Ga naar inhoud

bm-er

Administrators
 • Aantal items

  5397
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  30

Alles dat geplaatst werd door bm-er

 1. De RCD300 is overigens in twee versies geleverd, met en zonder de tekst MP3 op het front. Als je de MP3 versie hebt, kan je ze nu al afspelen. Hoef je ze alleen maar ff op een CD te branden 😁
 2. Ik heb ook een RCD300 in een B6 gehad. Ook die had alleen luidsprekers vóór af-fabriek. Achter zaten dus geen luidsprekers en er liep ook geen bedrading. Dit was vrij normaal voor een Comfortline destijds. Eigenschap van de RCD300 is dat hij vanzelf een fader functie laat zien als er achter ook luidsprekers aangesloten zijn. Dit gaat vanzelf en hoeft niet met VCDS geconfigureerd te worden. Bedrading naar achteren moet je dus zelf leggen en speakers moet je zelf plaatsen, maar de radio is geschikt voor 4 luidsprekers. Wellicht heeft iemand op het forum nog wel een setje VW speakers vo
 3. bm-er

  laden GTE

  Probeer eens een keertje met kachel, airco en stoelverwarming uit? Ja dat is lekker fris, maar dan zie je wat het verschil is in bereik met de huidige temperaturen.
 4. Dat zou hem wel eens kunnen zijn. Voor dat geld gewoon proberen.
 5. Dat wordt lastig en daar zou ik zeker niet op vertrouwen, ze kunnen echt een heel sterk signaal je huis in sturen. Je weet namelijk niet of en wanneer je sleutel zich buiten bereik bevindt.
 6. Ik zou dat geen 'oplossing' willen noemen 😄
 7. Denk er ook aan om je reservesleutel in zo'n doosje te leggen. Overigens zelf geen Kessy.
 8. Ze zitten allemaal op dezelfde USB hub aangesloten in de auto.
 9. Even een andere op eBay.de scoren is dan misschien makkelijkst. Of bij een nederlands auto-demontagebedrijf.
 10. Of op ebay. Wel even kijken dat je er eentje van de juiste generatie krijgt. Niet lang na de introductie van de B8 (Okt 2014) is er een nieuwe generatie standkachels geïntroduceerd. Met name het verbruik zou een stuk lager liggen.
 11. Heb er geen ervaring mee, maar het schijnt dat de afstandsbediening van de standkachel een enorm bereik heeft. Heeft volgens mij zelfs een eigen ontvangstantenne in de dakantenne zitten. Naast GPS en 3G/4G.
 12. Misschien iets Chinees, dat zijn tenslotte behoorlijke eksters. Kijk eens op Ali zou ik zeggen.
 13. bm-er

  Passat GTE verlagen

  De wegen zijn vaak vochtig nu en dan heb ik ook veel wheelspin. Het is nu iets voorzichtiger gasgeven. En in de winter hebben winterbanden meer grip bij lagere temperaturen. Ik heb nu zomerbanden omdat we geen echte winters meer hebben. Ik heb eerst rondgereden zonder verlaging en daarna met verlaging maar mij staat niet bij dat ik minder last van wheelspin had. Nou moet ik ook zeggen dat ik daar niet op gelet heb. De auto was al getuned, ruim voordat hij verlaagd werd. Wel merk ik dat de auto met nieuwe banden altijd weer meer grip heeft.
 14. Ik dacht dat de GTE een klein ruit patroontje in het aluminium had zitten. Welk jaar is jouw GTE?
 15. Exact. Maar dat is natuurlijk ook de lol van het modden. Functies toevoegen die er eerst niet op zaten. Is zo'n beetje het bestaansrecht van dit forum geworden 😁
 16. Het systeem houdt mbv die sensor toch behoorlijk wat verontreinigde lucht uit de auto. Auto's zijn natuurlijk wel schoner geworden in de afgelopen jaren, maar een oude stinkdiesel is nog steeds geen pretje om achter te rijden. Ook bij andere verontreiniging in de lucht zal de klep gesloten worden. En vaak is het maar kortstondig en heb je het niet eens door. Of je dat wil is natuurlijk je eigen keus. Ik heb geen idee of het inbouwen veel werk is. Daar kan misschien iemand anders op reageren.
 17. Als je de auto modus van de recirculatie knop bedoelt, dan heeft het zeker zin. Anders valt er bijna niks automatisch te regelen. De luchtkwaliteitssensor is zo ongeveer de enige input voor de auto-modus van de recirculatieknop. De andere functie is heel snel afkoelen in de zomer als het heet is. Dan kan ook de recirculatieklep bediend worden om de binnenruimte sneller af te koelen.
 18. Dat de automatische luchtrecirculatie, bijv. in een tunnel, niet werkt.
 19. Gelukkig hebben ze daar echt verstand van auto's 😎
 20. Heb je al in de handleiding gekeken?
 21. Er is juist een heel clima menu bijgekomen in de DM/DP. Mij persoonlijk is de toegevoegde waarde van het tijdelijke menu in de RNS altijd een beetje ontgaan. Je krijgt dan gewoon 2 keer hetzelfde te zien op 5cm van elkaar. Het clima menu biedt juist extra functies die niet (altijd) meer via een directe knop te bedienen zijn, zoals een slot op het climapaneel achter, etc.
 22. Dat is wel raar wat je beschrijft. Even uitlezen, kijken of daar wat uit komt.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden