Ga naar inhoud

HansJan

Full Members
 • Aantal items

  122
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  8

HansJan won de laatste dag op april 19

HansJan had de meest gelikete inhoud!

Over HansJan

 • Verjaardag juni 19

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Plaats
  Oost Gelderland
 • Naam
  Hans Jan

Overige

 • Vagcom
  OBDEleven
 • Auto
  Passat B8 Variant 2.0TDI DSG6 BE-R [07-2016]

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

HansJan's Achievements

111

Community reputatie

 1. Welnu, het is allemaal anders gelopen. Privéomstandigheden. Hierdoor is alles op een lager pitje beland. Maar na maanden andere focus kwam er plots een verrassende wending op dit verhaal. Mijn nieuwe achterbuurman blijkt bij de VW vestiging in Nijmegen te werken. Met hem kwam ik bij toeval over dit probleem in gesprek en hij heeft dit met hoofd werkplaats besproken. Die heeft een korte blik op het probleem geworpen en kwam tot een paar verrassende conclusies: dakrails niet goed gereinigd (...), niet goed gesmeerd (...) en niet goed afgesteld (...)! In het systeem konden ze ook niet terugvinden wat de vestiging in Arnhem precies had gedaan. Dus er ontstond twijfel over het uitgevoerde werk en er werd direct aangeboden om het probleem grondig én onder coulance (!) onder handen te nemen door hun panoramadaken specialist. Afgelopen woensdag is het dak onder handen genomen en het resultaat is verbluffend: alle bijgeluiden zijn weg, het dak loopt als mes door boter en nog geen storingen gehad! Echter, het is nu ook wat vochtiger geweest dus we wachten ook de komende warme periode af voor de beste evaluatie. Maar mijn eerste indruk is dat hun specialist met recht zo genoemd mag worden. Opmerkelijk is dat hij de manco's die door de andere vestiging werden gevonden niet heeft vastgesteld. Daar kan je verschillende conclusies uit trekken, maar dat laat ik maar even in het midden. Ik heb mijn zorgen over de diverse werkwijzen naar hen uitgesproken. Temeer omdat je als consument nergens anders terecht kunt voor dergelijk onderhoud en er dan blindelings vanuit moet gaan dat de dealer doet wat deze belooft. Kennelijk is daar ook nog onderscheid te vinden en dat is op zijn minst opmerkelijk. Temeer omdat de kwaliteitseisen van de werkplaats- en -medewerkers steeds hoger worden, hier is dus met recht nog winst te behalen. Als de ervaringen goed blijven dan zal ik ook zeker verhaal halen bij de andere dealer. En daarmee nog geen verdere neiging om eerder genoemde juridische stappen te ondernemen Op naar een zonnige periode! 😎
 2. Goed bezig geweest! 👌 Het is altijd een kwestie van goed, beter en best maar met 95% heb je een heel goed resultaat behaald. Ik denk dat je alleen nog even de moeite moet nemen om de demping van het paneel aan te pakken. Scroll even naar beneden in dit deel van mijn topic en lees dan de opmerking over het alubutyl tussen paneel en bekleding. Succes!
 3. PS: Er is zelfs nog sprake van garantie die geldt tot 21-07-2021 obv maximaal 100.000km. Het laatste is met 25k overschreden hetgeen ook niet heel extreem is. Enfin, briefje opstellen en komende week de pitbulls het werk laten doen. 🤞
 4. Zeker @mikerosauer en een goede ook. Die bijt zich overal in vast. Tot nu toe heel veel aan gehad.
 5. Het slaat ook inderdaad nergens op. Ook al ben ik maar één van de miljoenen VW consumenten en daarmee een druppel op de gloeiende plaat, er is nog altijd sprake van consumentenrecht. Bovendien bestaat er ook nog zoiets als levensverwachting; de tijd dat je het product kunt gebruiken zonder dat het defecten zal vertonen. Als ze het afschuiven op producteigenschap onderkennen ze in feite dat het daarmee onderhevig moet zijn aan (specifiek) onderhoud en wellicht zelfs preventieve reparaties, maar daar staat in het handboek van VW én instructieboek niets over beschreven. Dat argument houdt dus geen stand, er is dan sprake van non-conformiteit. Niets doen is voor mij dus geen optie. Ook al leidt het tot verlies, maar dan wel met opgeheven hoofd. To be continued ...
 6. Vanochtend kreeg ik al vroeg een telefoontje van de dealer. Het gesprek begon uiteraard met de vraag: je hebt vast heel goed nieuws. Maar helaas, het mag niet zo zijn. Ook niet na alle goed bedoelde inspanningen van hoofd werkplaats die zelfs de case van de vorige Passat heeft aangehaald bij het indienen van de garantieclaim. Gezien de 'leeftijd' (een Passat van 4 jaar jong heeft volgens VW het kenmerk hoge leeftijd) en 'hoge kilometerstand' (vroeger ging een auto bij 100.000 al naar de schroothoop, maar na 124.000 mag je ook nu verwachten dat het met de kwaliteit rap achteruit gaat) is de claim zonder verdere onderbouwing afgewezen. Het is eigenlijk te zot voor woorden. Ze komen na het uitbouwen tot de conclusie dat het rubber om de glasplaat niet goed zit én het frame een probleem vertoont. Hier kan de eigenaar geen invloed op uitoefenen. Sterker nog, een glasplaat wordt voor onderhoud nooit uitgebouwd tenzij hier een aanleiding voor bestaat. Dus met regulier smeren en reinigen konden deze klachten ook niet worden veroorzaakt noch verholpen. Dus kan het niet anders dan een kwaliteitsprobleem zijn. Ik ga hier een zaak van maken.
 7. Deze waren inderdaad ook al voorbij gekomen @wulfke, het aanbod is heel erg fraai! Ik zie dat JR op verzoek tussen ET20 en ET45 kan leveren, dus dat is wellicht nog een beter alternatief dan combi velgen en spacers.
 8. Amai! Welke smaak is het geworden? Op mijn lijst staan nu de V-FS23, V-FS34, V-FS38 en de VC520. Nadeel is dat de ET waardes redelijk afwijken en vermoedelijk spacers van plm 10mm vereisen.
 9. Ispiri valt in UK onder de vlag van IW motorgroup en daar valt Veemann ook onder met een schitterend assortiment: https://www.veemann.com/veemann-wheels.html In Best zit een dealer, die beide merken levert. Ik ga binnenkort, zodra het mogelijk wordt, een bezoek brengen aan de showroom.
 10. De Passat is krachtiger dan Darcy, de sneeuw blijft op gepaste afstand.
 11. Mijn vorige Passat had geen reserveband, geen compressor en 'zelfdichtende' banden. Denk dat ie daar mee in de war was. De huidige staat op Pirelli Cinturato P7. Die zijn niet runflat, ik heb nu ook geen compressor in de kofferbak maar wel een nummer wat ik altijd kan bellen 😊 Welke maat banden en velg heb jij eronder liggen @Vdub? Hankook is zeker een goede en betaalbare optie!
 12. @Groovejunk, volgens mij delen wij dezelfde smaak. Hier ook Indium Grau. Jouw velgen lijken inderdaad heel erg op de FFP1!
 13. Na even zoeken kwam ik op Facebook een Deen tegen die de Ispiri ISR8 op zijn B8 heeft gemonteerd met 245/35-20: https://www.facebook.com/permalink.php?id=885956318093277&story_fbid=3231432526878966 Voor wat betreft de bandenmaat ben ik wel overtuigd, de velgrand steekt met 245 niet uit en is mijn bevestiging dat met 8.5J meer rubber in de breedte nodig is. De ISR8 brengt me aan het twijfelen, de FFP1 Carbon staat nog met stip op 1 maar moet ik eerst in het echt zien. In Belgie liggen ze op voorraad bij een 'bandenboer' vlak over de grens, dus binnenkort maar eens een bezoekje aan de Vlaamse tak van de familie brengen ...
 14. Kom d'r maar in @Vdub!
 15. Zoekplaatje? En heb jij ook 20 inch? En zo ja, welke velg- en bandenmaat? Dan misschien foto van langszij?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden