Ga naar inhoud

bm-er

Administrators
 • Aantal items

  5542
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  40

Alles dat geplaatst werd door bm-er

 1. Volgens mij is er niets aan een auto wat rendabel is, onderhoud, tanken, verzekering, afschrijving. Auto is nu eenmaal de slechtste investering die er is. Meeste mensen nemen een auto vooral vanwege het gemak.
 2. Die functie heeft elke passat al, die schakelaar zit in je hemel bij de spiegel. Schakelaartje in het paneeltje kan je hier parallel op zetten.
 3. Klopt. Zit een smallere vloerplaat bij. Zelfs de zijkanten van de kofferbakbekleding is anders omdat er geen gaten voor de sjor-ogen in zitten. Die komen te vervallen omdat je die nu in de rails kan plaatsen. De optie is in de B8 maar heel erg kort leverbaar geweest, deze optie is een van de eerste die is ook weer komen te vervallen. Ik geloof al in week 22 van 2015. In de B8FL is het wel weer leverbaar geworden. Gebruikt zal je het dus niet vaak tegenkomen. Ik heb iets van 80€ betaald destijds en het kwam op een hele pallet. Zo groot was alles bij elkaar. Maar wel helemaal compleet, op wat beugels en bouten na.
 4. B8FL heeft nu toch matrix koplampen? Dan heb je geen (variabele) shutter meer die in het lichtpad gedraaid kan worden. En dus zal het opstarten van de koplampen ook anders zijn.
 5. Acc valt bij de B8 volgens mij ook onder component beveiliging.
 6. Je kan beginnen om het onderste schakelaartje parallel te zetten aan de dakschakelaar waarmee je alle interieurverlichting in één keer aan zet. Gewoon omdat het kan.
 7. Hier ook originele velgen. Er kunnen problemen met onbalans zijn, maar ook andere kwaliteits en/of veiligheidsproblemen kunnen zich voordoen met imitatie. Er zijn zeker ook goede fabrikanten van velgen, maar dat zullen dan toch de wat duurdere zijn schat ik zo in.
 8. Is inderdaad de eerste update voor de DM die te groot is als je een16GB kaartje hebt. (Hebben ze eigenlijk allemaal!) Dealer verkoopt wel 32GB kaartjes, maar die zijn niet echt goedkoop. Gisteren even bij een Duitse VW dealer naar de prijs gevraagd en daar vroegen ze er ook nog €130 voor en het moest ook nog besteld worden. Ga hem nu maar ergens online bestellen.
 9. bm-er

  ACC inbouwen

  Ik heb de gewone CC en dat bevalt prima. Hoewel ACC me ook fijn lijkt, gaat het ook gepaard met eigenlijk ongewenste ingrepen ivm te weinig afstand. Met de gewone CC heb ik het gevoel iets meer zelf in control te zijn. Helemaal zonder CC is denk ik wel een gemis, en bovendien scheelt het 10% in het verbruik op de langere stukken. Nu heb ik een handbak, en zaken als de file-assistent zijn dan niet eens mogelijk. Of het belangrijk voor je is, is dus vooral een persoonlijke keuze/afweging.
 10. Probeer die naderingssensor eens iets te verplaatsen. Of haal de metalen uitlaatsierstukken eens weg en kijk wat er dan gebeurt.
 11. Dit heeft alle kenmerken van een stukje huisvlijt.
 12. Ene mod plaatsen en dan een andere mod verliezen. Daar kan jij natuurlijk niet tegen 🤣
 13. Ik zeg niet dat een dealer dit niet kan, alleen dat ze het niet doen voor gewone klanten. Het zou tenslotte in gaan tegen de hele reden waarom component beveiliging ooit is geïntroduceerd door VW. Ik zou in ieder geval zorgen dat ALLES werkt zoals het moet werken. Als je ooit je auto weer kwijt wil is het wel zo prettig als alles gewoon werkt. Van Matthijs @Vdub heb ik begrepen dat hij iemand weet die kan upgraden. Of dat ook voor een GTE geldt weet ik niet. Wel dat je je headunit iets van 3 weken kwijt bent.
 14. Je zit ten eerste met component beveiliging. Die moet uitgeschakeld worden of aangepast worden. Dat gaat de VW dealer niet doen, dus dan kom je in een ander circuit terecht. Verder krijg je een unit die (veel) nieuwer is dan de auto waar hij in komt, en de vraag is of en hoe goed dat samenwerkt. Het juist laten werken van alle functies kan wel eens wat werk zijn, dus je moet wel iemand vinden die hier echt bedreven in is. Laatste punt is of je ook zelf naderhand de kaarten nog kan updaten. Dit is/was wel eens een issue, toch lastig als je er zelf nooit meer een nieuwe kaart op kan zetten. Dus zorg voor een vertrouwd en kundig adres.
 15. In de stad als er een bestelbusje voor je gaat afslaan en als je volgens het systeem niet genoeg afstand houdt, dan gaat hij ook piepen. Meestal stuur je alvast wat naar links om er een beetje omgaan te gaan, maar dat vindt 'system 1984' dan niet goed. Soms krijg je een half jaar lang geen melding en dan weer 3 keer in één week. Bij grotere objecten zoals bestelbusjes krijg je wel wat eerder een melding lijkt het op. Ooit één keer een ingreep gehad van het systeem bij invoegen op de snelweg, en het systeem kan echt belachelijk hard remmen! Persoon voor mij wou me een braketest geven maar de VW was sneller! Dan leer je het systeem wel waarderen en ben je heel blij dat het er op zit. Het systeem geeft geen spookmeldingen, maar wellicht dat jij zelf een andere inschatting maakt. Probeer vooral goed te analyseren waarom de melding verscheen, zo leer je de eigenschappen van het systeem beter kennen.
 16. bm-er

  B8 DSG flippers mogelijk?

  Ozzy to the rescue! 😎
 17. bm-er

  Navigatie update

  En op een Windows pc uitpakken met 7zip direct op de SD helpt ook enorm bij een DM. En goed kijken of je een Discover Pro (DP) of een Discover Media (DM) hebt. Makkelijkste is om te zien bij FM radio hoeveel zenderlogo's er naast elkaar staan op het scherm. DM toont er 5 en de DP toont er 6 naast elkaar omdat het scherm groter is. Bij VW op de navi website wil er nog wel eens een verkeerd plaatje staan bij de DM, dan laten ze een DM zien uit de vorige generatie Passat, de B7, en die ziet er echt anders uit als een DM uit een B8 maar ze gebruiken wel dezelfde kaarten. Voor de DP moet je andere kaarten gebruiken als voor de DM. Succes er mee.
 18. Het is gedaan met me hier. Het was een leuke tijd...
 19. Zat ik er weer even flink naast. 😄
 20. Volgens mij kan je het niet los halen zonder het te slopen. Als je de unit hebt uitgebouwd kan je het wel heel goed afplakken. Uitbouwen is heel eenvoudig, drie schroeven nadat je de binnenbekleding van de klep hebt verwijderd.
 21. Ik zal even kijken, ik heb er hier nog eentje los liggen na inbouw van de achteruitrijcamera.
 22. Hij zit aan de voorkant met 2 of 3 kunststof parkers vast. Aan de achterkant schuift hij in kunststof uitsparingen.
 23. Die zijn hetzelfde. De B6 en B7 delen veel onderdelen.
 24. https://www.ebay.de/sch/i.html?_nkw=passat+armaturenbrett+verkleidung++unten&_trksid=p2380057.m4084.l1313
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden