Ga naar inhoud

nl-x

Members
 • Aantal items

  34
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

5 Neutral

Over nl-x

 • Verjaardag 01-06-1979

Profile Information

 • Geslacht
  Male
 • Plaats
  Amsterdam
 • Naam
  nl-x

Recente bezoekers van dit profiel

308 profielweergaven
 1. Ik zag zojuist reclame dat de nieuwste ACC bijvoorbeeld rekening kan houden met aankomende bochten en rotondes door gebruik te maken van het ingebouwde navigatiesysteem. Dit kan mijn 2018 B8 Variant nog niet. En het lijkt me dat hier geen extra hardware voor nodig is, dus zou alles misschien via software geregeld kunnen worden. Weet iemand of je het ACC systeem van een update kunt (laten) voorzien, waardoor deze functionaliteit er bij komt?
 2. Ik heb via Marktplaats originele Volkswagen allesdragers gekocht voor mn Passat Variant B8. Deze worden geleverd met rubberen strips die in een gleuf gedrukt worden. Nou is het alleen zo dat die strips langer zijn dan de stangen, waardoor ik een groot stuk (15 tot 20 cm) strip overhoud aan de uiteinden. Daarnaast vind ik de strips niet stevig in hun gleuf blijven vast zitten. Ik vouw de strips aan de uiteinden maar op en prop ze ergens in een lus ergens weg in de poot, en dat is maar goed ook, want op de snelweg bleken de strips geheel los te komen uit hun gleuf (zie derde foto), en
 3. Nee. Ik ben nog niet verder gekomen dan de helpdesk te bellen en een mail van hun waarin ze om verdere gegevens vragen te beantwoorden.
 4. Mijn B8 Variant van mei 2018 (nieuw) heeft een connected Module. Deze module zou 3 jaar actief zijn. Met de Mijn Volkswagen App kon ik gegevens inzien van de auto, zoals de km-stand en via car-net kon ik de ritten inzien. Het heeft nooit echt helemaal goed gewerkt; ik kon bijvoorbeeld nooit zien of de deuren inderdaad op slot waren, of dat de handrem er op stond. Maar ik merk nu dat de auto helemaal niet meer connected lijkt. Ik krijg in car-net data te zien, laatst bijgewerkt in september 2018! En ook in de Mijn Volkswagen app kreeg ik oude data te zien. Hierop heb ik de a
 5. nl-x

  DAB+ valt vaak weg

  De DAB+ radio-ontvangt in mijn B8 variant valt steeds weg. Ik rijd de auto nu ruim 10 maanden, en het ontvangt valt mij bijzonder tegen. Ik woon in Amsterdam Noord en werk in Amstelveen Zuid. En als ik binnendoor rijd, valt het ontvangt gemiddeld wel 3x a 4x per rit even weg. En dan heb ik het niet over door de tunnel rijden of tussen hoge flatgebouwen. Maar gewoon op een open plekje, zomaar even gewoon poef voor een paar seconden. Kan zomaar op de Wibautstraat zijn, of bijvoorbeeld net buiten de ring bij Rai/Buitenverldert. Hoe stabiel is jullie ontvangst?
 6. Kijk aan! Ik kan nu plots mijn instructieboekje online inzien ! Ik weet niet of dat is omdat ik mijn dealer lastig zat te vallen. Of omdat ik VW zelf zat lastig te vallen. Maar iemand heeft het blijkbaar voor mij gefikst.
 7. Een magazijn-medewerker van de dealer die 'm leverde zei ook al zo iets. Maar zijn sales-collega ontkende dat daarna. Datum eerste toelating is gelijk aan datum eerste kenteken Nederland, dus hij heeft niet een tijdje onder een Duits kenteken gestaan. Hoe kan ik dat 100% zeker weten? PON ?
 8. Aha! Kijk, deze opent, en dan zie ik dat er een iframe wordt geladen van https://vw-bordbuch.de En als ik daar mijn VIN nummer invoer, krijg ik deze foutmelding: En volgens Google staat daar: Dus wat krijgen we nou, Volkswagen Nederland? Op de Nederlandse site hebben jullie een functionaliteit die alleen gebruikt kan worden voor grijs-geïmporteerde voertuigen?! Of begrijp ik het nu verkeerd? Of wordt nu hier bedoeld dat de dealer mij stiekum een import-auto heeft geleverd?
 9. Op Barry (en jou?) na heeft iedereen volgens hun signature een 2010+
 10. Sinds de aflevering van mijn Passat kan ik nog steeds niet op de VW site ( https://www.volkswagen.nl/service/direct-hulp/instructieboekje ) het instructieboekje van mijn auto inzien. Dit vind ik best vervelend omdat een online boekje veel makkelijker zoekt, en altijd bij de hand is. Ik heb een kenteken gegoogled van een andere Passat die een maand ouder is, en die heeft dat probleem ook. Hebben jullie ook allemaal dat probleem?
 11. Dommevraag: Wat betekent dat, wanneer een spiegel het begeeft?
 12. Dat zou wel eens niet kunnen gaan zoals je denkt Ik heb een keer met een lege tank gestaan in België, met een Audi A6 (Diesel). De VAB (Belgische Wegenwacht) kwam langs en goot een jerrycan leeg in de auto, maar geen beweging in te krijgen. Kostte een paar uur voordat ze door hadden dat de auto na een lege tank minstens voor de helft gevuld diende te worden voordat die weer in beweging kon komen.
 13. nl-x

  B8 aanpassingen

  Kun je Start-Stop ook vertragen in plaats van uitzetten? Ik vind het heel irritant dat Start-Stop soms bij het heel langzaam uitrijden al inkickt, omdat ik dan plots mijn stuurbekrachtiging ook kwijt ben voor die laatste centimeters. Ook met Adaptive Cruise Control (ACC) is het niet handig dat Start-Stop zo snel inkickt. Het liefst heb ik ergens tussen de 2,5 en 5 seconden volledig stilstaan voordat Start-Stop inkickt. Of zelfs maar 1 seconden als dat mogelijk is... En nu ik het er over heb. ACC weigert vanzelf verder te rijden als deze meer dan 1 seconde volledig stil staat. Als ik dan
 14. nl-x

  B8 aanpassingen

  Video in motion weet ik niet. Maar het is mij gelukt om 1:1 werkend te krijgen door LG MirrorDrive 1.2.1.2 (in ieder geval niet de laatste versie!) buiten de app-store om te installeren (zie apk-mirror), Meldingen voor deze app vanuit App-info te blokkeren zodat je niet steeds een melding krijgt dat het niet werkt op een Samsung oid, en door Button Savior installeren zodat je beschikking hebt tot de home-knop en dergelijke. Werkt bij mij niet 100% soepel: het scherm flikkert vaak bij het omschakelen van een app op de telefoon en soms loopt ie zelfs een beetje vast. Maar als eenmaal de gewe
 15. Ik heb her en der al gelezen dat het gefluit ook kan komen als de dakdragers net op de verkeerde plek zijn gemonteerd. Dus heb je al aerodynamische, aluminium Thule dakdragers op het dak, en fluiten ze nog steeds? Monteer ze dan net op een andere plek. Begin met de voorste dakdrager 10 cm naar voren of naar achteren te schuiven. @@JoeriVdH : jij hebt dus originele en ze fluiten? Wil je laten weten of het fluiten ophoudt als je de dakdragers verschuift naar voren/achteren zoals hierboven beschreven?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden