Ga naar inhoud

roest bij de dakrails :evil:


antonio

Aanbevolen berichten

Even iets anders: iemand nog interesse in een 35/50W xenon set??????????????? :mrgreen: Wordt je weer vrolijk van :wink: Nog 3 dagen voor sluiting animocheck

 

Zonder dollen: Ik leef met jullie mee; gelukkig heb ik zwarte rails, maar heb er (lees durf niet) nog niet onder de afdekkapjes gekeken. Als ik mij vermand heb, ga ik dat alsnog doen, maar eerst mijn CHL, radio/navigatiesysteem/achteruitrijcamera/PDC+spoilerlip/Parot 3100 afmaken. Passat staat al bijna 2 weken aardig gesloopt in mijn garage :embarassed: Stel je voor dat ik nu roest zou ontdekken..............!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 246
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Hopelijk is het een beetje te zien, ik wilde de foto's niet te groot laten...

 

Overigens is de hele dakrail een beetje aangetast. Vol kleine spikkeltjes.... jammer hoor

En NUL op rekest bij dealer -> en PON.... (zie eerder in dit topic)

 

Groet Ruud

post-4561-1423822527,6061_thumb.jpg

post-4561-1423822527,653_thumb.jpg

post-4561-1423822527,7311_thumb.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Die dakrail is wel heel erg aangetast. Heb ik nog nooit gezien in deze mate!

 

Tja, ik heb verder geen andere foto's/vergelijkings materiaal gezien en weet dus niet of het heel erg is. tis wel balen want iedere keer als je instapt zie je het.

Er zal wel nooit wat aan gedaan zijn, kon de vorige eig. vast niet schelen... :cry:

 

Groet Ruud

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn chrome dakrail is ook zo aangetast als die van Ruud en ook maar een kant (binnenkant linker rail)

De blaasjes zijn opengebarsten, ziet er niet echt uit, net of er een rat aan heeft zitten vreten :(

 

Onder de dakrail zelf heb ik nog niet gekeken, maar ben bang dat ik daar ook iets aan ga treffen...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Afgelopen week is mijn auto naar de dealer geweest en die hebben geconstateerd dat ook onder de railpoten de blaasjes op het dak zaten. Tevens had ik een aantal gemene putten aan de voorkant van mijn dakzitten van steenslag.

 

Ik heb het advies opgevolgd van mijn dealer en het gehele dak opnieuw laten spuiten. He dak is kaal gemaakt en voorzien van grondlak, flexibele laag, lak in kleur van de auto en de blanke lak. Dus 4 lagen.

 

Tevens is de dakreling heel iets hoger gemonteerd en heeft geen direct contact meer met het dak. Vind dit wel een beetje raar verhaal, maar goed.

 

Was wel een rib (800 euro) uit mijn lijf, maar ze gaven de garantie dat het nu weg bleef. Dit i.v.m. de flexibele laag. Laten we maar eens zien wat hiervan waar.

 

Ik ga overigens nog steeds contact opnemen met Pon over dit voorval. Dus als er een groepsactie komt, ben ik graag van de partij.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Afwijzing van Pon gekregen.

Aan de hand van de foto's die ik meegezonden had.

 

Concluderen zij (hun lakspecialist) dat de roestvorming niet veroorzaakt wordt door een oorzaak van binnenuit.

Derhalve is de carrosseriegarantie niet van toepassing.

 

Vindt het maar een raar verhaal, verschillende mensen hebben roest bij de dakrails.

En ze trekken er heel snel de handen van terug.

Sommige krijgen het vergoed en andere laten ze barsten.

 

Wordt gewoon gezegt lakgarantie termijn is overschreden (3jr.)

En carroseriegarantie (12 jr.) is niet van toepassing.

 

Misschien toch maar eens samen de publiciteit zoeken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo allen, ik heb zojuist is even goed gekeken, en ik kan bij mij nog geen roest op het dak zelf ondekken, wel zitten er diverse pukkels onder de chromen laag van de rails zelf, (incl. scheurtjes).

Ik heb de kapjes er nog niet af gekregen, (iemand tips om dit veilig te doen, zonder krassen, gebroken kapjes e.d.???)(even een aanpassing, want het staat perfect in de KB Thanks daarvoor!) , want het zou natuurlijk nog daaronder kunnen zitten. De tip om er rubber onder te leggen, vindt ik erg nuttig, als ik geen roest onder de kapjes aantref (hoop ik!!) dan zal ik er eens wat dikker rubber onder leggen. Vreemd wel dat sommige er erg veel last van hebben en sommige dus niet.

 

gr. iwan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo,

 

Ik heb vandaag ook mijn dakrailsen eraf gehaald en ja hoor ik heb ook bij een van de poten roest vorming. Kon ook meteen zien hoe het kwam dakrails zat klem op het dak daardoor is er een pitje in de lak gekomen met het gevolg roest. Je zou net zo als Jurjen zegt de dakrails iets moeten verhogen door rubberen lapje eronder te doen of zo. Heb nu alles goed ingesmeerd met vassaline. Hoop dat het niet verder gaat. Ga nu even van een oude binnenband matjes maken op maat en dan doe ik die eronder. Kan er ook meteen geen vocht meer onder komen, want dat vilt blijft ook nat.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weeks later...
Nou bij mij is sinds donderdag de kogel door de kerk..Het dak wordt op kosten van Vw opnieuw gespoten..hopen dan we nu van het gelazer af zijn.

Netjes! Ik zou maar een flinke taart over de balie schuiven, zoals je in dit topic kunt zien is dit echt uitzonderlijk :thumb:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou bij mij is sinds donderdag de kogel door de kerk..Het dak wordt op kosten van Vw opnieuw gespoten..hopen dan we nu van het gelazer af zijn.

 

Dit is heel erg bruikbaar voor de gene die niet geholpen wordt door pon of andere dealers, met zijn alle iets ondernemen is dan wel een optie , met deze als voorbeeld dat hij wel geholpen wordt..

 

Greets

Alain

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden