Ga naar inhoud

bm-er

Administrators
 • Aantal items

  5607
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  46

Alles dat geplaatst werd door bm-er

 1. Dat weet ik niet meer uit mijn hoofd. Heb alles destijds in één keer aangepast. Zit allemaal bij elkaar volgens mij.
 2. Coming home kent 3 varianten: seinen met de grootlichthendel, bij openen portier en automatisch. Ik heb automatisch ingesteld, dan blijven de koplampen zonder onderbreking branden totdat de ingestelde timer is verlopen. En bij bijv. het uitladen start de timer bij het sluiten van de laatste deur die nog open stond. Doe je daarna weer een andere deur of klep open, dan reset de timer weer. Heel handig!
 3. Je hebt een rokersuitvoering. Die onderdelen zijn wel uit te wisselen, dan krijg je er ook een USB poort bij. In welk jaar/maand is de auto gebouwd? Dan weten we het bouwjaar (VW gaat in week 42 over naar het volgende bouwjaar) en dan kunnen we beter aangeven welke andere onderdelen je nodig hebt.
 4. Daar zou ik niet aan beginnen. De lamp past niet, en los daarvan, de bi-xenon in de B6 en B7 geven werkelijk een enorme bak licht. Ik vermoed ook dat de lichtopbrengst ook gewoon hoger is dan die van deze leds. Wat ik me nog herinner van mijn B7 met xenon, dat VW ze standaard wel een beetje laag afstelt. Dat deed de VW dealer braaf bij elke onderhoudsbeurt (want de computer zegt dat het moet) en elke keer, kon ik nadat het onderhoud was uitgevoerd weer terug gaan om de lampen iets hoger af te laten stellen, wat ze ook elke keer netjes gedaan hebben. Dus laat ze een beetje hoger afstellen, dan voldoe je nog steeds gewoon aan alle regels, en dan kan je echt genieten van de bak licht op het wegdek voor je. Een Passat met af-fabriek Xenon is namelijk gewoon top!
 5. Ergens een deels verstopte doorvoer. Het is een bekend euvel onder de voorruit, bij de paravan, maar dat is ergens anders dan wat jij beschrijft.
 6. Dat is een heel mooi type velg. In B8 is iets vergelijkbaars geleverd, alleen veel kleiner, in 16/17". Ik vond ze mooi en ben er ook speciaal op gaan letten en je komt ze nauwelijks tegen. Dus je rijdt in iets unieks rond! Hele goede keuze, ik begrijp het helemaal. Edit: Even opgezocht, de Soho 17" is op de B8 geleverd.
 7. 150.00km 2015 B8 1.6TDI handbak. Blok overleden door een gescheurde zuiger. Nieuw blok (0km) er in geplaatst.
 8. Is hetzelfde onderdeel/partnummer als de vergrendeling van de tankklep aan de zijkant. Wacht niet te lang met vervangen, want het kan snel erger worden en dan kan je niet meer tanken/opladen. Been there, done it.
 9. Wat ik zeg klopt niet helemaal. Ambienteverlichting 1.0 was wit en was rondom, dus ook op het dashboard. Genoeg highlines uit het begin die daar mee uitgerust zijn. Daarna kwam de GTE met blauwe lichtlijsten alleen in de deuren. Dus niks op het dashboard. Ook vaak een eigen type sierlijst met een ander werkje in het metaal dan de gewone (highline) sierlijsten. De sierlijsten van de GTE bestaan dus niet voor het dashboard met verlichting. Denk daar even aan als je een deurenset koopt! Daarna kwam Ambienteverlichting 2.0 (RGB), de introductie daarvan is een paar keer uitgesteld. Deze was tegelijkertijd leverbaar met de blauwe GTE uitvoering. Ambienteverlichting 2.0 begon met drie kleuren, maar later werd dat softwarematig aangepast naar 10. En inmiddels zou dat middels vcds in te stellen zijn naar 10 zelf (via vcds) te bepalen kleuren, die dan alle 10 in de kleurselectiebalk in het menu getoond worden. Dus wellicht dat jouw auto voor de eerste versie van Ambienteverlichting 2.0 is geconfigureerd. Dat is de hele geschiedenis voor zover ik weet.
 10. Klopt, voor de gewone witte of blauwe leds zijn er ook twee typen met verschillende helderheid. Ooit een keer uitgezocht toen ik nog over etka beschikte.
 11. Enige wat ik weet is dat de brandstofpomp bij dit model wel eens wil overlijden. Volgens mij moet je hem even horen als je contact maakt.
 12. Dit is meer iets voor Siberië. En als je woon-werk afstand niet zo groot is, dan had je geen diesel moeten nemen. Een moderne diesel is gewoon zo zuinig, dat het niet minder dan normaal is dat hij in de winter langer nodig heeft om op te warmen. Ga je nu een flink stuk rijden op de snelweg, dan zou je hem er weer af moeten halen. Wel heeft VW er bij verdere doorontwikkeling van hun dieselmotor (EA288) extra aandacht besteed aan het beter opwarmen van het blok. Zo is de koeling van de kop gescheiden van het onderblok gescheiden om zo het blok sneller op te laten warmen. En bij weinig belasting gaat de koelvloeistof niet eens meer naar de radiator, maar wordt alleen in het blok zelf rondgepompt. Het blok heeft een kleine en een grote koel-kringloop. Dit gebeurt allemaal automatisch, en dat is ook veel geavanceerder dan een klep voor je radiator plaatsen.
 13. Dat is een mooi resultaat. Je kan trouwens wel heel slecht bij die stekker. Maar is nou je voetruimte rood? Daar zitten geen RGB leds, dus heb je wel de goede groep te pakken? Het gaat om de RGB verlichting in de sierlijsten. Ik moet er ook mee aan de slag, maar te veel andere dingen te doen.
 14. Het zal vast wel kunnen, maar als je dat doet, vervang dan wel de ingebouwde accu. Die zal ondertussen wel overleden zijn als die nooit vervangen is geweest.
 15. Of gewoon met het middelste knopje op de AB. Lang indrukken en dan ontgrendelt de achterklep.
 16. Laten we in een animocheck topic verder gaan over het verder vormgeven van deze meeting op basis van het voorstel van @Black Passat
 17. Already done! Dat was een gevalletje speeddial @BlackPassat Dit zijn natuurlijk de reacties waarvan je alleen maar kan hopen dat die komen, en dan is het natuurlijk heel leuk als er daadwerkelijk zo'n reactie komt. @Sander_C Zo zie je maar wat er van jouw post terechtkomt!
 18. Ik heb wel zin in een poets meeting ergens in het voorjaar, lekker aan de gang gaan met je eigen auto met wat experts er bij. Maar ja, waar zouden we dat kunnen doen? Er van uitgaande dat het dan toegestaan is.
 19. Bedankt voor de info. Zodra het kan zal ik het uittesten.
 20. Dat is al een mooi resultaat! Hoe heb je dat gecodeerd? Ik heb namelijk al jaren geleden een testopstelling in mijn auto gemaakt, maar ik heb het nooit werkend gekregen. Ik heb overigens een DM.
 21. bm-er

  Thuislader GTE defect

  Dat is wat je met het blote oog ziet. Die onderdelen branden meestal niet zo maar door. Heb je al wat doorgemeten? Daar zou ik mee beginnen.
 22. bm-er

  Thuislader GTE defect

  Dat middelste voetje is niet weg, bij dit type behuizing van de halfgeleider wordt er gewoon contact gemaakt via het koelvlak. (de achterkant) Zo kom je immers ook aan de drie benodigde pinnen. Alternatief is dat het gewoon een diode is, dan zijn twee aansluitingen voldoende. Maar zulke sporen van vonken zijn niet fijn en grote kans dat de boel is afgeschreven. Er heeft waarschijnlijk een fikse kortsluiting plaatsgevonden. Als je mazzel hebt zijn alleen een paar grote componenten die het vermogen schakelen er aan, maar als ook de stuurcircuits defect zijn kan het wel eens heel veel werk zijn om alle fouten op te sporen. Ik weet niet wat zo'n kastje (gebruikt) kost, maar als het een paar honderd euro is zou ik niet gaan lopen aanrommelen en lekker een andere halen. Het gaat tenslotte ook om een stukje veiligheid, die overigens prima in orde is, want die heeft hier uitstekend gewerkt, het defect heeft namelijk niet tot gevolgschade geleid.
 23. Bij mij werkte de spanningsbewaking niet. Keurig netjes ingesteld, maar hij gaat gewoon door totdat letterlijk de accu leeg is. In het begin gaat dat wel een week goed, maar die periode wordt steeds korter. Net als de levensduur van je accu.
 24. Zo doe ik dat ook. Thuis aangekomen gaat de camera uit, maar tot die tijd blijft hij gewoon continu aan staan, waar ik hem ook parkeer en ongeacht hoe lang dat duurt.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden