Ga naar inhoud

Ozzy

Members+
 • Aantal items

  8346
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  33

Alles dat geplaatst werd door Ozzy

 1. Ozzy

  Roetfilter melding

  Die van jouw is toch niet van 2011 of jonger? Als het goed is hoeft die van jouw niet een getest te worden. Of ze hebben ondertussen de regels aangepast.
 2. Ozzy

  Roetfilter melding

  Kwaad kan het zeker. Reinigen is prima.
 3. In NL mag je zelf weten welke bandenmaat je eronder wilt hebben
 4. Het start/stop systeem is eigenlijk niet uitgeschakeld. De waardes zijn aangepast waardoor het systeem niet meer in werking kan gaan. Inleren moet alsnog gedaan worden. Anders zal de accu niet optimaal opgeladen worden.
 5. Ik denk dat je het beste even de lichtafstelling opnieuw moet doen nu je de boel in de basisafstelling hebt gezet. Als dat niet helpt met het hele gezin in de auto, dan even die ene waarde (PWM to level scaling factor rear) in adaptation aanpassen naar 3.50 of 3.60mm of iets dergelijks. Dan is het probleem in principe definitief opgelost. Enige nadeel: Wanneer je alleen in de auto zit staan de koplampen heel ietsjes lager dan normaal, maar dat moet je dan voor lief nemen. Of je kunt ook elke keer die waarde aanpassen wanneer je weer met het hele gezin onderweg bent. Bij mij komt dit probleem echt alleen naar voren met 4 volwassenen en belading achterin. Met 4 volwassenen zonder belading niks aan de hand.
 6. Bij mij geven ze allebei 0.00mm aan. Ik heb in adaptation die ene waarde van 4.60mm gewijzigd naar 3.40mm, maar dat maakte geen verschil met alleen mij erin.
 7. Ozzy

  Webcam (FitcamX)

  Lijkt net een surveillancewagen zo 😂
 8. Dit probleem ken ik heel goed. Die van mij met high LED koplampen (en zonder DCC) heeft er ook last van. Het is een soort van een ''product eigenschap'' (of een stukje slechte engineering) vrees ik. Deze type Passat (zonder DCC) heeft helaas alleen een sensor op de achteras zitten. Of dit ook het geval was bij de B6 en B7 weet ik niet zeker, maar met de B6 met Bi-Xenon koplampen heb ik hier nooit last van gehad. Volgens mij had die een sensor op beide assen. Tijdens mijn vakantie in Turkije afgelopen zomer had ik 7 man in de auto (vraag me niet waarom). 4 man op de achterbank en 1 in de laadruimte. De koplampen ''keken'' nagenoeg regelrecht naar beneden. Met 3 of 4 volwassenen aan boord heb je er geen last van totdat je aardig wat belading mee gaat nemen. Veel mensen op motortalk klaagden hier jaren terug al over, of ze een oplossing hebben kunnen vinden weet ik niet. Zo hebben we een tijdje terug bij @Vdub een testje gedaan met 4 volwassenen in de Passat en de afstelapparaat voor de koplamp. Je kon inderdaad zien dat de koplamp ietsjes omlaag ging zodra er 2 man achterin ging zitten, maar dat was dan nog zonder belading. Met belading komt het probleem echt naar voren. Als oplossing heb ik van de zomer een waarde in adaptations aangepast, genaamd ''PWM to level scaling factor rear''. De originele waarde is 4.60mm, deze veranderde ik naar 3.40mm. Hierdoor gingen de koplampen wel op de juiste hoogte staan. Alleen het nadeel hiervan is dat ze weer wat lager staan als je in je eentje zonder belading reed. Als ik het niet vergeet zal ik morgen eens kijken naar wat ie bij mij aangeeft qua waardes met een lege auto. Onder welke term kan ik de hoogte waardes vinden in live data? Onder 'left/right headlight levelling control value'? Of is dat weer wat anders?
 9. Probeer eens ‘AC’ en ‘de lucht naar je toe blaas’ knopje tegelijkertijd in te drukken totdat ze gaan knipperen. Even wachten tot het proces klaar is en dan weer proberen. Als het daarmee niet opgelost is vrees ik dat je sowieso moet beginnen met laten uitlezen zoals Diver al aangaf.
 10. Die animatie krijg je alleen als je het volledig aanpast naar Alltrack. Je krijgt dan andere naalden, andere opstart animatie en een andere auto (helaas een minder mooiere Alltrack) te zien nadat je het contact hebt uitgezet. Die ''functie'' kan je niet vinden onder de one click apps. Je moet het aanpassen onder longcoding. Alleen welke bytes en bits je moet aanpassen weet ik niet meer. Tegenwoordig heb ik een k*t iPhone waarop OBDeleven ruk werkt, je kan bijvoorbeeld niet zien welke bit wat doet... 😅
 11. Je hebt de gehele codering niet gewijzigd naar Alltrack. Als je dat niet doet gaat ie constant overschakelen bij het opstarten. Als je de gehele codering wijzigt naar Alltrack, dan ziet het zoals hieronder te zien is eruit.
 12. Ozzy

  Passat GTE Tuning

  Volgende keer in de Miiauw even BP Ultimate erin gieten ipv Shell V-Power. Misschien doet ie dan 65pk ipv 60pk, of nie?
 13. Volgende keer voor een 2.5 TDI met 174pk gaan. Dan heb je vermogen zat in de bergen. Op de heenweg naar mijn familie in Turkije kon ik met gemak een bergop rijden met 200km/h en het beestje kon gerust nog een stuk harder 😆
 14. Ik ben momenteel in een bergachtig gebied. Met een handbak kan het ook als behoorlijk irritant ervaren worden. Als je bijvoorbeeld achteruit rijd en vervolgens vooruit wilt rijden en je laat ‘m per ongeluk net een beetje rollen, gaat die kreng vol in de ankers…
 15. Dan heeft iemand het al gewijzigd. Die van mij stond op normaal. Geen idee wat de rem hulp precies inhoudt.
 16. Ozzy

  Vibratie dsg dq200

  Rond die kilometerstand vervangt men de koppelingeplaten van een DQ200 van een 1.6 TDI. Grote kans dat het bij die van jou ook moet. Laat direct de DSG7 tunen zodat je er in het vervolg minder (of geen) last van hebt.
 17. Module 03 ABS -> Adaptations -> channel 58 -> 0 is kort, 1 is normaal en 2 is lang. Of als het mogelijk is, zoek naar Berganfahrassistent en zet deze op spät.
 18. Op de B8 heb je geen hillhold. Het is enkel Autohold. In het geval van een DSG heb je er niet heel veel aan, maar met een handbak is het een hele fijne functie. Op de Mii heb ik dat op lang gezet zodat ie niet direct achteruit rolt. Anders houd ie ‘m maar 1 seconde vast.
 19. Trap maar eens op de rem. Dan zie je op je teller een groene P branden. Bij de B8(.5) werkt het systeem altijd zolang je maar net hard genoeg op de rem trapt bij stilstand. Ikzelf heb het altijd geactiveerd staan, anders sta je bij de stoplichten altijd met je voet op rem. Hillhold is inderdaad iets anders. Dat heb ik bijvoorbeeld op de Seat Mii zitten. Als je op een helling staat en de rem loslaat, dan houd ie ‘m 2 seconden vast zodat je niet achteruit rolt.
 20. Autohold staat geactiveerd. Onder het knopje van de (elektrische) handrem zit de autohold knop. Daar brand nu een lampje, ofwel autohold is actief.
 21. Ozzy

  verbruik 2.0 tfsi

  Een breedset heeft enkel zin met een achterwielaangedreven auto (met veel power) he.. In het geval van een voorwielaangedreven auto kan je de bredere banden beter vooraan monteren.
 22. Ozzy

  verbruik 2.0 tfsi

  Begin maar eerst eens met 98 E5. Dat zal al een verschil maken. 98 E5 is ook beter voor je motor dan 95 E10. Waarom heb je bredere banden achter als ik vragen mag? Het zou eigenlijk gewoon rondom 235 moeten zijn.
 23. Ozzy

  verbruik 2.0 tfsi

  Zoals het al eerder aangegeven is, verbruik hangt van meerdere factoren af. Als je je gemaakte kilometers binnen de stad/buiten de stad/op de snelweg zou moeten uitdrukken in procenten, hoe ziet dat er dan uit? Wat is “normaal rijden” en “rustig rijden” voor jou? Controleer je je bandenspanning iedere 2 a 3 weken? Rijd je constant met de AC aan? Verder speelt kwaliteit van brandstof ook een grote rol. Wat tank je? Als je 95 E10 tankt, dan haalt ie al sowieso zo’n 1 tot 2km minder per liter.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden