Ga naar inhoud

wiseguy

Members+
  • Aantal items

    640
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over wiseguy

Profile Information

  • Plaats
    Uden

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

wiseguy's Achievements

3

Community reputatie

  1. wiseguy

    Olie op de inrit

    Even op Google afbeeldingen gezocht en dat is inderdaad waar een plasje vloeistof in het deksel staat en waarvan een slangetje gescheurd is bij de bevestiging aan het brandstoffilter. Dan is het dus gewoon diesel dat ik op de oprit zie liggen?
  2. wiseguy

    Olie op de inrit

    Zojuist even snel onder de motorkap gekeken en er is een zwart cilindervormig onderdeel waar aan de bovenkant 4 slangetjes gemonteerd zitten. 1 van deze slangetjes is gescheurd en dat slangetje is ook vettig. De bovenzijde van de zwarte cilinder staat ook vloeistof in en de hele cilinder is ook vettig. Uiteraard ook onder deze cilinder is het vettig op de bodemplaat..... Wat is die zwarte cilinder eigenlijk? Hoe noem je dat onderdeel? Zou het lekken van olie hier vandaan kunnen komen? Zou het voldoende zijn om het slangetje te vervangen? Of moet die zwarte cilinder ook worden vervangen? Ik zal morgen even wat foto's plaatsen, nu is het een beetje te donker om goede foto's te maken.
  3. wiseguy

    Olie op de inrit

    Sinds kort merken we dat er een steeds grotere vochtvlek op de inrit aan het vormen is. Aangezien het de afgelopen dagen niet meer heeft geregend en de vlek alleen maar groter lijkt te worden, heb ik eens met mijn vinger op de natte plek gevoeld.... Het blijkt een vettige substantie te zijn, waarbij ik dan gelijk aan olie denk. Ook op andere plekken waar ik de Passat parkeer zie ik dat er vettige vlekken ontstaan. De vlek vormt zich op een plaats die vlakbij het rechter voorwiel zit. Kan iemand hier meer over zeggen? Kan dit inderdaad olie zijn? Zo ja, waar kan deze van afkomstig zijn? Hoe kan ik dit het gemakkelijkst controleren? Alle hulp is uiteraard welkom.
  4. Wulfke, je bdoelt een CAN update van de Zenec? Die zie ik voor mijn model niet staan, tenzij je een Golf hebt.... Daar is wel een CAN update voor beschikbaar. Of bedoel je een update voor de CAN in de auto? *EDIT* Gisteren toch maar de CAN update voor de Golf 6 geïnstalleerd en alles netjes volgens de instructies van ZENC gedaan. (Update via USB, na update radio uitzetten, accu los voor 15 minuten om alle systemen te resetten, daarna controle op software en inderdaad staat nu de CAN-software op v26 i.p.v. v25) Radio ingesteld zodat de AC popup getoond moet worden en dat de OPS als standaard instelling wordt getoond bij achteruit rijden..... maar helaas nog steeds niets op het scherm te zien. Daarna ook de systeemsoftware nog bijgewerkt met de allernieuwste update, ook weer netjes volgens de instructies van Zenec.... maar ook nu nog steeds geen AC popup of OPS te zien op het scherm. Voor wat betreft de AC-popup zou het nog kunnen dat alleen een nieuwere AC unit die origineel voor een Passat 3C/3AA is, ook daadwerklijk zou kunnen werken. Dit kan ik natuurlijk gelukkig redelijk snel testen door even een werkende AC-unit in de auto te klikken.... Het enige dat ik me nog kan voorstellen voor de weergave van de OPS is dat de gateway eventueel opnieuw geprogrammeerd moet worden.... Als dat het niet is, dan geef ik het op.... dan zal het mijn tijd wel duren en dan is het gewoon zoeken naar een volgende auto waar dit alles gewoon af-fabriek op zit....
  5. Helaas.... soft reset uitgevoerd, alle instellingen uiteraard kwijt.... maar geen AC popup of OPS weergave hoor.... Weet iemand eventueel of de radio opnieuw geprogrammeerd moet worden via VAGCOM? Dat begint namelijk steeds logischer te lijken... (vrijwel) alles nu geprobeerd, maar niets werkt.
  6. Hmmmm..... dat gaan we zo meteen gelijk eens even proberen.... neem aan dat alle instellingen dan ook weer opnieuw moeten worden gezet in de Zenec (radiozenders, navi-instellingen, video tijdens rijden, etc.?)
  7. Tja.... als dat een soft reset is, dan is de radio zeker al een heel aantal keren gereset.
  8. Ehm.... ik durf het niet te zeggen.... in ieder geval niet bewust.... Enig idee hoe ik dat zou moeten doen? De radio is wel al enkele keren opnieuw uitgebouwd geweest waardoor alle instellingen gereset zijn als je dat bedoelt. Er is wel een functie fabrieksinstellingen herstellen, maar die heb ik nog niet geprobeerd. Ik weet niet of je dat bedoelt met een soft reset?
  9. Inmiddels zijn we ruim een jaar verder en heb ik zowel de OPS-module ingebouwd als een nieuwe gateway (Q-versie) en een nieuwe aircounit. Helaas krijg ik nog steeds niet een popup wanneer ik de airco bedien. Ook bij het achteruit rijden zie ik geen weergave van de parkeersensoren, ondanks dat dit ingesteld staat in de Zenec radio. Nou vraag ik me af of er wellicht nog iets middels VAGCOM moet worden geprogrammeerd om deze functies te laten werken. De radio communiceert wel met VAGCOM omdat bijvoorbeeld ook de navigatiepijlen netjes tussen de klokken worden weergegeven. Nou weet ik dat er maar weinig mensen hier een Zenec hebben, maar de Zenec werkt verder helemaal hetzelfde als de RNS 510. Ik vraag me dus af of er dus nog iets moet worden geprogrammeerd wanneer je een MFD2 uitbouwt en een RNS 510/Zenec wordt ingebouwd. Zo ja, waar moet er dan nog iets worden geprogrammeerd? Ik hoor het graag van jullie.
  10. Updaten heb ik inderdaad niet gedaan.... eigenlijk altijd WiFi uit wanneer ik de kabel gebruik, dan kan er ook zeker niets geupdate worden. Zal eens proberen of het dan werkt met het antidateren van mn systeem.
  11. Nee, heb de kabel voor meen ik € 40,00 gekocht bij iemand thuis..... ik gok er maar op dat het geen originele kabel betreft nee....
  12. Ik probeer vandaag een auto uit te lezen en ineens krijg ik bij de test van de kabel in VAGCOM de melding dat de port status OK is en de interface is "not found". Daarna krijg ik de melding dat de driver voor de kabel out of date is. Kan ik de software voor VAGCOM gewoon updaten? En de driver van de kabel? Op de kabel staat VAG11.10. Kan iemand me vertellen wat er aan de hand is? Dreke wellicht?
  13. Dat begrijp ik..... ik heb inmiddels al een nieuwer type CC Clima erin zitten... alleen wil eigenlijk deze nieuwste clima erin hebben. Dus ben ik op zoek naar het productnummer van het afdekpaneeltje van de cliam-unit.
  14. hahahahahaha...... vond je reactie op mijn vraag ook al een beetje raar....
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden