Ga naar inhoud

JanSL

Members+
 • Aantal items

  356
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

JanSL won de laatste dag op september 26

JanSL had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

144 Excellent

Over JanSL

 • Verjaardag 07-11-1972

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Plaats
  Noord-Brabant
 • Naam
  JanSl

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Bij mijn DP 1,5 - 2 uur. Zal de nieuwe kaart dit weekend uploaden. BTW: doen jullie de update tijdens het autorijden, of laat je het contact aanstaan op de oprit voor 1+ uur ?
 2. Ik heb mijn DP al een paar keer geupdatet. Altijd via SD card. Duurt ong 2 uur. Als de upgrade tussendoor onderbroken wordt gaat'ie de volgende keer gewoon door.
 3. Ik heb nu mijn 3e Variant en inderdaad, bij de 3BG en 3C kon je wel eens water in de kofferruimte krijgen bij het openen van de achterklep. Bij mij was dit geen lekkage, maar een werking van adhesie vd waterdruppels aan de achterklep. Als je de klep te snel open deed, kwamen de druppels aan de buitenkant vd klep in beweging. Op een bepaald punt "kropen" de druppels naar de binennkant vd achterklep, waarbij ze uiteindeljik er vanaf vielen (in de achterbak). Workaround is: de klep na een regensbui maar een beetje je openen, het water eraf laten glijden, en dan pas helemaal open doen. Mi
 4. Ik hoor al een tijdje een rammel rechts-achter in de auto. Het lijkt te komen van de gordelspanner. Klinkt als metaal-op-metaal. Heeft iemand een "how to" hoe ik de bekleding daar eraf kan halen om daarbij te komen ? Bedankt !
 5. Ik wil de pret niet drukken, maar de Board Computer zit er gemiddel 11% naast. Het werkelijk gemiddelde is dan eerder 1 op 15.6 (6.4 l/km). Mijn B8 BiTDI heeft een gemiddeld verbruik van 6.6 l/km (berekend in excel via tankbonnetjes). En dan rij ik meestal rustig.
 6. Ik heb het ook gedaan en heb er nog geen dag spijt van gehad
 7. De meeste mensen rijden een zwarte, witte of (zilver) grijze auto. Vind het erg leuk om op de weg andere kleuren tegen te komen. Deze Volvo blauw of een Ford Focus oranje (of gif groen) fleuren de weg een beetje op. Ik rij een B8 4Motion en zelf met regen ligt'ie bij 200kmh als een blok op de weg. De Volvo is ook een mooie wagen, maar vooral het interier van de B8 bevalt mij beter. Smaken verschillen (zakjes Venco ook).
 8. Ik meet 13,4 volt tussen min en plus pool. Mijn meter heeft een doormeetstand en piept op alle metalen schroeven aan de onderzijde vd zekeringsdoos. Het lijkt dus allemaal te kloppen. Fijn weekend !
 9. Ja, ik heb een multimeter, al moet ik eerlijkheidhalve vertellen dat ik er niet goed mee om kan gaan. Schakelaar op max 24v gelijkstroom zetten en dan meten ?
 10. Bedankt Koert, het lijkt dat je gelijk hebt. De handleiding klopt maar een beetje. Van die MIN pool wordt bevestigd, maar de manual zegt dat de PLUS pool in het zekeringskastje zit (en dat klopt niet).
 11. (dit bericht is gemaakt op de PC (typt makkelijker). Foto's zijn daarna toegevoegd met de App op de telefoon) Ik heb een drietal vragen mbt het gebruik van startkabels: Volgorde aanbrengen kabel Ik wil iemand helpen om de andere auto te starten met een lege accu. Nog even gechecked naar de juiste volgorde. Klopt dit ? Dit is uitgelegd op een instructievideo op YouTube, gemaakt door een VW garagemonteur in België. 1 - Plus op lege accu2 - Plus op volle accu3 - Min op volle accu4 - Min op massa lege auto !Nooit min op lege accu plaatsen Dit brengt me tot de volgende problemen m
 12. Dat klinkt bekend: ik heb 2 jaar geleden mijn 2008 B6 variant 2.0TDI (170PK, 280.000km) ingeruild voor een 2015 B8 BiTDI (240PK). Zelfde reden als bij jou: disti riem moest vervangen worden, duo-massa vliegwiel was kapot en er moesten 2 nieuwe banden op. Gezien het feit dat jij 360.000km met je huidige auto hebt gereden en weer een Passat overweegt, duidt wel dat deze VW wel bevalt. Dan zou ik het zeker doen. De B8 is nog iets ruimer, stiller en het interieur is erg mooi afgewerkt. Ik heb ook even gezocht wat het huidige aanbod is (30 stuks) en 22 daarvan hebben een handbak. Mo
 13. Volgens mij bestond de B8 nog niet in 2006. Of je bedoelt de B6 of BJ is 2016 ?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden