Ga naar inhoud

JanSL

Members+
 • Aantal items

  439
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

Alles dat geplaatst werd door JanSL

 1. Helemaal mee eens: ik ben niet zo handig maar hou mijn B8 wel graag schoon ! Zou geweldig zijn als iemand de moeite wil nemen om zo'n 'How to...' te maken
 2. Ik heb weliswaar geen GTE maar een B8 BiTDI, en krijg ook regelmatig de melding "...functie niet beschikbaar". Soms de front assist, of parkeerhulp, of lane assist. De melding is altijd maar tijdelijk en voor je het weet werkt de functie weer, Alleen krijg je geen melding als de functie weer wel beschikbaar is :-)
 3. Ik denk dat dit normaal is. Ik heb dit vandaag ook gehad (vol zon en toch lichten aan). Gebeurt wel vaker.
 4. JanSL

  Carnet / We connect

  Ik heb ook een B8 uit 2015 en die is inderdaad te oud om te koppelen aan mijn App op de telefoon. In de afgelopen 7 jaar is het digitale systeem twee keer gewijzigd. Mijn Discovery Pro heeft nog wel een Carnet abonnement (om realtime verkeersinfo te krijgen en zo) maar die verloopt ergens dit jaar. Ben benieuwd of ik die nog kan verlengen...
 5. JanSL

  Keyless Entry

  Ik raak dat vlak aan met mijn vingertoppen: werkt nagenoeg altijd. Let erop dat je niet per ongeluk een vinger aan de binnenzijde van de deurgreep hebt, want anders weet de auto niet op'ie de deur moet openen of sluiten. Een zware sleutelbos in dezelfde broekzak als je autosleutel kan ook wel eens voor storing zorgen. Reageert de auto slecht op alle deurgrepen of alleen bij de bestuurder ?
 6. Ik rij een B8 met electrische Aklep. Gaat gewoon open hoor als er een aanhanger aan de stekker gekoppeld is.
 7. JanSL

  Ambienteverlichting

  Als je via de browser naar het Forum gaat en inlogt, is het bestand wel te downloaden...
 8. Ik ervaar hetzelfde probleem. Wat je zou kunnen doen, is de achterklep openen met het knopje in de portier als je nog op de bestuurdersstoel zit....
 9. JanSL

  Driving mode vergeten

  Dat is interessant, bedankt ! BTW: ik probeer nu een tijdje de E stand en die blijft wel aan bij het herstarten....
 10. Kun je uitleggen wat je met "offline" bedoelt ? Verlies je 4G/5G netwerk ? Ik heb een S10 en Passat 3G (2015) en blijf gewoon online. Ik ken de radio van de 3AA niet, maar in mijn Discovery Pro kun je het WiFi instellen dat hij zelf naar Internet gaat (via eigen SIM kaart) of dat hij dat moet doen via de HotSpot op je telefoon. Misschien ligt het daarnaa ??
 11. De 19" velgen staan 'm goed. Zo in dat gekleurde licht heeft je Passat een bijzondere (mooie) kleur. Met mijn 235/40 R19 rij ik gemiddeld 1:15,5 Dit is een berekend gemiddelde van al mijn tankbeurten de laatste 3,5 jaar. Hoewel ik een BiTDI rij met veel PK/NM, rij ik vaak rustig. Toch kom ik niet aan een beter verbruik. Het gewicht (1.610kg) en 4Motion zal hier ook een aandeel in hebben.
 12. Als je de accu van je telefoon niet teveel wilt verpesten kun je beter niet te vaak draadloos opladen. Laden met een kabel gaat ook nog eens sneller....
 13. JanSL

  Driving mode vergeten

  Ik heb ook het probleem met de DCC profielen. Het rare is dat hij wel altijd op "Individueel" staat, maar in de teller staat dan wel gewoon D1. Als ik dan nogmaals op de al geselecteerde Individeel-knop druk, zie ik S1 in de teller staan. Ik heb VAG Techniek al gevraagd of ze dit op kunnen lossen maar het is ze niet gelukt. Ben erg benieuws of het jou bij een dealer wel lukt.
 14. JanSL

  Kleur

  Ik vind dat rood ook erg mooi. Jammer dat het aanbod gebruikte Passats in het rood zo ontzettend klein is...
 15. Toen ik mijn auto een paar maanden bleek ( na een klapband ) dat beide voorbanden tot op de draad versleten waren (binnenzijde loopvlak). Dit forum om een goede uitlijner gevraagd en daar laten uitlijnen. Nooit last gehad van scheeft stuur of trekken van de auto, toch waren beide banden de volgende beurt wéér op dezelfde plek te veel versleten. Ik heb ze nu weer laten uitlijnen (andere garage) maar vrees dat ze na 30k-40k toch weer dezelfde slijtage laten zien [emoji848]
 16. Als je een foto van de Discovery post kunnen sommige wel zien wat je hebt. Mss kun je in het systeem opzoeken welke software versie je nu hebt, maakt ook duidelijk of er een nieuwere versie is. Het probleem is mij niet helemaal duidelijk: Jouw telefoon maakt een BT verbinding aan met de D. maar als je muziek begint te streamen, hapert de muziek ? Heb je een iPhone of Android ? Met welke App stream je muziek ? Als voorbeeld: Ik stream vaak via Spotify. Als ik nét in de auto stap, stream ik nog via de WiFi, maar als ik wegrij is het signaal nog sterk genoeg om verbinding te houden maar te zwak om er data overheen te krijgen. Dan hapert de muziek bij mij ook. Ik zet Spotify vaak op Offline en speel een gedownloadde lijst af. Werkt perfect.
 17. JanSL

  ACC inbouwen

  Ik herken de beschrijving van@wulfke over de nadelen van ACC op de snelweg. Hij kan soms te hard en te lang remmen waardoor je alle vaart kwijt bent. En daarna weer optrekken gaat erg traag. Ik zet op de snelweg regelmatig de ACC even uit als er een auto onverwachts voor mij komt. Werkt prima. Op provinciale wegen is de ACC weer fijner dan de CC: als de auto voor je net wat langzamer rijdt dan jij moet je de CC uit zetten.
 18. Ik heb metalen uitlaatstukken (diffusers) laten plaatsen en de Easy Entry (voetbediening) werkt nog steeds (meestal dan).
 19. Het leven is soms simpeler dan je denk [emoji106]
 20. Hebben drugshandelaars niet altijd hun zonnebril op ? Dan heb je toch helemaal geen opbergvakje nodig [emoji38]
 21. In mijn B8 zit er een mooi vakje direct onder de knop voor de verlichting (links van het stuur). Hierin past prima een zonnebril. Heb jij zo'n vakje niet ?
 22. JanSL

  Map update

  De datum die je op de site ziet staan is wanneer de kaarten zijn ge-uploaded. De DP/DM geeft aan dat dit 2021 kaarten zijn.
 23. Ik heb wel eens een melding gehad maar hij heeft nooit zelf geremd. Als ik bv op een provinciale weg zit en ik zie dat mijn voorganger afslaat, dan hou ik soms het gas erop omdat ik inschat dat de auto is afgedraaid op het moment dat ik bij de zijstraat ben. Waar ik wel regelmatig last van heb is de DCC. Als ik op de linkerbaan zit en een auto komt van rechterbaan voor mij, dan remt de DCC te hard en te lang. Gas loslaten zou dan al voldoende zijn geweest.
 24. Jouw auto is zo'n 300kg lichter dan de mijne, maar 1.130km op 1 tank is mooi. Ik ben al blij als ik een keer boven de 1.000km kom voor ik ga tanken (en dan gaat er ook ong. 63L in). Ik denk dat jouw meter niet helemaal goed is. Je zou eens kunnen proberen om een tijdje je tankbonnetjes in Excel te zetten. Hierbij bereken je het gem. verbruik per tankbeurt en noteer je wat de BC aangeeft als gem. verbruik per tankbeurt. Ik doe dit voor mijn B8 al 4 jaar en de gem. afwijking tussen Excel en BC is 11,3%. Als dat bij jou nóg meer afwijkt is je BC erg optimistisch [emoji6]
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden