Ga naar inhoud

Opzoek naar 2de hands bak voor 2.3 V5


patjev5

Aanbevolen berichten

Goedeavond mensen,

 

Zoals de titel al zegt, ik ben dus opzoek naar een 2de hands automaat voor mijn V5.

Kreeg helaas van de monteur te horen die mijn kettingrevisie heeft gedaan, dat me olie grijs begon te worden.

 

Nu heb ik zelf even wat olie afgetapt, en het is meer richting zwart dan grijs. Ik heb vandaag dus de firma

autrans even gebeld in lunteren, en die zeide dat het dan duidt dat er iets is verbrand in de bak. De olie hoort normaal gesproken blank te wezen.... in hoeverre klopt dit? Het gekke is dat ik helemaal niks merk met rijden, schakelt soepel en geen rare geluiden. Kan het ook zijn dat me tiptronic niet goed is? ik gebruik die eigenlijk nooit.

 

Maargoed, gelijk gevraagd wat een revisie kost, met in en uitbouwen van de bak incl de revisie is dat € 3000,- :shock::shock::shock:

Dat heb ik gewoon niet liggen. Nu ben ik dus opzoek naar 2de hands bak.

 

Iemand enige idee waar ik dit zou kunnen vinden??

Link naar reactie
Delen op andere sites

Is die olie al eens vervangen? Want anders lijkt het me heel normaal dat die zwart is.

 

Je kunt er trouwens geen bakolie inkiepen. Moet je erin pompen. Ook niet zomaar iets er inkiepen. Luistert nogal nauw qua merk(ik neem vw-olie). Ook niet zomaar iets aftappen eigenlijk. Olie stand moet op milimeter precies gevuld worden binnen een bepaalde temp-marge.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja dat zwarte leek mij ook gewoon. Bedoel het zit toch in bewegende delen etc. waar ook vuil vanaf komt.

Voor zover ik weet is de olie in de bak nog nooit vervangen.

Maargoed ik wordt nu wel zover voor het blok gezet zeg maar.

 

Anders moet ik het maar is laten doen bij ons, bij de dealer. Is denk niet zo heel veel werk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vergis je niet in de prijs, per liter iets van 15-20 euro dacht ik. Er zit 9 liter in maar over het algemeen verversen ze maar 5. De rest krijg je er niet uit zonder de bak eraf te halen.

 

Maar de meningen verschillen nogal. Veel zeggen na zoveel jaar niet meer vervangen tenzij er problemen zijn. Andere zeggen dat het wel kan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou zeker even een ommetje maken naar een transmissie specialist. Bij mijn laatste bezoek aan de dealer met de vraag "wat kost het als jullie m'n handbak olie vervangen" kreeg ik gewoon een antwoord als "uhhh dat weten we niet, dat doen we nooit, er staat in het systeem geen enkele code voor dus we hebben 't ook nog nooit gedaan". Ze wilden 't wel op nacalculatie doen. Daar heb ik voor bedankt.

 

Dus, daar gaat je vertrouwen in de merk-dealer.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De transmissie specialist zegt dus dat de olie niet zwart hoort te wezen. En ik dus ook niet zomaar olie mag/kan laten verversen.

Dus ja wat doe je dan..... hun zeggen dus reviseren kosten : 3000euries, zit ik niet echt op te wachten. en heb dat bedrag ook gewoon niet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Even puur op logica geredeneerd: als zwarte olie wijst op een versleten of kapotte bak (waar ik mijn vraagtekens bij heb) en je overweegt dus toch al een nieuwe/andere bak, dan kun je weinig meer verliezen door eerst toch de olie in je huidige bak te laten vervangen. Niet geschoten is altijd mis en een nieuwe bak ligt toch al in het verschiet.

Voor hetzelfde geld gebeurt 'het grote wonder' en scheelt het je minstens € 1.000,-, lees: gaat je bak niet kapot door het verversen en lach je alle deskundigen uit.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Laat ik het zo zeggen, er is mij vertelt dat zwarte olie wijst op een kapote bak, en er werdt mij niet geadviseert de bak olie te vervangen.... nu ben ik lekker eigenwijs, dus wil het eigenlijk wel vervangen, dus tegen de deskundigen in zeg maar. dat ben ik helemaal met je eens Arjen.

 

Alleen las ik dat je niet zelf je olie kan verversen van de bak. Toch dat maar wel even laten doen.

 

Even puur op logica geredeneerd: als zwarte olie wijst op een versleten of kapotte bak (waar ik mijn vraagtekens bij heb)

 

Dat heb ik ook. Olie blijft toch niet altijd blanco zeg maar, kan ik me haast niet voorstellen, dus zwarte olie lijkt me op ten duur wel normaal. toch??

Link naar reactie
Delen op andere sites

Volgens mij wel, als er slijpsel of koolresten inzit wordt het een ander verhaal maar gewoon zwarte olie lijkt mij normaal na meer dan 100.000 km. Hoeveel heeft jouw auto inmiddels gelopen?

 

Als er in een automaat iets verbrand is, kan ik me niet voorstellen dat hij nog goed schakelt, vandaar ook mijn twijfels...

 

Dat verversen zou ik inderdaad wel even door een deskundige laten doen want dat gaat veel makkelijker op een brug en het olieniveau is heel kritisch. Misschien dat je Vdub of B5-5racer eens een PB kan sturen (Ik noem er maar even een paar)?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vind het een beetje zonde van je geld, ik zou gewoon door rijden tot dat de bak kapot gaat , en dan pas een andere bak of een revisie bak plaatsen, tegen die tijd dat je zover bent dan heb je toch wel wat gespaard, De monteurs van vw die mijn ketting revisie hebben gedaan hebben mij niets verteld over zwarte olie. Ik sta op 210000 km en mijn bak olie is denk ik nog nooit vervangen, en hoeft eigenlijk nooit vervangen te worden. mits er iets is aan je bak.

Zoals Arjen al schreef eric (b5-5racer) is gespecialeerd in zulke automaten , vraag eens aan hem wat er kan zijn...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Stel, je neemt ons advies ter harte (alleen de olie wordt vervangen, alles blijkt verder prima) en je bespaart jezelf zo'n €1.000 - €3.000 , dan kun je mooi de eerstvolgende VWPassat meeting organiseren met gratis rollenbank test, gratis friettent en wat al niet meer :D

 

En zonder gekheid: succes ermee , erg ernstig klinkt het allemaal nog niet , behalve het advies van je monteur dan!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat de bakolie zwart is na zon lange tijd erin is niet zo gek... vervang nu eerst maar even de olie en het filter.. ik heb redelijk wat ervaring met de automaatbakken.. elke paar jaar/80dkm vervangen is het advies.

 

Er gaat normaal een 9L in bij een lege TT-bak, een verversing kost ca 5 liter á 20 euro per liter, een paar euro voor het filter en een wat euro voor het werk.. ook even de deksel en het magneet schoonmaken en klaar.. vermoedelijk verneem je het verschil zelfs. wil je niet bezuinigen zou je zelfs kunnen overwegen om daarna even een rondje te gaan sturen en daarna opnieuw de olie verversen.. je hebt dan de resterende 4 liter vieze olie gemengd met de schone.. aftappen opnieuw afvullen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Toen ik pas bij garage was hoorde ik daar ook dat je bij een automaatbak de olie moet wisselen, handbak is het niet nodig.

Ze hadden het erover dat een automaat warmer wordt, lijkt me niet gek dat daardoor je olie vuil (zwart) wordt.

Zou zelf ook kiezen voor olie vervangen, zeker als je niks bijzonders aan de auto merkt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weeks later...

Zelf heb ik dan weer aardig ervaring met het gebruik van een koppelomvormer in machines.

Als je de koppelomvormer bij machines maar lang genoeg laat slippen verbrand de olie.

Als je een machine stilstaand in z'n versnelling op de handrem zet loopt de temp.meter van de bak al aardig hard op.

Als je met geblokkeerde wielen gas geeft gaat het al helemaal hard.

Mij lijkt dat dit bij een auto niet anders is,als ik een tijdje stilsta zet ik hem ook altijd in z'n vrij.

Zou er zelf ook best graag een temp.meter op willen trouwens.

Olie verouderd ook veel sneller als het te heet wordt.

 

Bij machines wordt de olie meestal rond de 1000 uur ververst of zoiets.

 

Van de auto die ik net gekocht heb is de bak denk ik ook nog nooit ververst.

De meeste geven ook hetzelfde antwoord "heb je problemen dan ?"

Alleen al doordat ze dat steeds zeggen wil ik hem ververst hebben,liever voordat er problemen ontstaan,die blijkbaar ontstaan door slechte olie.

Buiten dat wordt t na 10 jaar en 350.000km wel is een keer toid denk ?

 

In jouw geval zou ik hem zeker verversen en gewoon doorrijden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden