Ga naar inhoud

jos_br

Members+
  • Aantal items

    692
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Alles dat geplaatst werd door jos_br

  1. Duidelijk, had ik even niet meegekregen. Dus kun je nu de compressie/lektest toch doen? Jos.
  2. Sorry hoor, maar waarom een chip eruit halen wanneer er een storing is? Wanneer je de bobine's, bougie's en injectoren uit hebt gesloten kun je eerst nog een compressie en/of lektest doen. Jos.
  3. Bij mij rijdt een beetje diesel ook 1;12>14........en de 6 cilinders (Audi) 1;10. Kost weleens een rijbewijs. Jos.
  4. Je koopt inmiddels geen bak meer onder € 4000,= ex. btw gereviseerd, bij de dealer € 8650,= ex. Daarbij komt de olie, filter en inleren. Een nieuwe mechatronic moet ook ingeleerd worden, daar hebben we nu ODIS voor, hoeven we niet naar de dealer.. Gebruikt blijft een risico, en je bent serieus minstens 1,5 dag aan het sleutelen. Moet je nog een diploma voor hebben ook......😅
  5. Kijk uit met de GTE wanneer het op de DSG aankomt. Deze gaan stuk en zijn erg duur om te repareren, bij de dealer domweg € 14.000,=, wel incl. btw...... Wij hebben er nu een paar gehad, en dan blijft het nog een dure hobby. Ik heb er zelf een paar weken mee gereden (stevige rijder), en wanneer je dan op benzine rijdt is het een stevige drinker (1:9, zware benzineauto). Wanneer je letterlijk om de kerk rijdt, en je zonnepanelen hebt is het wel degelijk een goedkoop rijdende auto. Jos.
  6. Ik weet wel dat die Fiat niet goed op benzine loopt Willem, we hebben er nu een voor de deur staan.......?? Jos.
  7. Bij deze motor kan de brandstof alleen door, en niet langs de verstuiver in de olie komen. Op de foto vindt ik het ook niet duidelijk dat het oliepeil te hoog is. De olie ziet er ook niet verdund uit. Met dat geluid ging ik weer terug naar de dealer. Jos.
  8. Hij krijgt nu een andere kop, koppakking ligt eruit. Jos.
  9. Dus het gezeur dat die veel gelopen heeft en ingeruild moet worden geld meteen niet meer...... Jos.
  10. Ben je hier al een beetje bij in de buurt @@Willem nunspeet ?? Jos.
  11. Een velg is goed of niet goed, dit kan zowel bij een oem velg of een aftermarket velg voorkomen. Merken zoals Team Dynamics, Rotiform, OZ, en ga zo maar door zijn zeer goed. Eigenlijk is vaak de prijs het bewijs en zijn gegoten wielen per definitie altijd beter én lichter. De afwerking is bij veel velgen, zeker bij gepolijste exemplaren ook belangrijk. Ook daar is genoeg oem spul te vinden waarbij de de coating eraf vliegt na een winter(tje). Jos.
  12. jos_br

    Alternatief ANWB

    Wij hebben best wel vaak met de ANWB te maken, en eigenlijk krijgen we best positieve mensen die door de ANWB geholpen, dan wel doorgestuurd zijn. In het buitenland geld het dat wanneer de auto binnen 3 dgn niet gerepareerd kan worden, deze word gerepatrieerd. Jos.
  13. jos_br

    Waarde auto

    Verkoop waarde is ongeveer € 1750,=. Dit moeten ze dan toch ook vergoeden, denk ook dat het daar op uitdraait. Soms heb je experts die met een goed doordacht bod komen, soms moet je even touwtrekken.......... Jos.
  14. Waarom een ARL terwijl er een 2.0 tdi16v zo incl. bak zonder problemen in zou kunnen met een compleet werkende auto eromheen? Jos.
  15. Deze kun je niet inleren, tis geen benzineauto. Jos.
  16. Lijkt wel een (deel van) klepstoter die tussen de krukas en motorblok is gekomen. Jos.
  17. Die expert die verteld dat de helft van de olie er bij een DSG niet mee uitkomt heeft echt verstand van zaken! Jos. Flushen heeft alleen zin bij een conventionele automaat.
  18. jos_br

    2.0 TDI BMP

    Je kunt deze motor met goed fatsoen niet meer gebruiken, ik neem nooit dit risico met een andere lagerkap! Overigens kun je zo'n lagerkap alleen stuk maken door hem bijv. verkeerd om te monteren en goed aan te trekken. Alle onderblokken zijn verder uitwisselbaar, heb er hier zat liggen wanneer nodig om een goede motor weer op te bouwen. Jos.
  19. jos_br

    2.0 TDI BMP

    Deze motor is dus totallos, de krukas zal ook wel beschadigt zijn waardoor de motor toch al uitgebouwd dient te worden. Daarbij moet de kop wanneer deze weer gebuikt moet worden ook gevlakt, dus de kleppen eruit enzovoort. Ander probleem is het vinden van een goede donormotor, die van de advertentie hierboven ziet er in ieder geval lekker betrouwbaar uit..... De eigen motor herstellen is tegenwoordig nog wel te doen, mensen moeten de auto wel door willen rijden en deze moet er verder wel goed uitzien en qua onderhoud geen verdere verassingen meer hebben. Jos.
  20. Dit heb je niet goed begrepen, zeker wanneer je nagaat dat deze bak (02A) in een ver verleden ('90) alleen met een vast vliegwiel geleverd kon worden omdat het tweemassa vliegwiel domweg nog niet bestond. Daarbij heeft VAG zelf bij bijv. de Caddy II, A3 1,9tdi '97 en de Cordoba met dezelfde motor/bakcombi ook dit type bak met een vast vliegwiel gelevert. Het dmv vangt ook niet meteen de klappen op, het gaat meer om een trilling (frequentie) te elimineren. Bij de grote 6 bak krijg je een rot geluid bij het gebruik van een vast vliegwiel en bij deze 5 bak niet. Jos.
  21. Wij hadden een keer een Passat waarbij we de eerste oliepompmodificatie gedaan hebben toevallig een identieke Passat in de werkplaats en die ernaast gezet en mee gereden om te kijken/horen/voelen of er verschil was tussen wel of geen balansasmodule was, dit was er dus niet. Ik sprak gisteren de eigenaar van deze Passat die zelfs wist te melden dat de motor na modificatie rustiger was gaan lopen. Deze Passat was overigens nóg niet stuk, hier kwamen we toevallig achter aangezien het plastic deel van de oliepeilstok afgebroken onderin het carter alg wat we toen gedemonteerd hebben om dit te verwijderen en we de speling zagen op het asje. Jos.
  22. Dit betekent alleen dat er i.p.v. een ketting er nu tandwielen geplaatst zijn, het asje zit er dan nog. Oja, dat hoeft niet vervangen te worden.........gauw een motor zoeken doet..... :mrgreen: Jos.
  23. Ga er maar vanuit dat het oliezeefje verstopt zit. Dit ga je niet schoon krijgen door er wat diesel in te gooien, die vervuiling zit heel vast. Of je wacht tot de motor echt schade oploopt, hoef je bij deze het filtertje niet meer schoon te maken. Jos.
  24. jos_br

    2.0tdi CFFB balansas?

    Dit asje is iets langer maar vervangen kan geen kwaad, heb ze hier ook al beschadigt gezien. Jos.
  25. Gierend geluid bij gas los duidt over het algemeen toch op iets anders dan een vliegwiel. Mogelijk is de bak al gesloopt door een kapot vliegwiel....priceas vindt dat niet leuk. Jos.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden