Ga naar inhoud

Hanspans33

Members
  • Aantal items

    34
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Hanspans33

  1. Hé Sven, goed om te horen! Ik heb net ook gebeld met de dealer en de mijne stond ook in het systeem voor de terugroepactie idd. Voor as donderdag direct een afspraak gemaakt. Prima dus!
  2. Top! Dankjewel voor jouw reply Willem!
  3. Dankjewel Fred! Ga ik doen. Ben benieuwd! Mij klinkt het heel onwaarschijnlijk in de oren dat van augustus 2005 tot januari 2006 andere onderdelen zijn gebruikt dan in 2006. Of is dit heel simpel / naïef gedacht?
  4. Hallo allemaal, Na een tijdje afwezig geweest te zijn, las ik net toevallig het goede nieuws. Heb alle 28 pagina's terug gelezen, dus ben denk ik redelijk op de hoogte. Ik heb een van de eerste 3C van augustus 2005 (BKP). Zonet heb ik mijn chassisnummer ingevoerd op de duitse VW site, via de link die in dit topic geplaatst was. Nu wordt op die site aangegeven dat hen geen actie bekend is voor mijn chassisnummer. Hebben jullie een idee hoe ik dit moet zien? Ik zou denken dat mijn auto, aangezien hij een van de eersten van deze serie was, ook de 'foute' verstuivers zou hebben. Ik ga maandag toch maar eens even bellen met van Mossel in Tilburg. Ik ben na de vele duizende euro's die ik in de eerste maanden aan m'n auto heb besteed toch om elke euro die ik kan besparen, ook daadwerkelijk te besparen... Ben benieuwd wat jullie hiervan denken...
  5. Goed, vandaag bij VAG geweest. Conclusie van Martin; paniek voor niks. Mijn manier van olie bijvullen was waarschijnlijk de reden van dit rare verhaal. Hij geeft aan dat ik telkens te weinig olie heb bijgevuld, waardoor het lampje maar bleef branden. Alles is gecheckt en nergens aanleiding gevonden om me zorgen te maken. Oliepeil is nu op maximaal, dus als het goed is kan ik nu weer zo'n 10k door... Excuus dus voor de ophef, maar toch heel erg bedankt voor het meedenken allemaal!
  6. Hoi Willem en Martijn, Dankjulliewel voor het meedenken en de suggesties. Ik rijd zaterdag even naar VAG om 'm uit te laten lezen zoals jullie al voorstelden. Alle filters en de turbo zijn trouwens recent allemaal vervangen, dus dat zal het ws niet zijn. Mochten jullie nog meer suggesties hebben dan hoor ik het graag. Ik laat zaterdag sowieso even weten wat de uitslag bij VAG was. In ieder geval bedankt voor nu!
  7. Hoi Willem, Dankjewel voor je bericht. Fijn om een beetje (mogelijk) gerust gesteld te worden. Kan ik wel gebruiken moet ik zeggen. Heb al een mailtje gestuurd aan Lucas van VAG. Die kent me ondertussen ook al aardig volgensmij. En dat binnen een maand of vier... Zou mooi zijn als dat het probleem is. Kan ik hiermee doorrijden tot het probleem helder is (uiteraard terwijl ik het oliepeil goed houd)?
  8. Nadat de auto anderhalf uur heeft stil gestaan het oliepeil gecheckt. Dit zat net rond het minimum niveau. Signaal betrof oliepeil en geen oliedruk. Zou het kunnen dat er wel een lampje voor de roetfilter afgaat (bij VAG zeiden ze dat mijn type de enige auto is waarbij een defectie gloeibougie wordt getoond met het lampje van de roetfilter) bij een defecte gloeibougie? De km-stand is nu 181.000km. Helaas weet ik niet wat voor oliepompmodule erin zit. Enig idee of ik hier, zonder technische vaardigheden kennis, achter kan komen? De auto is van september 2005. Ben benieuwd. Las net al wat horror-verhalen over tandempomp en pompverstuivers... Word er niet echt blij van...
  9. Hallo allebei, Dankjewel voor jullie snelle reacties. Brandstoffilter heb ik nog niet bekeken. Ik ben niet zo (lees; helemaal niet) technisch, dus weet ook niet hoe ik zelf mijn brandstoffilter kan checken? Het oliepeil heb ik alleen gecheckt toen ik al 100km had gereden, dus lijkt me niet echt betrouwbaar. Hoelang denken jullie dat je moet wachten tot je betrouwbaar kan peilen?
  10. Hanspans33

    Motoroliepeil te laag

    Hallo allemaal, Rond september van vorig jaar heb ik een 2.0TDI DSG BKP gekocht. Sinds de aanschaf heb ik nagenoeg alleen maar problemen gehad (voor meer info mijn eerdere bericht hier op het forum; viewtopic.php?f=185&t=42296). De problemen zijn zo constant aanwezig dat mijn vrouw er nu (bijna) op staat om de auto de deur uit te doen en te gaan kijken voor iets anders. Ik moet zeggen dat ik ook langzaamaan die neiging krijg... Sinds de reparaties die we nagenoeg direct al hebben moeten laten uitvoeren is wat later door VAG techniek Nuenen het bekende stuurslotprobleem succesvol verholpen. Later kreeg ik het signaal dat het oliepeil te laag was, hetgeen door VAG destijds geduid is als het gevolg van een defect oliesensor. Deze heb ik vervolgens laten vervangen. Even daarna ging het lampje van de roetfilter aan. Na het uitlezen van de computer, opnieuw door VAG, werd dit geduid als een gloeibougie die defect zou zijn. Hierop zijn alle vier de gloeibougies vervangen. Eind goed, al goed hoopten we. Omdat we nagenoeg alles (behalve de versnellingsbak) hadden vervangen, dachten we dat we nu de komende jaren zorgeloos zouden kunnen doorrijden met de Passat. Nu ging zo'n twee weken geleden het oliepeil opnieuw branden, waarbij het oliepeil inderdaad wat laag stond. Hierop slechts 200ml olie bijgevuld. Nu ging vanochtend het olielampje opnieuw af, waarna ik opnieuw 250ml heb bijgevuld. Aan het eind van de middag ging het olielampje opnieuw af, waarna ik nogmaals 200ml heb bijgevuld. Ondanks deze laatste bijvulling bleef het olielampje hierna branden. Bij het bijvullen van vandaag moet ik melden dat de motor wel warm was toen ik de olie bijvulde. Ik heb tot nu dan ook nog niet goed het oliepeil kunnen meten. Toch wilde ik dit al bij jullie neerleggen, met de vraag of jullie een idee hebben wat dit zou kunnen zijn. Weten jullie of er bij de BKP nog een bekend probleem is, waarmee dit olieprobleem verklaard zou kunnen worden? Of zou (hoe bizar ook, ik sta nergens meer van te kijken bij deze auto) opnieuw een defecte oliesensor een verklaring kunnen zijn? Ik hoop dat jullie me wat ideeen/tips kunnen geven, want ik ben de wanhoop nabij. Ik hoor graag jullie ideeën! Alvast bedankt!
  11. Ik heb enkele maanden geleden dit probleem succesvol en voor een reële prijs laten vervangen bij VAG techniek in Nuenen. Een echte aanrader dus. De garage waar ik hiervoor kwam (auto Blaschke in Tilburg) wilde mij de volledige stuurkolom laten vervangen voor uiteindelijk meer dan €1.000,-. Dat dus maar niet gedaan en ervaren dat je bij VAG aan het juiste adres bent.
  12. Top! Ook die ga ik maar eens zoeken. Ben benieuwd!
  13. Dankjewel! Ik ga maar weer eens een ritje naar Nuenen maken.
  14. Wederom dank voor je reactie Guy. Ik weet niet of er iemand is met Vagcom. Hoe kan ik dit achterhalen? Maar wellicht dat ik sowieso een afspraak maak met VAG in Nuenen.
  15. Dank voor de tip! Ik ga maar weer eens contact met ze opnemen. Zojuist had ik weer de algemene melding 'Engine fault - Visit workshop'. Zou dit ook met dit probleem te maken kunnen hebben? Of is deze melding te algemeen en zal deze uitgelezen moeten worden, om hier iets zinnigs over te zeggen?
  16. Die is ook nog in orde...
  17. Jep, accu is helemaal in orde. Sterker nog; sinds anderhalve week ligt er een spiksplinternieuwe in...
  18. Hanspans33

    Moeizaam starten...

    Hallo allemaal, Na een hele reeks reparaties aan m'n nieuwe tweedehands, dacht ik eindelijk klaar te zijn. De laatste reparatie heb ik bij VAG-techniek in Nuenen laten uitvoeren. Hier werd het bekende stuurslot-probleem opgelost. Prima tevreden over de service daar, dus in het vervolg ga ik daar m'n onderhoud laten doen. Bedankt (ik weet niet meer van wie ik dit ook alweer hoorde) voor de tip om naar hen te gaan! Nu is het laatste probleem dat m'n auto 1 op de 3 keer heel moeizaam start. Hierbij krijg ik geen meldingen, maar lijkt de startmotor eerst een paar keer heel langzaam rond te gaan, voordat de motor uiteindelijk aanslaat. Het startprobleem lijkt niet echt samen te hangen met een al dan niet koude motor. Ik hoorde dat danwel een kabeltje in de startmotor, danwel de volledige startmotor hier de oorzaak van zou kunnen zijn. Enig idee of dit het zou kunnen zijn? Of hebben jullie andere suggesties?
  19. Is bij mij nog niet gebeurd volgensmij. DSG- en oliefilter al wel. Zou dat de oorzaak kunnen zijn van het moeilijk starten als 'ie koud is en bijna probleemloos starten als 'ie warm is?
  20. Oh ja, dat was ik vergeten te vermelden. Mijn indruk is dat het aanzienlijk slechter gaat bij een koude motor. Wanneer de motor warm is, doen de problemen zich aanzienlijk minder voor. Wat zegt dit jullie?
  21. Bij mij helaas met af en toe dezelfde problemen. Gisteravond weer de melding 'steering column lock defect'. Zoals bij anderen ook het geval was na 2 keer sleutel erin, sleutel eruit deed hij het uiteindelijk weer. Vorige week was ik hiervoor al naar de dealer geweest. Zij wilden eerst een nieuwe accu plaatsen (op leenbasis), om uit te sluiten of dit de oorzaak van het probleem zou kunnen zijn. Nu helaas dus, met nieuwe accu, nog steeds hetzelfde probleem. Wat ik me alleen afvraag, is of het bij dit probleem hoort dat de auto vervolgens heel erg moeizaam start, ook als je niet de melding 'steering column lock defect' krijgt. Hij lijkt heel sloom te zijn, een paar seconden niet op gang te krijgen zijn, waarna hij uiteindelijk toch aanslaat. Is dit probleem bekend bij het stuurslotdefect, of is hier waarschijnlijk een ander probleem de oorzaak van? Ik hoop dat jullie hier wat over kunnen zeggen, want na €6.500,- kosten in 2 maanden na aanschaf, ben ik wel een beetje klaar met de onvoorziene kosten...
  22. Hanspans33

    Slechte start...

    Hoi Henk, Dank voor je reactie. Dat ga ik inderdaad maar eens doen. Op advies van een ander forum-lid ga ik komende week eens langs bij VAG-techniek in Nuenen. Zij hebben aangegeven voor €385,- incl btw en arbeidsloon de reparatie aan m'n stuurkolom te kunnen uitvoeren. Ik verwacht dat hiermee mijn probleem grotendeels, zo niet volledig zal zijn opgelost. Fingers crossed dus maar...
  23. Hoi Jaap, Dank voor je snelle reactie. Ik ga normaal naar Auto Blaschke in Tilburg. Volgensmij een prima Bosch-garage. Ik heb een mailtje gestuurd naar VAG-techniek, dus ben erg benieuwd. Bedankt voor de tip!
  24. Ook ik heb het bekende stuurslotprobleem bij mijn 3C. Ik ben op zoek naar een plek waar ik hiervoor de elektronica kan laten vervangen. Ik woon zelf in Tilburg. Ik las dat Jos dit goed kan vervangen, maar dit ligt een behoorlijk eind van Tilburg af. Ik las iets over Nuenen (dit ligt redelijk in de buurt). Heeft iemand nog suggesties voor de regio Tilburg?
  25. Hallo allemaal, Zojuist heb ik de acht pagina's van het draadje 'Storing stuurslot' doorgenomen. Het lijkt erop dat ik dit probleem ook heb sinds de aankoop van mijn auto. Nu heb ik hierover de volgende vraag. Mijn auto geeft bij het starten regelmatig een soort tikkend geluid, dat ik interpreteer als het stuurslot dat er een aantal keer achter elkaar op en af gaat. Hierbij wordt, zoals in het andere onderwerp al werd beschreven, een rood stuurtje getoond in het instrumentenpaneel. Mijn garage wil dit probleem oplossen door een reparatie van ongeveer €700,- (volgensmij alleen nog maar voor materiaal). Na het lezen van het bovengenoemde draadje lijkt mij dit dus niet nodig en zal ik aangeven dat ik wil dat enkel de elektronische module van de stuurdoos voor de vergrendeling vervangen moet worden. Als ik het goed heb begrepen is er vaak sprake van defecte microswitches. Is dit correct? Mijn vraag gaat over het volgende; af en toe wil mijn auto ook niet starten, waarbij het voorgloeidraadje blijft knipperen. Is het zo dat dit ook kan gebeuren door het probleem met het stuurslot, of is dit een teken voor een ander probleem? Ik ben heel erg benieuwd naar jullie ideeën hierover. Ik ben in anderhalve maand al €6.000,- lichter, na allerlei nogal grote ingrepen die gedaan moesten worden aan m'n auto. Om die reden ben ik dus wat scherper op de problemen en wat noodzakelijk is om te vervangen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden