Ga naar inhoud

JanP64

Members+
 • Aantal items

  104
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

JanP64 won de laatste dag op november 8 2019

JanP64 had de meest gelikete inhoud!

Over JanP64

Profile Information

 • Geslacht
  Male
 • Plaats
  Zuidwolde (Dr)
 • Interests
  Gadgets, reizen, techniek, taal.
  Technisch schrijver (ZZP).
 • Naam
  Jan

Overige

 • Vagcom
  VCDS + Elsawin.

Recente bezoekers van dit profiel

732 profielweergaven

JanP64's Achievements

44

Community reputatie

 1. JanP64

  Motorlamp GTE

  De temperatuurmeter in je dashboard geeft de temperatuur van je koelwater. Voor de olietemperatuur moet je in je display zoeken (bij verbruik etc.). Dat werkt via een andere sensor.
 2. JanP64

  Asbak achter

  Dat overgebleven gat is inderdaad voor een tandwieltje. Als het goed is werkt dat als een demper, zodat de beweging wordt vertraagd. Ligt dat tandwiel/demperdingetje achter het ronde gat? Dat witte ding? Geen idee hoor, maar omdat het er rond uitziet...
 3. JanP64

  Asbak achter

  Ik weet niet hoe je engels is? https://www.passatworld.com/threads/need-help-with-rear-ash-tray.164182/ Lees vooral de bijdrage van P_S_Chang1. ..en even vertaald: Het kleine plastic stukje is bevestigd aan de middenconsole, niet aan de asbak. Als je in de holte van de console kijkt waar de asbak komt, kijk dan naar het paneel aan de linkerkant. Aan de onderkant van dat paneel, naar achteren toe, zie je een klein sleutelgat. Anderhalve centimeter boven dat sleutelgat ziet u een smalle gleuf die een hoek van ongeveer 30 graden maakt. Richt je aandacht weer op het kleine stukje plastic. Aan het ene uiteinde zie je een uitsteeksel dat overeenkomt met het sleutelgat. Aan het andere uiteinde zit een uitsteeksel dat overeenkomt met de gleuf. Bevestig het stukje op deze twee punten aan de console en draai vervolgens de bovenkant van het stukje naar u toe. Maak nu de asbak weer vast, duw hem dicht en hij zou dicht moeten blijven. Succes ermee!
 4. Zeer tevreden met mijn Kenwood DNX521DAB. Deze past precies in de opening van het VW dashboard. Daarbij heb je verder nog nodig: CAW-KIMUN1 kabel (voor stuurwielbediening en weergave van o.a. parkeersensoren en climatronic/verwarming in je radio-display). Ik heb ook de navigatiepijlen in het MFA (tussen de tellers). Voor DAB ontvangst heb ik een DAB (plak-)antenne toegevoegd. Mijn auto had geen DAB. Een minpuntje: de rijrichting staat bovenin het MFA altijd op N (noord), dus de kompasweergave van de navi wordt niet goed doorgegeven naar MFA. Verder werkt alles bij mij 100%. Op dit forum zijn eerder ook al berichten gepost. O.a. hier: Succes ermee.
 5. Citroen Dyane Citroen DS (sloper) Renault 5 (2x) Renault 4 Austin Princess ("the wedge") Fiat Uno Peugeot 405 break (mijn eerste diesel) Citroen Xantia break D Peugeot 406 break D Audi A6 Avant (1.9 TDI, type C5/4B) < had ik nooit weg moeten doen .... VW Touran (2.0 TDI, type T1) VW T5 Caravelle personenbus (1.9 TDI) VW Passat B7 Variant (2.0 TDI) en inmiddels 38 jaar mijn rijbewijs...
 6. 50 km/u in 4e of 70 km/u in de 5e versnelling helpt ook niet. Dan trilt alles kapot. Een beetje hogere toeren aanhouden rijdt veel fijner / rustiger. Mijn TDI rijdt pas lekker boven 1400 toeren (met alle cilinders aan het werk). Ik kijk eigenlijk niet naar de schakelindicator. Die wil veel te vroeg doorschakelen. Ik vermoed dat een TSI "twee-cilinder" daar nog meer last van heeft.
 7. Er zitten veel meer Chinese onderdelen in je auto. En er komen ook gewoon goede parts uit China. Die zijn vaak wel wat duurder dan de imitaties die je ook uit China kunt kopen. Het grootste probleem is dat we allemaal menen dat alles goedkoper kan (bijvoorbeeld via Ali). Na aanschaf blijkt dat de kwaliteit tegenvalt, waardoor ons vooroordeel "Chinees = rommel" weer verder wordt versterkt.
 8. (ik weet dat dit een oud topic is, maar toch...) Vanmiddag bij de dealer geweest met deze storing. Bij mij was het gasklephuis vreselijk smerig (kool-afzetting) aan de binnenkant, waardoor de gasklep niet meer lekker kon bewegen. De sensor wordt daardoor ook slecht aangestuurd en geeft de storingsmelding "onwaarschijnlijk signaal". Voor een plaatje: zoek maar naar P0121 op Youtube of Google.
 9. Ik heb ook zoiets gehad, was toen (uiteindelijk) een scheurtje in de aansluiting van het oliereservoir op de hoofdcilinder. Hierdoor kwam er lucht in de leiding waardoor het pedaal zelf weg viel. Bij mij bleef het olieniveau mooi op peil, daardoor was "men" vrij zeker van dat de cilinder in de koppeling niet lekte. Kosten bij de dealer: 174 euro (nieuw reservoir, montage, nieuwe olie, ontluchten)
 10. Gebruik voor de ABS sensor alleen origineel van de dealer. Andere soorten geven vaak storingen.
 11. Dat klopt, maar je kunt wel testen, want de stekkers zijn hetzelfde. Het gaat erom of de foutmelding naar de andere kant verschuift (dus andere code). Als de code niet verandert ligt het aan de bekabeling. Ik heb ergens gelezen dat soms bij productie de sensoren elektrisch verwisseld raken (de aansluitingen in de kast zijn dan verwisseld). Dan krijg je een linker foutmelding als je rechter sensor kapot is (of andersom). Zo blijf je aan het zoeken...
 12. Waarschijnlijk de ABS sensor. Je kunt de twee sensoren (L en R) verwisselen om te kijken of de storing dan ook verplaatst. Dan weet je of het in de bekabeling of de sensor zit. Vervangen kun je gemakkelijk zelf doen. Wel even voorzichtig doen bij het losmaken. Gebruik alleen een orginele sensor. Andere sensoren geven vaak storingen of doen het helemaal niet. Ik heb dit een paar maanden geleden ook gehad, waren ook vier lampjes en alles was weer OK na het vervangen van de sensor.
 13. JanP64

  ABS probleempje

  Ik heb gelezen dat soms in het regelapparaat de aansluitingen van links en rechts verwisseld raken tijdens productie. Als je nu de sensoren even verwisseld kun je kijken of de storing ook van plek wisselt. Dat zou dan betekenen dat bij jou de signalen dus verkeerd om zouden zijn gemonteerd en de andere sensor kapot is. (je hoeft de sensoren niet in de ophanging in te bouwen, maar kunt ze gewoon los laten hangen. Wel even aan de stekkertjes aansluiten natuurlijk). Verder: originele sensoren (ATE) zijn aardig goed, maar er zijn heel veel slechte namaak sensoren op de markt...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden