Ga naar inhoud

Ruige Volkswagen Passat heet Alltrack


Speedyace

Aanbevolen berichten

Passat Altrack

 

m1fy15qb8nsx.jpg

m1fy15qb6nsy.jpg

 

 

 

Volgens Volkswagen slaat de Passat Alltrack de brug tussen de Passat Variant en de Tiguan. Ten opzichte van de gewone Passat Variant onderscheidt de Alltrack zich door beklede wielkasten, grotere bumpers en beschermingspanelen in RVS-look, 17-inch lichtmetaal en een 30 millimeter hogere bodemspeling. Verder zijn er matchromen dakrails, instaplijsten van roestvrij staal en een verchroomd uitlaatsierstuk. Binnenin biedt deze Passat pedalen met aluminium look en ‘titan silver’ accenten.

De basismotor is de 160 pk sterke TSI, die alleen met voorwielaandrijving leverbaar is. De basisdiesel, de 2.0 TDI met 140 pk, is zowel met voor- als vierwielaandrijving te krijgen. De topdiesel is de 170 pk sterke 2.0 TDI, die standaard gekoppeld is aan 4Motion-vierwielaandrijving en een DSG-bak. Dat laatste geldt ook voor de meest potente benzinemotor, de 2.0 TSI met 210 pk.

De 4Motion-uitvoeringen van de Passat Alltrack zijn uitgevoerd met het zogenaamde ‘off-road driving-programme’, dat tot nu toe was voorbehouden aan de Tiguan en Touareg. Dit werkt tot een snelheid van 30 km/h en beïnvloedt diverse assistentiesystemen. Bij het ABS houdt dit in dat de remwerking wordt geoptimaliseerd voor gebruik op losse ondergrond. Dit gebeurt in combinatie met snellere reacties van de elektronische sperdifferentiëlen (EDS) en het ASR om doorslippen van de wielen te voorkomen. In het off-road driving programma is ook Hill Descent Assist actief. Als de hellingshoek van een afdaling groter is dan 10 graden, wordt de Passat Alltrack automatisch afgeremd. De adaptieve cruise control (ACC) en Front Assist worden dan automatisch uitgeschakeld. Ten slotte worden in dit rijprogramma ook de respons van het gaspedaal en de schakelpunten van de DSG-versnellingsbak aangepast aan terreingebruik.

De Passat Alltrack heeft een bagageruimte met een inhoud van 603 liter. Door de achterbank neer te klappen en de ruimte van het reservewiel te benutten kan dit oplopen tot 1.731 liter. Optioneel is een variabel in te delen laadvloer beschikbaar. Hiermee wordt bijvoorbeeld voorkomen dat spullen gaan schuiven. Als optie is ook een op afstand bedienbare ontgrendeling van de achterbank leverbaar.

Tot de standaarduitrusting van de Passat Alltrack behoren automatische airconditioning, elektromechanische besturing, een multifunctioneel stuurwiel, regensensor, vermoeidheidsherkenning en een Radio-/CD-speler. Optioneel is de tweede generatie Park Assist leverbaar.

 

Bron.(Autoweek)

Link naar reactie
Delen op andere sites

..elke keer als je denkt dattie niet meer lelijker kan die Passat, flikken ze het toch weer he? :mrgreen:

 

Dit is niet echt heel knap, wel functioneel denk ik.

 

+1...

 

-1 voor functioneel. Wat is hier nou functioneel aan? Dan liever de UP... :lol:

 

Ik was ietwat sarcastisch over het functionele aspect... :angel:

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

Laden...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden