Ga naar inhoud

JanP64

Members
 • Aantal items

  76
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

JanP64 won de laatste dag op november 8 2019

JanP64 had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

29 Excellent

Profile Information

 • Geslacht
  Male
 • Plaats
  Zuidwolde (Dr)
 • Interests
  Gadgets, reizen, techniek, taal.
  Technisch schrijver (ZZP).
 • Naam
  Jan

Overige

 • Vagcom
  VCDS + Elsawin.

Recente bezoekers van dit profiel

198 profielweergaven
 1. JanP64

  Met en Zonder AdBlue?

  Euro 6 bestaat met en ook zonder adblue. Wat jouw auto heeft zou inderdaad in de handleiding moeten staan. Of mogelijk op de codesticker (?)
 2. Helaas denk ik dat VW dealers ook maar heel weinig weten van de wegklapbare trekhaak. Ze kunnen er ook geen onderdelen van bestellen. Mijn trekhaak werd niet meer geborgd, en bleef dus een beetje in de middenstand "bungelen". Omdat dit een paar dagen voor onze vakantie (met caraven) gebeurde heb ik uiteindelijk (na 3 dealers bezocht te hebben) een gewone afneembare haak onder de Passat geklust. Voor mij geen klaphaak meer.
 3. Met Michelin Cross Climate (eerste type) had ik de ervaring dat er minder zijdelingse grip is dan met "gewone" Michelin winterbanden. Bij mij betekende dat vooral dat de achterkant sneller uitbreekt in de bochten. Op dit moment rij ik met 2e type (dat verbeterd zou moeten zijn), maar helaas daarmee nog geen sneeuw gezien...
 4. JanP64

  Marters..

  We hebben hier ook steenmarters in de buurt. Ze hadden een paar slangetjes (die zijn ook met visolie) van onze Polo doorgeknaagd (en alle kippen van de buurman doodgebeten). Daarna een WC blokje onder de motorkap gehangen, geen meer last gehad aan de auto. (Buurman houd zijn kippenhok nu 's nachts beter dicht).
 5. .. of besturing van de EGR klep defect, daarmee gaat hij in noodloop (ook zichtbaar op dashboard). Heb ik met mijn Touran gehad.
 6. Differentieel, begint iets te slijten na 270.000 km ? Of anders misschien de wiellager(s) achter?
 7. De blauwe draad is (bij de meeste radio's) de draad waar spanning op staat om de motor van een elektrische antenne op en neer te bewegen. Het kan zijn dat die draad altijd spanning heeft als je "apparaat" aan staat, maar het kan ook zijn dat het alleen bij radio-gebruik werkt (en dan niet bij MP3-tjes, US, CD DVD etc). Het kan dan zijn dat je bijvoorbeeld geen TMC verkeersmeldingen op je navigatie ontvangt als je naar MP3's luistert. Dus voor af even nameten. In beide gevallen zou je deze draad kunnen gebruiken om de "phantom power supply" aan te sluiten. Je kunt zo'n phantom ding kopen bij elke goede automaterialen zaak. Let wel op de aansluitingen. Je hebt ze voor de oude ronde antenne-stekkers maar ook voor nieuwere Fakra (zie afb). (er zijn nog meer soorten).
 8. Waarschijnlijk moet je in je radio nog ergens instellen dat hij spanning op de antennedraad zet. Die spanning wordt gebruikt om de antenneversterker te voeden. Standaard VW (Audi, Seat, Skoda, ...) antenne's werken allemaal met een signaal versterker die gevoed moet worden vanuit de radio. Standaard VW radio's doen dat vanzelf, maar bij de meeste andere radio's moet je het zelf aanzetten/instellen. Als je radio geen spanning op de kabel kan zetten kun je daarvoor ook een aparte voedings-injector tussen de antennekabel opnemen. Een zgn. "phantom power supply".
 9. Altijd bol doen. Is volgens mij ook standaard bij de meeste auto's.
 10. JanP64

  koppakking

  Als je niet te veel lekkage hebt kan zoiets wel helpen, maar als je na iedere rit moet bijvullen helpt het niet voldoende. Volg wel goed de voorschriften als je het gaat proberen.
 11. Als je dit probleem altijd al hebt gehad geeft Khees de oplossing. Twee draden wisselen (ik meen oranje en rood). Komt inderdaad bij (bijna?) alle VAG auto's voor. Meet in ieder geval (bij uitgeschakeld contact) even op de stekker achter je radio of je een constante 12V hebt. Bij onderbreking van de constante 12V krijg je jouw "storing". Kan dus ook door een simpel los verbindingsstekkertje of andere slechte verbinding komen.
 12. De dimstand werkt alleen als het donker is. Aan de voorruit-zijde van de binnenspiegel zit een "oogje" dat bepaalt of het donker genoeg is. Bij mijn auto dimt de rechter buitenspiegel niet mee, maar dat schijnt zo te horen.. Binnenspiegel en links werken prima.
 13. De naam van 0132801363 is "Heizung Stellmotor" of "Kachelklepmotor". Als je op dat nummer zoekt vind je ook heel veel info. Wordt ook gebruikt in Golf 5.
 14. JanP64

  ratelende motor

  De olie loopt uit de hydraulische klepstoters als je stilstaat. Bij een start rammelen ze dan even tot er weer oliedruk is (de olie moet uit het carter naar boven worden gepompt). Niets aan te doen zonder grote reparaties. Bij een nieuwere motor is de speling op de onderdelen wat minder, duurt het leeglopen langer en klinkt het niet zo erg bij een start (er is ook sneller voldoende oliedruk om stil te draaien).
 15. Hier Thule Aerobars in gebruik (met afgeronde voor- en achterkant). Nog nooit gemerkt dat er geluid vanaf komt (maar ik rijd ook maar zelden harder dan 130). Ik zet ze altijd maximaal voor en achter (dat is de meest stabiele bevestiging). Hbe je gezien dat er nu ook Wingbars zijn? Profiel als een vliegtuigvleugel. Ik neem aan dat die extreem stil zullen zijn.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden