Ga naar inhoud
  • 0

treklast bluemotion


Henri

Vraag

Aanbevolen berichten

  • 0

de auto is sterk genoeg om meer te trekken hoor, zeker als je hem laat chippen, het enige wezenlijk anders(muv stroomlijning) is de bakverhouding.

het kan dus nodig zijn iets anders te moeten schakelen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Voor sommige caravans bestaan lichtere assen of is het anderszins mogelijk het gewicht te laten 'terugkeuren'. Dit betekent dat er door de RDW een nieuw kentekenbewijs wordt afgegeven met bijvoorbeeld een lager maximum totaalgewicht. Dit kan echter nooit lager zijn dan het ledig gewicht uiteraard. Ik zou hiervoor eens contact opnemen met je caravandealer of eventueel de RDW.

Ik ben alleen bang dat je daarmee nooit dat gat van 150 kg kunt goedmaken en dan zit er niets anders op dan toch een gewone diesel te kopen.

Ga er in ieder geval niet mee rijden zo, de controles hierop worden steeds strenger en de boetes steeds hoger. En als je gepakt wordt en je caravan blijkt te zwaar, kun je het handeltje gewoon afkoppelen en een andere auto op gaan halen...

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Dit nu net de reden waarom ik niet voor een BM heb gekozen. Vanaf het begin was al bekend dat het trekgewicht een stuk lager zou liggen en die 1200Kg is voor mij (ook) niet voldoende.

Heeft inderdaad met bakverhouding te maken en de verminderde koeling t.g.v een beter luchtweerstand.

Ben bang dat er niets aan te doen is. :(

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Tja dat is ook de reden dat ik voor een 2.5TDI MOEST kiezen ;) zware caravan dus zware auto er voor!!! Nu alleen het volgende probleem, ben aan het kijken voor een iets grotere caravan (Hobby 7.20 ipv 5.60) maar die weegt maximaal 1900kg en de auto mag maar 1800kg trekken....... en op vakantie gaan met de WERKbus zie ik niet zitten (heb ik vorigjaar al gedaan). hahahhhahahahaha... of weer een andere auto of toch een andere caravan.. :embarassed:

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0
Heb de keus nog niet definitief gemaakt, maar het scheelt bij mij ook behoorlijk via Dutch lease. Kan dmv de BM nu ipv een kale een lekker aangeklede Passat leasen voor dezelfde prijs.

 

Dan heb je "mazzel" want als ik bij directlease kijk zie ik, net zoals bij Leaseplan, een verschil van €2,-/mnd.

 

Succes met het maken van een keuze.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden