Ga naar inhoud

JanP64

Members
 • Aantal items

  82
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

JanP64 won de laatste dag op november 8 2019

JanP64 had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

37 Excellent

Profile Information

 • Geslacht
  Male
 • Plaats
  Zuidwolde (Dr)
 • Interests
  Gadgets, reizen, techniek, taal.
  Technisch schrijver (ZZP).
 • Naam
  Jan

Overige

 • Vagcom
  VCDS + Elsawin.

Recente bezoekers van dit profiel

233 profielweergaven
 1. Als beginnetje de Duitse laadpalen als Excel bestand: https://www.bundesnetzagentur.de/DE/Sachgebiete/ElektrizitaetundGas/Unternehmen_Institutionen/HandelundVertrieb/Ladesaeulenkarte/Ladesaeulenkarte_node.html Ik zoek nog verder...
 2. Fijn dat je om ons geeft, maar er is hier niemand die je topic serieus neemt. De meeste bezoekers hier volgen het nieuws en trekken hun eigen conclusies. We maken ons op dit moment geen zorgen. Van mij mag er een slotje op ..
 3. In Spanje waren vanmiddag 3100 geïnfecteerden, en "slechts" 86 doden. Waar haal je dan dat verhaal van 4000 Spaanse doden vandaan J.J.? Van dat preppersforum zeker? Door dat soort verhalen maak je jezelf gek. Hou alsjeblieft op en doe normaal! Paniekzaaier.... https://www.spanjevandaag.com/12/03/2020/update-12-86-coronavirus-doden-en-3-050-besmettingen-in-spanje/ Weet je dat er dit jaar ongeveer 20 keer zoveel mensen sterven aan gewone griep dan aan Corona? Weet je dat wereldwijd meer dan de helft van de Corona-geïnfecteerden ondertussen al volledig genezen is?
 4. Wie was er in paniek dan? Waarom dan? Stel je niet aan! Desinfecteergel? Gewone zeep is ook prima. Er bestaan geen zombies of aliens Fabrieken blijven gewoon werken Er is meer dan genoeg te eten, en er is ook geen reden om te denken dat het binnenkort ineens op is De water-, gas- en stroomvoorziening zijn niet in gevaar Er is nog steeds internet om je favoriete forum te volgen Over een paar weken is alles weer voorbij Stelletje stresskippen... Zielig... Doe gewoon wat je altijd doet, maar gebruik wel je hersens er bij. (dus nu even niet naar de wintersport of een concert in Tilburg).
 5. Zomerbanden al op 2.7 gezet? Heb je brede banden? Als je winterbanden bijv. op 2.7 stonden en je zomerbanden (maatje 235 of zo) staan op 2.3 kun je meer dan 20% verschil in verbruik hebben.
 6. Het is wettelijk verplicht (in de EU) om een gedrukte handleiding mee te leveren in de taal van het land.
 7. JanP64

  Met en Zonder AdBlue?

  Euro 6 bestaat met en ook zonder adblue. Wat jouw auto heeft zou inderdaad in de handleiding moeten staan. Of mogelijk op de codesticker (?)
 8. Helaas denk ik dat VW dealers ook maar heel weinig weten van de wegklapbare trekhaak. Ze kunnen er ook geen onderdelen van bestellen. Mijn trekhaak werd niet meer geborgd, en bleef dus een beetje in de middenstand "bungelen". Omdat dit een paar dagen voor onze vakantie (met caraven) gebeurde heb ik uiteindelijk (na 3 dealers bezocht te hebben) een gewone afneembare haak onder de Passat geklust. Voor mij geen klaphaak meer.
 9. Met Michelin Cross Climate (eerste type) had ik de ervaring dat er minder zijdelingse grip is dan met "gewone" Michelin winterbanden. Bij mij betekende dat vooral dat de achterkant sneller uitbreekt in de bochten. Op dit moment rij ik met 2e type (dat verbeterd zou moeten zijn), maar helaas daarmee nog geen sneeuw gezien...
 10. JanP64

  Marters..

  We hebben hier ook steenmarters in de buurt. Ze hadden een paar slangetjes (die zijn ook met visolie) van onze Polo doorgeknaagd (en alle kippen van de buurman doodgebeten). Daarna een WC blokje onder de motorkap gehangen, geen meer last gehad aan de auto. (Buurman houd zijn kippenhok nu 's nachts beter dicht).
 11. .. of besturing van de EGR klep defect, daarmee gaat hij in noodloop (ook zichtbaar op dashboard). Heb ik met mijn Touran gehad.
 12. Differentieel, begint iets te slijten na 270.000 km ? Of anders misschien de wiellager(s) achter?
 13. De blauwe draad is (bij de meeste radio's) de draad waar spanning op staat om de motor van een elektrische antenne op en neer te bewegen. Het kan zijn dat die draad altijd spanning heeft als je "apparaat" aan staat, maar het kan ook zijn dat het alleen bij radio-gebruik werkt (en dan niet bij MP3-tjes, US, CD DVD etc). Het kan dan zijn dat je bijvoorbeeld geen TMC verkeersmeldingen op je navigatie ontvangt als je naar MP3's luistert. Dus voor af even nameten. In beide gevallen zou je deze draad kunnen gebruiken om de "phantom power supply" aan te sluiten. Je kunt zo'n phantom ding kopen bij elke goede automaterialen zaak. Let wel op de aansluitingen. Je hebt ze voor de oude ronde antenne-stekkers maar ook voor nieuwere Fakra (zie afb). (er zijn nog meer soorten).
 14. Waarschijnlijk moet je in je radio nog ergens instellen dat hij spanning op de antennedraad zet. Die spanning wordt gebruikt om de antenneversterker te voeden. Standaard VW (Audi, Seat, Skoda, ...) antenne's werken allemaal met een signaal versterker die gevoed moet worden vanuit de radio. Standaard VW radio's doen dat vanzelf, maar bij de meeste andere radio's moet je het zelf aanzetten/instellen. Als je radio geen spanning op de kabel kan zetten kun je daarvoor ook een aparte voedings-injector tussen de antennekabel opnemen. Een zgn. "phantom power supply".
 15. Altijd bol doen. Is volgens mij ook standaard bij de meeste auto's.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden