Ga naar inhoud

JanSL

Members+
 • Aantal items

  225
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

102 Excellent

Over JanSL

 • Verjaardag 07-11-1972

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Plaats
  Noord-Brabant
 • Naam
  JanSl

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. DiMarco1976 heeft dit al laten doen [emoji964]
 2. Nee, oude tweeters heb ik achter gelaten. Maar het probleem zit 'm volgens mij niet in de nieuwe tweeters: die klinken goed. Het probleem is het ontbreken van de midden-tonen (center speaker) bij Navi-meldingen. Ik accepteer de situatie zoals hij nu is
 3. Ik had idd eerst moeten vragen op dit forum, dan had ik er weer DynAudio tweeters in gehad. Nu heb ik er Harman Kardon tweeters, wat ze bij BWM gebruiken. Muziek klinkt erg goed hoor, daar niet van. Per bron kun je de klank-instellingen aanpassen, maar Navigatie-klank hoort daar niet bij. Er is ook een algemene setting "klank", maar hierin staat het 'hoog' al op gemiddeld. Ik vrees dat er niks aan te doen is. Gelukkig bel ik niet veel in de auto, en heb ik navigatie-meldingen meestal uit staan. Toch bedankt iedereen voor het meedenken.
 4. Precies, eigenlijk zoals het hiervoor al goed werkte...
 5. Dank je Peter. Het geluid van de muziekbronnen klinkt goed en helemaal niet schel. Mij is verteld dat de DynAudio systeem al een gefilterd signaal naar de luidsprekers stuurt, dus een filter was niet nodig. Ik wil ook niks aan de tweeters veranderen, maar wil stemgeluid (Nav & Tel) ook over de center speakers.
 6. Die heb ik uiteraard meteen gebeld. Hij gaf aan, dat bij het installeren van nieuwe tweeters, er geen instellingen veranderd zijn. Hij vertelde ook dat er geen instelling zou zijn om aan te geven welke speakers gebruikt moeten worden voor de navigatiemeldingen en telefoongesprekken. Hij bood aan om terug te komen en de tweeters los te koppelen. Misschien dat de Passat de tweeters dan mist en als backup de centet speaker gaat gebruiken, maar zodra de tweeters weer actief zijn, de center speaker automatisch uitgeschakeld wordt. Goede test, maar het blijft dan bij een "constatering" terwijl ik een "oplossing" zoek. Ik hoop dat er een goeroe op dit forum een 'Eureka' moment krijgt !
 7. Ik hoop dat iemand mij kan helpen. Ik heb een B8 (2015) met DynAudio. Toen ik 'm kocht, waren de tweeters in mijn voordeuren kapot. Deze heb ik nu door een HiFi-specialist (Nijmegen) laten vervangen, maar nu klinken de stemmen van de navigatiemeldingen en telefoongesprekken schel en blikkerig. Het lijkt alsof deze stemmen nu alleen maar over de tweeters gaan, maar voor de vervanging gingen de stemmen ook over de center speaker. Dat klinkt dan veel voller en prettiger. Komt iemand dit bekend voor (en vooral: is het op te lossen) ?
 8. Ik denk dat @bm-er wel gelijk heeft. Mijn B8 is ook van 2015 en ik heb een iPhone. Wordt al helemaal niet ondersteund. Ik heb mij laten vertellen, dat vanaf modeljaar 2016 (dit is vanaf bouwjaar 06-2016) er een nieuwere generatie DP geïnstalleerd is die wel met smartphones goed werkt. Ik hoef gelukkig niet veel te Appen onderweg, dus voor de enkele keer zet ik idd de Lane Assist aan en neem de telefoon in de hand.
 9. Ik rij een Passat B8 Variant uit 2015. Op www.velgenshop.nl heb ik de volgende velg en band gekocht als reservewiel: Borbet RE Silver 17" 5x112 ET37 75J € 94,- Nexen N Blue HD Plus 215/55 R17 94V € 87,- Op deze site kun je je kenteken invoeren en dan zie je alleen maar velgen die op jouw auto passen. Ik heb sindsdien nog geen lekke band gehad, maar ik vertrouw erop dat'ie past. Bij mijn Passat B6 heb ik zo destijds een set wintervelgen gekocht en dat pastte prima. PS: grote kans dat het gat vd velg niet goed past bij jouw wiel. Je moet dan een centreer-ring plaatsen. Een lokale garage had een doosje met oude centreerringen en toevallig zat de goede maat erbij.
 10. JanSL

  Lekke band, toch reservewiel??

  Ik koop mijn Passat's ook altijd 2e hands en zorg er voor dat ik een reservewiel (RW) heb. Doel van het RW is dat je tijdelijk door kan rijden totdat je originele (LM) velg weer een goede band heeft. Ik kies dan een goedkope LM velg met een zomerband, velgmaat 1" kleiner dan de originelen. Draairichting van de band kan dan soms verkeerd zijn, maar binnen een paar dagen is de normale band gemaakt of vervangen en gaat het RW weer in de achterbak. Ik had een goedkope stalen velg willen kopen (1 stuk), maar met 18" maat heb ik er geen kunnen vinden.
 11. Bij mijn 3C heb ik de EGR klep dicht laten zetten (bij 169.000km) en daarna probleemloos nog ruim een ton mee gereden (toen de auto ingeruild voor een B8)
 12. Ik heb een B8 Variant met wegklapbare trekhaak. Geen R-line achterbumper. Heeft het zin om daarvan een foto naar je te sturen ?
 13. EGR-klep softwarematig dicht zetten ?? Sent from my iPhone using Tapatalk
 14. Bedankt voor deze post. Heeft mij getriggered om mijn systeem ook weer eens een update te geven. Mocht je ooit in het bezit komen van een B8, dan zul je zien dat kaart-updates gratis is (en eenvoudig te downloaden van een VW website). In een Discovery Pro zet je het uitgepakte ZIP bestand op een SD kaartje en de DP herkent meteen dat er NAV-kaarten op staan. Upgrade starten en na ong 45 min ben je klaar !
 15. Hi Danny. Weet je zeker dat het een Discover Media is ? Ik heb begrepen dat er in een Passat altijd een Discover Pro wordt geleverd ? Een foto wil vaak duidelijkheid geven...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden