Ga naar inhoud

JanSL

Members+
 • Aantal items

  263
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

118 Excellent

Over JanSL

 • Verjaardag 07-11-1972

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Plaats
  Noord-Brabant
 • Naam
  JanSl

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. JanSL

  Velgmaat

  Inderdaad, de (mijn) 4Motion is zo'n beetje even zwaar....al is mijn wegenbelasting "zwaarder"
 2. JanSL

  Velgmaat

  Klopt wel wat je zegt. Ik rij over het algemeen vrij rustig, dus met beter bedoel ik 'minder/geen gestuiter' in de auto. Oneffenheden worden mooi gladgestreken in DCC comfortstand, zelfs met 19". Ik heb er Pirelli Cinturato P7 235/40 onder liggen. Deze banden hebben veel meer grip dan mijn B6 Conti SC 3 (ook 235/40).
 3. JanSL

  Velgmaat

  Even mijn subjectieve mening: Mijn B8 met 19" ( in sport stand) rijdt beter dan mijn B6 met 18". Ik heb DCC en rij altijd wel in de comfort stand.
 4. Bij mij 1e Passat was de vorige eigenaar vergeten het brandstoffilter te verwisselen. Daar kwam ik achter op weg naar Parijs, toen de motor diesel over mijn auto uitsproeide. Is geen pretje dus better save than sorry. Ik doe het ook iedere 60.000km.
 5. Hmm. Op Marktplaats verkopen ze ook dingen die niet 100% meer werken. Welke radio had je hiervoor in de Polo en had die ook herstart-problemen !
 6. Is iedere VW (Passat) geschikt voor het hebben van ventieldruksensoren ? Ik had begrepen dat de bandenspanningssysteem in mijn B8 (2015-05) alleen drukverlies kan meten aan de hand van omwentelingen. Het lijkt mij ook wel handig als ik per band precies kan zien hoeveel bar druk erop staat...
 7. Ik rij te weinig om te zeggen of het probleem bij mij is opgelost. Laatst stond de motor-ventilator alsnog na te blazen, terwijl ik gewoon rustig gereden had. Het vreemde is, dat ik na het starten vd auto een storingsnelding krijg via de App, maar in de auto zie ik er helemaal niks van. Eén keer had mijn vrouw de auto mee (ik bleef thuis) en kon zo in de App zien dat de koelvloeistof een storing gaf. Bleek later ook op het minimum te staan. Binnenkort maar eens bijvullen en kijken of het nablazen dan minder wordt.
 8. Vandaag even goed op gelet: de motor draait 2.200 toeren in z'n D7 als ik 135km/h rijd. Voelde meer als 'Cruisen' dan als 'blazen' [emoji1303]
 9. Half uurtje snelweg op 2.200 toeren, ga ik binnen kort eens proberen. Bedankt voor de tip ! Heeft een "kloppend geluid" hier ook iets mee te maken ? Als ik tussen de 90-130 rijd, lijkt het alsof er een helicopter boven mij vliegt. Bij hogere en lagere snelheden rijdt'ie erg rustig en soepel...
 10. ...volgens mij kan ik ook 3.000 rpm rijden in de hoogste (7e) versnelling (met 240km/u) [emoji2957]
 11. Bedoel je dat ik tijdens het optrekken op de snelweg direct moet doorschakelen van de 5e naar de 7e versnelling ?
 12. Ik heb dit even geprobeerd, omdat ik ook pas naar iOS 13 heb geupgrade. Hierin is de BT beveiliging verbeterd, waardoor sommige BT apparaten wat lastiger te koppelen zijn (mijn headset en sportwatch hadden er een beetje moeite mee). Maar in de auto werkt alles zoals daarvoor: geen PIN code gevraagd.
 13. Goede info, bedankt. De mijne is geleverd in week 18 2015, dus ècht te vroeg voor CarPlay. Dat van die chip in de USB poort verklaart, waarom mijn DP zegt een onbekend apparaat te zien als ik mijn iPhone aan de USB poort hang. Ergens wel een achterhaalde methode: alles is tegenwoordig draadloos, maar CarPlay werkt alleen bedraad...
 14. Mijn collega heeft een 2018 Passat. Zijn DP heeft een nieuwe knop "Media", waarmee hij de Apps van zijn telefoon op het scherm krijgt. Is deze knop een vereiste om CarPlay werkend te krijgen ?
 15. Ik kan me vergissen, maar volgens mij heb ik dezelfde Gen 2 DP in mijn B8 (BJ 2015 mei). En deze heeft géén Carplay... Generatie 3 is vlak daarna uitgekomen, dus als je ècht Carplay wilt moet je een iets jongere B8 uitzoeken.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden