Ga naar inhoud

JanSL

Members+
 • Aantal items

  444
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

JanSL won de laatste dag op september 26 2020

JanSL had de meest gelikete inhoud!

Over JanSL

 • Verjaardag 07-11-1972

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Plaats
  Noord-Brabant
 • Naam
  JanSl

Overige

 • Auto
  B8 Variant - BiTDI 4Motion - 240PK / 500NM + R-Line front + ABT Diffusers

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

JanSL's Achievements

183

Community reputatie

 1. Als je voor een robuuste uitstraling wilt gaan, moet je de 235/40 R19 kiezen. Heb ik 5 jaar lang op mijn 2015 BiTDI gehad. Ik ben onlang overgestapt naar 235/45 R18 (geeft nèt iets meer comfort bij bv. het nemen van een drempel). Kan de overstap van jouw 17" naar 18" van harte aanbevelen !
 2. JanSL

  Absurde prijzen

  Mijn Passat BiTDI uit 2015 had een nieuwwaarde van ~€ 67.000,‐ Daar kon je 9 jaar geleden ook een leuke Mercedes voor kopen. Gelukkig koop ik nooit nieuwe auto's (schrijven te veel af).
 3. Ik herken dit wel. Het lijkt erop dat er stroom wordt bespaard door bepaalde sensoren in de handgreep uit te schakelen.
 4. Als de prijs doorslaggevend is, zou ik een excel-sheet gaan maken. Zet hierin het aanschafbedrag, verzekeringsbedrag, MRB, aantal km dat je rijdt en literprijs. Dan zie je wat de vaste kosten doen per model. De DSG7 heb je in een droge en natte versie (met olie). De natte schijnt langer mee te gaan. Hoe belangrijk is vermogen (koppel) voor je ? Een GTE heeft een leuk gecombineerd vermogen, maar zodra jij de snelweg oprijdt, moet de relatief zwakke brandstofmotor een relatief zware auto trekken (nl incl. accu en electromotor). Laat staan als er nog een aanhangwagen achter hangt. Het genoemde verbruik van de GTE van 1:18 hangt natuurlijk sterk af hoeveel % electrische KMs zijn. Dat moet je ook meenemen. En met de salderingsregeling maakt het financieel niks uit of je de stroom direct in je GTE stopt, of eerst teruglevert (en er geld voor krijgt) en bv 's avonds gewoon stroom voor terug koopt. Zonder salderingsregeling heb je alleen gratis stroom als de GTE overdag aan de oplader hangt. Als je 5 dagen per week werkt blijft alleen het weekend over. Succes met de ingewikkelde berekening. Ik rij zelf een BiTDI met 20k per jaar.
 5. Helemaal mee eens: ik ben niet zo handig maar hou mijn B8 wel graag schoon ! Zou geweldig zijn als iemand de moeite wil nemen om zo'n 'How to...' te maken
 6. Ik heb weliswaar geen GTE maar een B8 BiTDI, en krijg ook regelmatig de melding "...functie niet beschikbaar". Soms de front assist, of parkeerhulp, of lane assist. De melding is altijd maar tijdelijk en voor je het weet werkt de functie weer, Alleen krijg je geen melding als de functie weer wel beschikbaar is :-)
 7. Ik denk dat dit normaal is. Ik heb dit vandaag ook gehad (vol zon en toch lichten aan). Gebeurt wel vaker.
 8. JanSL

  Carnet / We connect

  Ik heb ook een B8 uit 2015 en die is inderdaad te oud om te koppelen aan mijn App op de telefoon. In de afgelopen 7 jaar is het digitale systeem twee keer gewijzigd. Mijn Discovery Pro heeft nog wel een Carnet abonnement (om realtime verkeersinfo te krijgen en zo) maar die verloopt ergens dit jaar. Ben benieuwd of ik die nog kan verlengen...
 9. JanSL

  Keyless Entry

  Ik raak dat vlak aan met mijn vingertoppen: werkt nagenoeg altijd. Let erop dat je niet per ongeluk een vinger aan de binnenzijde van de deurgreep hebt, want anders weet de auto niet op'ie de deur moet openen of sluiten. Een zware sleutelbos in dezelfde broekzak als je autosleutel kan ook wel eens voor storing zorgen. Reageert de auto slecht op alle deurgrepen of alleen bij de bestuurder ?
 10. Ik rij een B8 met electrische Aklep. Gaat gewoon open hoor als er een aanhanger aan de stekker gekoppeld is.
 11. JanSL

  Ambienteverlichting

  Als je via de browser naar het Forum gaat en inlogt, is het bestand wel te downloaden...
 12. Ik ervaar hetzelfde probleem. Wat je zou kunnen doen, is de achterklep openen met het knopje in de portier als je nog op de bestuurdersstoel zit....
 13. JanSL

  Driving mode vergeten

  Dat is interessant, bedankt ! BTW: ik probeer nu een tijdje de E stand en die blijft wel aan bij het herstarten....
 14. Kun je uitleggen wat je met "offline" bedoelt ? Verlies je 4G/5G netwerk ? Ik heb een S10 en Passat 3G (2015) en blijf gewoon online. Ik ken de radio van de 3AA niet, maar in mijn Discovery Pro kun je het WiFi instellen dat hij zelf naar Internet gaat (via eigen SIM kaart) of dat hij dat moet doen via de HotSpot op je telefoon. Misschien ligt het daarnaa ??
 15. De 19" velgen staan 'm goed. Zo in dat gekleurde licht heeft je Passat een bijzondere (mooie) kleur. Met mijn 235/40 R19 rij ik gemiddeld 1:15,5 Dit is een berekend gemiddelde van al mijn tankbeurten de laatste 3,5 jaar. Hoewel ik een BiTDI rij met veel PK/NM, rij ik vaak rustig. Toch kom ik niet aan een beter verbruik. Het gewicht (1.610kg) en 4Motion zal hier ook een aandeel in hebben.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden