Ga naar inhoud

wulfke

Full Members
 • Aantal items

  11924
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  219

wulfke won de laatste dag op 21 april

wulfke had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

9272 Excellent

Over wulfke

 • Verjaardag 20-03-1982

Profile Information

 • Geslacht
  Male
 • Plaats
  Zelzate (BE Oost-Vl)
 • Naam
  Peter

Overige

 • Vagcom
  18.2.1 micro CAN

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. wulfke

  Problemen met TPMS inleren.

  Offtopic, Door omstandigheden moest ik vervroegd terug huiswaarts keren anders was ik zeker eens op de koffie geweest 👍🏻.
 2. B7 heeft een andere stuur module dan de B6/3C. Hierin is stuurmodule en sleepring ondergebracht in 1 behuizing. Hierbij is het ook zo dat je specifiek de juiste module moet zoeken welke bij de set-up van de auto past. Er zijn een paar alleskunners maar die zijn schaars en redelijk prijzig.
 3. wulfke

  Problemen met TPMS inleren.

  Ik zit momenteel in Rolde/nooitgedacht maar een 3AA antenne zal niet werken veronderstel ik. Denk dat je ook best specifiek een passat antenne zoekt.
 4. Dan zou je in principe de fout met voltage B+ gewoon moeten kunnen resetten op het moment dat je aan het uitlezen/coderen bent want op dat moment is een geschakeld plus ook gewoon een contante plus gezien bij het uitlezen het contact aangezet is. De fout krijg je na iedere keer contact afzetten dan terug.
 5. Heb je een kant en klare kabelboom of heb je deze zelf gemaakt. Hoeveel zekeringen heb je aangesloten ?
 6. wulfke

  Problemen met TPMS inleren.

  Dat is hetzelfde probleem als met de 3AA antenne als er geen data of verkeerde data in de antenne geladen is. Bij de 3AA antenne kan je er een ZDC file bij Flashen om het in orde te krijgen. Zie dit topic pagina 3 ongeveer waar sipko ook het werkende had maar steeds en enkel als de fout werd gereset.
 7. wulfke

  Problemen met TPMS inleren.

  Heb je wel ergens anders de mogelijkheid om het bandenspanningssysteem aan te passen ? Bvb tussen de teller ? Gezien je aangeeft dat je geen menu hebt in de discover.
 8. wulfke

  Problemen met TPMS inleren.

  Ik weet dat er destijds bij de B7 antenne inbouw er een data file bij moest ingeflased worden zodat er data set aanwezig is over de banden en welke drukken er als setpunt gebruikt moeten worden en dan kan je tussen de teller kiezen welke bandenmaat je onder de auto hebt en kon je daar tussen wisselen. Bvb zomerbanden 235 35 19 en winterbanden 225 45 18 had dan andere drukken enz. Via die file kon je deze data set aanmaken en erin schieten.
 9. Is dit niet de ex R36 van Arjan van AC parts ? Dan veronderstel ik dat hij het wel via een 3C8 boordnet heeft gedaan. Maar een scan van adres 09 centr elect. kan uitsluitsel bieden. Indien via het boordnet kan alles terug via codering APK waardig gemaakt worden. Zoniet is er inderdaad een probleem welke hardwarematig opgelost moet worden. Onlangs bij Jeroen bij zijn R36 ook alles via het boordnet aangesloten en gecodeerd.
 10. Of het bij de B7 hard nodig is die adblue daar kan ik geen antwoord op geven maar heb al verhalen gehoord dat wanneer zowel de eerste melding als de 2de melding wordt genegeerd dat de motor er gewoon mee stopt. Dus normaal krijg je een melding op het scherm tussen de teller incl hoeveel km je nog kan (Dat was althans bij de Touran van mijn vrouw haar werk zo, maar daar zat ook de ad blue naast de tankdop achter de tank klep.)
 11. Het lijkt wel of de bodem ergens tegen heeft geschaafd. Dat laatste punt ligt wel diep als je vergelijkt met de rest van de bodem.
 12. Klopt, heb dit ooit ook moeten doen voor de dynaudio aansluiting maar geen foto's van genomen destijds omdat alles na een tijdje wat intuïtief gaat en je er niet meer bij nadenkt dat iemand anders er baat bij zou hebben om toch eea te digitaliseren en te verduidelijken. Zo komt het toch nog in het KB terecht 👍🏻
 13. Dat wou ik ook zeggen met de vraag of de benoeming goed is, SB18 zit niet daarom op pin 18 enz of SB3 niet direct op pin3. Daarom dat ik ook aangaf dat het naar mijn gevoel niet overeenkwam met het zekering kaliber/draad doorsnede. T40 slaat inderdaad op de stekker nummer en zijn aantal polen/aansluitingen. Na de slash dan de pin nummer waarop de draad zit aangesloten.
 14. Zeker dat de benoeming goed is welke je op de laatste foto doorgeeft. SB3 en 4 hebben een grote pin op de achterkant van de SB box en de 18 en 19 een kleine pin terwijl de zekering waardes die er normaal in horen het omgekeerde zouden zeggen gezien SB3 en 4 maar max 5amp zijn (en eraan gekoppeld een kleine pin en draad doorsnede) en dan SB18 en 19 een grote pin en draad zouden moeten krijgen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden