Ga naar inhoud
  • 0

Motorlamp GTE


Johan-GTE
 Share

Vraag

Na een stukje te hebben gereden, gestopt en weer gestart blijft het gele motorlampje branden. Ook na weer herstarten. 
 

Volgens het boekje gaat het om een storing die van invloed is op het uitlaatgas.

Ik reed elektrisch!

Iemand een idee?

Bijkomende uitdaging: ik ga morgen op vakantie.

Link naar reactie
Delen op andere sites

14 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
21 uren geleden, Johan-GTE zei:

Via de OBD gereset. Net een stuk op benzine (GTE-modus) gereden. Lampje blijft uit. Mis geen vermogen of iets. Hopelijk is het een eenmalige hick-up 🤞

maar? en? dus? welke storing stond erin?

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

P0196 Motorolie temperatuur sensor.

Net 900km gereden. Lampje blijft uit. In het display doet de temperatuurmeter wel raar. Dan 50 graden, dan … en dan weer 60 graden. De sensor zal dus wel kapot zijn.

Qua rijden verder geen problemen.

Kreeg alleen net wel nog een melding van te bandenspanningsverlies toen ik een tijdje in de stad reed na vele kilometers op de Autobahn. Straks maar even kijken of er een band plat is of dat het door de temperatuur van de banden komt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Op de terugweg van vakantie de melding “Oliesensor. Werkplaats.” gekregen. 3x achter elkaar en de volgende dag 2x achter elkaar. Melding verdween gewoon weer. Auto reed verder prima en de snelheid zat er goed in 😉. De olietemperatuur schommelde flink van 60, 80, 90 etc. De sensor is dus echt van het padje.

Komende week maar naar laten kijken. Weet iemand nog een goede VAG specialist in Noord-Holland?

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Hartog in Alkmaar? Hij werkt doorgaans aan Audi's.

Doet de auto verder niks vreemds? Bijvoorbeeld dat de verbrandingsmotor langer blijft lopen. Of dat het verbruik nu iets hoger is dan normaal.

aangepast door Ozzy
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

TNX. Ga ‘m eens opzoeken.

Heb op de heen en terugweg continue in GTE-modus gereden. Veel files onderweg maar op de stukken dat het kon 180-200 (DLD 😉) gereden. Verbruik over de laatste tank was 6,9 (1;14,5) en dat is naar mijn idee heel netjes. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Nu een jaar later waarin nog 2 ritten door DLD (met flinke snelheden) en een rit naar Zuid-Frankrijk en zo’n 20.000km alles bij elkaar zonder dat deze melding is verschenen is de melding terug. Nou ja, niet helemaal hetzelfde. Nu bleef het motorlampje branden zonder verdere informatie.

Uit laten lezen door de VW dealer. 2 storingen. Oliesensor en een melding van een sensor dat er een klep in het koel systeem is blijven hangen. De 1e is volgens de dealer een “vaste melding” die niet kan worden gedelete. De 2e wel en de kans was groot dat die dan niet meer zou terugkomen. Het moest wel verder worden uitgezocht. 

Nu krijg ik te horen dat beide sensoren moeten worden vervangen. Kosten € 280,- en € 240,- plus € 75,- onderzoekskosten.

Op mijn vraag of de 2e melding is gedelete maar weer terugkwam kreeg ik geen duidelijk antwoord.

Volgens de dealer zit de oliesensor ergens aan de onderkant en de sensor van de klep in het koelsysteem zou ergens achter de voorbumper zitten. 

Iemand een idee waar deze sensoren exact zitten? Iemand een idee wat de nummers van deze sensoren zijn?

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Update:

Auto weer opgehaald. Waar in 1e instantie de melding van de oliesensor “niet wisbaar” was en die van de koeling sensor wel, was het nu andersom en later waren beide meldingen te resetten. Dit was nog niet gedaan. Toch was het advies om de sensoren te vervangen.

De receptionist liet mij ook meekijken in de OBD informatie. De meldingen waren al eerder en vaker vastgelegd door de auto. Zonder dat het motorlampje dus in aan gegaan. De auto legt elke “scheet die even dwars zit” vast. Ook als de camera even hapert wordt vastgelegd.

Al met al de meldingen laten wissen en auto meegenomen. Rijdt verder prima. Tot nu toe (maar niet veel gereden) is de melding ook niet meer teruggekomen dus ik kijk het wel aan. Geld uitgeven aan nieuwe sensoren kan altijd nog.

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden