Ga naar inhoud
 • 0

Stekkers onder voorstoelen


mrfaya
 Share

Vraag

Hallo,

 

Ik heb een lederen interieur set gekocht. En nu zie ik onderaan de stoelen wat connectors/stekkers zitten, maar ook helaas wat afgeknipte kabels. Nu heb ik een aantal vragen hierover:

- Kan iemand mij vertellen welke connectors/stekkers dit zijn?

- Tot wat behoren de afgeknipte kabels en kunnen deze eenvoudig gemaakt worden?
- Zijn deze stoelen voorzien van stoelverwarming? Deze optie heb ik momenteel nog niet, dus zou mooi zijn. :)

 

Heb wat foto's toegevoegd.

 

Alvast bedankt.

 

Gr.

 

 

Foto 1:

sb31y1.jpg

 

 

Foto 2: 

2u7p2jn.jpg

 

 

Foto 3: 

264peyv.jpg

 

 

Foto 4: 

218y9w.jpg

 

 

Foto 5: 

30n7oua.jpg

 

 

Foto 6: 

2cp7zhi.jpg

 

 

Foto 7: 

solkwp.jpg

 

 

Foto 8: 

34g5bb9.jpg

aangepast door mrfaya
Link naar reactie
Delen op andere sites

Aanbevolen berichten

 • 0

Pijl met wat is dit: dit is de occupation sensor, deze ziet of er iemand op de stoel zit. Gebruikt voor stoelverwarming en airbag. Zit alleen op de bijrijders stoel. Want normaal zit er altijd iemand achter het stuur als je rijd ;)

 

Hopelijk zijn het geen airbag draden die zijn doorgeknipt.

aangepast door Roy_01
Link naar reactie
Delen op andere sites

 • 0

Poeh, daar ga je nog veel werk aan hebben.

Foto 3 toont de regelaar voor de zetelverwarming. Deze regelaar verzorgt de verwarming van zowel de bestuurder als bijrijder.

Foto 4 lijkt mij een stekkertje voor de voetverlichting achterbank.

Foto 5 is volgens mij een stekkertje voor de elektrische zetelverstelling.

Zou in de bediening van foto 6 moeten passen.

Foto 7 : bij de tekst "wat is dit"

Dat is de aansluiting van het zetelcontact om te detecteren of er iemand in de zetel zit of niet.

Afgeknipte draden wit/groen/bruin zijn van de zetel airbag.

2 afgeknipte draden blauw geel denk ik van het gordelcontact.

Link naar reactie
Delen op andere sites

 • 0

Volgens mij is geel/blauw de draad van je stoelverwarming die ze gewoon doorgeknipt hebben. Misschien wilde de vorige eigenaar alleen de bestuurderstoel verwarmd:) Mocht waarschijnlijk niet modden van ze vrouw en pakt haar op deze manier terug. Heb je niet toevallig ook elektrische knoppen aan de zijkant zitten voor de verstelling? Lijkt alsof die module een knop is aan de zijkant van je stoel.

aangepast door Roy_01
Link naar reactie
Delen op andere sites

 • 0

De kabel met blauw/geel lijkt idd naar de gordels te gaan. Geen idee waarom ze die hebben afgeknipt??

De andere kabel met groen/wit/bruin... geen idee. Hoe kan ik controleren of hier airbags in zitten? Ik had het wel gevraagd aan de verkoper, volgens hem zitten ze erin. Maar als dit afgeknipte airbag kabels zijn, vraag ik me af waarom je dat zou doen. Deze 2 kabels zijn dus op BEIDE voorstoelen geknipt.

 

Overigens, dus omdat de module van FOTO 3 erop zit, kan ik er vanuit gaan dat beide stoelen zijn voorzien van verwarming?

 

Passagiersstoel is handmatig. Bestuurdersstoel heeft elektrische rugleuning en lendesteun. Eigenlijk hetzelfde als mijn Comfortline stoelen die ik er nu in heb zitten. Alleen is mijn interieur volledig stof. Is het op de kapotte kabels, en stoelverwarming, dan gewoon "plug en play" aan te sluiten in mijn auto?

 

 

Gr.

aangepast door mrfaya
Link naar reactie
Delen op andere sites

 • 0

Vindt het vreemd en gevaarlijk als idd de airbag stekkers doorgeknipt zijn.

Wss foutmelding die niet te resetten is geweest.

Of worst case scenario ding heeft in elkaar gezeten en de airbags zijn eruit geklapt. Vervolgens om schade te beperken gedemonteerd hoes genaaid en kabels door??

Wie zal het zeggen. Maar als de auto bij een dealer zo geleverd is zou ik de koop onmiddelijk laten ontbinden

Link naar reactie
Delen op andere sites

 • 0

 

De andere kabel met groen/wit/bruin... geen idee. Hoe kan ik controleren of hier airbags in zitten? Ik had het wel gevraagd aan de verkoper, volgens hem zitten ze erin. Maar als dit afgeknipte airbag kabels zijn, vraag ik me af waarom je dat zou doen. Deze 2 kabels zijn dus op BEIDE voorstoelen geknipt.

 

De airbag zitten er nog, deze zitten waar het airbag labeltje hangt. Indien de airbags eruit zouden zijn is de bekleding daar niet zo strak.

Vind het sowieso heel bizar om aan bedrading van de zetel te gaan knippen gezien de zetel een centraal stekkerpunt heeft waar de centrale stekker, airbag stekker, voetverlichting en zetelcontact wordt gestekkerd. Dus het is normaal gezien plug and play maar dat is nu helemaal :censor: door in de bekabeling te gaan knippen. 

 

De airbag stekkers zijn ook niet zo makkelijk te vinden en ook niet goedkoop. Enige goedkoopste optie is de stekkers van je huidige stoelen te gaan gebruiken om deze werkende te krijgen.

Ook moet er extra bedrading in de auto gelegd worden om de zetelverwarming werkende te krijgen en er moet een ander clima paneel in komen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

 • 0

Is het een idee om mijn huidige airbags over te zetten naar deze stoelen? Of is dat echt veel werk? Ik heb namelijk liever een heel airbag stekkertje, dan een achteraf gerepareerde. Dadelijk knalt met zo'n reparatie stekker mijn airbag eruit tijdens het rijden. Of wellicht is er iets met de huidige airbag set, sluit ik hem dadelijk aan, klapt die eruit. Of is dat bijna onmogelijk??  :roll:  Baal hier wel van. Heb al gezocht op Internet, vind alleen maar airbag stekkers voor 2 kabels?? Geen 3 kabels.

 

Btw, roofgoed lijkt me ook niet, zit voor de rest alles bij. Dus de volledige interieur, deurpanelen, zijpanelen achterbank en het midden gedeelte wat tussen de voorstoelen zit. ;) De set is ook best vies, alsof het uit een auto komt welke lang ergens heeft gestaan met de ramen open ofzo. Mja, schoonmaken is geen probleem.

 

Weet iemand waar ik voor een mooi bedrag de kabelboom voor de verwarming kan bestellen? Mijn eigen auto is uit 2011. Deze set volgens mij ook.

 

Gr.

Link naar reactie
Delen op andere sites

 • 0

Clima met stoelverwarming en kabelboom zijn besteld.

 

Mocht iemand iets van een beschrijving hebben hoe je de airbags kunt omzetten, graag. Anders ga ik dit weekend maar eens hobby-en. :)

 

Is het dekseltje van de armsteun overigens gewoon los te halen en om te zetten of moet je echt de gehele midden gedeelte vervangen (dus pook etc loshalen)?

Want als ik het zo zie is het enige verschil met mijn middenstuk dat dekseltje van leer.

 

Gr.

Link naar reactie
Delen op andere sites

 • 0

@@mrfaya De afgeknipte groen/wit/bruin moet even beter bekijken. Dat lijkt me al een deel uit de auto, niet van de stoel.

Wanneer je op het schema van m'n vorige post kijkt zie je dat de airbagdraden overgaan via een 3-polige stekker van blauw-zwart-bruin naar groen -wit-bruin. Dus mogelijk moet je de airbags niet overplaatsen maar alleen de stekker opzoeken...

 

grtz, dre

Link naar reactie
Delen op andere sites

 • 0

@@dreke Ik ga dit weekend eens kijken of het lukt met de airbags en stekkers. Als ik geen stekker kan vinden, ga ik toch proberen mijn eigen airbags over te zetten ipv mijn eigen stekkers doorknippen en eraan solderen. Maar goed om deze info te weten, bedankt.

 

Ik heb overigens mijn Kufatec kabelboom binnen. Maar vind de handleiding welke ik erbij heb gekregen maar erg beknopt. Er staat wel bij welke kabel vanuit de kabelboom op welke locatie moet worden bevestigd, maar er staat niet bij waar deze locatie zich bevind in de auto zelf. Ik had een veel uitgebreidere handleiding verwacht met het liefst iets van illustraties erbij. Er zitten 2 grote connectors op de kabelboom en verder allemaal losse stekkers. Ik had eerlijk gezegd maar 1 grote connector verwacht welke op de bestuurdersstoel gemonteerd moet worden, geen 2?

 

- Kan iemand mij vertellen waar deze locaties allemaal zijn in de auto zelf? Of heeft iemand wellicht een uitgebreidere beschrijving (liefst met illustraties)?

- Ook hebben ze het over Climatronic en Climatic?? Wat is hier precies het verschil tussen?

 

Zie bijlage.

 

post-26261-0-80955500-1533799097_thumb.jpg

 

post-26261-0-61338200-1533800048_thumb.jpg

 

Gr.

aangepast door mrfaya
Link naar reactie
Delen op andere sites

 • 0

Volgens mij is deze kabelboom van je zekeringdoos/schakelaars naar de stekker onder je stoel, en niet van de stoel zelf.

 

Wanneer je voordien geen stoelverwarming had moet je deze kabelboom ook plaatsen natuurlijk om de stoelverwarming te laten werken. Alle aansluitpunten ziin  goed beschreven :

Zekering met continue spanning (je moet er twee bijplaatsen), zekering met geschakelde spanning, aansluiting aan boordnet en aansluiting aan de climatronic...

 

Climatronic is de electronische aircoregeling; Climatic de manuele (die vindt je weinig in passat)

 

Met deze kabelboom is de bedrading van je stoel natuurlijk nog niet in orde...

Een kabelset voor de stoel zelf kan je zelf bouwen, of bij de dealer aankopen voor +/- 55 euro. Onderdeelnummer is afhankelijk van de uitrusting van de stoel en auto.

post-13946-0-53013100-1533800311_thumb.png

 

grtz, dre

aangepast door dreke
Link naar reactie
Delen op andere sites

 • 0

Ooit eens een schets gekregen van @@wulfke voor de stoelverwarming kabelboom.deze klopt helemaal kwa pin bezetting makkelijker kan het je niet gemaakt worden. Als je geen kleuren hebt gewoon de nrs volgen op de stekker.

post-23587-0-36265100-1533801818_thumb.jpg

aangepast door Passat Rdi
Link naar reactie
Delen op andere sites

 • 0

Als je de bekleding los wilt halen kun je eens naar het onderstaande filmpje kijken. Deze is van een citroen maar het begin is gelijk.

 

Zodra je de onderste flap los hebt zelf je aan de voorkant wat metalen clips moeten doorknippen. Dit doe je zover als nodig is om bij de airbag te komen. Ik heb de metalen clips vervangen voor zware tyraps. Is goed te doen, vooral als je de stoel uit de auto hebt.

 

Ik heb destijds zelf ook de airbags overgezet. Heb er nog wel wat foto’s van als het goed is.

 

https://youtu.be/2-ZG0JUxRL4

Link naar reactie
Delen op andere sites

 • 0

Ik heb via Kufatec de zogenaamde 35504-3 kabelset besteld. Dit nummer zie je ook terug in de beschrijving van hun. Dat is de kabelboom voor stoelverwarming + stoel met lendesteun (zo had ik dat tenminste begrepen). Mijn auto heeft af-fabriek geen stoelverwarming. Wel een bestuurdersstoel met elektrische rugleuning/lendesteun. Vandaar dat ik de 35504-3 heb besteld. 

 

Maar even om het een en ander te begrijpen. Ik dacht met deze Kufatec kabelboom alles in huis te hebben. Maar dat is dus niet zo?

- Deze Kufatec kabelboom sluit ik dus aan volgens hun beschijving en de tekening van @@wulfke ?  (post #23)

- En daarnaast heb ik nog een aparte kabelboom nodig, die ik zelf moet maken, om de stoelen zelf aan te sluiten?? (post #21)

 

@@dreke Met betrekking tot de 2 grote stekkers van de Kufatec kabelboom: 1 voor de linker stoel, 1 voor de rechter. De aansluiting voor de bestuurdersstoel zie ik (zie post #1), maar waar zit die van de passagiersstoel dan? 

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Share

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden