Ga naar inhoud

bjeli

Members+
 • Aantal items

  1375
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  8

bjeli won de laatste dag op december 4 2018

bjeli had de meest gelikete inhoud!

Over bjeli

 • Verjaardag 21-03-1988

Profile Information

 • Geslacht
  Not Telling
 • Plaats
  Uithoorn
 • Naam
  Mersed

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

bjeli's Achievements

1,2k

Community reputatie

 1. Is de DSG7 veel minder? En zijn daarin nog verschillen (dus verschillende modellen/uitvoeringen) of allemaal 1 exemplaar. Ik zie heel veel 1.6 TDI en heel weinig 2.0 TDI. Als ik een exemplaar met hogere KMstand zou nemen, wat je dan vaker hebt, is dan de 2.0 gemiddeld langer “houdbaar” (levensduur) of is dat een pot nat qua hoeveel ze aankunnen? Ja, ik weet dat het veel samenhangt met onderhoud en rijgedrag. Maar als je zelfde onderhoud zou uitvoeren en zelfde rijgedrag in beide zou hebben… Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 2. Wat kost een DSG reparatie? Over welke DSG hebben we het dan? Ik heb in 10 jaar tijd en 400k+ km met 2.0 tdi (pompverstuiver en commonrail) nooit iets aan de hand gehad met een DSG6 bak. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 3. Het is idd niet goedkoop en het (alles) kost geld. Maar goed als je met een optie €50 a €100 per maand kan besparen is dat over een langere periode een aanzienlijke verschil. Precies wat ze hierna zeiden over reparatie kosten. Als je jaarlijks (extra) €500 reparatie potje hebt voor ‘hetzelfde’ geld is dat natuurlijk wel de overweging waard. Ik neem aan dat de Passat Variant in TSI, TDI of GTE allemaal zelfde stoelen hebben [emoji23] Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 4. Daar ben ik het volkomen met je eens! Ik zal niet ontkennen dat als het allemaal lood om oud ijzer blijkt te gaan ik dan toch stil de voorkeur voor GTE heb. Ook omdat ik het niet eerder heb gereden maar ook het gecombineerd vermogen 😅🫣 Maar ik ben wel benieuwd of een van de opties beduidend beter is/blijkt te zijn. Weet niet of de 2.0 tdi dsg nog interessant is? In verschillende 3c’s heb ik dat 10 jaar gereden. Of rij ik daarvoor nog steeds te weinig…? De GTE lijkt in m’n onderbuik gevoel wat voordeel te hebben. Maar niet helemaal onderbouwd. Kortweg vanwege lagere mrb, hopelijk toch wel relatief laag verbruik in combi met stekkeren (en dat soms gratis thuis te kunnen doen).
 5. Ik heb idd ook een “gewone” buitenstopcontact. Dan is 2 uur best aantrekkelijk. Ik heb ook zonnepanelen en zolang de salderingsregeling er is, kan ik nog een hoop kWh gratis wegsnoepen. Misschien is dat sowieso interessant omdat ik dan woon/werkverkeer bijna kosteloos kan doen. 1:18 is wel netjes! Een 2de hands. Qua budget zie ik er 1 staan van 2018 de rest bijna allemaal 2016.
 6. Hallo allemaal, Na een paar jaar afwezigheid weer een Passat aan het overwegen! Heb 2,5 jaar Polo van mijn werk gereden en nu 2,5 jaar Qashqai. Nu aan het onderzoeken en berekenen welke variant (ha ha, altijd dé één variant) voor ons het meest verstandige is. De GTE, TSI of TDI...? Wegens gezondheid van schoonmoeder gaan we 2 a 3 keer per maand 300 km per keer heen en weer rijden. Dus 600 a 900 km per maand specifiek hiervoor. Dit is ongeveer 10 km stadsverkeer (veel stoplichten, drempels, rotondes) tot de snelweg. Daarna 130 km snelweg. Laatste 10 km is provinciale weg 80. We gaan ook 1x per jaar op een "verre" reis/vakantie. Dus in 3 weken zomervakantie 6.000/7.000 rijden we km. Dat stuk is meestal met een bagagewagen. Verder is mijn woon-/werkverkeer 16 km per dag. Ik ben benieuwd wat jullie zouden kopen in een zelfde situatie? Ik weet dat er altijd liefhebbers zijn van diesel óf benzine die het altijd zouden kopen, ook als het duurder is. Maar mijn vraag gaat even om wat zou financieel aantrekkelijker zijn. Met name omdat ik nooit eerder een GTE heb gereden en ook niet weet hoe dit zich zou verhouden? Wellicht volledig dan woon-/werkverkeer kunnen doen. Maar geen idee wat het langdurige verbruik is bij een GTE... Benieuwd naar jullie reacties!
 7. Kan je de startmotor ook uitlezen? Naar de staat/ status/gebreken? De Passat net gestart (vanaf woensdag niet mee gereden) moest ik hem weer met pijn en moeite starten. Wel 4 a 5 keer moeten proberen. Eerste keer bijna niet rond. Niet te lang laten draaien. De poging dat hij aansloeg was een “perfecte” start. Wat ik al eerder schreef, accu is denk ik nu ca 7 maanden oud dus die zal het nog vast prima doen.
 8. Hahah. Dat is het punt. Hij mag niet (te) koud worden dus continue aan. Af en toe uit. En weer aan en weer verder!!! Dat is een goed punt. Kan dat uitgelezen worden? Want nee, het is nog niet over. Soms krijgt hij hem helemaal niet rond/aan… Het kan zowel bij koud als warm weer gebeuren. En warme en koude motor. Dus startmotor lijkt het mij niet te zijn. Of toch wel? Vandaar de vraag mbt uitlezen. Ik moet nog een toerentalsensor vervangen dus nog niet 100% of dat toch niet de boosdoener is.
 9. Oh. Zo te horen een bekende voor jullie allen
 10. Volgende keer een kaartje van ons forum bij zn raam achterlaten hahahaha
 11. Oeps ik ga Waze nu ook installeren. Terwijl ik altijd dacht dat die met alles achterop liep
 12. Hahahah. Zeker via Whatsapp gestuurd. Die de foto’s spiegelt [emoji106][emoji23]
 13. Die laatste is lekker in NL aan het inhalen [emoji23]
 14. bjeli

  Bokken/schokken dsg bak

  https://www.anwb.nl/auto/kopen/klachten-na-aankoop Toevallig kreeg ik deze vandaag in mijn mail. Zoals ik zei, bij kopen van een particulier heb je zeer weinig tot geen rechten. Zoals in het artikel staat, gaat jouw onderzoeksplicht zo ver dat je eigenlijk een aankoopkeuring zou moeten doen. En dat is eigenlijk altijd goed. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 15. bjeli

  Bokken/schokken dsg bak

  Fijn dat het is opgelost!!! Ik heb nu ook ervaring van een particulier overnemen. Maar dat doe ik ook nooit meer. Wil niet zeggen dat deze vorige eigenaar iets willens en wetens heeft verborgen. En dan alsnog bij wijze van als meeneemprijs (zonder garantie, afleverbeurten en pakketten) maar van een gerenomeerde occassion dealer dan den particulier.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden