Ga naar inhoud
  • 0

Dagrijverlichting voor Passat ?


sequence

Vraag

Aanbevolen berichten

  • 0

Ik heb idd dé Dagrijlichten van Hella, het zijn 2x 6W lampjes en ze branden 100% als de auto op contact staat/aan is en de verlichtingsschakelaar op uit staat, als je aan de verlichtingsschakelaar draait naar stadslicht/dimlicht dan gaan de Hella's uit.(mits je het aansluit zoals Hella dat wil/aanbeveelt)

 

Deze lampen zijn er ook speciaal voor bedoelt, de glazen hebben d8 ik een letter-D ingegraveerd staan ipv een F voor mistlampen en een W voor breedstralers. Dus je mistlampen zo schakelen als als de Hella's kan een bekeuring opleveren omdat het glas en de lampen niet goed zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Nou Vdub, ik heb samen met een aantal collega's naar de foto's zitten kijken en je verhaal gelezen en we moeten tot de conclusie komen dat de lichten welke jij onderin je bumper hebt geen dagrijlichten zijn.

Dit houd in dat je ze dus niet mag voeren. Je kunt een bekeuring a €65 krijgen voor het onnodig voeren van onjuiste verlichting.

 

Er bestaat inderdaad wel zoiets als dagrijlichten maar daar moete de code RL in staan. Alleen wanneer deze code in het glas gegraveerd staat dan mag je met deze lichten rijden. Dus..............

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Hahaha nee hoor maar ik zou het wel lullig vinden voor Mathijs als deze lampen aan hem zijn verkocht als zijnde dagrijlichten. Kijk niet veel collega's weten deze codes maar wanneer je in een verkeerscontrole terrecht komt waar technische specialisten rond lopen dan pikken die dat er geheid uit.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Het zijn de originele Dagrijlichten en het zou kunnen dat er rl in staat, ben een paar keer aangehouden en elke keer was het goed... dus..krijg ik lekker geen bekeuring...ik zal mogen ff een macro-foto maken van het glas.

 

Oh ja, TheMaster mag komen kijken...met collega's, maak er maar een leuk uitje van.. morgen zit ik btw in Bilthoven..

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0
Hej VDub gebruikt geen mistlampen Visionroy, en dit ziet er wel dik uit, met embleem!

:D

 

Jah, en stel je eens voor hoe dik het zou zijn zonder embleem ! :wohow:

 

En wat betreft die mistlampen ... de verlichting die hij voert op de foto kan ik niet onderscheiden van een mistlicht hoor, maar dat zal wel weer aan mij liggen :roll:

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Je wilt niet weten hoeveel spullen er verkocht worden waarvan men zegt dat het allemaal mag. Vaak weten de verkopers niet eens wat wel en niet mag.

Zoals ik al eerder heb gezegt dat de meeste collega's op straat niet goed weten hoe de regelgeving in elkaar steekt. Maar er moet dus de code RL op staan, staat dit er niet op dan zijn het dus geen dagrijlichten. Of je er een bekeuring voor krijgt is natuurlijk altijd de vraag.

 

Het zou zonde zijn als je een bekeuring krijgt terwijl jij denkt dat je alles goed voor elkaar hebt. En ik best een keer je auto voor een technische keuring bij ons op de brug zetten, eens kijken wat er allemaal te vinden is. :wink:

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

I rest my case. :thumb:

 

Dit zijn dus inderdaad dagrijlichten en daar mag je overdag onder alle omstandigheden mee rijden.

 

@VisionRoy: Je ziet idd weinig verschil, het gaat om de codering op het lampglas, die bepaald wat voor type lamp het is en wanneer je die mag voeren.

 

B: Frans voor mist (vraag me niet hoe het heet!), staat altijd op de mistlichten aan de voorzijde

 

F: Fog (Engels): staat altijd op het mistachterlicht.

 

RL: staat op de glazen voor dagrijlichten.

 

Staat er geen codering op dan valt de verlichting onder 'Overige verlichting' en deze mag aan de voorzijde alleen worden gevoerd bij sneeuw, regelval of mist waarbij het zicht minder is als 200 meter. In combinatie met dim of stadslicht.

 

Mistachterlicht mag alleen worden gevoerd bij sneeuw, regelval of mist waarbij het zicht minder is als 50 meter.

 

Boetes voor verkeerde of onjuiste verlichting lopen uiteen van €75 tot €200.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden