Ga naar inhoud

JanP64

Members
 • Aantal items

  89
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

JanP64 won de laatste dag op november 8 2019

JanP64 had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

40 Excellent

Profile Information

 • Geslacht
  Male
 • Plaats
  Zuidwolde (Dr)
 • Interests
  Gadgets, reizen, techniek, taal.
  Technisch schrijver (ZZP).
 • Naam
  Jan

Overige

 • Vagcom
  VCDS + Elsawin.

Recente bezoekers van dit profiel

308 profielweergaven
 1. JanP64

  ABS probleempje

  Ik heb gelezen dat soms in het regelapparaat de aansluitingen van links en rechts verwisseld raken tijdens productie. Als je nu de sensoren even verwisseld kun je kijken of de storing ook van plek wisselt. Dat zou dan betekenen dat bij jou de signalen dus verkeerd om zouden zijn gemonteerd en de andere sensor kapot is. (je hoeft de sensoren niet in de ophanging in te bouwen, maar kunt ze gewoon los laten hangen. Wel even aan de stekkertjes aansluiten natuurlijk). Verder: originele sensoren (ATE) zijn aardig goed, maar er zijn heel veel slechte namaak sensoren op de markt...
 2. JanP64

  Probleem koppelingspedaal

  Zie ook @martijn v o zijn reactie eerder: Elke VW heeft een sticker (in het onderhoudsboekje + op de bodem van de kofferbak) met de PR-codes van die auto. Op jouw sticker zou dan 0EM of 0EJ moeten staan. De andere vermelde codes kun je o.a. hier ontcijferen: http://prsearch.planetvag.com/ http://www.vag-codes.info/vag-option-codes
 3. Kijk even in de handleiding hoe je een lampje vervangt. Dan weet je hoe het werkt. Waarschijnlijk zit er een schuimrubber pakking niet helemaal goed.
 4. JanP64

  Compacte compressor

  Hier een 1200 W, 6 liter, 8 Bar compressor. Dat werkt redelijk goed met autobanden, maar duurt wat langer. Fietsbanden zal ook wel lukken, maar daar heb ik geen verloopnippel voor. Soms neem ik hem zonder stekker mee naar buiten als de auto wat verder weg staat. Kan dan één band van bijv. 2.3 naar 2.7 brengen. (met een verlengsnoer of een langere slang gaat dat veel gemakkelijker). Voor autobanden kun je ook zo'n micro-compressortje op 12V pakken (zonder tank). Die zijn echt heel klein, maar of ze lang meegaan weet ik niet. Een olie-compressor kun je niet goed voor verfspuit werk gebuiken (is me verteld).
 5. Bij de meeste moderne auto's mag je de startkabels niet rechtstreeks op de accu aansluiten. Als je dat toch doet heb je kans de elektonica te beschadigen. Om schade te voorkomen zijn zgn hulp-polen gemonteerd. Kijk daarvoor in de handleiding van je auto. Verder zijn de tips van 15PassatB8 ook goed.
 6. Als beginnetje de Duitse laadpalen als Excel bestand: https://www.bundesnetzagentur.de/DE/Sachgebiete/ElektrizitaetundGas/Unternehmen_Institutionen/HandelundVertrieb/Ladesaeulenkarte/Ladesaeulenkarte_node.html Ik zoek nog verder...
 7. Fijn dat je om ons geeft, maar er is hier niemand die je topic serieus neemt. De meeste bezoekers hier volgen het nieuws en trekken hun eigen conclusies. We maken ons op dit moment geen zorgen. Van mij mag er een slotje op ..
 8. In Spanje waren vanmiddag 3100 geïnfecteerden, en "slechts" 86 doden. Waar haal je dan dat verhaal van 4000 Spaanse doden vandaan J.J.? Van dat preppersforum zeker? Door dat soort verhalen maak je jezelf gek. Hou alsjeblieft op en doe normaal! Paniekzaaier.... https://www.spanjevandaag.com/12/03/2020/update-12-86-coronavirus-doden-en-3-050-besmettingen-in-spanje/ Weet je dat er dit jaar ongeveer 20 keer zoveel mensen sterven aan gewone griep dan aan Corona? Weet je dat wereldwijd meer dan de helft van de Corona-geïnfecteerden ondertussen al volledig genezen is?
 9. Wie was er in paniek dan? Waarom dan? Stel je niet aan! Desinfecteergel? Gewone zeep is ook prima. Er bestaan geen zombies of aliens Fabrieken blijven gewoon werken Er is meer dan genoeg te eten, en er is ook geen reden om te denken dat het binnenkort ineens op is De water-, gas- en stroomvoorziening zijn niet in gevaar Er is nog steeds internet om je favoriete forum te volgen Over een paar weken is alles weer voorbij Stelletje stresskippen... Zielig... Doe gewoon wat je altijd doet, maar gebruik wel je hersens er bij. (dus nu even niet naar de wintersport of een concert in Tilburg).
 10. Zomerbanden al op 2.7 gezet? Heb je brede banden? Als je winterbanden bijv. op 2.7 stonden en je zomerbanden (maatje 235 of zo) staan op 2.3 kun je meer dan 20% verschil in verbruik hebben.
 11. Het is wettelijk verplicht (in de EU) om een gedrukte handleiding mee te leveren in de taal van het land.
 12. JanP64

  Met en Zonder AdBlue?

  Euro 6 bestaat met en ook zonder adblue. Wat jouw auto heeft zou inderdaad in de handleiding moeten staan. Of mogelijk op de codesticker (?)
 13. Helaas denk ik dat VW dealers ook maar heel weinig weten van de wegklapbare trekhaak. Ze kunnen er ook geen onderdelen van bestellen. Mijn trekhaak werd niet meer geborgd, en bleef dus een beetje in de middenstand "bungelen". Omdat dit een paar dagen voor onze vakantie (met caraven) gebeurde heb ik uiteindelijk (na 3 dealers bezocht te hebben) een gewone afneembare haak onder de Passat geklust. Voor mij geen klaphaak meer.
 14. Met Michelin Cross Climate (eerste type) had ik de ervaring dat er minder zijdelingse grip is dan met "gewone" Michelin winterbanden. Bij mij betekende dat vooral dat de achterkant sneller uitbreekt in de bochten. Op dit moment rij ik met 2e type (dat verbeterd zou moeten zijn), maar helaas daarmee nog geen sneeuw gezien...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden