Ga naar inhoud

bm-er

Administrators
 • Aantal items

  5237
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  25

bm-er won de laatste dag op juli 30

bm-er had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

2466 Excellent

6 Volgers

Over bm-er

Profile Information

 • Geslacht
  Not Telling
 • Plaats
  Midden v/h land
 • Naam
  *

Overige

 • Vagcom
  Altijd de laatste versie!

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Opties voor de voorruit zijn: - Camera - Electrische verwarming middels opgedampte metaallaag - Warmtewerende voorruit Dat was het wel volgens mij. Ik denk dat @Passat Rdi wel kan aangeven wat er allemaal aangepast moet worden. Hij kan ook de camera in de auto calibreren. Zeg maar one stop shop.
 2. Er zijn verschillende soorten voorstoelen in de B8 geleverd, heb je die allemaal al geprobeerd? Dan blijft het interieur er tenminste hetzelfde uitzien.
 3. bm-er

  Gordelverklikker

  Niet in alle Engelstalige landen rijden ze links. En taalaanpassing is niet gelijk aan het aanpassen of de auto links of rechts gestuurd is. Daarvoor bestaan (veel) andere aanpassingen, maar die zitten nooit in een gebruikersmenu zoals bijv. taalaanpassing.
 4. Stelelement, zo heette de vergrendeling die bij mij laatst vervangen is ook. Kost 23 euro bij de dealer, dus daar lopen ze niet op leeg. Bij mij ging het om de gewone tankklep. Kennelijk is dit dus een zwak puntje van de B8. Bij haperingen zo snel mogelijk laten vervangen is het advies.
 5. Snel vervangen! Slotje kost maar 23 euro bij de dealer! Dus daar hoef je het niet voor te laten. Dealer gaf al aan dat 'ik niet de eerste was', dus komt gewoon vaker voor. Vervangen moet je goed handig voor zijn, anders heb je zo schade. Dus daarom maar door Matthijs laten doen.
 6. bm-er

  Speaker kapjes overzetten

  Had je topic niet gezien, maar inderdaad kunnen de luidsprekerroosters overgezet worden. De sierdelen in de deuren zijn helemaal modulair, en met een beetje voorzichtig klikken haal je alles zo uit elkaar.
 7. bm-er

  B8 DSG 7, 1.6 TDI

  Handbak.
 8. bm-er

  B8 DSG 7, 1.6 TDI

  Ik heb het 3 jaar geleden bij JD laten doen, maattuning op de rollenbank inclusief uitdraai. Geen seconde spijt van gehad, je krijgt een hele andere auto terug.
 9. Route berekening mislukt heb ik ook wel eens, volgens mij is er dan een stukje van de kaart, en de route, corrupt. Als ik tijdens de rit het meermaals opnieuw probeer, en ik ben voorbij het stukje mogelijk corrupte data gereden dan doet hij het wel. En als er een nieuwe kaart uitkomt en in gebruik neem, is er daarna (soms) een probleempje op een andere route. Zo weigert hij nu de route naar @Vdubte berekenen. Ik heb een DM, waar de map op een SD kaartje staat, en ik vermoed dat het SD kaartje ergens op een klein geheugengebied (een beetje) defect is. Alternatief voor mij is een ander VW SD kaartje aanschaffen en kijken of het dan voorbij is, maar zo urgent vind ik dit issue niet. De positiebepaling gaat bij mij wel altijd goed. Van hoeveel GPS satellieten ontvang je een signaal als dit fout gaat?
 10. Waterpompen (3 stuks) worden wel eens vervangen, maar dat is meer een generiek punt voor de B8 diesels, en ik weet eigenlijk niet of dat in dezelfde mate geldt voor de BiTurbo. Daar zit toch weer een ander blok in. En ook de bak komt niet in andere modellen voor bij de B8, dit is verreweg de sterkste bak die er is voor dit model. Vanwege 4-motion is er wat meer mechaniek wat ook onderhouden moet worden, en dat moet dan wel allemaal netjes gebeurd zijn natuurlijk.
 11. Al velen zijn hem voorgegaan. Is een hele mooie mod.
 12. bm-er

  Mountune52 filter

  Er is weinig wat tegen een bezoekje aan Lochem op kan denk ik.
 13. Even los van het coderen, of dat wel of niet kan/lukt, het is vooral erg duur. Niet alleen de koplampen zelf, maar ook alle bijbehorende stuurmodules moeten vervangen worden. En dan moet je nog het juiste type met DLA vinden, want de Led High is met en zonder DLA geleverd. En als laatste moeten koplampspoeiers gemonteerd worden omdat de lichtopbrengst een stuk hoger is, ze zijn dan wettelijk verplicht.
 14. Het is geen highline, anders had je een kleurenscherm tussen de klokken gehad. Volgens mij zijn geventileerde stoelen in de B7 alleen in het zwart geleverd. Bij 210.000km moet de distributieriem vervangen worden. Is dat al gedaan? Trekhaak is afneembaar of wegklapbaar, zekerheid krijg je wanneer je de schakelaar achterin het laadruim ziet. DSG zijn hele goede bakken, ze hebben alleen onderhoud nodig, olie +filter wissel elke 60.000km. Heeft dat onderhoud allemaal plaatsgevonden?
 15. bm-er

  Bruine automatten

  Zijn het originele matten van VW? Zo ja, haal een nieuw setje bij de dealer of kijk eens op eBay.de, daar is ook veel origineel spul van VW te vinden. Is de vloerbedekking ook bruin? Ik dacht dat die bij de B8 er alleen nog maar in zwart was.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden