Ga naar inhoud
  • 0

Airco van mijn 3bg..... Ik snap het niet meer....


Alex0405
 Share

Vraag

Beste mede VW-ers.

 

Ik zit met een issue. Nu heb ik een passat 3bg van 2003 met airco (geen ecc). Als ik deze aanzet samen met de recirculatieknopje (pijltje) voor een maximale koeling krijg ik wel koude lucht maar niet waarvan je het koud gaat krijgen.

 

Ik heb dit vergeleken met mijn andere auto's die ook airco hebben, maar de passat kan de passat zeker niet met de andere auto's vergelijken. Passat is lang niet zo koud.

 

Nu dacht ik dat het aan een servicebeurt kon liggen en ben bij een airco-boer geweest die de boel heeft onderhouden. Toen bleek dat er maar 300gram in zat ipv 600gram. Nu is dit leeggehaald en geheel onderhouden.

 

Maar na afloop is de koeling weer hetzelfde.

 

Is het normaal dat hij zo koelt of moet hij toch kouder? Je merkt dat er airco inzit maar heb er geen wow gevoel bij.

 

Wie o wie kan mij aub helpen???

 

 

Edit: heb net in de transporter t5 van mijn schoonvader gezeten en die is zodanig koud dat je de airco zelfs op een warmere stand zet om het niet koud te krijgen.

 

Edit: met weerstemperaturen rond de 10-15graden heb ik vrij koude airco en met temperaturen boven de 20-25graden is dit lang niet zo koud en merk je bijna niet dat er een airco in zit.

Link naar reactie
Delen op andere sites

20 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0

Je hebt idd bij de radiateur 2 koelvinnen. Als je voor de auto staat is de rechter direct aan de motor gekoppelt en is voor de motor koeling.

De linker is van de airco. Deze vin wil nog wel een sneuvelen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Dikke kans dat je ergens een verstopping hebt in het systeem, in de aircoleiding zit een soort filtertje (orifice), die wil wel eens bevuilt raken waardoor er amper nog koude lucht door je systeem komt. Dit kan worden veroorzaakt door een langzaam slijtende compressor (je hebt wellicht langere tijd met te weinig koudemiddel gereden). Ik heb dit ook bij mijn 3BG aan de hand gehad, zie: http://www.vwpassat.nl/viewtopic.php?f=147&t=35649

 

Het is erg jammer dat Theo hier blijkbaar niet meer welkom is, hij heeft enorm veel kennis en informatie gedeeld op het forum, probeer een airco-specialist te vinden die kennis heeft van VAG en weet dat er een orifice in de leiding zit (ik ben bij 3 bedrijven geweest en die wisten dit allen niet), misschien kun je er zelfs het best ff mee naar de dealer ;)

 

Succes, wacht er niet te lang mee, voor hetzelfde geld draait je compressor kapot en dan ben je nog verder van huis.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Bedankt voor je inbreng!

 

Ik ga vandaag eens opzoek naar een goed aircobedrijf in Eindhoven. Heb een vrije dag dus scheelt weer.

 

Als ik al deze mededelingen lees weet ik haast zeler dat prifice de boosdoener is. Ik zal jullie up to date houden!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Ik ben vandaag bij mijn monteur geweest.

 

Hij gaf aan dat hij het wou meten (temperatuur van de geblazen lucht).

 

Mijn auto stond toen voor ongeveer 1uur in de schaduw waardoor de dashboard etc koel was. Tijdens de meting kwam er een temperatuur aanduiding van -4.2graden!!! Apparaat was tevens pas geijkt. Na de auto een uur onder de zon te hebben gezet blies de airco 10,9graden, na 10minuten was dit -3,2 graden.

 

Dit is volgens de monteur erg goed en erg koud. Maar het 'voelt' niet echt koud. Waarschijnlijk ligt het dan aan mij, maar toch 'voelt' het niet koud aan.

 

Maar toch bedankt voor jullie inbreng mannen!!!

 

Foto-QV7FJVEH-D.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

je moet volgens mij ook niet de recirculatieknop gebruiken want dan gaat ie lucht in de auto circuleren ipv van buitenuit.

 

Overigens wilde Theo heer zelf niet meer welkom zijn..

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Als ik het metertje aflees krijg ik een waarde van -4,2graden inderdaad. Maar als het buiten 10-15graden is voel je ook dat het erg koud is. Maar zodra de buitentemp. boven de 20gtaden komt voelt het absoluut niet koud aan.

 

Ben gisteren bij vw dealer in Son geweest. Die gaf aan dat ze dit wouden controleren in een zomercheck van 19,95€. Tevens gaven ze aan dat de airco niet meer onder onderhoud valt en dat dit enkel wordt bekeken als de airco een defect vertoont.

 

Ik ga er maandag even langs om te kijken of mijn airco nu wel 100% volgens de vw richtlijnen functioneerd.

 

 

@vdub: heb met de circulatie aan geprobeerd en dit is de eerste 5minuten koud, als ik vervolgens de circulatie uitzet wordt de airco voelbaar ietsjes kouder.

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden