Ga naar inhoud

bm-er

Administrators
 • Aantal items

  5473
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  35

Alles dat geplaatst werd door bm-er

 1. Op die link is het motor5 en die zit volgens mij gewoon achter je climapaneel en/of navi display of het telefoonbakje. Daar kan je makkelijk even een kijkje nemen, die zijn zo uitgebouwd.
 2. Kijk ook even goed naar de rubberen doppen in het dak naast de scharnieren als je de achterklep opent. Bovenaan of aan de zijkant. Ook de kabeldoorvoer naar de achterklep kan de boosdoener zijn. Op het oog zie je niks en toch kan het daar lekken. Zelf ook gehad. Loshalen (eerst indrukken / samendrukken) en opnieuw in de opening terugplaatsen. Middelste kunststof afdekklep in het plafond recht naar beneden trekken om er af te halen. Dan ligt alles bloot en kan je er beter bij.
 3. Ford Taunus 1.6 station Ford Taunus GL 2.0V6 (90pk) Lease: Mazda 626 station Golf3 variant turbo diesel 68pk Golf3 variant SDI 68pk Golf3 3 deurs TDI 90pk 2 jaar zonder auto gedaan Golf4 variant 2.0 Skoda Fabia station TDI 101pk (echt een schreurijzer!) Passat B6 variant 1.9 TDI Passat B7 variant 1.6 TDI Privé: Passat B8 variant 1.6 TDI
 4. bm-er

  afstellen verstuivers BMA

  Volgens mij kan je o.a. online onderhoudsprocedures downloaden. Dan heb je exact de juiste aanhaalmomenten en werkwijzen voor jouw blok in jouw auto. Komt zo vast wel iemand als @Diver of @wulfke Langs die de juiste links of info hebben.
 5. Belangrijkste indicatoren voor regenereren zijn het verschijnen van het symbool dat start/stop is uitgeschakeld, hoewel dat pas bij stilstand zichtbaar wordt gemaakt. En de schakelindicator (bij een handbak) die je pas op laat schakelen bij een hoger toerental. Die zorgt er ook voor dat je niet te weinig toeren maakt. En ook onder de 2000tpm kan een B8 regenereren. Het hele systeem is in de loop der jaren steeds verder verbeterd en aangepast. En wat @Ozzy zegt, onder de start-stop button in het wagenmenu is ook veel info te vinden. Kijk hier de komende tijd regelmatig eens naar wat e
 6. Ik zou op zoek gaan naar een echte vakgarage waar ze verstand van zaken hebben en zelfstandig een diagnose kunnen stellen, ipv dat ze op jouw initiatief iets specifieks uit gaan zoeken.
 7. Ff de föhn erbij gepakt met loshalen.
 8. Mooie van dit type is dat hij hetzelfde silhouet heeft als het profiel op de kunststof binnendorpel. Je kan ze precies tegenover elkaar leggen en als ik het me goed herinner hebben ze ook dezelfde lengte.
 9. Prima, dan was mijn bijdrage niet aan jou gericht.
 10. Deze heb ik ook. In 2007 in mijn B6 geplaatst, daarna overgezet in de B7 en nu zitten ze in mijn B8. Is nog echte Kwaliteit.
 11. bm-er

  Tuning 1.6tdi verschillen

  Ik ben met mijn 1.6TDI handbak bij JD geweest voor maattuning. Voor 130,5pk en 274,5Nm en na tuning 157,4pk en 339,5Nm. Alles gemeten op de rollenbank. Heb er nu al 120k mee gereden en bevalt nog steeds geweldig. Dus duurzaamheid gaat prima samen met goede tuning.
 12. Dan moet je een compleet deurpaneel aanschaffen. Alleen de zwarte grill voor de basluidspreker heeft een eigen partnummer en is los leverbaar.
 13. Passatforum to the rescue! Blijft mooi om telkens maar weer te zien hier.
 14. Hier helaas precies hetzelfde.
 15. Correct. Het is de Gen 2.5 versie. Waar je nu nog een Gen 2.0 scherm hebt. Het DM Gen 2.5 scherm past op een DM Gen 2.0 en een DP Gen 2.0.
 16. Ik vermoed dat dit gewoon een stukje van zijn standaard tekst is die hij bij elke advertentie er bij zet. Op de meeste modules die in de auto zetten kan dit van toepassing zijn, maar in dit scherm kan niet eens iets geconfigureerd worden! Alles gebeurt in de unit in het dashboardkastje zelf en het mooie van deze mod is dat je niets hoeft aan te passen aan de configuratie in de software. Dus vergeet deze tekst. Zorg er wel voor dat je een goed werkend scherm koopt. Dus liefst een foto dat hij aan staat, of een verkoper met alleen maar goede feedback.
 17. Je doelt op de aspectratio, de verhouding tussen de breedte en hoogte van het beeldscherm. Die is ongewijzigd. De resolutie is met 800×600 voor al deze schermen ook gelijk. Het is maar goed ook dat dit ongewijzigd is, anders zou je naar een vervormd beeld kijken waar een cirkel een ovaal is geworden en dat is echt verschrikkelijk om naar te kijken. Het uiterlijk met het glazen front maakt het echt anders, het is nu een glimmende glazen plaat en de bestaande schermen zijn heel duidelijk mat. De omtrek van de glazen plaat is inderdaad wel wat breder gemaakt en met de 8 tiptoetsen naast het
 18. Dat is de Discover Pro, de grote om het zo maar te zeggen. Voordelen zijn looks (dat is persoonlijk natuurlijk) maar daarbij is de kwaliteit van het beeldscherm ook hoger. Meer contrast in het beeld.
 19. En het belangrijkste is misschien wel dat de levensduur van de koppeling flink kan toenemen na aanpassing van de DSG.
 20. bm-er

  Koelvloeistof verlies

  Wat Vdub zegt. Ik had precies dezelfde klachten, en niks te zien aan de buitenkant. @Vdub heeft hem bij mij uiteindelijk vervangen. Als eerste stap in de diagnose heeft hij de intercooler uit het koelcircuit genomen door de aan- en afvoer van koelwater met een buisje kort te sluiten. Omdat het bij mij ook altijd enkele honderden kilometers duurde voordat het lampje van te laag koelvloeistofnivo weer aan ging, een tijdje zo doorgereden en inderdaad geen enkel verlies meer. Je hebt dan uiteraard tijdelijk even minder vermogen, maar wel uitsluitsel over de oorzaak. Daarna de intercooler vervang
 21. Eerste mods al binnen voordat de auto er is. Dat zijn de echte die-hards 😎 mooie velgen hoor!
 22. Ik kon het ook gewoon aanpassen met die van mij. Dit soort basiszaken kan gewoon nog steeds.
 23. Ff op automatisch laten zetten, dat is het meest praktisch. Derde optie is bij het openen van de deur.
 24. Voorlopig weinig behoefte aan een electrische achterklep. Is volgens mij pas echt functioneel met een voetpedaal. En ik ben nog niet zo oud en bejaard dat ik de klep niet met de hand meer open of dicht kan doen. Beetje hetzelfde als klapspiegels, vind ik persoonlijk niet echt veel toevoegen. Het is en blijft nou eenmaal een brede auto. En echt veel inklappen doen ze ook niet..... Achterklep is volgens mij niet echt lastig om toe te voegen, hoewel ik me er niet echt in verdiept heb. Zal vast wel eens langsgekomen zijn op Motortalk. Hoop ik wel voor je dat het daar in een kort en bondi
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden