Ga naar inhoud

HansJan

Full Members
 • Aantal items

  509
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  27

HansJan won de laatste dag op mei 24

HansJan had de meest gelikete inhoud!

2 Volgers

Over HansJan

 • Verjaardag juni 19

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Plaats
  Oost Gelderland
 • Naam
  Hans Jan

Overige

 • Vagcom
  OBDEleven
 • Auto
  Passat B8 Variant 2.0TDI DSG6 BE-R [07-2016]

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

HansJan's Achievements

386

Community reputatie

 1. Niet helemaal correct. Dit is een verbreding van de wielkast voor de type goedkeuring in Nederland voor auto's waarop af fabriek 18 inch of groter is gemonteerd.
 2. Smul smul, een handgeschakelde B8! 🥰 Maar fijn dat het probleem op magische wijze is opgelost. En genieten maar weer! Toch ben ik wel benieuwd wat de dealer bedoelde met de opmerking ...
 3. Je hebt nog niet de neiging gehad om de dealer te benaderen? Na dit bezoek werkt het immers niet meer. Kwam je vrouw thuis met de opmerking die de dealer had gemaakt? Was er voor hen een reden om iets te resetten? Of was de auto er alleen voor onderhoud? Iets wat heeft gewerkt en door een handeling onklaar is gemaakt moet toch door hen hersteld worden dunkt me.
 4. Heb je dan een schroefset? Wat zit er eigenlijk onder?
 5. Loopt de bumper aan of de flappen onder de wielkast? Die zitten namelijk een stuk lager. Scheelt zo'n 5cm.
 6. Zo, dat is echt de bek op het asfalt! Wat heb je eronder geschroefd? Zitten de flappen onder de wielkasten voor er nog onder? Na het verlagen van de mijne met Eibach Pro kit raken die bij elke heuvel/drempel de grond. Denk dat ik ze ga afzagen of wellicht toch verwijderen.
 7. Niet helemaal @SteRo. De SD kaart werd wel degelijk geleverd een FAT32 partitie. Dit ondersteund bestanden tot 4GB en bestandsnamen tot 256 tekens waar exFAT bestanden groter dan 4GB ondersteund. Dit wordt op de DP vooralsnog echter niet toegepast. Volgens de handleiding had ik een NTFS partitie moeten voorzien, maar vond het de moeite waard om het zo te testen. En dat ging, fingers crossed, goed.
 8. Nieuwe SD kaart in huis, effe vergeten dat de laptop zo'n slot ontbeerde. Volgende bestelling werd een SD USB card reader en die werd gisteren geleverd. De SD kaart is out of the box met FAT32 geleverd, met 7zip de P197 update uitgepakt en aan de slag. Kaart wordt zonder morren herkend, heel bijzonder. De rest spreekt voor zich, blijft toch spannend. De package is heel recent, zelfs de straten van onze nieuwbouwwijk zijn er reeds in verwerkt.
 9. Klopt wat @Ozzy zegt. De reflectie van het licht en daarmee de kleur verschilt tussen metalen en kunststof delen. Dat is een producteigenschap waar je niets aan kunt veranderen. Er is een kans dat er schade is geweest en delen zijn overgespoten. Dat kan je eenvoudig laten testen met een lakmeter. Als blijkt dat het de originele lak is, dan moet je je erbij neerleggen.
 10. Ik zou nieuwe koplampen met LED monteren. Dat is een stuk eenvoudiger én goedkoper dan de Xenon retrofit. Zet je graag op de lijst mocht je interesse hebben in heel goede LED verlichting. 😊
 11. Kaart is op een Windhoos machine met NTFS geformatteerd en kan ook op andere devices prima gelezen worden. Het is een MicroSD kaart, mogelijk zit het in de adapter. De SD kaart van @Ozzy werd vandaag namelijk wel herkend. Wordt vervolgd. 👍 Edit: nog een microSD kaart geprobeerd, dit keer een Kingston 16GB. Werd zonder morren herkend. Volgens de documentatie van VW moet het een SDHC Class 10 compatible kaart zijn. Dat is de Sandisk microSD kaart volgens de specs. Om alles uit te sluiten zojuist via BOL voor €11 een SDHC Class 10 kaart aangeschaft.
 12. Uiteraard (..) @SteRo, maar wel goed dat je het aanhaalt. De melding is "SD kaart 1/2 kan niet worden gelezen". Heb de kaart opnieuw en volledig met NTFS geformatteerd, geen soelaas. Als ik over de kaart wil navigeren via bijv. de Afbeeldingen functie krijg ik dezelfde foutmelding. Als bron is deze dan ook niet beschikbaar. Een USB stick via middenconsole kan ik wel benaderen maar is niet geschikt voor de update van de DP. Zaterdag anders maar even een blik op werpen. Ik weet het ook niet meer 🤷‍♂️
 13. Potverdikkeme, ik krijg het ook niet voor elkaar. Heb de SD kaart geformatteerd in NTFS maar de DP kan de kaart niet lezen. Ook niet als ik er bijv via Afbeeldingen naartoe wil navigeren, kaart blijft niet onleesbaar. Terwijl deze op de laptop 100% in orde is. Nu heb ik vorig jaar het scherm geupgraded, kan het daar nog een relatie mee hebben?
 14. Update Discover Pro met dank aan @jaap uit dit topic https://vw-maps-cdn.lighthouselabs.eu/vw-maps/P197_N60S5MIBH3_EU.7z Let op: op de site van VW wordt versie P195 aangeboden, bovenstaande link bevat meer recente versie!
 15. Chotkan.nl in Tiel is the place to go 👍
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden