Ga naar inhoud

bm-er

Moderators
 • Aantal items

  5682
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  51

bm-er won de laatste dag op juli 22 2022

bm-er had de meest gelikete inhoud!

Over bm-er

Profile Information

 • Geslacht
  Not Telling
 • Plaats
  Midden v/h land
 • Naam
  *

Overige

 • Vagcom
  Altijd de laatste versie!

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

bm-er's Achievements

2,8k

Community reputatie

5

Community Answers

 1. Hoe oud is de accu? Als de capaciteit van een accu minder wordt dan zou je dat o.a. aan het gedrag van start/stop kunnen merken. Met een gloednieuwe accu sloeg bij mij de motor gelijk af aan het einde van de straat na de eerste start 's ochtends vroeg. Bij een steeds slechter wordende accu moest ik steeds meer kilometers rijden voordat de motor voor de eerste keer afsloeg. Dit gaat heel geleidelijk en daarom merk je het ook niet direct op. Juist na het plaatsen van een nieuwe accu viel me dit verschil onmiddellijk op.
 2. Die -50°C lijkt wel op een defecte sensor of een connector die los zit. Dit is een typische waarde voor het eind (ondergrens) van het meetbereik, en die waarde wordt nooit gemeten. Ook wel eens een sensor van de uitlaat losgehaald en die schoot naar de 1000°C, de bovengrens van het meetbereik.
 3. Welke waterpomp gaat het om? Er zitten er drie in. Gaat het beide keren om dezelfde waterpomp?
 4. Ik heb hem destijds gewoon nieuw bij de dealer gehaald. Hiervoor ga je geen gebruikt onderdeel zoeken, het is kennelijk toch een onderdeel wat slijt. Zo krijg je gelijk ook de laatste revisie, als die er is, ook wel handig in dit geval.
 5. bm-er

  Webcam (FitcamX)

  Kioxia is idd een goed merk. Zo worden o.a. nieuwe Dell laptops allemaal met een Kioxia SSD geleverd. Mooie review van de camera!
 6. Plaats eens een foto van je deurpaneel voorin. Nog nooit gehoord van een afwijkend deurpaneel. Standaard is 20cm woofer voor en 16cm achter met tweeters in de spiegeldriehoek voor en bij de deurontgrendeling achter. En voor kunnen ook nog 7cm middentoneners gemonteerd worden.
 7. https://shop.volkswagen.nl/auto-accessoires/wielensets/zomersets/?active_facet=vehicle&order_by=price&reset_vehicle=1 Zitten wel flinke kortingen tussen, zoals de 18" Bonneville van 2300 voor 1100 inclusief banden! https://shop.volkswagen.nl/auto-accessoires/wielensets/zomersets/3G0CON498CFZZ-18-inch-zomerset-bonneville-passat-passat-variant?order_by=price&reset_vehicle=1&cid=35&o=price En Audi heeft nog grotere kortingen! https://shop.audi.nl/auto-accessoires/wielensets/velgen/
 8. Dat grijze sierpaneel om het AID haalt het geheel behoorlijk naar beneden. Maar het AID paneel an sich ziet er goed uit op de beelden. Onduidelijk is wat er van het beeld overblijft als de zon er op valt. En hoe zit het met reflectie. En dat scherm in het midden moet je gewoon wegdenken.
 9. Bij de laatste generatie (vanaf de facelift) zijn de SD sloten komen te vervallen.
 10. Dus over een paar weken heb je alweer het oude model i-Phone....
 11. Lucht is helaas een heel slecht medium voor een electromagnetisch veld. En zeker als er vermogensoverdracht plaats moet vinden wordt het issue alleen maar groter. Dus de afstand minimaliseren (geen hoesje) is de eerste wat je kan doen om de situatie te verbeteren. En de betreffende telefoons zijn waarschijnlijk van een latere datum dan de ontwerpdatum van de draadloze lader. En dat maakt het lastig als het om een ontwikkeling gaat (draadloos laden) die eigenlijk nog in zijn kinderschoenen staat. Als je nu een andere lader plaatst, is de kans groot dat je bij je volgende telefoon (of die daarna) dan weer een andere lader zou willen plaatsen. In a nutshell: auto's gaan langer mee dan telefoons.
 12. En weer het verkeerde plaatje bij de Discover Media bij de B8 vanaf BJ 2014.
 13. Ik heb het jaren geleden uitgezocht, en driving modes was juist iets wat niet zelf te doen was. Waarom precies weet ik niet meer. We zijn nu 6 jaar verder, wellicht is er nu meer mogelijk. Ook andere dingen die toen niet mogelijk waren, kunnen nu wel (zelf) gedaan worden simpelweg omdat kennis en inzicht zijn toegenomen.
 14. De aanwezigheid van Start-stop is bepalend of je een accuwissel in vcds moet aangeven. En een Passat met witte teller (af fabriek) heeft volgens mij wel start/stop.
 15. Dit is altijd een risico bij achteraf iets inbouwen en daarna naar de dealer gaan en die moet iets resetten. Als de dealer een module reset, dan krijgt de betreffende module de configuratie (instellingen) waarmee de auto de fabriek heeft verlaten. Die configuratie is bij VW opgeslagen en oproepbaar. Grote voordeel hiervan is, dat wanneer een module een SW upgrade krijgt, en waar er voor de upgrade onderwater 'slechts' 1000 instellingen waren (bijv bij de headunit, DM of DP) en er naderhand 500 instellingen zijn toegevoegd, het systeem dan automatisch in staat is om alle nieuwe settings te bepalen en de auto probleemloos te laten werken. Alleen aanpassingen die zijn vrijgegeven, zoals achteraf een trekhaak monteren of highline achterlichten plaatsen door de VW dealer of een ander bedrijf wat de configuratie bij VW kan bijwerken, zullen naderhand bij een reset niet tot verlies van functionaliteit leiden. En zoiets als vcds heeft de dealer simpelweg niet. Dat zou ook een gebed zonder end voor ze worden.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden