Ga naar inhoud

bm-er

Moderators
 • Aantal items

  5660
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  50

Alles dat geplaatst werd door bm-er

 1. De aanwezigheid van Start-stop is bepalend of je een accuwissel in vcds moet aangeven. En een Passat met witte teller (af fabriek) heeft volgens mij wel start/stop.
 2. Dit is altijd een risico bij achteraf iets inbouwen en daarna naar de dealer gaan en die moet iets resetten. Als de dealer een module reset, dan krijgt de betreffende module de configuratie (instellingen) waarmee de auto de fabriek heeft verlaten. Die configuratie is bij VW opgeslagen en oproepbaar. Grote voordeel hiervan is, dat wanneer een module een SW upgrade krijgt, en waar er voor de upgrade onderwater 'slechts' 1000 instellingen waren (bijv bij de headunit, DM of DP) en er naderhand 500 instellingen zijn toegevoegd, het systeem dan automatisch in staat is om alle nieuwe settings te bepalen en de auto probleemloos te laten werken. Alleen aanpassingen die zijn vrijgegeven, zoals achteraf een trekhaak monteren of highline achterlichten plaatsen door de VW dealer of een ander bedrijf wat de configuratie bij VW kan bijwerken, zullen naderhand bij een reset niet tot verlies van functionaliteit leiden. En zoiets als vcds heeft de dealer simpelweg niet. Dat zou ook een gebed zonder end voor ze worden.
 3. Mijn apk is in het begin van het jaar, dus we gaan het meemaken.
 4. Fabrieksgarantie is bij VW 3 jaar, tenzij er 2 jaar aanvulling is bijgekocht. Als je de auto nieuw hebt aangeschaft en hem pas hebt zou je naar de dealer terug kunnen gaan. Is het langer geleden, maar nog binnen de garantie dan kan je het altijd proberen om bij de dealer aan te kloppen.
 5. Met name het boordnet zou ook vervangen moeten worden voor OEM xenon, aangezien een aantal cruciale aanpassingen daarin niet mogelijk zijn om zelf te doen. Bij B7 Xenon zijn alleen de ledjes in de koplampen de DRL, de mistlampen/bochtverlichting brandt dan niet. Xenon op de B7 is wel heel erg mooi, met die DRL leds geeft het geeft de auto een hele andere look.
 6. bm-er

  TPMS

  Fijn dat het werkt.
 7. Ik had laatst een lat van 2,66m en die schoof ik er zo in. Klep dicht en gaan.
 8. Is een optie de bijbesteld kon worden. Standaard zit het er niet op. Wel kan de leuning helemaal achterover kantelen tegen de achterbank aan. Zo kan je diagonaal wel hele lange lading kwijt tot in de voetenruimte van de passagierskant. Wel de middenarmsteun en zetel goed beschermen en afdekken met een deken. Even kijken of het handiger is om de achterbank plat of omhoog te laten.
 9. Het moet vooral erg dun zijn om de kabels door de tule te krijgen. Ik was bij Matthijs bezig en die had gelukkig lasdraad. Dat werkte goed.
 10. bm-er

  TPMS

  Ik zie bij de drie sensoren hetzelfde ID nummer staan. En 127bar druk lijkt me niet goed als bandendruk. Lijkt me niet dat er communicatie plaatsvindt.
 11. bm-er

  TPMS

  Bij mij duurde het ook even voordat het werkte, en uiteindelijk bleek dat er iets niet helemaal goed gecodeerd was. Uit mijn hoofd weet ik niet meer wat er niet goed was. Maar toen alles eenmaal goed stond werkte het ook direct. En sindsdien veel plezier van gehad. Je houdt toch je banden iets beter op spanning als je ziet dat de spanning iets is afgenomen. En een band die langzaam leegloopt heb je dus veel eerder in de gaten. Dus goed voor het verbruik en de veiligheid.
 12. bm-er

  TPMS

  Dus je hebt ook de ABS TPMS uitgecodeerd?
 13. bm-er

  TPMS

  Je kan de sensor met OBD11 toch bereiken, en je ziet hem in je display. Dus de communicatie over de CAN bus werkt. Ik heb het zelf ook geplaatst en bij het linker voorportier aangesloten. Sensoren worden vrijwel direct herkend. Daar hoef je zeker geen 45min voor rond te rijden. En ja, er zijn twee typen Sensoren, voor de Europese markt en voor de US markt. Verschil zit hem in de toegepaste frequentie. Index A C E zijn dan voor de US markt en B D F voor de Europese markt. Ik zal even zoeken wat ik er over heb geschreven destijds. Ik schrijf daar dat ik de inbouw nog verder zou beschrijven maar dat heb ik nooit meer gedaan. Belangrijkste is om de codering van die link van de inbouw in de Golf7 te volgen EN de gewone TPMS die obv de ABS sensoren werkt moet ook echt helemaal uitgecodeerd worden anders werkt het niet! Ik heb het met VCDS gecodeerd en ik weet niet of het ook allemaal met OBD11 kan.
 14. Do motor starten om vervolgens stilstaand de motor warm te draaien is misschien wel het domste wat je kan doen. De hedendaagse (diesel) motoren zijn zo verschrikkelijk zuinig dat ze nauwelijks opwarmen bij stationair draaien. Daarbij komt dat de uitstoot van een koude motor echt verschrikkelijk slecht is. Niet alleen voor het milieu, maar ook gewoon voor jezelf en andere omwonenden. Die uitstoot wil je gewoon niet in je straat hebben hangen. Juist door gewoon direct rustig te gaan rijden moet de motor arbeid leveren en daarmee gaat het opwarmen veel en veel sneller. Draai geen 5000tpm met een koude motor, maar blijf wel een beetje in het bereik dat hij makkelijk het vermogen kan leveren. Juist de 1.6TDI is onderin niet erg sterk. Geen enkel probleem om ergens rond de 1800-2000rpm op te schakelen, dan komt hij na het schakelen in een toerengebied terecht dat hij ook nog een beetje vermogen levert. Afhankelijk van de snelheid die je rijdt. Wel zou ik juist als de motor nog aan het opwarmen is zeker start-stop lekker uitzetten. En gewoon een beetje normaal rijden bij het opwarmen kan prima. Niet te veel toeren en gewoon gaan.
 15. Mooi resultaat Peter!
 16. Inderdaad heel snel vergeten en weer doorgaan. Een auto is nu eenmaal een gebruiksvoorwerp en je vrouw heeft het zeker niet expres gedaan, integendeel!
 17. Heb je duidelijk gemaakt dat de optie naderhand is ingebouwd en dus af-fabriek niet in de auto zat? Ik weet niet hoeveel mogelijkheden ze (tegenwoordig) hebben om naderhand ingebouwde opties te configureren. Zo ben ik ooit bij de dealer geweest om te vragen of ze (mijn zelf ingebouwde) Dynaudio wilden activeren/configureren in mijn B8. Auto werd naar binnen gereden, en ze begonnen vol goede moed, maar toen ze doorhadden dat de optie er af-fabriek niet in zat waren ze snel klaar en konden ze niks doen. Het was simpelweg niet mogelijk om iets te configureren wat er af-fabriek niet in zat. Dat is inmiddels alweer 4-5 jaar geleden, en ik weet niet of de dealer tegenwoordig meer kan. Ik ben bij een onafhankelijke hele handige jongen in Kapelle (Zeeland) geweest en die kon dat soort zaken wel doen, ook gewoon online bij VW.
 18. Gewoon op een Windows pc met optisch loopwerk alles rippen naar flac (dat is verliesvrij). Dat kan gewoon standaard met Windows Media Player. Hij neemt dan gelijk ook Cover Art mee, en dan heb je kwaliteit, looks en gemak in één keer geregeld. Grote Micro SD kaartjes of usb sticks kosten niets meer tegenwoordig.
 19. https://www.ebay.de/sch/i.html?_nkw=passat+b7+climatic+&_trksid=p2334524.m4084.l1313&_odkw=vw+caddy+climatic
 20. Jazeker. Ook de climatic kent verschillende generaties, net als de climatronic. Alleen is het upgraden van een climatic bedieningspaneel naar een nieuwere generatie climatic bedieningspaneel meer werk dan het upgraden van een climatronic. Nieuwere generaties van de climatic zijn iets meer geautomatiseerd dan de oude. De handmatige klepverstelling is dan vervangen door een servomotorgestuurde.
 21. Optie is misschien om alleen naar een nieuwere generatie van het bedieningspaneel van de climatic om te bouwen. Daar heb ik wel eens iets over gelezen, waarschijnlijk op Motortalk. Volgens mij was de ombouw naar een gen3 climatic. Jij hebt nu een gen1. Moest wel een klep bijgeplaatst worden volgens mij. Ombouw van climatic naar climatronic is echt heel veel werk. Heeft volgens mij nog niemand gedaan.
 22. Dat weet ik niet meer uit mijn hoofd. Heb alles destijds in één keer aangepast. Zit allemaal bij elkaar volgens mij.
 23. Coming home kent 3 varianten: seinen met de grootlichthendel, bij openen portier en automatisch. Ik heb automatisch ingesteld, dan blijven de koplampen zonder onderbreking branden totdat de ingestelde timer is verlopen. En bij bijv. het uitladen start de timer bij het sluiten van de laatste deur die nog open stond. Doe je daarna weer een andere deur of klep open, dan reset de timer weer. Heel handig!
 24. Je hebt een rokersuitvoering. Die onderdelen zijn wel uit te wisselen, dan krijg je er ook een USB poort bij. In welk jaar/maand is de auto gebouwd? Dan weten we het bouwjaar (VW gaat in week 42 over naar het volgende bouwjaar) en dan kunnen we beter aangeven welke andere onderdelen je nodig hebt.
 25. Ergens een deels verstopte doorvoer. Het is een bekend euvel onder de voorruit, bij de paravan, maar dat is ergens anders dan wat jij beschrijft.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden