Ga naar inhoud

Tedje

Members+
  • Aantal items

    34
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over Tedje

Profile Information

  • Geslacht
    Man
  • Plaats
    Brielle
  • Naam
    Tedje

Overige

  • Auto
    Passat GTE 2020 pure white

Recente bezoekers van dit profiel

681 profielweergaven

Tedje's Achievements

4

Community reputatie

  1. De auto heeft analoge tellers als dat is wat je bedoeld. Gr. Tedje
  2. bouwjaar 11-2019, in Zweden 01-04-2020 op kenteken gezet.
  3. Sinds 2 weken ben ik dus de eigenaar van een hele mooie GTE maarrrr. Er is gerommeld met de km stand. Ik kwam erachter nadat ik het infotainmentsysteem naar fabrieksinstellingen had teruggezet, dat bleek dus in het Zweeds te zijn. Er zat een Duits onderhoudsboekje bij en de verkoper had de auto zgn van een collega uit Belgie gekocht. Later had hij hem volgens zeggen zelf geimporteerd en dat klopt met de datum van uitschrijven uit Zweden (wist ik toen dus nog niet) Ik ben met het VIN nummer gaan zoeken en kwam er achter dat de auto idd als leaseauto is gebruikt in Zweden en bij de laatste keuring daar (april 2023) een km stand van 130000 km had. Volgens de site zou ik er nog zo'n 40000 bij moeten tellen voor het afgelopen jaar dus rond de 160000 is een aan aannemelijke km stand voor deze auto. De auto stond voor 88350 km geadverteerd! In het onderhoudsboekje staat dat de auto onderhoud heeft gehad (met stempels!) bij de VW garage Glocker in Bad Rappenau en een onafhankelijke garage in Freiburg. Geen van beiden blijken te bestaan. Opgelicht dus! Nou weet ik waar hij woont en werkt want ik heb netjes een contract opgemaakt waar we beiden onze handtekening onder hebben gezet en daar staat onder andere letterlijk op dat de verkoper de km stand garandeert. Ik heb hem meegedeeld dat ik de koop ontbind en de auto terug wil geven, geen reactie binnen 7 dagen?, dan gelijk een rechtzaak! Het ergste vind ik dat hij mij recht in het gezicht heeft voorgelogen en mij willens en wetens opgelicht heeft. Hoewel het een hele mooie auto is wil ik er gewoon vanaf, ook omdat de batterij/motor/remmen/lagers die 160000 km hebben gedraaid. Jammer maar het is niet anders, ik laat hier nog wel weten hoe het afgelopen is. Misschien weten jullie of de echte km stand nog ergens anders wordt opgeslagen in de auto? Op autoverleden.nl kom ik ook niet verder dan de laatste registratie bij de goedkeuring van de auto. Mijn B7 heb ik 2 weken geleden met een km stand van 190000 met een gerust hart verkocht (met duidelijke vermelding van de minpunten) en nog steeds goed contact met de koper, heb er wel een beetje spijt van. Groeten Tedje.
  4. OK ga het met de spiegel proberen, ben alleen niet zo enthousiast meer over de auto. Er is gerommeld met de km stand. Ik kwam erachter nadat ik het infotainmentsysteem naar fabrieksinstellingen had teruggezet, dat bleek dus in het Zweeds te zijn. Er zat een Duits onderhoudsboekje bij en de verkoper had de auto zgn van een collega uit Belgie gekocht. Later had hij hem volgens zeggen zelf geimporteerd en dat klopt met de datum van uitschrijven uit Zweden (wist ik toen dus nog niet) Ik ben met het VIN nummer gaan zoeken en kwam er achter dat de auto idd als leaseauto is gebruikt in Zweden en bij de laatste keuring daar (april 2023) een km stand van 130000 km had. Volgens de site zou ik er nog zo'n 40000 bij moeten tellen voor het afgelopen jaar dus rond de 160000 is een aan aannemelijke km stand voor deze auto. De auto stond voor 88350 km geadverteerd! In het onderhoudsboekje staat dat de auto onderhoud heeft gehad (met stempels!) bij de VW garage Glocker in Bad Rappenau en een onafhankelijke garage in Freiburg. Geen van beiden blijken te bestaan. Opgelicht dus! Nou weet ik waar hij woont en werkt want ik heb netjes een contract opgemaakt waar we beiden onze handtekening onder hebben gezet en daar staat onder andere letterlijk op dat de verkoper de km stand garandeert. Ik heb hem meegedeeld dat ik de koop ontbind en de auto terug wil geven, geen reactie binnen 7 dagen?, dan gelijk een rechtzaak! Het ergste vind ik dat hij mij recht in het gezicht heeft voorgelogen en mij willens en wetens opgelicht heeft. Hoewel het een hele mooie auto is wil ik er gewoon vanaf, ook omdat de batterij/motor/remmen/lagers die 160000 km hebben gedraaid. Jammer maar het is niet anders, ik laat hier nog wel weten hoe het afgelopen is. Mijn B7 heb ik 2 weken geleden met een km stand van 190000 met een gerust hart verkocht (met duidelijke vermelding van de minpunten) en nog steeds goed contact met de koper, heb er wel een beetje spijt van. Groeten Tedje.
  5. Ik vind de 18 inch er wel mooier onder staan en nu ik weet dat het kan gaan we daar voor voor! Wel even sparen zie ik, alles zit boven de 1000 euro. We rijden er nu een weekje mee en ik ontdek steeds weer nieuwe dingen als ik door de menu's loop. Superfijne auto en in GTE-mode met DCC op sport kom je aardig met het verkeer mee. Weten jullie of er op de facelift GTE nog dingen zijn in de business uitvoering die "aangezet" kunnen worden? Wat ik bijvoorbeeld mis is het kantelen van de buitenspiegel met parkeren.... Niet spannend maar wel handig.
  6. Goedemiddag forumleden, Na 6 jaar een heeele fijne B7 variant met alles erop en eraan te hebben gereden hebben we nu sinds 1 week een GTE 2020 en wat een fijne auto is dat! De B7 hebben we weggedaan vanwege het open dak wat lek geweest was, dat heb ik grotendeels kunnen verhelpen maar is nooit helemaal opgelost. Nu zag ik dat er onder mijn oude B7 highline 235 banden op 17 inch velgen zaten en onder de GTE "slechts" 215 op 17 inch. Dat zal ongetwijfeld te maken hebben met weerstand en rendement maar vond de looks van de 235 wel robuuster. Een beetje rondgekeken en ik zag dat er op 18 inch velgen ook 235-45-R18 banden voor volkswagen te krijgen zijn. Is er iemand die daar ervaring mee heeft of een advies kan geven wel/niet doen? Dank voor de antwoorden. Groeten Tedje.
  7. Tedje

    Koelvloeistoflekkage

    Het was idd een lekkage bij de turbo, er moest een rubber worden vervangen en lekkage opgelost! Groeten Tedje.
  8. Tedje

    Koelvloeistoflekkage

    Hallo Vdub, het tankje is ook niet gelijk leeg, dat duurt wel een paar dagen. Wordt de turbo ook gekoeld, zou wel kunnen en als het op de turbo lekt dan stoomt dat aardig denk ik, verklaart misschien de stoom onder de kap vandaan, vreemd dat het op langere stukken minder is.
  9. Tedje

    Koelvloeistoflekkage

    Woensdag gaat hij naar de garage, kijken wat er uit komt.
  10. Tedje

    Koelvloeistoflekkage

    Hoi Harry, ik ga morgen in het licht goed kijken waar het vandaan komt, zal ook het thermostaathuis nakijken (als dat zichtbaar is) ik hou je op de hoogte. Bedankt!
  11. Tedje

    Koelvloeistoflekkage

    Hallo allemaal, ik vraag me af of jullie dit koel vloeistofprobleem wel eens meegemaakt hebben en of het herkenbaar is voor de B7 1,4 TSI. Mijn vrouw rijdt er voornamelijk in en kwam met het verhaal dat er rook/stoom onder de kap vandaan kwam, zij rijdt voornamelijk korte ritjes van een kilometer of 3 waarbij het probleem zich voordoet. Vandaag gaf de auto aan dat het vloeistofpeil te laag was. Ik heb een liter bijgevuld en ben een stuk gaan rijden, bij 5 km even gestopt en er kwam behoorlijk damp onder de kap vandaan, kon niet zien waar het vandaan kwam en ben weer teruggereden, temp blijft netjes op 90gr. staan en als de motor warm is geen stoom te zien. Misschien een klein lek oid maar vroeg me af of iemand dit herkent. Hoor het graag als jullie iets weten. Gr. Tedje.
  12. Tedje

    Stuurhoeksensor kapot?

    Beste forumleden, weer een probleem met de B7 variant, dit keer komt de boodschap elektronische storing in het display en branden de lampjes van de bandenspanning, asr, automatisch inparkeren, ABS en doet de stuurbekrachtiging het soms niet. Gisteren even bij de lokale garage laten uitlezen en die vond de storing stuurhoeksensor?? Ik heb bij een zelfde storing anderhalf jaar geleden de ABS sensor linksachter vervangen maar denk dat het nu wel wat anders is, iemand enig idee wat bij deze melding past? Hoor het graag. Groeten Tedje.
  13. ? I llearned it the hard way.......
  14. Ok, gaan we niet doen dus.
  15. Hallo Ozzy, nee, niet met hoge druk,wel met (ruim) water en ik vermoed dat dat het probleem veroorzaakt heeft. Gr. Tedje
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden