Ga naar inhoud

dieseltje

Members+
 • Aantal items

  15604
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  81

dieseltje won de laatste dag op oktober 5

dieseltje had de meest gelikete inhoud!

Over dieseltje

 • Verjaardag 04-05-1967

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Plaats
  Groningen (Geboren Fries)
 • Naam
  Alle

Overige

 • Vagcom
  Ross-Tech
 • Auto
  Passat 3C 2.0 TDI DSG 2008

Recente bezoekers van dit profiel

4123 profielweergaven

dieseltje's Achievements

3,9k

Community reputatie

6

Community Answers

 1. je zult links& rechts sierlijsten van B7 moeten kopen. Gelukkig zijn die beter te vinden dan de B6/CC versie voor de facelift teller.
 2. Net even wat makkelijker door de bergen gaan, uiteraard trap ik af en toe ook het gaspedaal dieper in.
 3. @J.J ik denk dat je financieel het beste uit bent bij Cardrik tuning.
 4. Hangt helemaal van je rijstijl af. Mijn rijstijl is tov 10 jaar geleden, best wel rustiger geworden, spreek weinig het extra vermogen aan en heb nu dus ook een lekker zuinige wagen. Topic starter inschattend inschattend, zal hij weinig stoplicht sprintjes doen. Zeker is dat t extra vermogen heerlijk is als je de bergen in gaat.
 5. Om het even helder te stellen. Er komt geen nieuwe chip in bij chiptuning. Het enige wat er gebeurd is dat de motor software, die in de ECU staat, herschreven wordt. Heel kort door de bocht wordt er wat meer brandstof ingespoten en wordt er wat turbo druk verhoogd, zodat de motor meer lucht krijgt. Wat de winst bij jouw specifieke motor zal zijn weet ik niet, maar slecht is het niet. Van de 4 passats die ik heb gehad, zijn er 3 getuned. Normale stage 1 tuning en verder geen rare dingen. Mijn 1e Passat 3BG met 100 pk TDI heb ik gekocht met ca 150.000 km op de teller en bij 180k heb ik m laten tunen. ik heb zonder veel problemen nog ca 450.000 km met die auto gereden. Bij teller stand 602.000 km heb ik m verkocht. mijn huidige passat is ook getuned en staat inmiddels op 430.000 km. dus tuning (mits goed gedaan door een ervaren tuner) is niet slecht voor de motor.
 6. zelf al gevonden. via VCDS in measurebloks kun je alle 4 sensoren gelijktijdig bekijken. Alle 4 sensoren geven het juiste signaal dus daar kan het probleem niet van komen. Dus verder spitten naar wat het probleem is waarom de auto niet volledig stopt met Follow to Stop functie.
 7. Stuurhulp... zou dat lane assist zijn? die zou je via security code + adaptation uit moeten kunnen zetten. Is t proberen waard.
 8. Heb je de stuurmodule goed gecodeerd?
 9. Vraagje. Wie heeft er tijd om te checken hoe precies de snelheidsweergave digitaal is bij jouw auto. Met name bij lage snelheid. Bij mij verspringt de snelheid met langzaam rijden in stapjes van minimaal 3 km/u Reden voor mijn vraag is vanwege het probleem wat ik heb dat mijn Follow to Stop functie niet goed werkt en ik vermoed dat dit door of slechte abs snelheidssensor of signaal verschil van abs sensor komt. betreft 3C CC en B7 wagens.
 10. Datum kijk ik nooit naar, maar km stand wel. Vraag daarna omdat normaal gesproken fouten die elkaar opvolgen vrijwel dezelfde km stand hebben.
 11. De fouten zijn niet gelijktijdig. Als de motorfout wist, komt die dan ook terug? lijkt erop dat je sleepring nog steeds stuk is. Zou t niet aan de stuurelectronica kunnen liggen ipv sleepring?
 12. Probleem mer de klep in de ABS pomp lijkt een eenmalige storing te zijn geweest. Na de fw update leek de FtS eerst goed te werken. Echter doet hij t vaker niet dan wel goed. lijkt alsof er net niet voldoende remkracht te zijn op t moment dat de auto stil zou moeten staan. Lijkt alsof de ACC kort even denkt dat de auto stil staat, en daarna gaat hij over naar kruipen. Zou dit op een versleten rembekrachtiging kunnen duiden? Heb de Hydraulic brake pressure (61)en de overboost (21) volgens PR code ingesteld in de ABS. Of zou ik meer remdruk kunnen instellen met één van beide bovengenoemde kanalen.
 13. Dan lees je niet goed. Het tast je lak NIET aan.
 14. das grappig, want WD40 wordt soms ook in de poetswereld gebruikt op autolak, juist omdat die niet schadelijk is voor autolak. t schijnt dat je er zelfs krasje mee weg kunt krijgen....
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden