Ga naar inhoud

bm-er

Administrators
 • Aantal items

  5079
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  18

bm-er won de laatste dag op augustus 3

bm-er had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

2406 Excellent

5 Volgers

Over bm-er

Profile Information

 • Geslacht
  Not Telling
 • Plaats
  Midden v/h land
 • Naam
  *

Overige

 • Vagcom
  Altijd de laatste versie!

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. bm-er

  Navigatie update

  Plaatje bij VW zet je inderdaad op het verkeerde been, dat hadden ze beter kunnen doen. Technisch gesproken is het ook een DM, alleen voor auto's van een vroegere generatie die nog niet op het MQB platform gebouwd zijn zoals de Passat B8 en Golf 7 etc. Dus wel de navigatie procedure van een DM volgen, dan komt het wel goed. Ik doe het altijd zonder die VW download manager en kopieer zo alles op het kaartje volgens de procedure en dat werkt altijd feilloos.
 2. bm-er

  Navigatie update

  Je hebt een DM en dan moet je wel het originele SD kaartje van VW gebruiken, anders werkt het echt niet! En wel de goede kaart bij VW vandaan halen, de procedure voor een DP is weer anders en kent ook andere kaarten. Het 128GB kaartje kan je mooi voor de muziek gebruiken. Daarvoor is de grootte van de kaart niet de beperkende factor, maar wel het aantal muzieknummers van max 30.000. Juist voor de DM zijn er wel een stuk of 6 verschillende 'collecties' van kaarten van landen waar je zelf een keuze uit kan maken. Kijk eens goed rond bij de download site van VW.
 3. Als de optie er op zit, kan je herkennen aan de tweede draaiknop aan de zijkant van de bijrijdersstoel. Echt vlak kan je de achterbank niet meer leggen aangezien het zitvlak achterin vast gemonteerd is en niet meer voorover geklapt kan worden. Zo ziet het er uit: https://www.google.com/search?q=vw+passat+b8+laderaum&client=tablet-android-google&prmd=isvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjCxN7pidTlAhWE6aQKHXAMA0cQ_AUoAXoECA8QAQ&cshid=1572991555699&biw=960&bih=600&dpr=2 Edit: wel kan je de bodem van de laadruimte 10 cm lager leggen, dus dan leg je de surfplank over de bijrijdersstoel.
 4. Hangt een beetje van de breedte af, diagonaal en dan niet plat leggen maar 'neerzetten' op een zijkant, dan moet je een end komen denk ik. De optie van de kantelbare leuning bijrijdersstoel (voorover) bestaat niet meer bij de B8, dat zou in jouw geval handig zijn geweest.
 5. B8 interieur is goed stil en zeker rammelvrij. Als je aan de bestuurderskant een rammel hoort uit het dashboard zou het vakje onder de lichtschakelaar eens kunnen openen of de klep van het zekeringspaneel even openen, dan kijk je aan de zijkant in het dashboard en misschien is er iets bijgeplaatst, zekering oid. Vocht in de koplamp is lastig, daar moeten echt alle dopjes op zitten. Oplossing kan betekenen dat je een nieuwe unit bij de VW dealer moet halen om zeker te weten dat hij compleet is. Ik zou de verantwoordelijkheid voor het oplossen hiervan bij de verkopende partij neerleggen.
 6. bm-er

  Instaplijsten B8

  Die zijn heel erg duur, meer dan 140 euro en dan krijg je alleen een alu plakstripje voor de voorportieren. Ik had een setje op eBay gescoord maar ik schrok me rot toen ik ze binnen kreeg. Ik heb gewoon die van mijn B7 weer geplaatst, dat was nog een beetje kwaliteit, gebogen RVS op een kunststof ondergrond. Superdegelijk.
 7. Ik zou mirrorlink niet zo snel als kerstkado vragen, ik zou het eerst ergens willen zien werken. Schijnt een vrij teleurstellende ervaring te zijn.
 8. Je moet zeker niet de motor maximaal belasten, dan wordt er simpelweg niet ge-regenereerd. Regenereren zorgt ervoor dat de uitlaatgassen enkele honderden graden warmer worden, en die thermische belasting van het systeem c.q. de uitlaat kan er dan gewoon niet bij. Daar is het systeem niet voor ontworpen, het wordt dan gewoon te heet dus het motormanagement zal die situatie te allen tijde voorkomen. Iemand gaf aan dat je regenereren aan kan zetten met VCDS en dan gewoon goed op de schakelindicator letten, en niet gaan bleren over de snelweg, maar gewoon 20 minuten een constante snelheid in de versnelling die door de schakelindicator wordt aangegeven. Lange provinciale weg zou al voldoende moeten zijn. Bij regenereren zal je zien aan de schakelindicator dat je veel hoger in toeren moet doorschakelen.
 9. Mooie auto, veel plezier ermee. Mbt USB aansluiting, je hebt nu de rokersuitvoering en dan moet je dat bakje waar de asbak in zit wisselen voor een bakje met USB aansluiting. Dat maakt onderdeel uit van een actieve koppeling tussen je telefoon (als je die in dat 'bakje' neerlegt) en de buitenantenne op het dak. Er zit dan een versterkertje tussen de koppelplaat en de buitenantenne die voor een betere ontvangst zorgt. Die actieve koppeling met de dakantenne is wel veel werk om die naderhand te plaatsen. Als je een sim kaart in de DM kan plaatsen werkt het overigens allemaal weer wat anders. Je zal wel een USB hub moeten plaatsen als je van beide USB aansluitingen gebruik wil maken, nu zit die in de armsteun rechtstreeks op de DM aangesloten. En zowel voor de hub als de USB aansluiting is het belangrijk om te weten of de auto voor of na week 22 is gebouwd ivm ondersteuning van Apple devices. Je dient dan de bijbehorende hub en aansluiting te plaatsen. Maar handig om te weten waarvoor je de aansluiting wil gebruiken, wellicht is verplaatsen van de aansluiting uit de armsteun naar het nieuwe 'bakje' voorin al voldoende. De aansluitingen zijn volgens mij niet functioneel gelijk. Als het alleen om opladen gaat en bron voor media is volgens mij de aansluiting in de middenarmsteun al voldoende. Als je Apple Carplay/Android Auto/Screen mirror wil gebruiken moet je aansluiting voorin hebben. Dus het is handig om te weten wat er allemaal vrijgeschakeld is op de DM en wat je met de aansluiting wil gaan doen.
 10. Je kan hier ook een linkje plaatsen van een auto die je wel wat lijkt. Kijken wij even mee, forum zit vol met de beste stuurlui 😬
 11. Tweemassavliegwiel is niet echt een probleem, ze woorden al meer dan 10-15 jaar toegepast in de Passat. Waterpomp(en) willen wel eens de geest geven, schijnt bij de 2L TDI meer te gebeuren dan bij de 1.6 TDI. Bij vervanging wel even controleren of ze alle drie vervangen zijn, er zitten ook twee electrische bij. En wellicht ten overvloede, neem er een met navigatie want die zijn naderhand niet even te vervangen/upgraden. Moet je echt laten doen door een specialist en is schreeuwend duur. (Is echt zonde van het geld) Maar gelukkig hebben ze vrijwel allemaal navigatie.
 12. Is het tegenwoordig geen 240k? Bij de B7 was het al 210k. Highline is heel eenvoudig te herkennen aan de chromen strip rondom onderaan de auto. Andere modellen hebben dat niet. Naderhand plaatsen is heel erg duur/veel werk dus gebeurt nauwelijks. Ander uniek kenmerk is het chromen randje aan de raamschakelaars in alle deuren. 4 jaar oud met VW garantie wordt lastig, aangezien VW 3 jaar garantie heeft, en alleen de eigenaar tijdig garantie kan bijkopen voor max 2 jaar. En als je ziet wat VW allemaal uitsluit van de garantie kan ik me heel goed voorstellen dat er niet wordt bijgekocht. Ik heb het ook niet gedaan en ben na afloop er van ook direct bij de dealer weggegaan voor onderhoud. Als je een echt leuke VW van 4 jaar oud zoekt, dan zou ik lekker in Duitsland gaan kijken. Aanbod is werkelijk enorm en de diesels zijn daar nog meer ongewenst dan hier wat gunstig is voor de prijzen. Zelfs na import is het goedkoper dan hier en ze zijn vaak veel rijker uitgerust. Standkachel, HUD, Areaview, etc.
 13. Volgens mij kan je wel je USB poort evt vervangen door een nieuwere, want Carplay kan volgens mij wel op een DP of DM van voor week 22 2015 geactiveerd worden.
 14. Precies daarom hebben we dit mooie forum. Zoekfunctie van het forum al geprobeerd? Er zijn er al meer die met de standkachel bezig zijn geweest. En mocht je er achter zijn wat het is, dan horen we dat uiteraard graag.
 15. Nee, niet de knop. Het gaat er om dat de Carplay functie is geactiveerd. Dit noemt VW Software As a Function, ofwel SWAP. Dit kan niet met VCDS, maar je moet op het apparaat zelf de licentie invoeren en die wil de VW dealer graag aan je verkopen. Naar de VW dealer in Duitsland gaan is dan wel de betere optie, aangezien het daar goedkoper is. Zo is op mijn auto Voice Control vrijgeschakeld maar de Online mogelijkheid (voor file info) en mirrorlink (AppConnect) etc niet. Apple carplay mogelijkheid zit er volgens mij in bij een Passat uit juni 2015. Productiedatum zou dan na week 22 2015 moeten liggen. Of het vrijgeschakeld is, is een tweede. Leuk om er bij te onderhandelen als het niet is vrijgeschakeld. Hier is de optie te koop in de VW shop. https://shop.volkswagen.nl/auto-accessoires/car-electronics/connectivity/5G0054830A-app-connect Edit: En hier bij de Duitse dealer voor 208 euro, scheelt toch weer wat met de 339 euro die ze in NL voor precies hetzelfde vragen. https://shops.volkswagen.com/de_DE/web/zubehoer/p/app-connect-aktivierungsdokument-5g0054830a-10?search_term=passat&f=CATEGORY!4271:904_VWZ_OZ:Category|YEAR!2015!2016&channel=904_VWZ_OZ Oh ja, week 22 2015 heeft met de USB aansluitingen in de auto te maken die vanaf dan van een Apple chipje zijn voorzien waardoor Apple devices via USB verbonden kunnen worden.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden