Ga naar inhoud

wiseguy

Members+
  • Aantal items

    640
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door wiseguy

  1. wiseguy

    Olie op de inrit

    Even op Google afbeeldingen gezocht en dat is inderdaad waar een plasje vloeistof in het deksel staat en waarvan een slangetje gescheurd is bij de bevestiging aan het brandstoffilter. Dan is het dus gewoon diesel dat ik op de oprit zie liggen?
  2. wiseguy

    Olie op de inrit

    Zojuist even snel onder de motorkap gekeken en er is een zwart cilindervormig onderdeel waar aan de bovenkant 4 slangetjes gemonteerd zitten. 1 van deze slangetjes is gescheurd en dat slangetje is ook vettig. De bovenzijde van de zwarte cilinder staat ook vloeistof in en de hele cilinder is ook vettig. Uiteraard ook onder deze cilinder is het vettig op de bodemplaat..... Wat is die zwarte cilinder eigenlijk? Hoe noem je dat onderdeel? Zou het lekken van olie hier vandaan kunnen komen? Zou het voldoende zijn om het slangetje te vervangen? Of moet die zwarte cilinder ook worden vervangen? Ik zal morgen even wat foto's plaatsen, nu is het een beetje te donker om goede foto's te maken.
  3. wiseguy

    Olie op de inrit

    Sinds kort merken we dat er een steeds grotere vochtvlek op de inrit aan het vormen is. Aangezien het de afgelopen dagen niet meer heeft geregend en de vlek alleen maar groter lijkt te worden, heb ik eens met mijn vinger op de natte plek gevoeld.... Het blijkt een vettige substantie te zijn, waarbij ik dan gelijk aan olie denk. Ook op andere plekken waar ik de Passat parkeer zie ik dat er vettige vlekken ontstaan. De vlek vormt zich op een plaats die vlakbij het rechter voorwiel zit. Kan iemand hier meer over zeggen? Kan dit inderdaad olie zijn? Zo ja, waar kan deze van afkomstig zijn? Hoe kan ik dit het gemakkelijkst controleren? Alle hulp is uiteraard welkom.
  4. Wulfke, je bdoelt een CAN update van de Zenec? Die zie ik voor mijn model niet staan, tenzij je een Golf hebt.... Daar is wel een CAN update voor beschikbaar. Of bedoel je een update voor de CAN in de auto? *EDIT* Gisteren toch maar de CAN update voor de Golf 6 geïnstalleerd en alles netjes volgens de instructies van ZENC gedaan. (Update via USB, na update radio uitzetten, accu los voor 15 minuten om alle systemen te resetten, daarna controle op software en inderdaad staat nu de CAN-software op v26 i.p.v. v25) Radio ingesteld zodat de AC popup getoond moet worden en dat de OPS als standaard instelling wordt getoond bij achteruit rijden..... maar helaas nog steeds niets op het scherm te zien. Daarna ook de systeemsoftware nog bijgewerkt met de allernieuwste update, ook weer netjes volgens de instructies van Zenec.... maar ook nu nog steeds geen AC popup of OPS te zien op het scherm. Voor wat betreft de AC-popup zou het nog kunnen dat alleen een nieuwere AC unit die origineel voor een Passat 3C/3AA is, ook daadwerklijk zou kunnen werken. Dit kan ik natuurlijk gelukkig redelijk snel testen door even een werkende AC-unit in de auto te klikken.... Het enige dat ik me nog kan voorstellen voor de weergave van de OPS is dat de gateway eventueel opnieuw geprogrammeerd moet worden.... Als dat het niet is, dan geef ik het op.... dan zal het mijn tijd wel duren en dan is het gewoon zoeken naar een volgende auto waar dit alles gewoon af-fabriek op zit....
  5. Helaas.... soft reset uitgevoerd, alle instellingen uiteraard kwijt.... maar geen AC popup of OPS weergave hoor.... Weet iemand eventueel of de radio opnieuw geprogrammeerd moet worden via VAGCOM? Dat begint namelijk steeds logischer te lijken... (vrijwel) alles nu geprobeerd, maar niets werkt.
  6. Hmmmm..... dat gaan we zo meteen gelijk eens even proberen.... neem aan dat alle instellingen dan ook weer opnieuw moeten worden gezet in de Zenec (radiozenders, navi-instellingen, video tijdens rijden, etc.?)
  7. Tja.... als dat een soft reset is, dan is de radio zeker al een heel aantal keren gereset.
  8. Ehm.... ik durf het niet te zeggen.... in ieder geval niet bewust.... Enig idee hoe ik dat zou moeten doen? De radio is wel al enkele keren opnieuw uitgebouwd geweest waardoor alle instellingen gereset zijn als je dat bedoelt. Er is wel een functie fabrieksinstellingen herstellen, maar die heb ik nog niet geprobeerd. Ik weet niet of je dat bedoelt met een soft reset?
  9. Inmiddels zijn we ruim een jaar verder en heb ik zowel de OPS-module ingebouwd als een nieuwe gateway (Q-versie) en een nieuwe aircounit. Helaas krijg ik nog steeds niet een popup wanneer ik de airco bedien. Ook bij het achteruit rijden zie ik geen weergave van de parkeersensoren, ondanks dat dit ingesteld staat in de Zenec radio. Nou vraag ik me af of er wellicht nog iets middels VAGCOM moet worden geprogrammeerd om deze functies te laten werken. De radio communiceert wel met VAGCOM omdat bijvoorbeeld ook de navigatiepijlen netjes tussen de klokken worden weergegeven. Nou weet ik dat er maar weinig mensen hier een Zenec hebben, maar de Zenec werkt verder helemaal hetzelfde als de RNS 510. Ik vraag me dus af of er dus nog iets moet worden geprogrammeerd wanneer je een MFD2 uitbouwt en een RNS 510/Zenec wordt ingebouwd. Zo ja, waar moet er dan nog iets worden geprogrammeerd? Ik hoor het graag van jullie.
  10. Updaten heb ik inderdaad niet gedaan.... eigenlijk altijd WiFi uit wanneer ik de kabel gebruik, dan kan er ook zeker niets geupdate worden. Zal eens proberen of het dan werkt met het antidateren van mn systeem.
  11. Nee, heb de kabel voor meen ik € 40,00 gekocht bij iemand thuis..... ik gok er maar op dat het geen originele kabel betreft nee....
  12. Ik probeer vandaag een auto uit te lezen en ineens krijg ik bij de test van de kabel in VAGCOM de melding dat de port status OK is en de interface is "not found". Daarna krijg ik de melding dat de driver voor de kabel out of date is. Kan ik de software voor VAGCOM gewoon updaten? En de driver van de kabel? Op de kabel staat VAG11.10. Kan iemand me vertellen wat er aan de hand is? Dreke wellicht?
  13. Dat begrijp ik..... ik heb inmiddels al een nieuwer type CC Clima erin zitten... alleen wil eigenlijk deze nieuwste clima erin hebben. Dus ben ik op zoek naar het productnummer van het afdekpaneeltje van de cliam-unit.
  14. hahahahahaha...... vond je reactie op mijn vraag ook al een beetje raar....
  15. Nee, dat is nou juist wat ik vraag.... een onderdeelnummer (en een eventuele richtprijs) van het afdekpaneeltje rondom de clima-unit....
  16. Nee, alleen het paneeltje voor rond de airconditioning
  17. Heeft iemand wellicht een onderdeelnummer van het afdekpaneeltje voor de nieuwe B7 airco unit? En wellicht ook een richtprijs van wat dat paneeltje kost?
  18. De Cquartz is minder hard dan de Opti-Coat.... bovendien had ik een paar foutjes gemaakt bij het opbrengen van de Cquartz en waren er op het dak "hoge gedeeltes" zichtbaar omdat de Cquartz niet op tijd uitgewreven was. De Opti-coat pro zou verder (wanneer deze volledig uitgehard is) ook zo'n 20x harder zijn dan autolak waardoor bijvoorbeeld bird droppings niet zomaar invreten in de lak. De Cquartz biedt deze bescherming niet. De Opti-Coat Pro is dan ook een coating van een heel ander kaliber dan de Cquartz..... De Cquartz gebruik ik nu gewoon als coating op de ramen...... Dat werkt dan weer perfect en heeft een lange standtijd.....
  19. Twee weken geleden heb ik samen met Roel Reijers van Detail Today mijn passat grondig onder handen genomen en afgemaakt met een Opti-Coat Pro behandeling. In mei had ik mijn auto al een keer geheel gedetailed (wassen, kleien,in drie stappen gepolijst en een Cquartz behandeling gegeven), dus gelukkig hoefden we nagenoeg geen lakcorrectie te doen. Er waren alleen wat kleine oppervlakkige swirls weg te werken en daarna een IPA whipedown, voordat de opti-coat Pro kon worden aangebracht. Doordat we zo druk bezig zijn geweest, heb ik alleen foto's van het eindresultaat:
  20. Funniest thing happened yesterday..... ik et de airco eens helemaal vol open, alle knoppen ingedrukt en ineens TADAAAAAA!!!! koude lucht uit de middelste roosters.... en het is zo gebleven ook.... Me is happy. @Dreke: Ik heb geen RNS maar een Zenec NC2011D radio. Deze ondersteunt de weergave van zowel de airco instellingen als van de nog in te bouwen OPS. Op de enec heb ik de instelling voor "AC popup" ingeschakeld staan. Helaas werkt dat nu nog niet. Ik zal eens langs de winkel rijden waar ik 'm gehaald heb, die hebben ook een werkplaats, dan kijken ze er daar maar naar. Of heeft iemand van hier wellicht ook een Zenec NC2011D en heeft het wel voor elkaar gekregen om de airco instellingen middels een popup op het scherm te tonen?
  21. De CAN gateway is gisteren vervangen door een Q-versie, dus dat zou op zich het probleem niet mogen zijn. Maar ook een Passat climapaneel gaf geen informatie op de radio weer.... is er wellicht dan iets niet goed geprogrammeerd in de CAN gateway? Er komt inderdaad wel koude lucht uit het rooster bovenop het dashboard (met die kleine gaatjes)..... hmmm.... misschien dan toch maar op zoek naar een Passat model (5K0 907 044 CC).... alleen die zijn wel zo verrekte moeilijk te vinden.... Enig idee wat zo'n module nieuw bij de dealer kost? Of heb jij er toevallig nog een liggen Dreke? Heb er eentje nodig met bediening voor de stoelverwarming en voor de verwarmde voorruit....
  22. wiseguy

    climatronic

    Ik heb ook een clima paneel uit een sharan en ook de middelste roosters die niet blazen.... met een origineel clima paneel uit een passat blazen ze wel gewoon..... De stekkers zitten er alledrie goed in, ook de rode lipjes zijn goed erin geklikt voor de vergrendeling..... dus ik weet even niet wat het verder kan zijn. Bij het inleren van de nieuwe clima worden de kleppen wel gewoon open gezet en komt er lucht door de middelste roosters.... Rara-politiepet Verder heb ik een Zenec radio die de climagegevens op het scherm moet tonen, maar ook dat werkt niet, ondanks dat ik de instellingen op de radio goed heb staan. Het wordt volledig ondersteund door het apparaat en de clima.... en ook de gateway zou nou alles moeten ondersteunen (nieuwe Q-versie geplaatst), maar nog steeds geen beeld op het scherm van mijn radio.
  23. Nou.... the story continues.... Nieuw climapaneel geplaatst (onderdeelnummer 5K0907044L) van blijkbaar een sharan/Seat Alhambra. En een nieuwe gateway (Q-versie) geplaatst om alle nieuwere onderdelen te ondersteunen (Nieuwe clima en OPS) Op zich werkt de airco goed, alle functies die aanwezig zijn in de auto werken gewoon naar behoren (stoelverwarming, airconditioning, voorruitverwarming), alleen komt er geen lucht door het middenrooster in het dashboard. Verder wordt er geen popup gegeven wanneer ik een instelling wijzig op het climapaneel, terwijl dit wel ingesteld staat op de radio. Standaard zou voor zover ik weet het climapaneel de informatie moeten doorgeven aan de radio die dit via een popup op het scherm toont. Uiteraard komt er dan de opmerking: "het is ook geen climapaneel van een Passat maar van een Sharan, dus dan kan je er donder op zeggen dat er iets niet goed werkt". Om dat te ondervangen hebben we ook een climapaneel uit een Passat er in gezet en gekeken of dan wel alles werkt. Helaas wordt er dan nog steeds geen popup weergegeven op de radio (terwijl dat in die andere passat wel werkt op een pioneer radio). De middenroosters werken echter wel gewoon naar behoren met de Passat clima. Weet iemand of je nog iets moet coderen op het climapaneel of zo? Of moet er iets in de nieuwe gateway aan worden gezet? Of ondersteunt mijn climapaneel gewoon geen middenroosters en radio-popup? Iemand die hier iets meer over kan zeggen? Dreke misschien? Als er een andere clima moet komen, dan ben ik bijn geneigd om deze gewoon bij de dealer te gaan halen om zeker te weten dat ik dan een nieuw onderdeel heb waarvan ik weet dat alles gewoon voor de passat gemaakt is.... alleen de kosten zullen dan wel gigantisch hoog liggen.
  24. heb zelf ook voor deze drempel gestaan..... wat heb je nodig, doe ik het niet verkeerd, welke middelen moet ik nou gebruiken.... Moet zeggen dat de speedcourse die ik destijds van Passat 2010 heb gekregen goed is bevallen. Heb er iedere keer dat ik de DAP gebruik nog profijt van. Gewoon zeker niet te zwaar beginnen en inderdaad eerst een testspot maken... goed onthouden wat je hebt gedaan.... hoeveel hits je met een bepaalde combi hebt gedaan... en als je tevreden bent, de rest van de auto ook zo doen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden