Ga naar inhoud

Roy_01

Members+
 • Aantal items

  1289
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  13

Alles dat geplaatst werd door Roy_01

 1. All season lucht is dat ook verkrijgbaar? 😅
 2. Deze meting wordt elk jaar gedaan dus 1x extra lijkt mij dan geen probleem. Dan weet je wel meteen of het goed zit en kun je nog aanpassingen laten doen. Zorg dat de motor goed warm is en dan de meting laten uitvoeren. Het is maar een idee.
 3. Wat wereld van verschil, daar ga je zeker plezier van hebben. De egr uitschakelen zou ik ook zeker aanraden om de motor mooi schoon te houden. Misschien een idee om ook even direct een roetmeting te laten doen om te checken of het goed staat afgesteld.
 4. Roy_01

  Roetfilters verwijderen

  Zal wel lastig worden dan moet je opnieuw langs de RDW om het weer op kenteken te krijgen denk ik. En dan hopen dat je onder de 1 miljoen deeltjes blijft. Voor die 8 euro per maand niet de moeite lijkt mij. Daarnaast loopt de camper ook zuiniger zonder roetfilter. En geen onderhoudskosten meer aan het roetfilter.
 5. Dop van het expansievaatje kan ook nog wel eens defect raken en te snel afblazen.
 6. Misschien zou je nog een CO2 test kunnen doen op je koelwater om een lekke koppakking uit te sluiten rookgas zijdig.
 7. Heb je dan een mechanische waterpomp met variabele opbrengst die schakelt met een actuator? Daar lees ik ook het nodige over, problemen met het niet soepel lopen van dit mechaniek. Mogelijk ook nog de moeite waard om te checken.
 8. Zit er na de egr niet nog een pomp, v55? Doet mij een beetje denken aan dat silicagel zakjes verhaal wat er in het koelwaterreservoir bij bepaalde “milieuvriendelijke” koelvloeistof heeft gezeten en na verloop van tijd nog wel eens knapte. Oliefilterhuis ook maar eens demonteren dan en warmtewisselaar apart spoelen. En de dsg koeler ook maar meteen doen? Wat vervelend zo tijdens je vakantie.
 9. Volgens mij is dit normaal, elke keer wanneer je een knop op de afstandsbediening indrukt gaat het rode ledje even branden ter bevestiging. Comfortmodule checken op vocht of slechte solderingen/componenten en een 2e hands comfortmodule proberen.
 10. Roy_01

  batterij vragen

  Ja dat is waar alleen vraag ik mij af of dit gaat helpen in de wintermaanden. Opbrengst van zo’n paneel is dan 10% t.o.v. de zomer. En hoeveel sluipverbruik heeft zo’n systeem als de zon niet schijnt. Denk dat het toch handiger is om periodiek de auto te rijden dan.
 11. Roy_01

  batterij vragen

  Als je echt niets kunt vinden dan zou je misschien zo’n dashboard zonnepaneeltje aan kunnen schaffen om als druppellader te fungeren. Of als je een eigen oprit hebt een normale druppellader.
 12. Roy_01

  batterij vragen

  Lijkt mij ook slim om eens systematisch te gaan zoeken waar het probleem zit. Spanning binnen meten zit ook nog wel wat afwijking in, ik meet wel eens 10.9 V via Vcds en dan start hij nog. (2.0 TDI) Voor openpilot heb ik een canbus module in de auto die trekt binnen een week de accu leeg. - Rij je wel genoeg met de auto zodat de accu genoeg bijgeladen kan worden (langere stukken zonder teveel starten en stoppen) - Staat van de gloeibougies, wat gebeurt er als je 2x voorgloeit? Of heeft deze motor gloeibougies in het koelwater, dan kun je bovenstaande vergeten. - Sluipverbruikers in je elektrische systeem. - Juiste capaciteit en type accu
 13. Die Robert Bosch van de ANWB had er laatst ook een video over. Zie laatste 5 minuten. Misschien heb je er iets aan en kun je waardes vergelijken met anderen.
 14. Roy_01

  Trip teller

  Normaal heb je een 0.0 knopje op de teller of reset trip in boordcomputer menu. Ok knopje lang ingedrukt houden om te resetten.
 15. Roy_01

  Gas To Liquid Diesel

  Ben ook benieuwd naar de test.
 16. Volgens mij mag max 25% van een lichtfunctie defect zijn bij led. https://apk-handboek.rdw.nl/personenautos/lichten-lichtsignalen-en-retroreflecterende-voorzieningen/werking-en-toestand-verplichte-lichten-en-retroreflectoren
 17. Roy_01

  startproblemen

  Ik zou toch even de storingscodes plaatsen, mogelijk kan er iemand op het forum wel kaas van maken. Eventueel even wissen en dan na het probleem zich voordoet direct uitlezen.
 18. Roy_01

  Motor hapert

  Er komen geen foutcodes naar boven? En “de software valt uit” wat bedoel je hier precies mee?
 19. Check ook pdc of achteruitrij camera die dit draad gebruiken ipv over canbus.
 20. Roy_01

  Gas To Liquid Diesel

  Wellicht nog wat uitproberen met stationair toerental zit ook nog wat ruimte in 600-800 rpm.
 21. Roy_01

  Gas To Liquid Diesel

  Interessant, zijn dat 3000 deeltjes per cm3 met of zonder dpf en egr? En 1.000.000 deeltjes per cm3 is de limiet lees ik bij een auto met af fabriek roetfilter. Ben benieuwd naar de rest met de Amarok.
 22. https://www.speakev.com/threads/vw-golf-gte-cold-issue.14042/
 23. Ik zou het zoeken in de dikte van de voedingskabel vanaf de dynamo naar de hoofdzekering. En ook de hoofdzekering controleren of deze zwaar genoeg is uitgevoerd.
 24. Ik weet niet of ze deze los verkopen. Op e-bay kun je ze vinden onder KURBELGEHÄUSEENTLÜFTUNG. Membraan + veer. Zit in een ronde behuizing. (Rechts)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden