Ga naar inhoud

bm-er

Moderators
 • Aantal items

  5678
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  51

Community Answers

 1. bm-er's bericht in Lekkage via binnenzijde D stijl B8 Variant na wasstraat was marked as the answer   
  Kijk ook even goed naar de rubberen doppen in het dak naast de scharnieren als je de achterklep opent. Bovenaan of aan de zijkant. Ook de kabeldoorvoer naar de achterklep kan de boosdoener zijn. Op het oog zie je niks en toch kan het daar lekken. Zelf ook gehad. Loshalen (eerst indrukken / samendrukken) en opnieuw in de opening terugplaatsen. Middelste kunststof afdekklep in het plafond recht naar beneden trekken om er af te halen. Dan ligt alles bloot en kan je er beter bij.
 2. bm-er's bericht in VAG-Com aanpassingen B8 GTE was marked as the answer   
  Er zijn drie mogelijkheden voor coming home:
  1) aktiveren door grootlichtsein na motor af (default)
  2) aktiveren door deur open
  3) (automatisch) blijven branden na motor af
   
  Die laatste vind ik het prettigst, dan gaat niet eerst het licht uit na motorstop en weer aan als je de deur open doet. Je hebt dan gewoon ononderbroken licht totdat hij na 60sec uit gaat.
   
  En die 60 sec timer wordt elke keer weer gereset nadat er een deur of achterklep open en weer dicht gaat. Dus als je een volle auto uit aan het laden bent, blijft coming home maar branden. Is erg fijn.
 3. bm-er's bericht in Weet iemand wat dit icoontje betekent? was marked as the answer   
  Je hebt Dynamic Light Assist (DLA), bij uitstek de coolste optie op de B7! (Volgens mijn bescheiden mening dan)
   
  Test het maar eens uit op een donkere polderweg, is echt helemaal geweldig!
   

   
  Lichtschakelaar op auto en hendel naar achteren, dan zet je het systeem aan. Je ziet aan het blauwe lampje op je dashboard wanneer het systeem het (dynamische) grootlicht aan zet.
 4. bm-er's bericht in B8 front camera inbouwen was marked as the answer   
  Er zal geen enkele stekker voorbereid zijn. Het begint met het plaatsen van een andere ruit. Het zwarte vlak achter de spiegel is veel groter en ook zit de houder voor de camera op de ruit gelijmd. Je moet ook een andere binnenspiegel en houder plaatsen. En de regensensor moet ook verplaatst worden.
   
  Bedrading moet je zelf leggen, en aanvullend is er ook een eigen CAN-BUS verbinding die alleen tussen deze camera en de radar in de grill zit. De radar in de neus kon wel eens tricky worden om aan te passen omdat die onder Component Beveiliging valt. En aanpassingen daarop kunnen alleen door de VW dealer uitgevoerd worden.
   
  Dit staat wel ergens op mijn To-Do lijstje, maar zweeft ergens onderaan.
   
  Er is ook nog een kans dat je stuurhuis het niet ondersteunt, maar dat heb ik nog niet eens uitgezocht.
   
  Overigens kan de camera naast Lane-Assist ook verkeersbordenherkenning en ondersteuning bieden voor Dynamic Light Assist als je Led High koplampen hebt. Dat moet dan ook weer in de koplampen vrijgeschakeld worden, en ik vraag me afof de VW dealer dat voor je wil doen.
 5. bm-er's bericht in Voorruit draadloos verwarmbaar en infrarood reflecterend was marked as the answer   
  Ik heb de functie zelf niet, maar volgens mij kan je het in het clima-menu instellen. Druk eens op de menu knop van de Climatronic.
   
  Er is geen apart knopje voor.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden