Ga naar inhoud

HansJan

Full Members
 • Aantal items

  212
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  12

HansJan won de laatste dag op oktober 9

HansJan had de meest gelikete inhoud!

Over HansJan

 • Verjaardag juni 19

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Plaats
  Oost Gelderland
 • Naam
  Hans Jan

Overige

 • Vagcom
  OBDEleven
 • Auto
  Passat B8 Variant 2.0TDI DSG6 BE-R [07-2016]

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

HansJan's Achievements

175

Community reputatie

 1. Heb inmiddels ook last van vlekken in de dakrails. Welk product van Scholl is het precies @Harrynak63? Deze wellicht https://www.carclean.com/nl/scholl-concepts-s3-gold-high-performance-compound-250-gram.html
 2. Plaatje bij het praatje @MarkyMark. Airco op AUTO en indicatie snelheid wordt tegelijkertijd weergegeven:
 3. Ik heb twee rear-seat monkeys, of die willen promoveren naar trunk position weet ik niet. Zal het eens vragen 🤣 Ik heb MI even ge-googled, ik trof Moving Intelligence. Ik ga er eens voor zitten. Dank voor de tip!
 4. Jeuj, heb ik zo'n oude kar gekocht @Rainesh? 😂 Ik trof ook dit draadje over de upgrades, jij kunt dit remote uitvoeren? Ik ben wel benieuwd naar de laatste updates, het ruikt naar heel veel goeds! Met name de (opstart)snelheid is nu belabberd en benieuwd naar alle nice-to-haves die erbij komen. No pressure
 5. Ik ben ook benieuwd welke update voor de mijne beschikbaar is @Rainesh en welke voordelen dit biedt. Huidige versie voor de 3G0035020H is 0343.
 6. Ik denk dat ik er maar een hoes van een oude T4 overheen trek. Bijna net zo groot toch? 😅
 7. Zo krijgt Hongaarse goulash een heel andere beleving... Dan maar weer terug naar de realiteit? Geweld heb ik immers nooit genoemd, maar passende tegenmaatregelen wel. Ik vrees dat ik de oplossing elders moet zoeken.
 8. Remote upgrade, interessant! Wat zijn de voordelen van een upgrade? In het kader van "if it ain't broken, don't fix it" ...
 9. Dat is zekerheidshalve gedaan @Petroman!
 10. Garage: staat klaar bij de nieuwe woning. Wordt nog ruzie maken wie hem erin zet 😁 Camera: worden ook voorzien bij de nieuwe woning: oprit, straat en tuin. En bekabeld zodat WiFi niet gejammed kan worden. Verlichting: komt een krachtige LED lamp met sensor die middels home domotica wordt ingeschakeld ná 24:00 en voor 05:30. Huidige woning heeft geen eigen oprit, centrale parkeerplaatsen.
 11. Op dit moment vindt er een grote golf inbraken plaats in onze woonwijk. Zo ook vannacht weer: een BMW 3 serie is letterlijk helemaal leeggeroofd. Gat in portier geslagen, kabelboom doorgeknipt, daarmee kennelijk alarm onklaar gemaakt om vervolgens genadeloos te werk te gaan en de eigenaar met een auto achter te laten met meer dan 15.000 schade. Ik krijg er jeuk van, ontzettende jeuk. Gezien mijn eigen zeer recente ervaring om een MIB te upgraden, wat letterlijk niet meer dan een paar minuten kost om los te koppelen en weer aan te sluiten (als je weet hoe het moet), is het voor het getrainde dievengilde een fluitje van een cent om MIB, AID, stuur, computer, etc er in no-time uit te halen. In een andere buurt werd eerder deze week een Passat (?!) met Bulgaars kenteken gespot waarvan de bestuurder uitstapte, al fotograferend rondliep en zich weer snel uit de voeten maakte. Dus loop ik al de hele dag rond met de gedachte dat ze binnenkort ook onze straat 'doen' en ik wellicht op een ochtend een leeggeroofde auto moet aantreffen. Welke maatregelen kan je treffen? Automatisch inschakelende en krachtige verlichting (schijnen ze niet van te houden) is één. Zoektocht leverde me diverse bedrijven op die een SCM gekeurd Klasse 3 alarm kunnen inbouwen, compleet met OBD blocker, wegsleepblokkade, hellingshoekdetectie, integratie met keyless systeem, etc. Maar ik zoek daarnaast ook naar een systeem wat autonoom draait, dus niet primair afhankelijk is van de boordvoorzieningen in de auto. Gaat er een deur open zonder dat het systeem is uitgeschakeld, dan moeten er wat mij betreft ín de auto een oorverdovend akoestisch signaal ontstaan wat ze direct wegjaagt. Al wordt er saringas losgelaten, I don't care. Ondanks het gat, ondanks een eventueel ingeslagen raam. Ze moeten met hun poten van mijn trots afblijven. Heeft één van jullie ervaringen met dergelijke oplossingen?
 12. Beste allemaal, Ik heb wat vragen gekregen over de LED upgrade van mijn mistlampen. Dit zijn LED lampen met passieve koeling (geen draaiende delen, enkel koelribben), voorzien van Philips Lumileds die qua kleurtemperatuur perfect aansluiten bij de LED koplampen. Hier is het verschil tussen halogeen en LED goed zichtbaar: De lampen heb ik rechtstreeks besteld bij de Chinese fabrikant NSSC Lighting, waar ik voor de leden van de Audi A2 Club al heel wat sets LED dim- en grootlicht heb besteld. De kwaliteit van de lampen is heel hoog en zijn niet te vergelijken met de goedkope rommel (met veel strooilicht) die veelal bij tante Ali wordt aangeboden. De lampen heb ik 4 jaar in de vorige Passat gehad, overgezet in de nieuwe en hebben tot nu toe elke APK overleefd. Belanrijk om te melden is dat deze lampen zonder CANBUS-canceller kunnen worden aangesloten en er ook in de comfortmodule geen aanpassingen gemaakt hoeven te worden. Kortom: Plug & Play! De prijs is er ook naar: elke set (2 stuks) kost plm €60. Een en ander afhankelijk van aantallen en dollarkoers. De lampen worden na bestelling pas geproduceerd en heb ik daarna binnen 3-4 dagen met FedEx in huis. De minimale afname is 10 sets. De fabrikant levert voor elke fitting een LED lamp, dus ook voor andere modellen zijn upgrades mogelijk. Merk op dat NSSC twee soorten levert: de versie met koelribben en koelbanden. De versie met koelbanden hebben we gebruikt voor de H3 lampen (grootlicht) waarvoor te weinig ruimte voor koelribben bestond (toch een groot blok). De koelbanden zijn achter de lamp weggevouwen in de koplampbehuizing. Allemaal veilig, wordt niet zo heet dat er brandgevaar ontstaat. Bestaat hier eventueel belangstelling? Laat het me dan zeker weten als reactie op dit topic. Bij voldoende animo kan ik weer een bestelling plaatsen. Ben benieuwd!
 13. Bedoelde ook de 3G, weet niet waar de typo 3BG vandaan komt ... 🙄
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden