Ga naar inhoud
  • 0

trillend lichtbeeld bij stationair toerental


ik

Vraag

wie weet wat je kan doen aan een trillend lichtbeeld (van de koplamp) van een 3bg 130 pk tdi (apr 2002)? ik heb dit aan mijn dealer gevraagd, deze kan er niets aan doen, heeft het doorgespeeld aan PON en die zegt doodleuk: nieuwe koplampen monteren; de latere generatie heeft hier geen last van (dit klopt; door een aanrijding is er al een koplamp vervangen en die trilt niet). daar ik geen zin heb om een goede koplamp weg te gooien, hulp gevraagd. ik irriteer me wel aan dat bibberende lichtbeeld. :x het is over bij verhoogd toerental.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Aanbevolen berichten

  • 0

Bij de 3BG kun je inderdaad die kunstof wiggen monteren. dat was in het begin een modificatie setje en ze zijn nu gewoon los verkrijgbaar. Bij de oudere 3B modellen wil het wel eens voorkomen dat het plastic tandwieltje van het koplampafstelschroefje losraakt waardoor het mechanisme loshangt. Dan moet je dat tandwieltje eraf halen en een klein stukje onderdrukslang om het schroefje moeten doen zodat deze weer vastklemt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

er is toch enige verbetering opgetreden; nu ik weet waar het modificatie-blokje is gemonteerd (bedankt voor de foto's) ben ik erachter gekomen dat het blokje los trilt en terug schuift, zodat de spanning tussen de koets en de koplampunit er niet meer is. heb het blokje nu met kit ingesmeerd en weer op zijn plek gedrukt, en inderdaad, het trillen is voor 90 % weg. toch weer een klein beetje blij! :)

dus tip voor diegene die deze modificatie hebben toegepast: controleer af en toe of het blokje nog klem op zijn plek zit.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Hallo

 

Gisteren bij dealer geweest om wigjes voor de lampen te bestellen

wat hadden ze zo gevonden zijn alleen niet meer leverbaar in nederland zij hij. hij kom hem ook coputer ook niet meer aanklikken.

 

dus moet voor trillen maar iets anders verzinnen

 

Laurens

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

En ook ik (mijn auto dan) had ook last van trillende koplampen bij een stationair toerental. Even de dealer gebeld en deze had de koplamp wigjes gewoon op voorraad liggen. Direct opgehaald en ingebouwd. Wat een verschil!!! Nu geen last neer van trillende koplampen en zo'n goede oplossing voor die paar Euro's.

 

Bedankt voor de oplossing.

 

Michel

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden