou willen (echt waar!) dat ik dit verhaal verzonnen had, helaas... :bash:

 

Mijn reactie toen ik het hoorde was iets in de volgende strekking:

 

dog-meme-srsly-e1356148080271.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kristof, mijn vrouw heeft onze PASSAT ontdekt (zag hem dicht bij haar werk staan), dus ik MAG niet klagen. :D:D:D:D

Maar verder bemoeit ze zich er niet mee.

 

Kopen heb ik wel alleen gedaan

 

Alleen, zegt ze af en toe: dat is ook wel leuk (bv elektrische achterklep) waarop ik dan reageer ja, dat kan ook op onze.

Waardoor weer een nieuwe mod ontstaat (scheelt veel ompraten) :lol::lol:

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden