Ga naar inhoud

J.J

Members+
 • Aantal items

  377
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  6

J.J won de laatste dag op juni 2 2021

J.J had de meest gelikete inhoud!

Over J.J

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Plaats
  Groningen
 • Interests
  Te veel
 • Naam
  J.J

Overige

 • Auto
  T5 TDI 19L 63KW 2005 Campertje, met een knipoog naar de Passat

Recente bezoekers van dit profiel

1013 profielweergaven

J.J's Achievements

125

Community reputatie

1

Community Answers

 1. Kapotte tweemassavliegwiel. De foto's zijn bewerkt zodat ze groter geplaatst konden worden in verband met beperkte Kb
 2. Toen wij onze T5 kochten was de tweemassavliegwiel al na nog geen 30.000 kapot, ik merkte het wel op ging naar Centurion bedrijfswagens de chef-monteur kwam even luisteren en zij als of het de normaalste zaak van de wereld was,,, O dat is de tweemassavliegwiel en ging weer aan het werk, dus we waren gerust gesteld en gingen niet terug naar de handelaar, tot het op en duur steeds erger werd, en op het laatst ging het heel snel, en we net voor de APK garage tot stilstand kwamen. We waren gerust gesteld op vakantie gegaan naar Engeland, gelukkig kwamen we daar niet stil te staan. ========================================================================= Van het internet. Eventuele defecten Een tweemassavliegwiel verhoogt het rijcomfort en vermindert motorgeluiden. Bij een defect gaat het op die twee punten mis, omdat het tweemassavliegwiel dan geen motortrillingen meer dempt. Deze worden dan doorgegeven aan de rest van de auto inclusief de inzittenden. Hoe lang gaat een 2 massa vliegwiel mee? We zien het vaak; het OEM-vliegwiel gaat ongeveer 200.000 Km mee, maar het vervangende exemplaar niet; die haalt misschien 100.000 Km.5 feb. 2021
 3. Dat is mooi duidelijk @dieseltje heb je het in de buurt dan stad Groningen laten doen? Het is nu waarschijnlijk minder druk bij de bedrijven, misschien kunnen we het op korte termijn laten doen, we willen graag naar Spanje en het zou mooi zijn als het van te voren is gedaan, dan behalen we tegelijk de winst. Bedankt voor je reactie.😃
 4. Een vraag die ons bezig houd. Is het echt goed voor onze T5 TDI 1.9 63kw 2005 camper om een nieuwe chip te laten plaatsen en chip-tuning te laten doen??? Is het mogelijk dat hij door meer kracht zuiniger zal gaan rijden, als je geen misbruik maakt van de kracht, bvb door sneller op te trekken of veel harder te gaan rijden. In berg achtig gebied bvb trekt hij met meer gemak de bergen op. In NL met meer kracht, zuiniger met tegen wind. Alvast bedankt voor jullie kundige reactie. Mhg, @J.J Wat hij heeft gereden:
 5. Trek je niet te veel van mijn berichtje aan. Verschillende leden kunnen nog met een goed idee komen. Wacht dat even af @HansJan
 6. Beste @HansJan, Ik heb expres je berichtje Ge-quote, dan kan je de scherp dingen weg halen, voor het geval er iets gebeurd en het bericht van jou gevonden word. Ik kan heel goed je schrijven begrijpen, het kan je woeden maken als je zulke berichten hoort en er bij stil staat dan het jou kan overkomen. Zoals wel op het forum is geschreven zorg voor een goed verzekering en maak belangrijke foto's van je extra's die je in de wagen hebt, zodat je alles alles vergoed krijgt als de dievengilde hun slag slaat. Ook breken de gasten wel in om dure inbraak bevelling uit wagens te halen, plus de schades die ze daar bij veroorzaken. Wat misschien een idee is een rookgenerator die in geschakeld word bij een inbraak. Ik heb het berichtje wat aan gepast, nu is het wat minder heftig.
 7. Petroleumcomponent. Ha misschien dat daar door het elastiekje vrij snel ging uitdrogen die ik altijd om het busje deed waar ik het rietje tussen klemde. Ik spreek in verledentijd want toen ik dat ontdekte kreeg ik bedenkingen wat betreft het WD 40 gebruik, ik spuit het zeker niet op rubbers, en nu lees ik ook in het bericht van @SteRo dat mogelijk het ook nog even lak kan aantasten.
 8. J.J

  Omgeving stad Groningen.

  Inderdaad geen klachten ik hoef zelf rechtuit minder te corrigeren, waar ik anders vrij constant mee bezig was. Het bedrijf wat @dieseltje me heen had verwezen is inderdaad best schappelijk in prijs, maar was qwa planning geheel vol.
 9. J.J

  Omgeving stad Groningen.

  Ha dat wist ik niet heb het nog nooit laten doen, aan het T3-campertje die we zestien jaar hebben gehad heb ik alles vernieuwd behalve de nieuwe motor die er in zat, heb ik schijnbaar altijd mazzel gehad, ook niet verkeerd. Ik heb het bedrijf al een berichtje gestuurd, bedankt voor jullie tips, heel fijn als straks haast alles in orde is. Haast we krijgen ook het advies van andere leden om ook de distributieriemriem en drukrol te laten vernieuwen, en dan zou het heel mooi zijn om een nieuwe computer chip en software te laten plaatsen, en alles af te laten regelen. Wat een vooruitgang alles met elkaar zijn en wat gaat hij dan presteren, wat kunnen we verwachten nu is hij 1.9 L en 63 kw, het mooiste voor ons zou zijn als hij nog zuiniger, en nog fijner rijd. Mhg, J.J en zijn maatje.
 10. J.J

  Omgeving stad Groningen.

  Bedankt @dieseltje Is het ook te merken als de boel niet goed is uitgelijnd ik merk geen verschil met voor die tijd, hoe weet je dat het noodzakelijk is, en wat kost zo'n grapje. Het is natuurlijk niet handig om door verkeerde banden slijtage er achter te komen dat het uitlijnen noodzakelijk was, dus zal het sowieso maar laten doen. Ik ga ze morgen een e-mailtje sturen. M.g.h, J.J
 11. Maakt het veel uit waar je een wagen laat uitlijnen. Kan je behalve meer of minder brandstof gebruik ook nog ergens anders aan merken dat de wielen goed op slecht zijn uitgelijnd. Waar in de omgeving zouden jullie het laten doen, als jullie in de stad Groningen zouden wonen??? Inmiddels de remschijven/blokjes, fuseekogels, banden en schokdempers vernieuwd, dus uitlijnen is een logies vervolg op het geheel. Alvast bedankt voor jullie adviezen, en mee denken. Mhg, @J.J Uit de stad Groningen. Ps, Wij zijn ons aan het klaar maken om voor langere tijd met ons T5-campertje naar Spanje te vertrekken, daarom moet alles goed zijn.
 12. Een ideale set de velgen onder ons campertje zijn al wat aan het roesten, terwijl de rest er nog zo goed uitziet. Ha, als ik dit eerder had gezien, dan was dat zeker een optie, hartstikke bedankt @Marco456.
 13. Dat cuppen zal ik van af nu goed in de gaten houden dat is ons ook aangeraden door @Vinniepilon. Om de zoveel kilometer van voor naar achter omzetten, en regelmatig voelen, de Vredestein achter banden waren er echt erg aan toe. Bedankt @Kanerr bedankt voor je reactie.
 14. J.J

  Asbak achter

  Hoi beste Wim, fijn je weer op het forum te zien. En ik heb je vraag graag ingewilligd.
 15. Ik snap het niet dacht goed advies te krijgen bij een betere banden bedrijf: Profile Groningen, Heuver | Profile
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden