Ga naar inhoud

gevanje

Members+
  • Aantal items

    485
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door gevanje

  1. gevanje

    wachtwoord

    werkt hier ook telkens niet!
  2. Ik overweeg ook die tuning en ik heb dezelfde auto, net gekocht. Heb je de dsg ook laten aanpassen? Zou zoveel pk's uiteindelijk wel goed gaan? Uitgerekend de allersnelste diesel kan ook nog eens erg, erg ver getuned worden. Gr
  3. Ik heb het probleem dat telkens mijn wachtwoord niet meer werkt. Doe ik iets fout??
  4. heeft weinig zin omdat de 2.0 fsi ongeblazen is.
  5. Ik heb recent bij de dealert hier in de buurt gevraagd naar het ombouwen van een 3C naar G3. De verkoper ging nog net niet over zijn nek. Moest er niks van weten. Een nieuwe koop ik sowieso niet maar ik begrijp niet goed waarom het bij de 3C ineens niet meer kan. Iemand een idee. Ik overweeg nu g3 ipv diesel omdat de dieselprijs nu wel erg hoog wordt en ik daarnaast iets minder ga rijden. Evt wordt het voor mij een 3bg 1.8 turbo (en een vette chip).
  6. Hallo 16vcorrado. Ja een pakking aan beide zijden moet. Eventueel kun je ook vloeibare pakking aan één kant gebruiken. Het schoonmaken van het inlaatspruitstuk heb ik nooit gedaan maar kan natuurlijk wel, vooral als die erg vuil is. Is wel een behoorlijke klus.
  7. Heb ik idd ook. Het hoort gewoon zo. Eventueel kan het geen kwaad een keer de hoeveelheid vloeistof te laten controleren. Een aircobeurt wordt nogal eens vergeten met als resultaat uiteindelijk een kapotte pomp.
  8. Een gechipte rijdt: lekkerder soepeler relaxter sportiever en......... de motoren kunnen het zeker hebben; mits een goede tuner het werk gedaan heeft!! Handen af van de zogenaamde power boxen. Rommel! Volgens sommigen rijden ze zuiniger, maar dat maak ik mijn vrouw alleen wijs .
  9. De overheid is de grootste aanjager van inflatie! Om het simpel te zeggen de grootste gapper. Of het nu boetes is of belastingen, ze blijven maar verhogen met krankzinninge percentages. Kijk ook maar naar de huidige brandstofprijzen, de staat vaart er wel bij. Ze zouden een voorbeeld kunnen nemen aan België, daar heeft men de accijns verlaagd. Dat zie ik hier niet gebeuren. Oke auto rijden doen velen vrijwillig maar het lijkt er zo langzamerhand niet meer op. Vorige week bijna 80 euries voor een tank vol diesel. Ga het maar eens omrekenen, ze hadden je 8 jaar geleden voor gek verklaard. Overinges is onze marktleider Shell er ook telkens aardig bij, verhogen verhogen en nog eens verhogen. Ik weet het, de dollarkoers maar toch.
  10. Sounds alright to me, mate. No worries.
  11. Ik begrijp dit toch niet echt, ik kan maar 700 km rijden met een tank en dan gaat de lamp al aan. Is ook met een 130 pk 3BG variant, maar wel een automaat. Is dat zo een verschil dan, automaat vs handbak ? Aan het gaspedaal zal het niet liggen, dat wordt rustig bediend ... Jou verbruik komt overeen met die van mijn passat autom. destijds. De automaat verbruik gewoon meer.
  12. gevanje

    chippen passat

    Mwoah, maar dat vertel ik nou net telkens aan mijn vrouw, dus laten we dat argument maar niet meer gebruiken. Het rijdt gewoon zoooooo lekker.
  13. Sluit ik mij bij aan, heeeeeerlijke auto/motor. Weinig problemen mee gehad, alleen een keer de koeler kapot, schijnt wel af en toe te gebeuren.
  14. Ik zeg turbo en........ een lekkere vette chip er in.
  15. chippen zal wel kunnen maar - hoewel ik een fervent aanhanger van het chippen ben - koop je volgens mij een BM met een andere achtergrond.
  16. Een absolute beauty. Komt tie ook als stationcar .
  17. Neem aan (sorry als het een domme vraag is, ben niet zo'n schoonmaker, dat je dat niet gebruikt op stoffen bekleding???
  18. gevanje

    100 of 130 pk

    Heb ik ooit gehad let er wel op dat : a. de tiptronic rond de 2 ton de nukken krijgt en b. de auto met tiptronic aanzienlijk meer verbruikt (bij mij tussen de 1 op 11 en 12. Toch het rijdt heerlijk. Maar ik heb toch liever de 6 bak.
  19. Andy, je orig. lamp is 55 watt. Xenon verbruik minder en wordt daarnaast ook nog eens minder warm. Ik heb destijds de klem iets bijgebogen en daarnaast met de dremel iets groter gemaakt zodat de stekker erdoor kon.
  20. Je moet wel zowat gewapende slangen erop zetten om de slangen heel te houden .
  21. De mijne stond toen op 2050 weet ik nog.
  22. Ja en zwarte rook heeft sowieso geen zin want dat is NIET verbrande brandstof. Je zult dus een betere afstemming moeten zoeken. Je zou bij chip B dus ook de turbodruk kunnen laten verhogen. Veiligheidshalve zou ik de chip van Jos laten aanpassen zoals ik al eerder schreef. Jos weet volgens mij zeker wel waar hij mee bezig is. De door hem geleverde versie zal toch een veilige turbodruk geven. Laat in dat geval ook de hoeveelheid brandstof iets (naar beneden) bijstellen. Ik reed overigens in het verleden met mijn gechipte AFN (110 pk orig.) ook bij een pittige rijstijl nog 1 op 18. De vp motoren zijn volgens mij nog steeds de meest zuinige.
  23. Vraagje welke chip levert nu die hoge turbodruk die van Tuning-F of Jos. Ik ken overigens meer voorbeelden van auto's die met max. turbodruk zuiniger lopen. Mijn suggestie laat de turbodruk en de brandstof van de A chip iets terugzetten dan heb je misschien de juiste mix. Alleen minder turbodruk geeft het risico op roken.
  24. gevanje

    Krassenverwijderaar

    Enige jaren geleden had aldi ook zoiets. Voor kleine beschadigingen werkt het wel. Het schuurpapier moet je eerder zien als polijstpapier. Het zijn zeer kleine velletjes in de korrelgrootte 2500. Bij mij werkte het bij een kleine oppervlakkige beschadiging.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden