Ga naar inhoud

HansJan

Members+
 • Aantal items

  567
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  31

HansJan won de laatste dag op augustus 30 2022

HansJan had de meest gelikete inhoud!

3 Volgers

Over HansJan

 • Verjaardag juni 19

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Plaats
  Oost Gelderland
 • Naam
  Hans Jan

Overige

 • Vagcom
  OBDEleven
 • Auto
  Passat B8 Variant 2.0TDI DSG6 BE-R [07-2016]

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

HansJan's Achievements

441

Community reputatie

 1. Dit is een mooie "mod" en fijne aanpassing! Heb hem ook sinds gisteren en werkt als een dolle 👌😉
 2. Dat is het verschil tussen jou en mij: doorzetten levert ook kennis op. Gaat vast eens van pas komen 😝
 3. Gisteren weer een bezoek gebracht aan BMW Panoramadaken in Nunspeet. De bediening laat nog steeds te wensen over. Bij het sluiten gaat het dak veelal naar maximaal open stand en vereist dan meerdere pogingen om het te sluiten. Ik heb er onderwijl een work-around voor gevonden: eerst de knop voor het sluiten kortstondig bedienen (tikje geven), het dak maakt dan een kleine beweging voorwaarts (paar mm) en dan vervolgens sluitfunctie volledig activeren. Dat werkt 9 van de 10 keer perfect. Ter plaatse zijn de glaspanelen weer verwijderd (dat gaat eigenlijk verrassend eenvoudig!), alles is nagelopen, gesmeerd en geleiders/kabels opnieuw naar 0-punt afgesteld. Ik heb met eigen ogen gezien dat er eigenlijk weinig meer aan af te stellen valt. Nu zonder panelen bediening geactiveerd. En weer hetzelfde euvel. Het enige wat nu nog resteert is de motor. Vervangen is relatief eenvoudig, nu nog een betaalbare vinden. Nieuw niet te betalen maar wel de beste oplossing, gebruikt moeilijk te vinden en/of (veelal) geen historie bekend. Een ander euvel is dat de rubbers van de voorste dakplaat compleet vervormd zijn. Zowel VW als Stefan had er geen verklaring voor. Stefan had nog een gebruikt paneel liggen die ik kon overnemen maar alleen wat krassen bevat. Ik heb besloten om deze te laten monteren en als het zich goed houdt dan te laten polijsten. Avontuur is voorlopig nog niet ten einde, maar als iemand problemen heeft met zijn dak dan kan ik je Stefan van harte aanbevelen! Inmidddels doet hij naast BMW ook Mini, Mercedes, Audi en VW. If you seen one, you've probably seen them all. Wordt vervolgd!
 4. Ja, dat is goed balen @Tikra.Mijn schadehersteller heeft het inmiddels perfect hersteld. Niets meer van te zien. 👍
 5. Ik vermoed dat alle alubutyl matten in de portieren de schuldige zijn ... 🤣 Maar alle gekheid op een stokje. Ik heb er ook.geen verklaring voor. Soms wordt ik wel gestoord van het schaven van de flappen of zelfs onderkant bumper op de bumps. Frankrijk was ook zo'n feest. Rijstijl op die dingen maar wat verder aangepast. Want voor de rest ligt het als een blok op de weg 😁👍
 6. Staat op uit luie stoel, haalt rolmaat uit keukenla, zaklamp op mobi aan, sjokt naar oprit, meet hoogte. Resultaat zal jullie verrassen: zowel voor en achter vanuit het hart wielnaaf tot onderkant zijscherm 34cm. Nogal een verschil! Inmiddels 35k met deze kit gereden. Exercitie weer in omgekeerde volgorde uitgevoerd. 😄
 7. HansJan

  Passat op vakantie

  Mogelijk bestaat het topic al in een andere hoedanigheid, maar het leek me leuk om een foto van de Passat op vakantie te delen in een vakantiealbum. Bij deze mijn bijdrage. Passat staat voor de kathedraal in Bayeux, een stad in Normandie dichtbij de invasiestranden. Indrukwekkende omgeving met heel veel WO-II historie!
 8. Helaas niet kunnen achterhalen. Uiteindelijk door Chotkan in Tiel laten uitvoeren naast de upgrade van de Front Camera. Ik kan je hem van harte aanbevelen.
 9. Ze zitten er nu 30k onder en recent nog vastgesteld dat alles er nog picobello uitziet. Maar dat is geen garantie uiteraard. Het enige wat ik weet dat de Eibach Pro kit heel veel wordt gebruikt, ook in combinatie met DCC. Heb hier nog geen negatieve geluiden in de diverse praatgroepjes over gehoord.
 10. Niet helemaal correct. Dit is een verbreding van de wielkast voor de type goedkeuring in Nederland voor auto's waarop af fabriek 18 inch of groter is gemonteerd.
 11. Smul smul, een handgeschakelde B8! 🥰 Maar fijn dat het probleem op magische wijze is opgelost. En genieten maar weer! Toch ben ik wel benieuwd wat de dealer bedoelde met de opmerking ...
 12. Je hebt nog niet de neiging gehad om de dealer te benaderen? Na dit bezoek werkt het immers niet meer. Kwam je vrouw thuis met de opmerking die de dealer had gemaakt? Was er voor hen een reden om iets te resetten? Of was de auto er alleen voor onderhoud? Iets wat heeft gewerkt en door een handeling onklaar is gemaakt moet toch door hen hersteld worden dunkt me.
 13. Heb je dan een schroefset? Wat zit er eigenlijk onder?
 14. Loopt de bumper aan of de flappen onder de wielkast? Die zitten namelijk een stuk lager. Scheelt zo'n 5cm.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden