Ga naar inhoud
  • 0

Dilemma


meulenbeldj

Vraag

Ik zal mij eerst even voorstellen aangezien ik nieuw ben op dit forum. Mijn naam is Jeroen Meulenbeld ik ben 40 jaar en kom uit Oldenzaal.

 

Ik ben in het bezit van een passat 2.0 TDI uit 2006. Het is een full option uitvoering. km stand is 280.000.

 

Wat is het dilemma. Ik heb er nu 3 jaar mee gereden en ben er recent achter gekomen dat de distributieriem bij 240 al vervangen had moeten worden. Er zit een stikker op het blok van VW dat dit bij elke 120.000 km moet gebeuren. Bij 121.000 is deze vervangen. Ik kan verder in het onderhoudsboekje en op het blok niet zien of deze rond de 240 is vervangen. Ik denk zelf van niet. De auto heeft ook nodig een grote beurt nodig. Met het vervangen van de distributieriem en grote beurt houdt ik rekening met om en nabij de 1000 euro. Nu is mijn dilemma, is dit het nog waard gezien de km stand? Of is het beter om de auto in te ruilen. Het liefst zou ik er nog in verder rijden omdat het een luxe uitvoering is. DSG, Flippers aan het stuur, leren sportstoelen, stoelverwarming enz enz. Ik heb al een beetje rondgekeken en kan nergens deze versie vinden die momenteel te koop staat. Wat zouden jullie doen?

 

Alvast bedankt voor jullie antwoord.

 

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

10 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0

Welkom op het forum Jeroen.

 

Neem voor de grote beurt + disti wissel eens contact op met Seiger auto's. Deze zit schuin tegenover Golbach (tussen Oldenzaal en Hengelo).

Heb mijn Passat en de Alfa van mijn vrouw daar in onderhoud. 

Gewoon een no nonsence garage en goede prijzen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Welkom op het forum - je kan hier veel nuttige informatie vinden.

 

Mijn gebruikservaring - ik heb zelf ook een 2.0 TDI uit 2006 en heb bij een km-stand van 330k ook de distributieriem laten vervangen (+ wat overig groot onderhoud) omdat ik nog een flinke periode met deze limousine door wil rijden. Precies wat Alle @@dieseltje zegt - je weet nu wat je hebt en voor het geld voor het onderhoud heb je geen andere auto.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Update:

 

Inmiddels heb ik de distri en grote beurt laten uitvoeren. Op advies van Mausey bij Seiger auto's laten doen. Prima service. Vooraf prijsopgave en daar heeft hij zich ook netjes aan gehouden. Ik had ook een prijsopgave bij Vortkamp in Gronau (D) opgevraagd, maar deze kwam zeker € 200,- duurder uit. Dan is de keus snel gemaakt.

Wat ik nog niet vermeld had was dat de auto ook een ACC storing had. Bij het starten van de auto verscheen direct een ACC fault melding en het gloeispiraal lampje knipperde constant. Dit was al zo sinds wij de auto 3 jaar geleden hebben gekocht. Het vervelende van deze storing was dat de foutmelding in het MFD display niet verdween waardoor ik de boordcomputer niet kon gebruiken. Inmiddels begon mij dit te irrirteren en ben ik op zoek gegaan naar deze storing en oplossing. Ik las op een ander forum dat iemand hetzelfde probleem had na een defecte ACC en deze de melding heeft laten wegprogrammeren door een VAG specialist. Inmiddels ben ik ook bij die specialist geweest en na 10 minuten was het opgelost. Heerlijk geen knipperende lampjes meer op je dashboard en een werkende MFD. En bijkomend voordeel de cruise werkt nu ook weer. Alleen niet adaptive, maar dat boeit niet.

Inmiddels weet ik ook waarom de ACC melding verscheen. Blijkbaar is er ooit een nieuwe bumper geplaatst die niet helemaal bij het model hoort. De onderste lampen in de bumper zijn rechthoekig en origineel horen er ronde lampen in heb ik me laten vertellen. Blijkbaar is bij het plaatsen het radaroog voor de ACC niet geplaatst waardoor deze de melding gaf.

Wat ik wel vreemd vind is dat als er een storing is zoals bv. met de ACC de melding niet verdwijnt na enige tijd.

Ik snap dat er een melding verschijnt, maar laat deze na bv. 1 minuut verdwijnen uit het display zodat je de boordcomputer gewoon kan gebruiken.

Tot zover de update en weer een blije passat rijder.

aangepast door meulenbeldj
Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden