Ga naar inhoud

Ozzy

Members+
 • Aantal items

  8280
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  31

Alles dat geplaatst werd door Ozzy

 1. Ozzy

  Welke Olie voor GTE?

  5W 40 hadden ze waarschijnlijk gewoon niet meer op voorraad. Nieuwe auto’s krijgen tegenwoordig allemaal 0W 30 (of 0W 20 zelfs).
 2. Ozzy

  Stage 3 jd engi

  Mijn advies gewoon je huidige B8 houden. Straks mag je na 19:00 uur ook nog maar maximaal 100km/h. Al dat vermogen leuk, maar je kan er binnenkort niet veel meer mee.
 3. Ozzy

  Stage 3 jd engi

  Die is nauwelijks sneller dan een getunede 2.0 TDI 150pk. Alleen op 0-100km/h ofzo is ie sneller vanwege 4Motion. Het is en blijft immers een zwaar ding, 1650kg leeg. Je kan beter voor een GTE of een 2.0 TSI gaan. Een 2.0 BiTDI 240pk is sowieso niet heel zuinig.
 4. Ozzy

  Stage 3 jd engi

  Je motor wordt dan in principe “omgebouwd” tot een 2.0 TDI 190pk. Als je bang bent dat de boel stuk kan lopen, dan moet je het risico niet nemen. Maar goed, origineel of met stage 1(+) kan ie ook stuk gaan als je pech hebt.
 5. Ozzy

  Stage 3 jd engi

  184pk turbo erop. Dan doet ie 220 tot 230pk. Als je 184 of 190pk injectoren erop zet, dan doet ie 230 tot 240pk.
 6. Tussen kunststof delen en blik heb je altijd kleurverschil. Bij de ene kleur valt het meer op dan de andere. Ik zou me er niet te druk om maken.
 7. Heb je 1500km lang volgas met 260 op de teller gereden ofzo? Is ie toevallig getuned?
 8. Rijd je veel korte stukken? Mijn 2.0 TDI heeft 157dkm gelopen en die heeft een olie asmassa van 37 gram. Per 2 regeneraties ongeveer (600 tot 800km) komt er 0,1 gram olie asmassa bij. Binnen hoeveel tijd/kilometer is er zo’n 2 gram olie asmassa erbij gekomen? Als je roetfilter (bijna) vol is, dan dient ie schoongemaakt te worden of vervangen te worden.
 9. Elke garage kan dat aanpassen m.b.v. een afstel apparaat.
 10. Volgens mij is dat normaal gezien je infotainment niet bekend is met de waarde 60 of 90 sec. Gewoon instellen via OBDeleven en dan zo laten staan.
 11. Ik dacht dat ik 'm al ertussen had staan gezien het op elke B8 werkt, blijkbaar niet. 🤷‍♂️ Thx ik zal het ertussen zitten.
 12. Tell me about it… Ik kijk momenteel rond naar een Up. Ik denk dat ik maar een elektrische fiets ga aanschaffen…
 13. Kan gebeuren, geen stress.
 14. Onder CAR in menu de lichten op laat zetten. Dit zorgt ervoor dat ze dan iets minder gevoelig zijn, maar ik heb hetzelfde “probleem”. Soms springen ze te vroeg aan terwijl dagrijverlichting al prima is. Via VCDS kan je het vast wel aanpassen, maar daar heb ik mij nooit in verdiept.
 15. Kan ontstaan als ie bijvoorbeeld een keer in een ''verkeerde'' positie is komen te staan. Hetzelfde kan gebeuren met je ventilatie kleppen of ruiten. Dan werken ze ook niet meer zoals het hoort. Door ze terug in de basisinstellingen te zetten werken ze weer zoals het hoort. Bijvoorbeeld een klep van mijn luchtrooster achter zit vast. Daardoor wilt ie niet meer de temperatuur aanpassen achterin. Om bij dat k*t ding te komen moet de hele dashboard eruit. Die heeft het ook altijd goed gedaan, uit het niets hield ie ermee op. Het is en blijft uiteindelijk (kl*te) elektronica.
 16. Graag gedaan. Ik blijf het vreemd vinden. Ik heb 'm stuk of 5 a 6x (als het niet meer is) terug in de basisinstellingen gezet, maar dat hielp niet. Was dat bedrag inclusief korting via Emiel? 😂
 17. Ik zie en hoor niks vreemds aan (met oordopjes in) het eerste filmpje. Hetgeen wat jij bedoeld met ''van 4 naar 5 gaat sneller dan 3 naar 4'' is de reactiesnelheid van je flipper naar de DSG bak toe. Het schakelen zelf ging in mijn ogen precies even snel. Wat ik weer wel vreemd vind is dat je toerental zoveel zakt wanneer je het gaspedaal los laat met circa 110km/h in de 7. Je Passat komt best wel goed van zijn plek overigens. Ik denk niet dat die van mij heel veel sneller is van 50 naar 100km/h desondanks het verschil in vermogen.
 18. Ozzy

  Verbruik 1.6tdi

  Op de BC of aan de pomp? De 1.6 TDI is niet zo zuinig, tenzij je lange afstanden aflegt. Beestie moet te hard werken om het gewicht van minimaal 1,5 ton vooruit te krijgen.
 19. Als je DRL aan de achterzijde hebt uitgevoerd beschreven zoals hier in het topic, dan moet ie enkel zo branden als DRL. Met dimlicht hoort het zoals fabrieksaf te zijn.
 20. Is een 1.4 TSI. Als het een 1.6 TDI was met zo'n km stand, dan was de vraagprijs 6k o.i.d. Het is idd een absurd hoge vraagprijs, vooral als je kijkt naar de km stand.
 21. Accupolen even loshalen schijnt te werken. @BARRY_TDI Zou u dit kunnen verplaatsen naar 3G, bij voorbaat dank.
 22. De BiTDI heeft een uitlaat met 2 pijpjes linksonder de bumper verstopt zitten, net als de 2.0 TDI 190pk.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden