Ga naar inhoud

BlackPassat

Members+
 • Aantal items

  1454
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  12

BlackPassat won de laatste dag op september 12

BlackPassat had de meest gelikete inhoud!

Over BlackPassat

 • Verjaardag 27-03-1964

Profile Information

 • Geslacht
  Not Telling
 • Plaats
  Etten-Leur
 • Interests
  Harley Davidson, Formule 1, Detailing
 • Naam
  BlackPassat

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

BlackPassat's Achievements

488

Community reputatie

 1. Geen idee of het hier in dit topic past, maar ik kwam een aanbieder tegen op Marktplaats die van zijn spulletjes af wil. Autogerelateerd uiteraard. Allerlei autoblaadjes en ander spul, waaronder een Passat Modelletje. Leuk om even rond te struinen en wie weet zit er iets bij. https://www.marktplaats.nl/q/hvspelde/ Als het van de moderatoren niet mag dan verdwijnt het vanzelf neem ik aan
 2. "smal" is natuurlijk maar een relatief begrip. Mijn winterset is ook smaller dan mijn zomerset, ik vind dat helemaal niet erg. Qua grip is het natuurlijk zo dat je met smallere banden méér druk per vierkante centimeter hebt (even uitgaande van verder gelijkwaardige banden) en daardoor dus theoretisch meer grip.
 3. Welkom op het forum. Hier een 1.8 uit 2009 met 190dkm géén distributieproblemen, geen olieverbruik. Wél altijd liefdevol en goed onderhoud bij @Tasmo
 4. Ik ben even in mijn oude verhaal gedoken omdat ik zo de gevraagde gegevens niet op kon lepelen. Dan zie je dat dergelijke zaken altijd langer geleden zijn dan je zou denken. Nu in jouw topic de DSG Mechatronic voorbij komt is het voor jou misschien handig om mijn verhaal toch maar even door te lezen. De mechatronic is vervangen in 2015 (bij km-stand 95k) en de DSG-tuning was in 2017 (bij km-stand 122k)
 5. Ik had een vergelijkbaar probleem. Ik heb bij VAG techniek in Nuenen een DSG tuning laten doen. Wat er precies aangepast is weet ik niet tot in detail maar volgens mij zijn de schakelmomenten iets anders geprogrammeerd en er is iets aan de koppelingsdruk veranderd. Ik ben een zeer rustige rijder en het zou kunnen dat deze zelflerende bak steeds korter is gaan schakelen onder invloed van mijn rijstijl. Sinds de tuning (volgens mij inmiddels al een jaar of drie/vier geleden) geen problemen meer gehad.
 6. Prima opgelost weer door @Tasmouit Numansdorp. De sensor is vervangen en de 3BG rijdt weer als vanouds. Inmiddels 19 jaar oud maar nog steeds een feestje om in te rijden.
 7. Inmiddels is de auto uitgelezen. Inderdaad losse storingen zei de monteur. Airbagmelding is gewist en vooralsnog weg (had met lage accuspanning te maken. Er was wel een melding van de G28 sensor (motortoerentalsensor), die wordt binnenkort vervangen. Nu maar hopen dat de 3BG blijft aanslaan tot die tijd.
 8. Haha inderdaad, ik bedoel aanslaan.
 9. Sinds twee weken ook deze melding in een 3BG 2.0 20v. Dit in combinatie (?) met een Airbag Fault en slecht (en soms niet) starten. Kan er een verband zijn of zijn dit gewoon individuele storingen. Auto is van 2003 niet gek dat er af en toe wat hapert of kapot gaat.
 10. BlackPassat

  Dsg kapot?

  Poeh dat zijn pijnlijke bonnetjes zeg. Maar goed dat ie het weer doet, geniet ervan.
 11. BlackPassat

  Dsg kapot?

  In mijn Verhaal zit wel een stukje over een kapotte DSG. Helaas kan ik niet bepalen of het een vergelijkbare kwestie is. Mijn DSG is een "droge" 7 heb jij die ook?
 12. BlackPassat

  Remklauwen

  Mooie en aparte Passat heb je. Van de remklauwen zou ik afblijven, maar daarmee ben ik een uitzondering denk ik. Hooguit hamerslag grijs met Hammerite maar zeker geen groen, geel, rood, blauw of paars. Succes met je keuze.
 13. Hier kan ik misschien wat in betekenen voor de Passatgemeenschap. Zo sommigen van jullie misschien weten ben ik trainer bij de Waxworld Academy. In Zevenbergen geef ik in het pand van Waxworld een aantal trainingen over Detailing. Dat begint bij de technieken voor een goede wasbeurt incl. kleien en handmatig polijsten. Ook zijn er twee cursussen over het gebruik van elektrische polishers. In het eerste deel gaat het over de excentrische Polisher de Dual Action, in deel twee komen ook de gear driven en de rotary aan de orde. Daarnaast zijn er trainingen voor de meer gevorderde detailers: aanbrengen van een keramische coating en sanding/schuren. Ik zou me voor kunnen stellen dat ik een training geef aan een groep forummers. Vorm en inhoud kunnen aangepast worden aan de wensen van de deelnemers. @bm-ermisschien kunnen wij daar eens verder over brainstormen?
 14. Ha een enthousiaste detailer erbij in de gelederen. Altijd leuk om ervaringen te delen. Veel plezier met je DA polisher.
 15. Jee dat zijn er niet zoveel nee. Iedere 8 maanden gemiddeld een andere.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden