Ga naar inhoud

nl-x

Members+
 • Aantal items

  44
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over nl-x

 • Verjaardag 01-06-1979

Profile Information

 • Geslacht
  Male
 • Plaats
  Amsterdam
 • Naam
  nl-x

Recente bezoekers van dit profiel

790 profielweergaven

nl-x's Achievements

5

Community reputatie

 1. nl-x

  Absurde prijzen

  Ik vergelijk dan ook dezelfde klasse auto met ongeveer dezelfde opties.
 2. nl-x

  Absurde prijzen

  Nee hoor, echt 3 jaar geleden. Dus ongeveer 7,5% per jaar gemiddeld, 3 jaar lang.
 3. nl-x

  Absurde prijzen

  Ligt het aan mij, of zijn de prijzen van de Volkswagens explosief gestegen? Ik had een Passat en ik wil nu een Tiguan gaan kopen. Maar had je 3 jaar terug nog een Tiguan vanaf 37'940 euro en een Passat Variant vanaf 41'640 euro, betaal je vandaag dus minstens 46'990 voor een Tiguan (+24%) en 48'990 euro voor een Passat Variant (+18%). De Tiguan Life Edition (49'990 voor 130pk, 51'990 voor 150pk) concurreert in zijn klasse qua prijs en opties, direct met Mercedes GLA (51'614 voor 136+14pk)! Als ik de Tiguan Life Edition nog een beetje aankleed, zit ik op 58'251: 150pk, 18 inch velgen, Interieur pakket (leder), Assistance pakket plus, trekhaak. Een minstens vergelijkbare Mercedes GLA is 60'628 euro. Zie ik iets over het hoofd, of kan ik inderdaad voor bijna hetzelfde geld een Mercedes rijden?
 4. nl-x

  eTSI ervaringen

  Ik heb net een proefrit gereden in een Golf met eTSI. Kan eerlijk zeggen dat ik er niks van terugzie of voel. Geen verhoogde comfort, geen (merkbaar) beter verbruik, niet eens cijfertjes erover op het dashboard. Ik snap niet waar de meerwaarde ligt tov de meerprijs. (2'500 euro bij de Golf.)
 5. nl-x

  eTSI ervaringen

  Die had ik al gezien Helaas vind ik dat filmpje maar weinig uitleggen. "it increases the comfort and efficiency of the drive system". Tsja. En "it can safe up til 10% of fuel" is juist waar ik meer over wil weten. Want als ik een Golf zelfde kW vergelijk tussen TSI en eTSI, zie ik maar 2% verschil.
 6. nl-x

  eTSI ervaringen

  Ik ga een nieuwe auto uitkiezen en overweeg tussen Passat en Tiguan. Beiden zijn nu verkrijgbaar met een eTSI motor en modern interieur. Alleen ik heb geen idee wat ik mag verwachten van een eTSI. Als ik het goed begrijp spaart deze stroom op bij remmen en ‘coasten’, om deze stroom later te gebruiken in de startmotor. Zou een hoop benzine besparen, maar zelfs de dealers zeggen mij dat de eTSI niks uitmaakt daarin. Dus ik vraag me af, rijdt de eTSI wel fijn? Of is het anders rijden dan normaal? Wat zijn jullie ervaringen?
 7. De enige functionaliteit die ik in We Connect tegen kom is een route plannen en dan aan de auto overdragen. Waardeloze app
 8. Ik had ze nav de eerste mail teruggemaild dat ik het niet eens ben, dat de GPS tracker van de auto buiten werking wordt gesteld. Ze hadden 12 dagen nodig om mij te verwijzen naar de dealer. Daar ben ik nog niet geweest, en ik denk niet dat de dealer dit gaat oplossen voor me.
 9. Hoi, ik heb nu een 2e mail ontvangen van VW, over dat per 19 december de Mijn Volkswagen module zichzelf gaat uitschakelen, en dat de Mijn Volkswagen app niet meer gebruikt kan worden. Met deze module (met ingebouwde sim kaart) kan ik op afstand de locatie en toestand van de auto zien. De auto is een Passat B8 variant van 2018, en dus 3 jaar oud. En nu al wordt dus een niet onbelangrijk stukje hardware onklaar gemaakt. En je kunt dit niet tegenhouden. Ook niet door bijvoorbeeld een abonnement te verlengen. En deze feature is nota bene een van de redenen waarom ik voor deze auto koos. Ik kan dus zometeen niet meer op afstand zien waar de auto zich bevindt. Ik ben hier echt erg kwaad over.
 10. Ik ben dus 2 jaar terug een kapje kwijt geraakt op de snelweg. Bij vertrek zat hij er op, bij aankomst verdwenen. En nu vorige week is ook het kapje van de andere er afgevlogen op de snelweg. Is het normaal dat ze er af vliegen bij gebruik op de snelweg? Ik baal hier wel enorm van. Want de lease maastschappij laat mij er voor op draaien. 17 euro in grondverf. 65 euro in kleur.
 11. Ik zag zojuist reclame dat de nieuwste ACC bijvoorbeeld rekening kan houden met aankomende bochten en rotondes door gebruik te maken van het ingebouwde navigatiesysteem. Dit kan mijn 2018 B8 Variant nog niet. En het lijkt me dat hier geen extra hardware voor nodig is, dus zou alles misschien via software geregeld kunnen worden. Weet iemand of je het ACC systeem van een update kunt (laten) voorzien, waardoor deze functionaliteit er bij komt?
 12. Ik heb via Marktplaats originele Volkswagen allesdragers gekocht voor mn Passat Variant B8. Deze worden geleverd met rubberen strips die in een gleuf gedrukt worden. Nou is het alleen zo dat die strips langer zijn dan de stangen, waardoor ik een groot stuk (15 tot 20 cm) strip overhoud aan de uiteinden. Daarnaast vind ik de strips niet stevig in hun gleuf blijven vast zitten. Ik vouw de strips aan de uiteinden maar op en prop ze ergens in een lus ergens weg in de poot, en dat is maar goed ook, want op de snelweg bleken de strips geheel los te komen uit hun gleuf (zie derde foto), en bleven ze gelukkig nog in de poot vast zitten waardoor ze niet weg waaiden. Kan het zijn dat ik het verkeerd begrijp en gebruik? Of heb ik niet-originele strips meegeleverd gekregen op Marktplaats? Wie het weet mag het zeggen.
 13. Nee. Ik ben nog niet verder gekomen dan de helpdesk te bellen en een mail van hun waarin ze om verdere gegevens vragen te beantwoorden.
 14. Mijn B8 Variant van mei 2018 (nieuw) heeft een connected Module. Deze module zou 3 jaar actief zijn. Met de Mijn Volkswagen App kon ik gegevens inzien van de auto, zoals de km-stand en via car-net kon ik de ritten inzien. Het heeft nooit echt helemaal goed gewerkt; ik kon bijvoorbeeld nooit zien of de deuren inderdaad op slot waren, of dat de handrem er op stond. Maar ik merk nu dat de auto helemaal niet meer connected lijkt. Ik krijg in car-net data te zien, laatst bijgewerkt in september 2018! En ook in de Mijn Volkswagen app kreeg ik oude data te zien. Hierop heb ik de auto in de app ontkoppeld, en geprobeerd opnieuw te koppelen. Maar dat weigert hij, want bij het koppelen vraagt de app om de km-stand, en daarop krijg ik steeds de melding dat deze niet overeenkomt met hun gegevens. Met VW gebeld, maar daar ben ik nog niet ver gekomen. Ik moest de auto 2 minuten aanzetten, uitzetten en 10 minuten wachten. Dat heeft niks opgelost. (Ik vond het al een kansloos, omdat dit niet iets gedaan kan krijgen wat niet al had kunnen gebeuren sinds september 2018.) Nu gaan ze een melding maken en naar de app-ontwikkelaars sturen. Ik krijg echter het gevoel dat het niet aan de app ligt, maar aan de connected module. Wie weet waar dat ding zit, en misschien hoe je dat ding gewoon een reset kan geven?
 15. nl-x

  DAB+ valt vaak weg

  De DAB+ radio-ontvangt in mijn B8 variant valt steeds weg. Ik rijd de auto nu ruim 10 maanden, en het ontvangt valt mij bijzonder tegen. Ik woon in Amsterdam Noord en werk in Amstelveen Zuid. En als ik binnendoor rijd, valt het ontvangt gemiddeld wel 3x a 4x per rit even weg. En dan heb ik het niet over door de tunnel rijden of tussen hoge flatgebouwen. Maar gewoon op een open plekje, zomaar even gewoon poef voor een paar seconden. Kan zomaar op de Wibautstraat zijn, of bijvoorbeeld net buiten de ring bij Rai/Buitenverldert. Hoe stabiel is jullie ontvangst?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden