Ga naar inhoud

  • 0

PASSAT 3C TDI terugroep aktie VW!!


3errors

Vraag

Zal natuurlijk niet in Nederland gaan gebeuren :angry: , maar wie weet...

 

Onderstaande van 'onze' Duitse tegenhanger geplukt.

 

Ich bin heute über folgende interessante Neuigkeit gestolpert, welche ich Euch auf keinen Fall vorenthalten möchte.

Volkswagen lässt in England alle anfälligen PPD Elemente mit einer Feldaktion (23H9) tauschen.

(Seit dem 01.10.2010 gibt es nämlich überarbeitete PPD Elemente!)

 

Hier ein Auszug aus dem Anschreiben.

... This is a brief précis of the VW UK Service Action 23H9 regarding Piezo pump injectors.

 

The repair instructions are contained in Technical Product Information (TPI) transaction number 2027647

 

This applies to 2.0TDI PD Golf, Passat, and Touran with PD Piezo Injectors

 

There are approximately 78,800 (model years 2006 – 2010) affected vehicles in the UK.

 

Owners will receive communications from Volkswagen UK on a phased basis.

 

The following vehicles with the engine codes listed are affected.

 

Passat 3C 2006-2008 with the BKP, BMA, BWV, BVE, BKP, BVE, BMA, BWV, BMR, and BUZ engines

 

Golf 5 2006-2009 with the BMN engine

 

Touran 2006-2010 with the BMN engine

 

Technical background

 

On some vehicles with the 2.0l TDI engine, deposits can settle on the Piezo pump injector elements because of dirty engine oil. This can lead to running problems. Not all vehicles are affected by this campaign! On the affected vehicles the Piezo pump injector elements must be checked and if necessary replaced. Please make sure that on the affected vehicle the check and repair of all open campaigns/measures are performed during the workshop visit.

 

Parts to be fitted as part of this campaign.

 

1x Campaign 23H9 sticker 000 010 006

1x Wiring loom adapter 03G 971 033 M

4x Adjustment screw WHT 000 530

5x M8x58 socket head bolt N 105 811 01

8x M6x88 socket head bolt 03G 103 385 A

4x Pump injectors

 

If the vehicle is listed in the system as not completed, check whether a campaign sticker with the entry "23H9 date/stamp" is attached in the spare wheel well area (next to data sticker):If the campaign sticker is attached, the campaign has already been performed. Make the entry “23H9 date/stamp” in the service schedule under “Space for workshop entries”.

 

campainsticker.jpg

 

If the campaign sticker with entry "23H9" is not fitted, carry out the work according to the repair instructions.

 

Identifying the potentially faulty injectors.

 

Remove cam cover and check the part number –see arrow- on the pump injector element. All pump injector elements with the part number 03G 130 073 D or 03G 130 073 M must be replaced. All other pump injector elements are correct and must not be replaced.

 

faultypiezoinjectors.jpg

Ich war heute schon mal so nett und habe Autobild sowie das KBA informiert, mit der bitte um Klärung warum diese Feldaktion nicht auch für Deutschland gilt.

 

out.jpg

Zou mogelijk een hoop ergenis schelen bij de eigenaren :angel:

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Antwoorden 430
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters For This Question

Aanbevolen berichten

  • 0

Ik heb gisteravond mijn auto opnieuw laten afstellen bij JD omdat ik sinds de nieuwe verstuivers last heb van teveel rook. De auto bleek 10pk en 35Nm meer vermogen af te geven dan daarvoor. Niet slecht, helaas is mijn turbo niet helemaal fris meer en kan die niet genoeg lucht leveren bij hoge toerentallen. Daarom moet de brandstof wat beperkt worden wat resulteert in een iets lager vermogen dan ik eerst had. Nu 177pk/422Nm. Ik ben tevreden want de auto rookt niet meer. Toch ga ik nadenken over een andere turbo want als de oude klapt kan ik mijn hele blok vervangen en ben ik verder van huis. Het voordeel is dat ik met een wat grotere turbo makkelijk boven de 200pk uit zal komen en dat klinkt best aantrekkelijk...

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0
Nu heb ik destijds 468 euro en 150 uur loon ex btw betaald dus die ga ik bij PON even terug halen

 

briefje gestuurt met rekening van de verstuiver reparatie en inderdaad credit en die euro retour

Hadden ze veel eerder kunnen/moeten doen had een hoop ergenis gescheeld

 

Dus als je eerder iets betaald heb kun je dit terugkrijgen bij PON :mrgreen:

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Na vorig jaar eens flink in conclaaf te zijn gegaan met Pon, over al dan niet coulance verlenen op de pompverstuivers (verwezen naar de terugroep acties in UK en Duitsland), was ik e.e.a. al bijna "vergeten".

Naar aanleiding van de huidige "terugroep actie", ook maar de chass.nr. check gedaan, met een "positief" resultaat (was ook wel te verwachten met een BMR).

De BMR passat was inmiddels ingeruild voor een CR aangedreven CC, toch maar even een brief gestuurd naar Pon, met een verwijzing naar mijn eerder contact met hen.

Wat schetst mijn verbazing?: ik krijg alle gemaakte kosten voor het vervangen van de pompverstuivers vergoedt (reparaties waren niet bij een officiële VW dealer uitgevoerd).

Inmiddels staat het geld op de bank rekening, en ik kan jullie verzekeren, het is genoeg om het gehele koninginnen weekend dronken door te brengen ;-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Hallo allemaal,

 

Na een tijdje afwezig geweest te zijn, las ik net toevallig het goede nieuws. Heb alle 28 pagina's terug gelezen, dus ben denk ik redelijk op de hoogte.

Ik heb een van de eerste 3C van augustus 2005 (BKP). Zonet heb ik mijn chassisnummer ingevoerd op de duitse VW site, via de link die in dit topic geplaatst was.

Nu wordt op die site aangegeven dat hen geen actie bekend is voor mijn chassisnummer. Hebben jullie een idee hoe ik dit moet zien?

Ik zou denken dat mijn auto, aangezien hij een van de eersten van deze serie was, ook de 'foute' verstuivers zou hebben.

 

Ik ga maandag toch maar eens even bellen met van Mossel in Tilburg.

 

Ik ben na de vele duizende euro's die ik in de eerste maanden aan m'n auto heb besteed toch om elke euro die ik kan besparen, ook daadwerkelijk te besparen...

 

Ben benieuwd wat jullie hiervan denken...

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0
Dankjewel Fred! Ga ik doen.

Ben benieuwd!

Mij klinkt het heel onwaarschijnlijk in de oren dat van augustus 2005 tot januari 2006 andere onderdelen zijn gebruikt dan in 2006. Of is dit heel simpel / naïef gedacht?

 

Mijn BKP is geproduceerd in okt 2005 en afgeleverd in nov 2005, heeft 4 nieuwe verstuivers gekregen, de verstuiver die in sept 2010 is vervangen was ook nog van de "foute" serie. Gaat dus om een serie verstuivers van Siemens uit een productie proces van een paar jaar.

Daarom gewoon langs de dealer!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Hallo iedereen,

 

Je chassisnr invullen op de link in dit onderwerp geeft niet altijd de juiste info. Ik rijd zelf met een BKP van 2006 en had mijn chassisnr ook ingegeven, waarna ik de melding kreeg dat er geen acties bekend waren. Toch maar even de dealer gecontacteerd en info betreffende de terugroepactie 23H9 gevraagd. Deze zei me de wagen toch maar binnen te brengen voor controle, en wat bleek, er zaten slechte pompverstuivers in. Deze hebben ze alle 4 vervangen inclusief kabelboom. Dus mijn boodschap is, zeker naar een dealer te gaan en niet alleen chassisnr laten controleren, maar effectief het kleppendeksel er laten afhalen en visueel controleren welke pompverstuivers er in zitten. Dit gebeurt trouwens volledig kosteloos indien je motorcode in de lijst staat.

 

Sven

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Ik heb die van mij in maart van dit jaar laten checken na een opmerking van Auto Haas in Apeldoorn dat mijn auto/motor voor een terugroepactie in aanmerking kwam.

Uiteindelijk zijn alle 4 de pompverstuivers vervangen..... grapje kostte alleen al aan onderdelen ongeveer € 1600,00.... en daar moesten nog een aantal uren werkplaatstarief bij op worden geteld..... Blij toe dat ik dat niet zelf heb hoeven ophoesten zeg.... :mrgreen:

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Ik ben een tijdje weg geweest maat lees nu genoeg over een terugroep actie over de 3c BKP? Toevallig heb ik die (na heeeeel veel gezeik al te hebben verholpen)

 

Klopt het dat ik mijn verstuivers kan laten controleren op dit moment? Is er ook iets bekent over het stuurkolom probleem en de tandempomp?

(tandempomp heb ik pas al laten vervangen) maar het stuurkolom module probleem komt nog regelmatig :)

 

Zou mooi zijn als dit in 1 keer opgepakt kon worden!

 

iemand een idee?

 

gr,

 

Dennis

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0
Ik ben een tijdje weg geweest maat lees nu genoeg over een terugroep actie over de 3c BKP? Toevallig heb ik die (na heeeeel veel gezeik al te hebben verholpen)

 

Klopt het dat ik mijn verstuivers kan laten controleren op dit moment? Is er ook iets bekent over het stuurkolom probleem en de tandempomp?

(tandempomp heb ik pas al laten vervangen) maar het stuurkolom module probleem komt nog regelmatig :)

 

Zou mooi zijn als dit in 1 keer opgepakt kon worden!

 

iemand een idee?

 

gr,

 

Dennis

 

 

En ja hoor de mijne komt ook in aanmerking. 27 mei wordt het gecontroleerd. Zover ze mij konden vertellen alleen de verstuivers... jammer van het stuurkolommodule :cry:

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0
alle verstuiver-geld wat je voorheen al betaaldhebt/had kun je via een brief aan Pon terugkrijgen.

 

Ik zal even alle bonnetjes doornemen :-) Weet wel zeker dat ik bij Vagtechniek mijn verstuivers heb laten controleren aangezien de auto nogal rookt als ik redelijk gas geeft. zou mooi zijn als dit verholpen wordt door nieuwe verstuivers.

 

heb net even alle pagina doorgenomen maar het klopt dat er dus geen actie is voor de tandempomp en stuurkolom? :( Want ook die problemen heb ik met me BKP... wie niet eigenlijk :)

 

Auto wordt 27-05 door Auto Hoogenboom in Vlaardingen onder de loep genomen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Ik heb in 2011 en 2012 uiteindelijk alle 4 vervangen onder coulance. Echter begreep ik dat er bij mij 4 nieuwe ruilverstuivers zijn geplaatst. Mijn vraag , weet iemand of deze ruilverstuivers even goed zijn als de nieuwe versie vd terugroepactie ??

 

Gr. Jim

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0
Ik heb in 2011 en 2012 uiteindelijk alle 4 vervangen onder coulance. Echter begreep ik dat er bij mij 4 nieuwe ruilverstuivers zijn geplaatst. Mijn vraag , weet iemand of deze ruilverstuivers even goed zijn als de nieuwe versie vd terugroepactie ??

 

Gr. Jim

 

Die van 2011 KUNNEN nog van de verkeerde serie zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Net terug vd dealer en met heeeeel goed nieuws.

 

4 verstuivers vervangen en kabelboom.

 

Tandem was vorig jaar al vervangen, echter toch weer donkere brandstoffilter. Ik kreeg te horen dat het mogelijk navervuiling (restjes). Toch laten controleren en bleek nog goed te zijn.

 

Hier de factuur en de vwnr vd vernieuwde verstuivers:

 

Foto-8SQA4RTK-G.jpg

 

Foto-TIDXPJDF-G.jpg

 

 

:D

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden