Ga naar inhoud

Ozzy

Members+
 • Aantal items

  8027
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  24

Alles dat geplaatst werd door Ozzy

 1. Is het niet beter om lange afstanden op de GTE stand af te leggen? Ik had met een GTE zo'n 15km afgelegd bijvoorbeeld. Daarvan was de elektrische actieradius 35km bij vertrek en bij aankomst nog altijd 35km. Even de GTE expert erbij halen. Wat vind u en heeft u hierover te zeggen meneer @tvc15
 2. Ozzy

  Verbruik 1.6tdi

  Ook ik had geen foutcodes erin staan. Wel af en toe een schokje tijdens het constant met 80 of 100 rijden. Een iets hoger verbruik en (tijdens de winter) af en toe een langdurige start. Na het vervangen zijn die problemen verholpen, tenminste tot zover het blijkt. Het oude onderdeel nummer is 04L 906 054. Geen letter of een F is een "slechte" sensor volgens de TPI. Bij de nieuwe staat er een E achter. Alleen, ik heb wel een 2.0 TDI, ik weet niet of dezelfde sensor ook in de 1.6 TDI zit. Dat zou iemand hier voor je kunnen opzoeken, of dat moet je even navragen bij de dealer. Het kost zo'n 7 tientjes geloof ik. De sensor is zelf te vervangen als je het gereedschap voor hebt liggen. Je moet het in ieder geval weer vastzetten met 100nm. Het verbruik op de boordcomputer zou ik niet zo serieus nemen. De berekening aan de pomp is relevanter. Een tijdje terug haalde ik constant 1 op 24 enz. aan de pomp kwam ik uit op zo'n 1 op 18,5 á 19. Nu geeft ie bij elke rit 1 op 19 á 20 gemiddeld aan, aan de pomp nog steeds circa 1 op 18,5.
 3. Hmm... Ik ben niet anders gewend eerlijk gezegd. Voor mij klinkt het daarom ook niet echt vreemd, hoewel ik het wel begrijp. Wanneer je de navigatie kaart hebt open staan op de Discover Pro, dan kun je de volume gewoon op 0 zetten, als je de radio/muziek uit/stil wilt hebben. Bij het vorige infotainment systeem van VW was direct muten via een knop wel mogelijk trouwens. Als je aan het streamen bent vanaf bluetooth tijdens het navigeren, en je wilt naar de radio luisteren, dan ben je inderdaad even je navigatiekaart kwijt. Hier kan je helaas niks aan doen. Ik bof omdat ik een AID heb, bij mij staat de kaart tussen de tellers. Op de Discover pro staat ie altijd op media of radio.
 4. Vreemde vraagstelling, ook ik snap het niet helemaal. Als je gewoon de volume op 0 zet, dan is de radio in principe uit. Je hoort de telefoon en navigatiemeldingen nog wel.
 5. Ozzy

  Verbruik 1.6tdi

  Komt door de grote (zware) wielen. Het verbruik blijft echter wel aan de hoge kant eerlijk gezegd. Je zou een nieuwe rail pressure sensor van de nieuwe serie kunnen overwegen, als die voor de 1.6 TDI bestaat tenminste. Dat heeft bij mij geholpen, scheelt in mijn geval zo'n 0,5 liter op 100km.
 6. Nee. Een 3C is een B6. 3G is een B8.
 7. 3C hoort 3G of B8 te zijn.
 8. Als je dol bent op chroom/alu gekleurde dingen, dan zal je het mooi vinden. Je hebt ze ook in glans zwart, die vind ik persoonlijk mooier. Verwacht geen kwaliteit overigens. Tijdens montage extra voorzichtig zijn, anders kun je zo een lipje breken.
 9. Ozzy

  passat gte

  Dat is de knop die je moet hebben inderdaad. Die heb je als je rijmodus selectie hebt of rijmodus selectie i.c.m. DCC. Volgens mij beschikt de B8 GTE er niet over, maar de B8.5 GTE heeft 'm wel blijkbaar.
 10. Ozzy

  passat gte

  Ga naar de menu toe waar er eco normaal sport staat. Bovenaan zou er dan rijmodus selectie en DCC of iets dergelijks moeten staan. Staat er geen DCC bij, dan heb je geen DCC. Je zou ook bij je veren kunnen kijken, maar het bovenstaande is makkelijker voor een leek.
 11. Ozzy

  passat gte

  De instelling voor de vering heb je alleen als je ook DCC hebt. Als je geen DCC hebt, dan is het gewoon rijmodus selectie. Dat houdt in dat je stuur lichter of zwaarder gaat sturen, je gas respons veranderd en de DSG in eco/normaal/sport komt te staan. Als je wel DCC hebt, dan heb het bovenstaande met de instelling voor de veren. Het lijkt er wel op dat VW iets met de uitlaat van de Golf 8 GTE heeft gedaan. Het geluid is heel iets anders bij de uitlaat. Wellicht gaat er ergens een klep open of iets dergelijks. Het geluid wat ie binnen hoort komt uit de boxen geloof ik. Dat doet jouw GTE ook als je 'm in de GTE stand zet.
 12. Heeft ie wel geregenereerd?
 13. @bartek1987 Heb je nog wat nieuws? Van een kapotte dpf zou ik in dit geval nog niet zo snel van uitgaan. De foutcode lijkt mij meer een algemene foutcode, die aangeeft dat ergens iets niet klopt. Is jouw auto toevallig een getunede auto?
 14. Waren het wel onderdeel nummers die overeen kwamen met je oude koplampen? Daarmee gaat het doorgaans wel goed. Je kan bijvoorbeeld niet zomaar klakkeloos een 001 001 001 A door een 001 001 001 F ofzo vervangen.
 15. Houd wel even in de gaten of ie gaat regenereren de eerst komende rit(ten). Er staat namelijk 20 gram aan roetmassa, bij circa 22 gram gaat ie vanzelf onder het rijden regenereren. Vanwege een foutmelding kan het voorkomen dat ie niet gaat regenereren. Op den duur geeft ie dan een foutmelding op je teller aan. Als je vervolgens nog een hele poos blijft doorrijden, dan zit je roetfilter aardig verstopt, waardoor een service regeneratie niet eens meer soelaas zal bieden.
 16. Dat is voor de AID van de B8.5. Daarmee kan je je scherm wisselen. Bijvoorbeeld van normale teller naar complete kaart met daaronder de snelheid voor je neus.
 17. Ik ben bang dat je de eerste gaat zijn. Meerdere van de FB groep 'Passat B8 Club' hebben het al wel gedaan. Waar zij de koplampen vandaan hebben weet ik niet.
 18. Motor was wel koud toen ie op max stond?
 19. Excuses helemaal vergeten te posten. Wellicht kun je met deze foto iets. Zo ziet het er bij mij eruit, als ik dat stukje plastic afdek materiaal eruit trek, die te zien is op de foto van Peter.
 20. Interessant... 🤔 Ik zal even gaan kijken of dat vakje wat er normaliter in hoort te zitten eruit te trekken is. Volgens mij mis je die gewoon momenteel. Alleen waarom zou iemand dat verwijderen is mij een raadsel. Edit: Zojuist even gekeken. Ik heb er één kleine gat onder zitten, verder is het afgesloten. Zal later even een foto van plaatsen als je wilt.
 21. Dit verhaal brengt weer nare herinneringen op bij mij. 😖 Hetzelfde heb ik een tijdje terug meegemaakt, toen ik de DM van de buurman wilde updaten. De enige oplossing is een grotere VW SD kaart aanschaffen of een kleinere kaart installeren. Ik zou voor optie 2 gaan en gewoon Google Maps gebruiken. De navigatie van VW is toch bagger.
 22. Ozzy

  Motorlamp GTE

  Hartog in Alkmaar? Hij werkt doorgaans aan Audi's. Doet de auto verder niks vreemds? Bijvoorbeeld dat de verbrandingsmotor langer blijft lopen. Of dat het verbruik nu iets hoger is dan normaal.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden