Ga naar inhoud

Naar merkdealer of garage


Ferry_HKD

Aanbevolen berichten

Beste mensen,

 

met een 2000 kilometer nog voor de boeg moet mijn passat zo meteen voor een long-life beurt. Nu heb ik alle onderhoudsdocumentatie bij deze auto, en wat mij opvalt zijn de enorme rekeningen die hiermee gepaard gaan. Hierbij dien ik wel te vermelden dat bij de laatste beurt (82000) de getande riem is vervangen, dus die zal nu niet weer hoeven (112.000)

 

Ik twijfel nu dus of ik er mee naar de dealer moet gaan, of dat dit vanuit financieel oogpunt een slechte beslissing is. Als ik hem naar de dealer breng, dan gaat hij naar Tjeerdsma in Sappemeer, waar ik positieve ervaringen heb voor de wat kleinere zaken.

 

Wat zou jullie advies zijn, wel of niet naar de dealer? Wat zijn de voordelen om toch naar de delaer te gaan ipv een vakgarage? Ik hoop met name dat de mensen uit de buurt van Groningen een goed alternatief kunnen aangeven ipv de dealer.

 

Alvast dank voor het reaguren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

voordeel van de dealer is dat je mobiliteitsgarantie behoudt.

alternatief zou evt autoservice Pruis kunnen zijn. Zitten op industrieterein Driebond (autoboulevard)

gewoon een rondje bellen naar diverse (bovag) bedrijven wil ook verhelderend werken

Link naar reactie
Delen op andere sites

De een zweert bij de dealer, de ander bij de vakgarage en weer een ander bij de specialist.

 

Volgens mij gaat het erom waar je je het prettigste bij voelt. Ik zelf ga niet meer naar de dealer omdat je dan niet meer weet wie er aan je auto sleutelt.

Ik breng mijn auto nu naar Hartog tuning. Daar werken maar 2 man aan de auto en heb ik het gevoel dat ze serieus met de auto omgaan en dat ze verstand van zaken hebben. En het allerbelangrijkste dat ze je niet proberen te belazeren.

 

Dat ik geen mobiliteitsgarantie meer heb, neem ik van harte voor lief.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn auto en mijn vorige auto's bracht ik altijd naar de dealer, maar voor de aankomende beurt heb ik de keuze gemaakt om deze net zoals Bink2006 naar Hartog Tuning in Alkmaar te brengen.

 

En mobiliteitsgarantie? tja jammer dan, als je lak bij je dakrail roest doen ze er ook geen fuck aan bij de dealer, ook al heb je zoveel jaar lak garantie.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ga in Eindhoven altijd naar Bosch Car Service. Wordt gerund door de familie Spaan die gespecialiseerd zijn in de VW, Skoda en Seat. Voor een prikje heb je dan ook de mobiliteitsgarantie van Bosch. Ben er zeer tevreden mee.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn persoonlijke ervaringen met de dealer zijn niet echt rooskleurig, en dan heb ik het over meerdere dealers.

 

Waar ik naartoe ga is wisselend, het is maar net wat er moet gebeuren zeg maar. Specifieke zaken aan het motorblok worden altijd gedaan door een specialist zoals bijvoorbeeld de distributieriem of rare storingen aan de motor, het normale onderhoud (olie, filters) doe ik zelf, banden bij de bandenboer, en overige zaken? Ligt er aan of ik het zelf kan, de tijd heb en de zin heb, ben ik lui dan breng ik hem naar 1 van de garages waar ik regelmatig kom.

 

Sowieso moet ik een goed gevoel hebben bij een garage, ik moet goed geholpen worden en me als klant behandeld voelen. Verder moet ik vertrouwen hebben in de monteurs welke aan mijn auto sleutelen, deze combi is redelijk zeldzaam gebleken, maar gelukkig zijn er nog bedrijven die weten hoe het moet!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Garage Wietsma (in Ten Boer) zou voor jou een goede ( beter/ goedkoper) alternatief kunnen zijn. Deze garage heeft van oorsprong veel VW/ Audi ervaring en kom hier meer dan 15 jaar en tot volle tevredenheid.

Heb een kleine 3 jaar geleden mijn huidige Passat via Wietsma bij Tjeerdsma gekocht. Na de eerste servicebeurt gehad te hebben bij deze garage ben ik hier niet meer voor onderhoud geweest, doe nml. zoveel mogelijk zelf. Heb naast relatief veel kennis over autotechniek ook de beschikking over een hefbrug :mrgreen:

En wat ik niet weet/ kan/wil is garage Wietsma altijd voor mij een ideale garage om op terug te vallen..zowel voor mijn eigen auto's als die welke ik voor onderhoud heb van mijn familie.

 

Over de voordeel(en) om bij een dealer de auto in onderhoud te geven zijn de antwoorden al gegeven. Dit is maar een voordeel en is t.ov. de meerprijs welke je hiervoor betaalt niet in verhouding.

 

Groeten, Harry.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zelf ben ik niet zo'n voorstander van Garage Pruis, heb hier al veel slechte dingen over gehoord. Ikzelf ga voor grote en kleine dingen naar Autohuis Ulgersmaweg (VW en Audi), kleine garage waarbij ik goed geholpen ben en niet het gevoel heb dat ik verneukt word.

 

Ulgersmaweg in Groningen (vlakbij Sportcentrum Kardinge)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je toch al naar Sappemeer moet rijden vanuit Harkstede waarom rij je dan niet door naar een Duitse dealer? Informeer eens via internet wat daar een beurt moet kosten. Ik was vorig jaar voor een 60.000km beurt slechts € 196,00 kwijt, terwijl de zelfde beurt bij een Nederlandse dealer € 450,00 kost.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden