Ga naar inhoud

Het grote poetstopic


Groovejunk

Aanbevolen berichten

Ik zie hier overal topics over poetsen en zand en wassen als paddo's uit de grond schieten. Misschien handig om 1 centraal topic aan te maken waar je even kan melden dat je weer een Jee13 - jeukie - jeukie - poetsactie had?

 

Specifieke poetstopics + Pornpics moeten we natuurlijk apart houden.

 

Kickoff

 

De mijne is weer schoon!!! zat een partij zand en plaktroep op!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 257
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 2 weeks later...

Had al verteld dat ik van een ex-collega een 3c station tijdelijk heb overgenomen. Tijd om het ding te poetsen, en jullie raden altijd goed spul aan

 

meguiars kassa rinkelde vandaag weer:

- bug and tar remover

- goldclass car wash

- quik clay

- step 1: paint cleaner

- step 2: polish

- step 3: carnauba wax

- glass cleaner

- applicatorpads

- washandschoen

- katoen doeken

- fiberglasdoek

 

Ik ga aan de gang, foto's volgen.

 

update 22.00u:

ben kapot... auto afgespoeld, gewassen, gekleid, en stap 1 gedaan.

Toch wel een grote wagen zo'n 3c variant...

 

- top shampoo (schuimt erg goed, maakt goed schoon, droogt streeploos, en je hebt maar weinig nodig)

- kleien werkt echt (dacht dat de auto schoon en glad was, maar je vergist je als je de klei de 1e 5 cm gebruikt. Je voelt de 'puntjes' en de weerstand in de lak, en deze verdwijnen snel. Klei werd behoorlijk goor per m2. 1/3e vd klei is net voldoende voor een 3c variant. Lak wordt superglad, echt perfect!)

- stap 1 (paintcleaner) zorgde voor vieze schoonmaakdoeken ondanks het gewas en geklei. Applicatorpad absolute aanrader; anders breng je echt teveel aan en dan is het zonde en veel zwaarder uit te poetsen. 15min laten drogen tijdens het eten. Uitpoetsen ging redelijk snel).

 

Auto ziet er nu al super uit; goed schoon en glad. Lakkleur helder, en nu al diepte te zien. Stap 2 en 3 (polish en wax) gaat morgenavond dit feestje afronden; kan niet wachten!

 

meguiars is absoluut duur, maar topkwaliteit. Voor mij nooit meer die schildpaddentroep... Ga wel een poetsmachine kopen; ben kapot...

 

Morgen de laatste updates en hopenlijk de foto's

 

update 2: lak is klaar, vd week de rest mooi afwerken.

- stap 2: polish zorgt voor een mooie diepe glans, en verwijdert de laatste krasjes. Tip: doe nooit zo eigenwijs als ik om toch in het half zonnige weer dit te doen; lak wordt heet door slechts een paar zonnestralen en de polish is niet te verwerken laat staan uit te poetsen. Wat een kutwerk heb ik mijzelf op de hals gehaald; dik 2 uur mee bezig geweest en lamme armen. Resultaat na uitpoetsen is wel erg mooi; spiegelglad en diepe glans.

- stap 3: de wax; het feestje waar je het eigenlijk voor doet. ZEEEEER dun aanbrengen, 2 uurtjes laten intrekken, en uitpoetsen gaat als een droom. Schone doek vloog er overheen, en die glans....!

 

Sommige zwarte strips aan de onderkant waren per ongeluk geraakt met cleaner of polish; slaan wit uit. Dit wordt vd week schoongemaakt met bumperzwart of zoiets (iemand een goede tip?)

 

Vandaag naar het werk door de regen, en de auto is vies maar je blijft de glans goed zien. De buurmannen gaan dit weekend maguiars halen, hahahahaha!

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden