Ga naar inhoud

JanSL

Members+
 • Aantal items

  413
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

JanSL won de laatste dag op september 26 2020

JanSL had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

174 Excellent

Over JanSL

 • Verjaardag 07-11-1972

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Plaats
  Noord-Brabant
 • Naam
  JanSl

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. JanSL

  ACC inbouwen

  Ik herken de beschrijving van@wulfke over de nadelen van ACC op de snelweg. Hij kan soms te hard en te lang remmen waardoor je alle vaart kwijt bent. En daarna weer optrekken gaat erg traag. Ik zet op de snelweg regelmatig de ACC even uit als er een auto onverwachts voor mij komt. Werkt prima. Op provinciale wegen is de ACC weer fijner dan de CC: als de auto voor je net wat langzamer rijdt dan jij moet je de CC uit zetten.
 2. Ik heb metalen uitlaatstukken (diffusers) laten plaatsen en de Easy Entry (voetbediening) werkt nog steeds (meestal dan).
 3. Het leven is soms simpeler dan je denk [emoji106]
 4. Hebben drugshandelaars niet altijd hun zonnebril op ? Dan heb je toch helemaal geen opbergvakje nodig [emoji38]
 5. In mijn B8 zit er een mooi vakje direct onder de knop voor de verlichting (links van het stuur). Hierin past prima een zonnebril. Heb jij zo'n vakje niet ?
 6. JanSL

  Map update

  De datum die je op de site ziet staan is wanneer de kaarten zijn ge-uploaded. De DP/DM geeft aan dat dit 2021 kaarten zijn.
 7. Ik heb wel eens een melding gehad maar hij heeft nooit zelf geremd. Als ik bv op een provinciale weg zit en ik zie dat mijn voorganger afslaat, dan hou ik soms het gas erop omdat ik inschat dat de auto is afgedraaid op het moment dat ik bij de zijstraat ben. Waar ik wel regelmatig last van heb is de DCC. Als ik op de linkerbaan zit en een auto komt van rechterbaan voor mij, dan remt de DCC te hard en te lang. Gas loslaten zou dan al voldoende zijn geweest.
 8. Jouw auto is zo'n 300kg lichter dan de mijne, maar 1.130km op 1 tank is mooi. Ik ben al blij als ik een keer boven de 1.000km kom voor ik ga tanken (en dan gaat er ook ong. 63L in). Ik denk dat jouw meter niet helemaal goed is. Je zou eens kunnen proberen om een tijdje je tankbonnetjes in Excel te zetten. Hierbij bereken je het gem. verbruik per tankbeurt en noteer je wat de BC aangeeft als gem. verbruik per tankbeurt. Ik doe dit voor mijn B8 al 4 jaar en de gem. afwijking tussen Excel en BC is 11,3%. Als dat bij jou nóg meer afwijkt is je BC erg optimistisch [emoji6]
 9. Ik woon iets ten noorden van@Paul1967 en rij een B8 met standaard dakantenne. Radio ontvangst (DAB+ en FM) is beroerd vlakbij huis. Weet niet zeker of het aan het radio-signaal ligt: In huis heb ik op een slaapkamer èn op zolder een Teufel 3Sixty staan met een zeer goede DAB+ ontvangst. Zelfs met de telescoopantenne ingeklapt. Dus in de auto luister ik meestal naar de storingsvrije Spotify App.
 10. JanSL

  B8 DSG flippers mogelijk?

  Ik heb geen ervaring mee met achteraf dit in te bouwen, maar verwacht dat het wel mogelijk is. Mijn B8 (2015) heeft ze af-fabriek maar ik gebruik ze zelden. Je weet dat je met de DSG-pook ook handmatig kan schakelen ?
 11. De tijd zou automatisch aangepast moeten worden op basis van het GPS signaal.....
 12. Net als @dieseltje tank ik al jaren gewoon de goedkoopste diesel die er op de route ligt. Ik hoor vaak dat de duurderde brandstoffen beter is voor de motor (schoner), de motor beter loopt (hoe dan ?) en dat het zuiniger is. Ik vind het verschrikkelijk moeilijk om dat aantoonbaar te maken. Ik rij 15 jaar diesel-Passaats en nog nooit nadelige gevolgen gehad als verstopte motor, vieze roetfilter of kapotte katalysator. En het verbruik is al helemaal niet te monitoren omdat er te veel variabelen zijn die het verbruik beinvloeden (van wind tegen tot Parkinson in mijn rechter voet). Ik heb
 13. Mooie post. Ik heb nu 2 gevoelens hierover: 1. Grote bewondering dat je dit zelf hebt opgelost èn jouw ervaring met ons deelt. 2. De vrees dat mijn 2015 Passat-dak ook een keer gaat lekken...
 14. Ik heb een B8 dus weet niet hoe zinvol mijn reaktie is. Heb ook een stoel met geheugen, massage en ventilatie. De koel-functie zit geïntegreerd in de knop van de stoelverwarming (in de climate control unit). Als ik die indruk, verschijnt er op het scherm de knoppen voor verwarming (rood) èn koeling (blauw).
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden