Ga naar inhoud

meulenbeldj

Members
  • Aantal items

    8
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over meulenbeldj

  • Verjaardag 13-02-1977

Profile Information

  • Geslacht
    Not Telling
  • Plaats
    Oldenzaal
  • Naam
    Jeroen Meulenbeld

meulenbeldj's Achievements

4

Community reputatie

  1. Ja, er gaat morgen een nieuwe accu in. Deze dagen zijn niet al te best voor een slechte accu.
  2. Ja ik ben uiteindelijk bij Seiger auto's geweest en de passat heeft een koprevisie gehad. De kleppen waren stuk. Auto rijd weer als een zonnetje. Enkele dagen later had de auto spontaan geen vermogen meer. Weer terug naar Seiger auto geweest. Auto gaf storing aan de turbodruk. Sensor bleek vervuild, deze schoongemaakt door Seiger auto's en dat kosteloos. Sindsdien rijd hij prima. Ben nu alleen toe aan een nieuwe accu. Hoop dat ik er voorlopig mee kan rijden ipv geld uitgeven. Ik kan iedereen Seiger auto's aanraden. Top garage. Aardige gast en denkt goed mee.
  3. Dat kan ik ook wel eens doen. Helemaal niet aan gedacht. Ben er vorig jaar nog geweest voor grote beurt en distri. Zal Patrick eens om een second opinion vragen.
  4. km stand is overigens 300303. EGR klep is overigens al nagekeken en dat is niet het probleem. De motor loopt op 3 cilinders en "bokt" heel erg. Verder geen vermogen. Kan wel rijden. Hij is ook uitgelezen en geeft een storing in de turbodruk in mis fire op de 2e cilinder.
  5. Beste forumleden, Ik ben in het bezit van een Volkswagen Passat Variant Highline Bouwjaar 2006, 2.0 TDI DRF 103 kw full options. Achteruitrij camera, flippers aan stuur, stoelverw. enz. Hij heeft nu 300303 km gelopen en heeft vorig jaar mei een grote beurt gehad en nieuwe distri. Ik zit nu met het volgende dilemma. 2e kerstdag op de terugweg naar huis begon de auto te trillen en ik had geen vermogen meer. ANWB erbij. volgens de ANWB'er vermoedelijk verstuifer stuk. Auto uiteindelijk afgevoerd naar vaste garage. Deze vermoede ook defecte verstuifer. Ik attendeerde hem op de werkplaatsactie van de verstuifers. Daarvoor moest ik naar de dealer. Geluk, deze zat 300 meter verderop. Daar heen gebracht. Dealer heeft gisteren en heeft de bovenkant van de motor los gehaald en kon daar geen probleem vinden. verstuifers goed, nokkenas goed. Om verder te kijken moet nu de hele motor uit elkaar gehaald worden en volgend de dealer moet ik dan rekenen op 3500 a 4000 euro. Dat is even schrikken. Een optie zou ook zijn om een andere motor te plaatsen, maar dan moet ik ook rekenen op minstens 1600 a 2000 euro. Daarnaast kan ik hem ook laten afvoeren. Ik krijg er dan natuurlijk niet de hoofdprijs dat weet ik. Ik besteed het geld dan liever aan een andere auto. Wat zouden jullie doen? Repareren of andere motor plaatsen en dan verkopen? Of toch de auto afvoeren? Ben benieuwd naar jullie mening Groet, Jeroen
  6. meulenbeldj

    Dilemma

    Update: Inmiddels heb ik de distri en grote beurt laten uitvoeren. Op advies van Mausey bij Seiger auto's laten doen. Prima service. Vooraf prijsopgave en daar heeft hij zich ook netjes aan gehouden. Ik had ook een prijsopgave bij Vortkamp in Gronau (D) opgevraagd, maar deze kwam zeker € 200,- duurder uit. Dan is de keus snel gemaakt. Wat ik nog niet vermeld had was dat de auto ook een ACC storing had. Bij het starten van de auto verscheen direct een ACC fault melding en het gloeispiraal lampje knipperde constant. Dit was al zo sinds wij de auto 3 jaar geleden hebben gekocht. Het vervelende van deze storing was dat de foutmelding in het MFD display niet verdween waardoor ik de boordcomputer niet kon gebruiken. Inmiddels begon mij dit te irrirteren en ben ik op zoek gegaan naar deze storing en oplossing. Ik las op een ander forum dat iemand hetzelfde probleem had na een defecte ACC en deze de melding heeft laten wegprogrammeren door een VAG specialist. Inmiddels ben ik ook bij die specialist geweest en na 10 minuten was het opgelost. Heerlijk geen knipperende lampjes meer op je dashboard en een werkende MFD. En bijkomend voordeel de cruise werkt nu ook weer. Alleen niet adaptive, maar dat boeit niet. Inmiddels weet ik ook waarom de ACC melding verscheen. Blijkbaar is er ooit een nieuwe bumper geplaatst die niet helemaal bij het model hoort. De onderste lampen in de bumper zijn rechthoekig en origineel horen er ronde lampen in heb ik me laten vertellen. Blijkbaar is bij het plaatsen het radaroog voor de ACC niet geplaatst waardoor deze de melding gaf. Wat ik wel vreemd vind is dat als er een storing is zoals bv. met de ACC de melding niet verdwijnt na enige tijd. Ik snap dat er een melding verschijnt, maar laat deze na bv. 1 minuut verdwijnen uit het display zodat je de boordcomputer gewoon kan gebruiken. Tot zover de update en weer een blije passat rijder.
  7. meulenbeldj

    Dilemma

    Bedankt voor de reacties. @@Mausey: ik zal eens contact opnemen met Seiger auto's. Ik zat zelf te denken aan Vortkamp in Gronau, maar Seiger is een stuk dichterbij.
  8. meulenbeldj

    Dilemma

    Ik zal mij eerst even voorstellen aangezien ik nieuw ben op dit forum. Mijn naam is Jeroen Meulenbeld ik ben 40 jaar en kom uit Oldenzaal. Ik ben in het bezit van een passat 2.0 TDI uit 2006. Het is een full option uitvoering. km stand is 280.000. Wat is het dilemma. Ik heb er nu 3 jaar mee gereden en ben er recent achter gekomen dat de distributieriem bij 240 al vervangen had moeten worden. Er zit een stikker op het blok van VW dat dit bij elke 120.000 km moet gebeuren. Bij 121.000 is deze vervangen. Ik kan verder in het onderhoudsboekje en op het blok niet zien of deze rond de 240 is vervangen. Ik denk zelf van niet. De auto heeft ook nodig een grote beurt nodig. Met het vervangen van de distributieriem en grote beurt houdt ik rekening met om en nabij de 1000 euro. Nu is mijn dilemma, is dit het nog waard gezien de km stand? Of is het beter om de auto in te ruilen. Het liefst zou ik er nog in verder rijden omdat het een luxe uitvoering is. DSG, Flippers aan het stuur, leren sportstoelen, stoelverwarming enz enz. Ik heb al een beetje rondgekeken en kan nergens deze versie vinden die momenteel te koop staat. Wat zouden jullie doen? Alvast bedankt voor jullie antwoord.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden